Jump to content

Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски

1508 replies to this topic

#981 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 09 август 2013 - 06:36

View PostJoey, on 08 август 2013 - 23:49 , said:

Именно затова, човека казва "средностатистически"! А за "министърката" ФОСТАТА биг тайм!!!!
Именно. Средностатистические футболен фен вероятно е по-развълнуван къде ще се се играе мача, а не къде ще е концерта.
И разбира се каквото казвам, го казвам с доза хумор.
И разбира се - знам че тук (и не само тук) има много запалени футболни фенове. Всъщност дори познавам ултраси на някои от по-големите футболни отбори в България, които също са развълнувани от концерта на Roger Waters.

View PostAvitohol, on 09 август 2013 - 00:14 , said:

Ако обаче е вярно, че "Предишният управител на "Национална спортна база" Велина Бъчварова заяви за "Дневник", че до нейното освобождаване на 24 юли няма финализиран договор за концерта на Роджър Уотърс. На въпроса защо все пак се продават билети за събитието, тя отговори: "Това е нормална бизнес практика" нещата могат да добият кошмарен характер за всички нас.
Ще се окаже, че наистина най-полезното нещо в момента е да стискаме палци на утрешния жребий отборът на домораслев да получи домакинство на първия двубой.
Ако това излезе вярно, ще се окаже че СМЕ не са си свършили коректно работата и ако няма финализиран договор, който евнтуално да бъде нарушен, управата може да реши да даде приоритет на мача...

Edited by Geddy, 09 август 2013 - 06:43 .

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#982 Karolina

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 102 posts

Posted 09 август 2013 - 07:20

Доколкото разбрах, жребият ще се тегли днес от 12,45 и ще го предават пряко по Btv Action. На работа съм, и няма как да проследя събитието, затова моля бдящите за новини да правят включвания на живо, за да знаем как се развиват нещата.
Благодаря предварително!

#983 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 09 август 2013 - 07:28

За „Стената”, „Лудогорец”, културата и физкултурата

Стадион „Васил Левски” се оказа ябълката на раздора между рокаджиите и футболистите. Втори ден вече вървят кавги кое е по-важно: концертът на Роджър Уотърс или мача на „Лудогорец” в плейофите за Шампионската лига. Едно е ясно със сигурност – Уотърс ще изиграе „Стената” пред пълни трибуни, докато разградския отбор ще играе пред има-няма 5000 зрители. Друг въпрос обаче е по-важен – националният стадион за култура ли е, или за физкултура? Ами за култура се оказва, господа физкултурници! През 1988 г. „Юрая Хийп” за пръв път бяха пуснати в България, за да чуем на живо „Юлско утро”. Оттогава всяка година имаме щастието една-две големи рокгрупи да кацнат в София, ако не са ги прилапали преди това Цонковците от Каварна. АС/DC, Мадона, Бон Джоуви, сега и Роджър Уотърс – всичко това един ден ще бъде част и от културното наследство на България. За интереса дума не отваряме – тези ги гледаме срещу билети по 100 лева и нагоре, докато за футболистите вече и десетачка ни се свиди.

Да, стадионът е предназначен за спорт и футбол. Ама я да кажат господа футболистите кога напоследък са го пълнили като AC/DC например, че нещо не се сещаме? Ама нямало другаде къде да ритат в турнирите на УЕФА, ама държавата не правела стадиони – това пък реват едни други господа, които се явяват шефове на футболистите. Абе аланкоолу, с тези пари, където 20 години ги трошите да купувате мачове и съдии, щяхте да построите не един, не два, ами пет стадиона! И щяхте да имате къде да играете, вместо сега да мятате къчове по „Стената” на Роджър Уотърс.

Станил Йотов
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#984 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 09 август 2013 - 07:46

:good:

и един по-прозаичен въпрос (вко всичко друго е ок с концерта): дали хората с билети за Front-Of-Stage зоната ще бъдат допускани в правостоящата зона зад нея?
Оказва се че по-голямата част от приятелите ми (които не са се преориентирали за Сърбия и Румъния) са с билети за задната зона, докато аз съм в предната...само че с моя ръст едва ли ще успея да се преборя за предните редици (както винаги става), така че ще е все тая дали съм front-of-stage или не, та поне да съм с компанията отзад

едит: макар че от друга страна се чудя дали няма да е добра позиция (от гледна точка звук, блъсканица, видимост) в задната част на FOS зоната, понеже народа ще се блъска напред. Мнения? (висок съм под 1,70)

Edited by Geddy, 09 август 2013 - 07:48 .

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#985 tormentor

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 09 август 2013 - 08:04

На всички концерти на които съм бил /на В.Левски/ с гривна FOS, са ме пускали навсякъде по терена !

#986 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 август 2013 - 08:05

Не се плъзгайте по пързалката "Няма финализиран договор за Roger Waters". Това би имало НЯКАКВО значение, ако живеехме в нормална държава. Но понежение живеем в олигархична държава, независимо дали има или няма финализиран договор и независимо кога е подписан той, ако днес жребият определи Лудогорец да е домакин във втория мач, духаме супата. Това е.

А брандирането на сайта забелязахте ли? :)
I don't know how I managed it...

#987 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 09 август 2013 - 08:14

View PostOzzy, on 09 август 2013 - 08:05 , said:

Не, и продължаваме да не го забелязваме... :shok:

EDIT: А, да, сега вече го видяхме и подкрепяме с две ръце!! :neo:

Edited by marillion, 09 август 2013 - 08:16 .

18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#988 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 09 август 2013 - 08:18

Не се плъзгайте по пързалката "Няма финализиран договор за Roger Waters". Това би имало НЯКАКВО значение, ако живеехме в нормална държава.
Нито СМЕ правят концерт на "В. Левски" за първи път, нито стадионът се отдава под наем за концерт за първи път. Бившето ръководство говори за "стандартна бизнес практика". След като се позовават на такава и билети за концерта се продават от 9 месеца, при всички случаи взаимните договорки и ангажименти между СМЕ и стадиона са със силата на договор. В Англия например отдавна е прието законово, че ако две бизнес страни се споразумеят за нещо по имейл например - то е със силата на договор. Доколкото знам, и в България има промени в законите в тази посока.

И да има, и да няма "финализиран договор", СМЕ имат огромно предимство пред всички останали ползуватели на съоръжението за спорния период.

Апропо - и Санстефанският договор не е финализиран. Той е прелиминарен (предварителен), такова е и оригиналното му име - "Санстефански предварителен договор". Но това не ни пречи да честваме 3 март като велик Национален празник.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#989 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 09 август 2013 - 08:24

Не се плъзгайте по пързалката "Няма финализиран договор за Roger Waters". Това би имало НЯКАКВО значение, ако живеехме в нормална държава. Но понежение живеем в олигархична държава, независимо дали има или няма финализиран договор и независимо кога е подписан той, ако днес жребият определи Лудогорец да е домакин във втория мач, духаме супата. Това е.

Забелязахме, брао! :)

Insane in my brain

#990 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 09 август 2013 - 08:30

View PostSatyr, on 08 август 2013 - 18:35 , said:

О С Т А В К А !!!!
НЕЗАБАВНО !!!!
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#991 2+2=5

Blasteroid

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 254 posts

Posted 09 август 2013 - 09:05

Нищо не забелязвам.
One Shih Tzu ... Seven Psychopaths

#992 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 09 август 2013 - 09:06

Аз да, какво значи прасето в дясно?
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home

#993 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 август 2013 - 09:19

View Post2+2=5, on 09 август 2013 - 09:05 , said:

Нищо не забелязвам.

Ctrl + F5

View Postdani1948, on 09 август 2013 - 09:06 , said:

Аз да, какво значи прасето в дясно?

Прасето всеки да си го тълкува както си иска. Конкретно прасето, което лети над публиката по концертите на Waters и накрая бива поругавано от публиката, е символ на злото, породено от действията на правителствата, които лъжат и мамят своите граждани. В нашия случай аз приемам, че това прасе е Домусчиев.

#994 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 09 август 2013 - 09:21

Аха, ясно - хубава символика в такъв случай :) Мерси за пояснението!
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home

#995 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts

Posted 09 август 2013 - 09:23

View PostSatyr, on 09 август 2013 - 08:18 , said:

Нито СМЕ правят концерт на "В. Левски" за първи път, нито стадионът се отдава под наем за концерт за първи път. Бившето ръководство говори за "стандартна бизнес практика". След като се позовават на такава и билети за концерта се продават от 9 месеца, при всички случаи взаимните договорки и ангажименти между СМЕ и стадиона са със силата на договор. В Англия например отдавна е прието законово, че ако две бизнес страни се споразумеят за нещо по имейл например - то е със силата на договор. Доколкото знам, и в България има промени в законите в тази посока.

И да има, и да няма "финализиран договор", СМЕ имат огромно предимство пред всички останали ползуватели на съоръжението за спорния период.
Това е така, само че ако тъпата пача (министърката де) даде заповед, нещата могат да се променят и при липсата на финализиран договор, СМЕ няма да мога да имат претенции...един вид, ако ползвам примера с гаража от преди няколко страници - ако ти много пъти си ми давал гаража и винаги сме се разбирали устно, а след това съм ти плащал, всичко е ок от морална и бизнес гледна точка, но не е ок от юридическа гледна точка и ако аз не съм подписал договор с теб, не мога да те съдя че си дал гаража на Ламби, 5 дена преди аз да го ползвам (според уговорката ни)...разбира се това е неморално и ще развали бизнес отношенията ни, но наблюденията показват че управлението на тази държава през последните години не се интересува много от морал...
Всъщност, ако си спомням правилно, marillion май е юрист, може би той би могъл да хвърли повече светлина по въпроса?

Соросоиди такива! :D
Шегичка ;)

Аз лично одобрявам и споделям, само че...в момента доста медии са изключително про-правителствени, има и антиправителствени, а има и сравнително неутрални.
Вас не ви ли притеснява политизирането и дали това няма да ви се отрази някак? И дали някой читател (евентуално червен) няма да ви обвини в политическа пристрастност, докато музиката трябва да е надпартийна е непоклитизирана? Не се заяждам, просто ми е любопитно...естествено вие хората в екипа си имате определена позиция и е естествено да я споделяте и поддържате.

Edited by Geddy, 09 август 2013 - 09:28 .

#996 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 09 август 2013 - 09:25

View Postmarillion, on 08 август 2013 - 15:59 , said:

Както написа един приятел, спортен журналист:

"Роджър Уотърс - враг №1 на разградската селищна система!"

View PostScardust, on 08 август 2013 - 16:41 , said:

Странно тогава как са му откраднали едно към едно заглавието :)

Явно всички четат форума и по-специално мен. :harhar:
Иначе реално погледнато не е никак трудно да се достигне до този афоризъм, така че няма да претендирам за авторски права.

#997 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts

Posted 09 август 2013 - 09:29

View PostKarolina, on 09 август 2013 - 07:20 , said:

Доколкото разбрах, жребият ще се тегли днес от 12,45 и ще го предават пряко по Btv Action. На работа съм, и няма как да проследя събитието, затова моля бдящите за новини да правят включвания на живо, за да знаем как се развиват нещата.
Благодаря предварително!
И аз моля, който може да пуска информация, защото по това време не съм сигурен дали ще имам достъп до Btv Action (до нет имам)

#998 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 август 2013 - 09:31

View PostGeddy, on 09 август 2013 - 09:23 , said:

Вас не ви ли притеснява политизирането и дали това няма да ви се отрази някак?

Кое е политизиране? Че някакъв олигарх може да си прави каквото си поиска? Че вдига телефона, нарежда на министърката и пет минути по-късно тя обявява: "Наредих датата да бъде запазена за футболната среща", без да я интересува, че 20 000 човека са с купени билети и концертът е обявен преди година?
Къде тук видя политизиране?

#999 Avitohol

IYI

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 09 август 2013 - 09:38

View PostGeddy, on 09 август 2013 - 09:23 , said:

Това е така, само че ако тъпата пача (министърката де) даде заповед, нещата могат да се променят и при липсата на финализиран договор, СМЕ няма да мога да имат претенции...един вид, ако ползвам примера с гаража от преди няколко страници - ако ти много пъти си ми давал гаража и винаги сме се разбирали устно, а след това съм ти плащал, всичко е ок от морална и бизнес гледна точка, но не е ок от юридическа гледна точка и ако аз не съм подписал договор с теб, не мога да те съдя че си дал гаража на Ламби, 5 дена преди аз да го ползвам (според уговорката ни)...разбира се това е неморално и ще развали бизнес отношенията ни, но наблюденията показват че управлението на тази държава през последните години не се интересува много от морал...
Всъщност, ако си спомням правилно, marillion май е юрист, може би той би могъл да хвърли повече светлина по въпроса?

След като прочетох това, че нямало финализиран договор за концерта със СМЕ, се върнах и на вчерашното изявления на промоутъра. В него се цитира писмо с входящ номер, с което са заявили датите за ползването на стадиона, но никъде не споменават за договор. Това вече съвсем ме навежда на мисълта, че подписан такъв между Национална спортна база и СМЕ няма. И това не знам дали е толкова свързано с добре свършена работа от страна на СМЕ или е по-скоро с някои техни тънки сметки и евентуално презастраховане. Но това за сега са само предположения и малко по-късно днес или в следващите дни ще стане съвсем ясно.

#1000 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 09 август 2013 - 09:49

View PostGeddy, on 09 август 2013 - 07:46 , said:

едит: макар че от друга страна се чудя дали няма да е добра позиция (от гледна точка звук, блъсканица, видимост) в задната част на FOS зоната, понеже народа ще се блъска напред. Мнения? (висок съм под 1,70)
FOS ще виждаш по-хубаво въпреки бутаницата, но едва ли ще те спрат да отидеш в друга зона. :)

View Post2+2=5, on 09 август 2013 - 09:05 , said:

Нищо не забелязвам.
Идеята е супер, но и други ми се оплакаха, че не го виждат, въпреки Ctrl + F5, затова давам тези линкове, от които се добива представа:
http://f15.ifotki.in...25158693532.png
http://f15.ifotki.in...25158693596.jpg
Hedniska Blod

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users