Jump to content

Bon Jovi в София14.05.2013 г. - стадион "Васил Левски"

364 replies to this topic

#261 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 15 май 2013 - 12:28

Близо 30 години чакам Бон Джови да дойде у нас, не ми е било точно мечтата да прекъсне концерта заради алергия, но не съм от типа хора, които се чувстват вечно прецакани и може да се каже, че съм доволна. Чух любими песни като "Bed Of Roses", "It's My Life", "Wanted Dead Or Alive", исках да чуя "Always" и "I'll Sleep When I'm Dead", но... другия път (ако има такъв).
Hedniska Blod

#262 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 15 май 2013 - 13:09

View Postmarillion, on 15 май 2013 - 11:51 , said:

това е доста популярно из лицекнигата днес
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#263 venelinnn

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 12 posts

Posted 15 май 2013 - 13:40

Е, не съм очаквал мненията след този концерт да надминат простотиите, които се пишат години наред из футболните форуми - ЖАЛКО И ТЪЖНО Е!

#264 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 15 май 2013 - 13:58

Dear Sofia,
Loved seeing you and being in Bulgaria. The welcome you gave us was one for the record books. You were the first to see our brand new stage which we have nicknamed "SOFIA" - we look forward to driving her all across the globe.

As some of you may have noticed my allergies got the best of me after the acoustic set approximately 100 minutes into the show and caused us to cut it short after 2 hours. I'm doing all I can to see that this is prevented in Vienna and future shows. See you down the road -JBJ

Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#265 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 май 2013 - 14:11

^
Значи наистина се е случило точно след като сме "чукнали пет" с Джонката. Извинявам се на всички фенове на групата :(
I don't know how I managed it...

#266 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 15 май 2013 - 14:13

Съвсем между другото, не е никак лошо от време на време да се проявява човечност и разбиране. Повярвайте ми, така се живее мноооого по-лесно и по-приятно. Какво е трябвало да стане и какво всъщност стана... Човекът беше съсипан! Болеше го във всеки смисъл на думата. "ЛИГЛЬОТО" не по-малко от всеки от нас искаше концертът да продължи. На негово място 99% от хората нямаше да имат топки да се върнат на сцената и да си признаят, камо ли да рискуват по-сериозни усложнения с още две песни. Какво се очаква, да си съдере гърлото специално заради българската публика ли? Изключително съм разочарован от някои от мненията и коментарите, които за мен бяха болезнени за четене. Да, огромен фен съм на Bon Jovi, но това никога не може да помрачи обективната ми преценка. Написал съм точно това, което видях и което чух. А аз видях една група, която се раздаде максимално и здравословен проблем причини преждевременното му прекратяване. Моля ви, нека бъдем хора!
A new level reached, where the absence of air lets me breathe...

#267 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 май 2013 - 14:20

View PostYanni, on 15 май 2013 - 14:13 , said:

Какво се очаква, да си съдере гърлото специално заради българската публика ли?
Ако го беше направил и беше ИЗГРАЧИЛ оставащите 4-5 песни, днес същите "разбирачи" щяха да са още по-жлъчни в коментарите си. Просто си представям какво щяха да пишат и как щяха да го обвинят, че е пълен некадърник и не може вече да пее :lol2:

Отдавна съм се научил да не обръщам внимание на злобни и жлъчни коментари. Когато има ГРАДИВНА критика - тогава да. Днес (почти) не прочетох такава. Прочетох злоба. Но това не може по никакъв начин да ми развали настроението от чудесното изкарване вчера. До момента, в който не стана проблемът със здравето му, Джонката се раздаде. Всичко останало са празни приказки :)

#268 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 15 май 2013 - 14:34

За мен концертът бе страхотно изпъленен. С много емоция, раздаве от музикантите и публиката. Видя се защо сме първата дата от европейското им турне. Колкото до прекратяването - на всеки се случва. Лично аз съм доволен, че видяхме 2 часа качествено предствяне. Да, след Bed of Roses гласът на Джон си замина, но направи всичко по силите си, за да продължи. Доволен съм, че чухме основата част от концерта, щяхме да чуем и още около час музика, но никой не е застрахован от подобно нещо. Аз също съжалявам само за въпросните 3 песни, които посочи Ozzy.

Искам да обърна малко внимание на огранизацията. Пълен ташак! Отново мотаене, несериозност, некомпетентни служители. За какво чакаш сумати часове и си взел билети за Diamond Circle, когато организацията на въпросните господа, които ще те пуснат в съоръжението е под всякаква критика. Идват един час преди 16 и започват да се туткат, ама сега тук кои да пускаме, кои билети, кой вход са.
Всички трябваше да влезнем в 16:00, а накрая на вход 16 отвориха вратите към 16:45. През това време вече бяха влезнали хората от вход 24.

Също да спомена няколко думи и за някои надути притежатели на ВИП пакети Diamond Circle, които си мислеха, че едва ли не цялата зона е тяхна и могат да застават, както си искат на оградата барабар с 10 чанти, торбички, сакове и всичкият възможен багаж, който са домъкнали. Говоря най - вече за едни слонове от женски пол с гръцки произход, които си мислеха, че с нещо сме им длъжни останалите.

Edited by THE DEADMAN, 15 май 2013 - 14:37 .

#269 Velvet Thorns

jedi knight

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 599 posts
  • Interests:paradise lost | doom metal | death metal | stoner metal | sludge metal | progressive metal | black metal | gothic metal | scandinavian metal | drone metal | post metal | industrial metal | cyber erotica | photography | body modification

Posted 15 май 2013 - 14:56

просто от любопитство, разбра ли се дали сцената е cadillac eldorado от 54та? и се надявам да я наричат сОфия, а не софИя, както в радио-анонса...
in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...

#270 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 15 май 2013 - 16:03

Аз съм сигурен, че ще я наричат "Софѝя"

View PostVelvet Thorns, on 15 май 2013 - 14:56 , said:

просто от любопитство, разбра ли се дали сцената е cadillac eldorado от 54та?
Не съвсем. На около 90%, според мен. Разликата е "чупката" над горните фарове. Може пък да са променили дизайна умишлено заради авторските права на "Кадилак". Примерно :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#271 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 15 май 2013 - 16:26

View PostYanni, on 15 май 2013 - 14:13 , said:

Съвсем между другото, не е никак лошо от време на време да се проявява човечност и разбиране. Повярвайте ми, така се живее мноооого по-лесно и по-приятно. Какво е трябвало да стане и какво всъщност стана... Човекът беше съсипан! Болеше го във всеки смисъл на думата. "ЛИГЛЬОТО" не по-малко от всеки от нас искаше концертът да продължи. На негово място 99% от хората нямаше да имат топки да се върнат на сцената и да си признаят, камо ли да рискуват по-сериозни усложнения с още две песни. Какво се очаква, да си съдере гърлото специално заради българската публика ли? Изключително съм разочарован от някои от мненията и коментарите, които за мен бяха болезнени за четене. Да, огромен фен съм на Bon Jovi, но това никога не може да помрачи обективната ми преценка. Написал съм точно това, което видях и което чух. А аз видях една група, която се раздаде максимално и здравословен проблем причини преждевременното му прекратяване. Моля ви, нека бъдем хора!

Баце, разбирам раздразнението ти, но аз няколко пъти подчертах, че не виня Джон за проблемите с гласа му, а затова, че трябваше да се върне на сцената, да представи музикантите с които свири, да благодари на публиката и да обещае някога да се върне отново в София, за да довърши работата, за която авансово му е платено от същите тези хора, които не спряха да го аплодират цяла вечер...

А, другото ми съждение, относно мазалото със звука и останалите неща си е изцяло субективно усещане на база хилядите посетени от мен концерти на различни групи и изпълнители, смятам имам право да кажа, че снощи присъствах на посредствен концерт от гледна точка на звука, който изглежда като средношколска веселба на фона на посетения пак от мен концерт само преди няколко дни...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#272 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 май 2013 - 16:37

View Postmarillion, on 15 май 2013 - 16:26 , said:

не виня Джон за проблемите с гласа му, а затова, че трябваше да се върне на сцената, да представи музикантите с които свири
При голяма част от групите, които гостуват у нас, вокалистите не представят музикантите. Не съм останал с впечатление, че това някога е било проблем за някого, включително и за теб. Но може наистина за теб това да е проблем и да искаш да бъдат представени. При мен примерно, не е така. Все ми е тая дали ще ги представят или не. Все ми е тая дали Боно, Хетфийлд или Джон ще кажат, че барабанист в групата е Мълен, Улрих и Торес или няма да кажат. Така че, при всеки това е различно и от това не следва да се правят каквито и да е било изводи.

да благодари на публиката
Направи го няколко пъти по време на концерта. На финала разочарованието му беше толкова голямо, че не можеше дори да погледне публиката в очите. Така или иначе чух поне 3-4 пъти "Благодаря" по време на концерта.

и да обещае някога да се върне отново в София
А това е най-излишното нещо от всичко, което си изброил. 90% от групите, които са ни обещали подобно нещо, така или иначе не са го направили.

за да довърши работата, за която авансово му е платено
А тук тотално не си прав. Работата, за която му е платено, той си я е свършил. Защото в договори с подобен тип групи всичко се описва до последната подробност, за да не ходят хората после в съдилищата. И там, бъди сигурен, е записано, че групата трябва да изнесе концерт у нас в рамките от час и 20 минути (примерно), до три часа (примерно). И в това отношение групата и Jon са си свършили работата, при това на едно доста добро ниво.

#273 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 15 май 2013 - 17:52

View PostNovak Djokovic, on 15 май 2013 - 14:20 , said:

Ако го беше направил и беше ИЗГРАЧИЛ оставащите 4-5 песни, днес същите "разбирачи" щяха да са още по-жлъчни в коментарите си. Просто си представям какво щяха да пишат и как щяха да го обвинят, че е пълен некадърник и не може вече да пее :lol2:

Отдавна съм се научил да не обръщам внимание на злобни и жлъчни коментари. Когато има ГРАДИВНА критика - тогава да. Днес (почти) не прочетох такава. Прочетох злоба. Но това не може по никакъв начин да ми развали настроението от чудесното изкарване вчера. До момента, в който не стана проблемът със здравето му, Джонката се раздаде. Всичко останало са празни приказки :)
Не знам каква градивна критика може да се направи в подобен случай. Доколкото разбирам, човекът е направил единственото професионално нещо в подобен случай - извинил се е на публиката и е прекратил концерта. Честно казано, без да съм присъствал, мисля, че дори това, че е излязъл да пее след появата на проблема, вече е твърде много. Колкото и невероятна публика да е нашата, един певец не може да си позволи да рискува сериозно увреждане на гласа си заради нея - особено пък ако му предстоят още концерти съвсем скоро.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#274 glimpse

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 46 posts

Posted 15 май 2013 - 19:20

Жалко, че така се получи, но и Джон е човек. Личеше, че му е лошо.
В интерес на истина, лично за мен концертът свърши на време. Дори мисля, че щеше да ми доскучае ако беше продължило още час. Бих чула с удоволствие Blaze of glory и Dry County, но в предния сетлист ги нямаше, така че нямаше особен шанс дори събитията да не се бяха развили така....
В сравнение с концерта в Букурещ преди 2 години, шоуто вчера беше далеч по-добро.
When I was a child, I caught a fleeting glimpse, out of the corner of my eye...

#275 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 15 май 2013 - 19:54

Яни, разбирам, че е хубаво да има оптимизъм, но този път репортажът ти е много по-позитивен. Нищо не може да се каже за нелепата ситуация, в която изпадна Джон, в този случай той направи всичко по силите си. Но като цяло концертът далеч не бе толкова впечатляващ. Да, сцената беше супер, иновативна, красива и всичко, но не беше най-невероятното нещо. В сектор В звукът не беше на обикновеното високо ниво за този стадион. Енергията, която групата излъчваше не беше достатъчна, за да запали на 100% публиката. За организацията няма да говоря, защото тя си бе на стандартно ниското ниво при този "промоутър". И не на последно място - в днешно време, когато си купуваш билет за концерт обикновено знаеш какво ти предстои. Има инфо за сет-листове, сцени, облекла, всичко. И когато аз съм преценил, че 130 лева си струват за 3 часовото шоу на Бон Джоуви (тъй като заведох цялото семейство парите бяха x4) е нормално да има леко разочарование, че концертът не завърши. Но виновни за това няма, дано Джони се оправи бързо и да изкара цялото турне без повече проблеми. Сигурен съм, че тази много забавна група ще се реваншира съвсем скоро :) Междувременно аз лично няма да откажа един грандиозен концерт тип Metallica или AC/DC, защото след толкова малко или много провалени концерти си е време ентусиазмът по концертите да се върне :)
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#276 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 15 май 2013 - 20:21

Белами, така да бъде!

Яни, сори баце!

Живко, приятелю, прости ми безочието!

Извинявайте и всички вие, достойни фенове на великаните Бон Джоуви...

Съжалявам, че изразих мнение на разочарование от снощната проява в центъра на София и не се поддадох на изконните български добродетели да простим и да се прехласнем пред чужденците, въпреки очевидното, въпреки ушеизвадното...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#277 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 15 май 2013 - 20:43

^^Нали не очакваш да обиколя всяко място на стадиона за да преценя къде какъв е бил звукът, сериозно? Намирах се на 10-15 метра пред озвучителната станция фронтално срещу сцената. Там звукът бе почти съвършен. Съжалявам, ако мнението ми не удовлетворява всички, но не е и това целта на репортажа.

Единствената ми забележка към организацията би била, че на целия стадион никой не успя да ми каже къде са местата за журналисти и аз в един момент просто си се настаних долу правостоящ, което и предпочитах де. Но прецених, че е твърде дребнаво да занимавам читателите с неволите си, а и журналята и без това кучетата ги яли.

#278 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 15 май 2013 - 21:01

Жорж, идея си нямам каква е целта ти, дали нарочно провокираш или действително казваш каквото мислиш, но искрено се надявам де е първото.
Ако пък много желанието ти е всички да разберем колко по-велик е Босът от JBJ, уверявам те, че това е абсолютно ненужно. Просто на никой тук не му пука за това...
Иначе мнението ти за концерта си е твое и грам не ме притеснява. Просто недоумявам жлъчното ти изказване спрямо JBJ в чисто човешки план. Но както и да е, и без това писах в темата далеч повече, от колкото ми се щеше, мнението си е твое и нямам никакво желание да споря или да се опитвам да го променя. За мен въпросът е приключен.

#279 nousha

вещичка

• Тамплиери
  • PipPipPip
  • 443 posts

Posted 15 май 2013 - 21:06

Яни, аз пък имам забележка към организацията - на един вход тумба народ, на други три няма никой, но не пускат да влезеш оттам. Въпреки че хората с билети за терена така и така отиват на едно място, но на различните билети пише различен вход. Това е нелепо. Аз си влязох, но видях много ясно какво точно става и не е за пръв път. При мен също никой не се интересуваше къде ще се позиционирам, та застанах на трибуните в Сектор В. Високите жужаха много гадно. Аз си знам, че на трибуните често звукът е по-кофти, но пък понеже те бяха пълни, което представлява значим процент от публиката, отбелязах този момент в репортажа си (точно защото няма да тръгна да изследвам звука из целия стадион). Оттам нататък съм съгласна с всяка една дума, написана от теб, искрени поздравления за репортажа. :)
On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

#280 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 15 май 2013 - 21:43

Пич, разбира се, че не очаквам да обикаляш стадиона! Както и да е, дано по-голямата част от тези 50К са се забавявали и дано следващия път, когато Бон Джоуви ни посетят да има и повече публика, и да е по-весело :) Аз вече гледам към следващите концерти това лято :)
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users