Satyr, on 09 август 2013 - 08:18 , said:
Нито СМЕ правят концерт на "В. Левски" за първи път, нито стадионът се отдава под наем за концерт за първи път. Бившето ръководство говори за "стандартна бизнес практика". След като се позовават на такава и билети за концерта се продават от 9 месеца, при всички случаи взаимните договорки и ангажименти между СМЕ и стадиона са със силата на договор. В Англия например отдавна е прието законово, че ако две бизнес страни се споразумеят за нещо по имейл например - то е със силата на договор. Доколкото знам, и в България има промени в законите в тази посока.
И да има, и да няма "финализиран договор", СМЕ имат огромно предимство пред всички останали ползуватели на съоръжението за спорния период.
Това е така, само че ако тъпата пача (министърката де) даде заповед, нещата могат да се променят и при липсата на финализиран договор, СМЕ няма да мога да имат претенции...един вид, ако ползвам примера с гаража от преди няколко страници - ако ти много пъти си ми давал гаража и винаги сме се разбирали устно, а след това съм ти плащал, всичко е ок от морална и бизнес гледна точка, но не е ок от юридическа гледна точка и ако аз не съм подписал договор с теб, не мога да те съдя че си дал гаража на Ламби, 5 дена преди аз да го ползвам (според уговорката ни)...разбира се това е неморално и ще развали бизнес отношенията ни, но наблюденията показват че управлението на тази държава през последните години не се интересува много от морал...
Всъщност, ако си спомням правилно, marillion май е юрист, може би той би могъл да хвърли повече светлина по въпроса?
Ozzy, on 09 август 2013 - 08:05 , said:
А брандирането на сайта забелязахте ли?

Соросоиди такива!

Шегичка
Аз лично одобрявам и споделям, само че...в момента доста медии са изключително про-правителствени, има и антиправителствени, а има и сравнително неутрални.
Вас не ви ли притеснява политизирането и дали това няма да ви се отрази някак? И дали някой читател (евентуално червен) няма да ви обвини в политическа пристрастност, докато музиката трябва да е надпартийна е непоклитизирана? Не се заяждам, просто ми е любопитно...естествено вие хората в екипа си имате определена позиция и е естествено да я споделяте и поддържате.
Edited by Geddy, 09 август 2013 - 09:28 .