Bon Jovi в София14.05.2013 г. - стадион "Васил Левски"
Started by Joey, окт 30 2012 12:23
364 replies to this topic
Posted 15 май 2013 - 01:00
Личеше си, че нещо не му е наред. Дали от годините, дали от невнимание, но не се получиха нещата както всички искахме. Axl може и да не си е запазил гласът както преди 20 години, но нямаше проблеми да изкара 3 часа. Тук бутнеш малко барабани соло, там две китарни сола и времето минава, а публиката сравнително доволна.
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)
Posted 15 май 2013 - 07:26
Радвам се, че присъствах на този концерт! Радвам се, защото сега спокойно мога да напиша следващите редове, без никакво притеснение от евентуална негативна реакция на някой обиден фен. Джон Бон Джови е един голям.....не, по-скоро един МНОГО голям, ЛИГЛЬО. Човекът, който за четири поредни албума, създадени в рамките на четири поредни години, успя да напише част от историята на рок музиката, очевидно експлоатира този период от кариерата си вече тридесет години. За мен лично е пълна енигма как е възможно да си създал шедьовър като Slippery When Wet или Keep The Faith, а в следващите двадесет години да пишеш едни и същи бози в стил "Зайченцето бяло"? Енигма продължава да бъде и неоправдано сериозната фен база, която тази група има в цял свят. За всички е ясно, че Bon Jovi никога не са звучали добре по време на живите си изпълнения. Снощи отново имах щастието да се намирам точно пред пулта, което предполага най-доброто място от гледна точка на звук на стадиона. Пълен шит, омазване до шията, пропадане на глас, очевидни закъснения, въобще цялата гама недоразумения присъщи за начинаеща група. Предполагам се питате дали присъствието на Ричи Самбора щеше да замаже всичко това? Едва ли, мисля си аз... Единственият светъл лъч снощи беше умелото вплитане на "Sympathy For The Devil" по време на изпълнението на "Keep The Faith" и последвалите импровизации в края на песента. През останалото време, дори и по време на незабравимите класики, останах стерилен откъм емоции...
За "инцидента". ОК, получаваш алергичен пристъп. Извиняваш се възпитано на публиката, което всъщност Джон стори в интерес на истината. Може да се случи на всеки, българската публика е достатъчно толерантна, за да разбере за какво иде реч. В същото време обаче си длъжен да покажеш на всички, че правиш всичко възможно, за да си свършиш работата докрай. Работата, за която 50 000 бедни българи са платили авансово доста пари. Поне излез, представи групата, в крайна сметка останалите не са виновни за твоето състояние и заслужават аплодисментите на публиката. Чудя се, ако този алергичен пристъп се беше случил не на втория час, а още в началото, какво ли щеше да стане?
Този човек е на светлинни години от ВЕЛИКИЯТ си съгражданин Брус Спрингстийн. Сякаш съм предвкусвал горчилката и реших да отида на концерта снощи с тениска на Брус Спрингстийн. Техниците от щаба на Бон Джови, които се грижеха за "брилянтната" звукова картина, ме огледаха добре и със сигурност разбраха посланието. Защото Брус от години изнася всяка вечер концерти с времетраене над три часа, а може да бъде почти баща на лигавия си съгражданин. Защото при Брус има пълно себераздаване, независимо от атмосферните условия, както ще видите по-долу. Защото Брус обича работата си, обожава публиката си и винаги е готов за "още едно" в името на шоуто, в името на негово величество ФЕНЪТ с главно Ф. Затова през последните години шоуто на Спрингстийн е в Топ 3 и неговите концерти се разпродават за минути навсякъде по света, но не и в България. България предпочита Джон Бон Джови, да ни е честито...
За "инцидента". ОК, получаваш алергичен пристъп. Извиняваш се възпитано на публиката, което всъщност Джон стори в интерес на истината. Може да се случи на всеки, българската публика е достатъчно толерантна, за да разбере за какво иде реч. В същото време обаче си длъжен да покажеш на всички, че правиш всичко възможно, за да си свършиш работата докрай. Работата, за която 50 000 бедни българи са платили авансово доста пари. Поне излез, представи групата, в крайна сметка останалите не са виновни за твоето състояние и заслужават аплодисментите на публиката. Чудя се, ако този алергичен пристъп се беше случил не на втория час, а още в началото, какво ли щеше да стане?
Този човек е на светлинни години от ВЕЛИКИЯТ си съгражданин Брус Спрингстийн. Сякаш съм предвкусвал горчилката и реших да отида на концерта снощи с тениска на Брус Спрингстийн. Техниците от щаба на Бон Джови, които се грижеха за "брилянтната" звукова картина, ме огледаха добре и със сигурност разбраха посланието. Защото Брус от години изнася всяка вечер концерти с времетраене над три часа, а може да бъде почти баща на лигавия си съгражданин. Защото при Брус има пълно себераздаване, независимо от атмосферните условия, както ще видите по-долу. Защото Брус обича работата си, обожава публиката си и винаги е готов за "още едно" в името на шоуто, в името на негово величество ФЕНЪТ с главно Ф. Затова през последните години шоуто на Спрингстийн е в Топ 3 и неговите концерти се разпродават за минути навсякъде по света, но не и в България. България предпочита Джон Бон Джови, да ни е честито...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 15 май 2013 - 08:10
Ето защо не отидох снощи! Преди време (не помня точно кога) в една друга тема се разрази спор между мен, Marillion и Georid относно Bon Jovi.И отново продължавам да твърдя, че липсата на Самбора е пагубна за цялата група - НЕ СТАВА БЕЗ НЕГО! По-добре да бяха отменили датите си...Но не, човекът иска да покаже че той е групата...Определено в последните години неразбираемата му имитация на Springsteen дразни много.Jon от един от най-великите рок фронтмени се превърна в copy-paste версия на Боса.Защо? Има място за всички под слънцето, всеки си има феновете, а Bon Jovi дори повече - една от групите с рядко фанатични почитатели.Не разбирам поведението му на "I can save the world".За това и не гледах и Guns миналата година.Разбирам факта, че се е появил проблем за него, но поведението му е отново "Аз..." Отдавна апелирам Самбора да се разкара от тая печалбарска сбирщина и най-накрая да разгърне неизмеримия си потенциал - било солово, било с новосъздадена група.Не искам да обиждам и аз никой Jovi фен, но поведението на певеца дразни все повече!
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again
Posted 15 май 2013 - 08:34
Не съм дай-хард фен на групата, но обвиненията ви са напълно несъстоятелни ... еди-кой-си се държал като друг-си, ала-бала ... Да, въпрос на ПР е, че Джон е лицето на групата, причините са множество, но няма смисъл да се разпростираме из подобна тема ... Аз съм изключително доволен от концерта, беше размазваща емоция до момента, в който Джон загуби гласа си или по-скоро загуби възможността да си поема дъх ... Хареса ми визията, да, звука мажеше на места, но това не е новост при концерти на живо, хареса ми енергията и желанието на Джон и групата до появата на проблема ... Да, Ричи ужасно ми липсваше, но и да беше тук, надали можеше да направи нещо за алергията на Джон ...
Отидох с големи очаквания и те се оправдаха, така че няма от какво да съм недоволен.
П.С.: Относно репликата на marillion за The Boss - то и Спрингстийн след Lucky Town само бози издава, но хората си го обичат заради това, което е направил преди повече от 20-30 години, нали? Енергията на Джон Бон Джови е заразителна, както и енергията на Брус, това което им печели толкова много фенове по света, носталгията към старите им песни и хитове ... Не мисля, че има повече от 10-15% от феновете на Бон Джови и Брус Спрингстийн, които да харесват новите им песни и албуми толкова, колкото старите ...

П.С.: Относно репликата на marillion за The Boss - то и Спрингстийн след Lucky Town само бози издава, но хората си го обичат заради това, което е направил преди повече от 20-30 години, нали? Енергията на Джон Бон Джови е заразителна, както и енергията на Брус, това което им печели толкова много фенове по света, носталгията към старите им песни и хитове ... Не мисля, че има повече от 10-15% от феновете на Бон Джови и Брус Спрингстийн, които да харесват новите им песни и албуми толкова, колкото старите ...

Posted 15 май 2013 - 08:35
По принцип не сън някъв супер фен на групата,отидох ей така от любопитство,но съм меко казано разочарован. Напълно съм съгласен с Marillion,казано с пълна точност.Публиката беше много,но супер заспала,вяла, никаква активност, концерт с отвратителен звук поне долу и финала просто без думи.Не може да се прибереш ей така без поне овации на края-пълен шит!!
Posted 15 май 2013 - 08:49
Това за групите и изпълнителите, които след опреден момент вадели само слаби албуми ми напомни за една статия, на която попаднах тези дни.
Иначе за Bon Jovi мога да кажа единствено, че се радвам, че го гледах през 2011 г. в Букурещ. Снощи не присъствах на концерта.
Иначе за Bon Jovi мога да кажа единствено, че се радвам, че го гледах през 2011 г. в Букурещ. Снощи не присъствах на концерта.
ПИСУК!
Posted 15 май 2013 - 08:56
Да кажа и аз как видях концерта. Държа да подчертая, че никога не съм бил кой знае какъв фен на Bon Jovi, но харесвам доста тяхни песни. Няколко неща:
- Аз съм ебати каръка! Преди три дена - любимата ми песен на Depeche Mode "Higher Love", която не е изпълнявана от 20 години, бе изпълнена от...... Martin Gore. Снощи - любимата ми песен на Bon Jovi "In These Arms", бе изпълнена от...... David Bryan.
- Кой каквото ще да разправя - 2 часа и 5 минути и 20 парчета по всички критерии си е дълъг концерт. Ситуации като снощната се случват. Ясно е, че като си се настроил за 2 часа и 40 минути концерт и той свърши 35 минути по-рано, а на всичкото отгоре не си чул "Bad Madicine", "I'll Sleep When I'm Dead" и "Always", няма как да си свръх доволен, но пак повтарям - 90% от групите правят по-къси концерти от този снощи.
- Sambora? На мен лично не ми липсваше. Да, вероятната причина е, че не съм кой знае какъв фен на Bon Jovi, но трябва да кажа, че снощи ми беше абсолютно все едно дали той е там или не.
- До предпоследното парче Jon си пееше повече от чудесно, концертът беше на доста високо ниво, публиката се кефеше и всичко си беше наред.
- Бях най-отпред и мога да кажа, че ясно се виждаше накрая, че Jon е зле. Очите му сълзяха, носът му беше станал като камба, гласът му замина. Кофти е, че това се случи точно в София, но това е положението. Човекът накрая се мъчеше и направи единственото логично нещо, което можеше да се направи. Прекрати концерта. Нещо много важно казано от Marillion - ами ако това се беше случило между второто и третото парче? От тази гледна точка дори изкарахме късмет - гледахме над два часа Bon Jovi.
- Чудесен сетлист.
- Там, където аз бях, звукът беше като от компакт диск.
- И накрая, но не на последно място: свършва десетото парче, всички светлини угасват. Седя аз небрежно с двете си деца облегнати на оградата, която върви покрай пътеката опасваща "Diamond Circle"-ла, и изведнъж някакви охранители минават от другата страна на оградата и светят с фенерчета. Докато разбера какво става, Джонката се изтъпанва точно пред мен. Викам: "Здрасти Джон, дай пет!" Джонката дава пет и с двете ръце и си заминава нататък. Около мен пичоци*е полудяват и започват да се катерят по оградата, ама Джонката вече си е заминал. А и той знае с кой да си размени две думи и да чукнат пет. Качва се на малката сцена, изпява си трите песни и на последната започва леко да се връща към главната сцена по пътеката. Викам на дъщеря ми: "Ако се обърне към нас подай си ръката." Точно пред нас Джонката се спира и фиксира двете деца. Те си подават ръцете, той се навежда, здрависва се с тях и си набива камшика към главната сцена. Пичоци*е отново подлудяват, ама човекът вече си е заминал
Та така...
- Аз съм ебати каръка! Преди три дена - любимата ми песен на Depeche Mode "Higher Love", която не е изпълнявана от 20 години, бе изпълнена от...... Martin Gore. Снощи - любимата ми песен на Bon Jovi "In These Arms", бе изпълнена от...... David Bryan.
- Кой каквото ще да разправя - 2 часа и 5 минути и 20 парчета по всички критерии си е дълъг концерт. Ситуации като снощната се случват. Ясно е, че като си се настроил за 2 часа и 40 минути концерт и той свърши 35 минути по-рано, а на всичкото отгоре не си чул "Bad Madicine", "I'll Sleep When I'm Dead" и "Always", няма как да си свръх доволен, но пак повтарям - 90% от групите правят по-къси концерти от този снощи.
- Sambora? На мен лично не ми липсваше. Да, вероятната причина е, че не съм кой знае какъв фен на Bon Jovi, но трябва да кажа, че снощи ми беше абсолютно все едно дали той е там или не.
- До предпоследното парче Jon си пееше повече от чудесно, концертът беше на доста високо ниво, публиката се кефеше и всичко си беше наред.
- Бях най-отпред и мога да кажа, че ясно се виждаше накрая, че Jon е зле. Очите му сълзяха, носът му беше станал като камба, гласът му замина. Кофти е, че това се случи точно в София, но това е положението. Човекът накрая се мъчеше и направи единственото логично нещо, което можеше да се направи. Прекрати концерта. Нещо много важно казано от Marillion - ами ако това се беше случило между второто и третото парче? От тази гледна точка дори изкарахме късмет - гледахме над два часа Bon Jovi.
- Чудесен сетлист.
- Там, където аз бях, звукът беше като от компакт диск.
- И накрая, но не на последно място: свършва десетото парче, всички светлини угасват. Седя аз небрежно с двете си деца облегнати на оградата, която върви покрай пътеката опасваща "Diamond Circle"-ла, и изведнъж някакви охранители минават от другата страна на оградата и светят с фенерчета. Докато разбера какво става, Джонката се изтъпанва точно пред мен. Викам: "Здрасти Джон, дай пет!" Джонката дава пет и с двете ръце и си заминава нататък. Около мен пичоци*е полудяват и започват да се катерят по оградата, ама Джонката вече си е заминал. А и той знае с кой да си размени две думи и да чукнат пет. Качва се на малката сцена, изпява си трите песни и на последната започва леко да се връща към главната сцена по пътеката. Викам на дъщеря ми: "Ако се обърне към нас подай си ръката." Точно пред нас Джонката се спира и фиксира двете деца. Те си подават ръцете, той се навежда, здрависва се с тях и си набива камшика към главната сцена. Пичоци*е отново подлудяват, ама човекът вече си е заминал

Та така...

I don't know how I managed it...
Posted 15 май 2013 - 08:58
При мен се случи странно, бях около стадиона с твърдото убеждание че няма да влизам, още повече че бях с фототехника с която няма шанс да ме пуснат. Пихме по бира-два навън и звука беше добре като за извън стадион, след Runaway охраната махна оградите и тези с които бях се засилиха да влизат и аз покрай тях. Та съм влязъл някъде когато вече му е бил зле гласа, но вътре в най-отдалечения сектор определено звука беше по-зле от навън...
И това с извиненията и по-ранното спиране сякаш взе на хората които бяха там за дълги бисове и сбогувания черешката от тортата. Сигурен съм, че доста от тези които са били на концерта са останали доволни.
И това с извиненията и по-ранното спиране сякаш взе на хората които бяха там за дълги бисове и сбогувания черешката от тортата. Сигурен съм, че доста от тези които са били на концерта са останали доволни.
Posted 15 май 2013 - 09:12
Проблема започна да се засилва някъде по време на изпълненията му на пътеката, въпреки че беше сменил ливреята с нешо по-топло. Там вятъра си духаше доста. Ако си беше стоял на сцената на завет ,можеше и да изкара още някое парче. А звука мажел - еми звуковите вълни се разнасят от вятъра, за разлика от радиовълните, няма как да има перфектен звук при вятър. А относно това ,дали е лигльо - от всички концерти, на които съм бил - само той и Аксел са правили 3 часови сетове, и то не еднократно...Всичко друго е въпрос на лична преценка и вкус...
Posted 15 май 2013 - 09:13
Minstrel in the Gallery, on 15 май 2013 - 08:34 , said:

О, не, въобще не съм съгласен с това твърдение! Спрингстийн имаше един "кризисен" период, който продължи от 1988 г. и приключи с издаването на албума The Rising през 2002 г. Това е период, в който той реши да прави самостоятелно музика, без участието на феноменалните E Street Band. Резултатите определено бяха доста слаби, въпреки, че в този период Боса създаде истински шедьоври като "Streets Of Philadelphia" и един убийствен албум, наречен The Ghost of Tom Joad. The Rising отбеляза завръщането на E Street Band, а последвалите турнета и албуми буквално върнаха към живот Брус. Резултатите са налице. Пожелавам ти да посетиш негов концерт, за да разбереш точно какво имам предвид...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 15 май 2013 - 09:22
Novak Djokovic, on 15 май 2013 - 08:56 , said:
... Джонката дава пет и с двете ръце и си заминава нататък. Около мен пичоци*е полудяват и започват да се катерят по оградата, ама Джонката вече си е заминал. А и той знае с кой да си размени две думи и да чукнат пет... 

McVicar, on 15 май 2013 - 09:12 , said:
Проблема започна да се засилва някъде по време на изпълненията му на пътеката, въпреки че беше сменил ливреята с нешо по-топло. Там вятъра си духаше доста...
Мисля, че е ясно кой е виновен за алергичната реакция на Джонката

Posted 15 май 2013 - 09:23
^
Приятелю, не е по темата, ама няма да е за пръв и последен път във форума - успешните турнета невинаги последват успешен албум - примери Бон Джови, Брус Спрингстийн, ЮТу и много, много други. А The Rising е наистина хубав албум, но само дотолкова, нищо повече ... а последния на Боса е точно толкова "бос", колкото и последния на Бон Джови спрямо нивата от 80-те и 90-те години ...
Успешните турнета са такива заради феновете и фенската маса на групата. А Бон Джови винаги са имали огромна фенска маса и това вероятно ще продължи да бъде така, докато Джон си остава все така младолик, енергичен и завладяващ публиката ... А и никой не може да им отнеме албумите "Slippery when wet", "New Jersey", "Keep the Faith" i "These days" примерно, те и само от тях песни да пеят, на концертите им ще се явяват по 40-50 хиляди души и повече ...
Както и Уиплаш-а сподели - аз се радвам изключително много, че вчера бях на концерт на Бон Джови, въпреки че повече се радвах, че посетих 2011г. концерта им в Букурещ!
Приятелю, не е по темата, ама няма да е за пръв и последен път във форума - успешните турнета невинаги последват успешен албум - примери Бон Джови, Брус Спрингстийн, ЮТу и много, много други. А The Rising е наистина хубав албум, но само дотолкова, нищо повече ... а последния на Боса е точно толкова "бос", колкото и последния на Бон Джови спрямо нивата от 80-те и 90-те години ...
Успешните турнета са такива заради феновете и фенската маса на групата. А Бон Джови винаги са имали огромна фенска маса и това вероятно ще продължи да бъде така, докато Джон си остава все така младолик, енергичен и завладяващ публиката ... А и никой не може да им отнеме албумите "Slippery when wet", "New Jersey", "Keep the Faith" i "These days" примерно, те и само от тях песни да пеят, на концертите им ще се явяват по 40-50 хиляди души и повече ...
Както и Уиплаш-а сподели - аз се радвам изключително много, че вчера бях на концерт на Бон Джови, въпреки че повече се радвах, че посетих 2011г. концерта им в Букурещ!

Posted 15 май 2013 - 09:39
Не съм фен на Бон Джоуви. Гледал съм го 3 пъти. Подкрепям на 100 процента мнението на Ози. Всичко друго е просто хейт изсмукан от пръстите. Естествено всеки си има право на мнение.
Едни приятел ми каза след The BIG 4 шоуто в София: "Аз след 4-тото парче на Металика си тръгнах. Много комерс, бе!"
Кажи честно!?!
Едни приятел ми каза след The BIG 4 шоуто в София: "Аз след 4-тото парче на Металика си тръгнах. Много комерс, бе!"
Кажи честно!?!
Posted 15 май 2013 - 09:41
А за друго щях да взема отношение - снимките от концерта.
Ако се загледате в снимките качени на сайта ще видите, че са с много по-добра перспектива от обикновено когато се снима точно пред 3 метра сцена и целия заден фон обикновено е някое черно платно. Няма защо да се оправдавате с това, ясно е че от по-далече е по-трудно за техниката, но според мен от такова място е доста добре за концертна фотография. Аз ако бях там с техниката с която влязох накрая най-отзад щяха да станат страхотни снимки
Ако се загледате в снимките качени на сайта ще видите, че са с много по-добра перспектива от обикновено когато се снима точно пред 3 метра сцена и целия заден фон обикновено е някое черно платно. Няма защо да се оправдавате с това, ясно е че от по-далече е по-трудно за техниката, но според мен от такова място е доста добре за концертна фотография. Аз ако бях там с техниката с която влязох накрая най-отзад щяха да станат страхотни снимки

Posted 15 май 2013 - 10:04
Depositus Cordis, on 15 май 2013 - 09:41 , said:
Аз ако бях там с техниката с която влязох накрая най-отзад щяха да станат страхотни снимки 

Прочее, както виждаме по футболните мачове, големите и хубави телеобективи се ползват най-вече със статив. Знаеш защо. Да се ползва статив на концерт няма как.
99% от концертите се снимат отпред - между загражденията и сцената. Така е неслучайно, така е открай време и така ще бъде, освен при префърцунени примадони като Аксел, Джонката и Котли Мрю.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 15 май 2013 - 10:24
@Ozzy разсмя ме много с това "Джонката дава пет"

Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)
Posted 15 май 2013 - 10:25
И Мадона, някои от фотографите за нея се бяха подготвили с дълги бели обективи...
Аз снимам непрекъснато от публиката с вдигнат фотоапарат над ръцете, разбира се понякога влизат в кадри, но има вариант и да стане много ефектно, а все пак вие не сте били директно сред публиката. Иначе има едни компактни сгъваеми столчета, които видях масово да ползват фотографите на един фест в UK. Друго - има едни държачи за монопод, които се слагат на кръста и си имаш подвижен някакъв монопод, който върши нещо ако не си много под ръцете. Мисълта ми е - официално сте акредитирани, възползвайте се.
Иначе вчера осветлението беше напълно достатъчно за стабилизиран телеобектив, а дори и с нестабилизиран ставаше
Аз снимам непрекъснато от публиката с вдигнат фотоапарат над ръцете, разбира се понякога влизат в кадри, но има вариант и да стане много ефектно, а все пак вие не сте били директно сред публиката. Иначе има едни компактни сгъваеми столчета, които видях масово да ползват фотографите на един фест в UK. Друго - има едни държачи за монопод, които се слагат на кръста и си имаш подвижен някакъв монопод, който върши нещо ако не си много под ръцете. Мисълта ми е - официално сте акредитирани, възползвайте се.
Иначе вчера осветлението беше напълно достатъчно за стабилизиран телеобектив, а дори и с нестабилизиран ставаше

Edited by Depositus Cordis, 15 май 2013 - 10:25 .
Posted 15 май 2013 - 11:15
Depositus Cordis, on 15 май 2013 - 10:25 , said:
Мисълта ми е - официално сте акредитирани, възползвайте се.

Апропо, ето този концерт хубавото време го прецака. Защото, ако беше валяло, примерно като на Депеш - НЯМАШЕ да има полени във въздуха...
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 15 май 2013 - 11:51
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users