Jump to content

Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски

1508 replies to this topic

#941 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 08 август 2013 - 18:06

View PostSatyr, on 08 август 2013 - 18:02 , said:

Нищо от това. Нали не сме футболни ултраси - знаем значението и смисъла на думата "хипотетично".

А, дано, ама надали... :lol2:

А я кажи ти, ще посетиш ли концерта на Hypocrisy? Днес стана ясно, че датската траш група HateSphere, която ще ги придружава, включва кавър на Muse в новия си абум.

Да, направи ми впечатление с какъв анонс е обявен този нов албум. Похвално, най-после някой от "Катехизис" да погледне бъдещето в очите, а не да си завира главата в пясъка като наш Ози... :P
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#942 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 08 август 2013 - 18:09

Не отговаряш на въпроса :no:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#943 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 08 август 2013 - 18:12

View PostSatyr, on 08 август 2013 - 18:09 , said:

Не отговаряш на въпроса :no:

Всъщност, очаква се да посетя концерт на група, която не ми говори нищо, но не за да гледам тази група, а подгряващата я, която евентуално може да изпълни кавър версия на група, която харесвам... :lol2:

Сега като се замисля, май няма смисъл да се замислям... :lol:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#944 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 08 август 2013 - 18:19

Нищо от това. Нали не сме футболни ултраси - знаем значението и смисъла на думата "хипотетично".
е то според някои и победата на Лудогорец беше хипотетична, ама стана. Аз също не съм ултрас и затова не познавам всички детайли, но пък нали и Ботев играят...

А я кажи ти, ще посетиш ли концерта на Hypocrisy? Днес стана ясно, че датската траш група HateSphere, която ще ги придружава, включва кавър на Muse в новия си абум.
не прибързвайте...току виж отбора на Лудогорец решил да празнува следващата победа в Mixtape 5 ;)

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#945 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 08 август 2013 - 18:24

View PostGeddy, on 08 август 2013 - 18:19 , said:

е то според някои и победата на Лудогорец беше хипотетична
Нц, била е вероятна. Хипотетчина е победа догодина в същия турнир, без отсега да знаем дали изобщо отборът ще участва там :)

#946 tormentor

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 08 август 2013 - 18:30

SME да стискат палци !!!

Министър Георгиева: Докато аз съм на поста, спортните обекти ще се ползват преди всичко за спортни цели

Министърът на спорта в България професор Мариана Георгиева гарантира посредством декларация, че Лудогорец ще играе домакинския си мач в плейоф за групите на Шампионска лига на стадион "Васил Левски", нищо че там по това време ще има грандиозен концерт. В писменото си изявление обаче министър Георгиева пак показва пропуски в познанията за родния спорт. Според нея разградският тим е първият, класирал се в такава фаза на турнира, от 2006 г. насам. Истината е, че Левски стори това през сезон 2009/2010.

Ето нейната позиция:

1. Споделям гнева на българския шампион "Лудогорец" и на спортната общественост в България заради риска първият ни футболен тим, класирал се след 2006 г. за такава фаза на Шампионската лига, да не играе на родна земя и пред родна публика с поредния си съперник.

2. Проблемът е наследен от предишното ръководство, а не е породен от настоящото, за да бъде то обект на некоректни, нихилистични внушения.

3. Министърът на младежта и спорта в мое лице стори необходимото за решаването на казуса в разговор с г-н Кирил Домусчиев на 07.08. тази година. Мачът ще се играе на националния стадион "Васил Левски", факт, който не отрича, а потвърждава необходимостта от специализирано министерство, особено когато то, както в този случай, води адекватна политика в най-добрия интерес на родния спорт.

4. Уверявам българската спортна общественост, че докато съм министър, спортните обекти на България ще се ползват преди всичко за спортни цели. Накрая искам да благодаря на всяка медия за ролята на коректив в такива критични ситуации.

#947 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 08 август 2013 - 18:30

View PostSatyr, on 08 август 2013 - 18:24 , said:

Нц, била е вероятна. Хипотетчина е победа догодина в същия турнир, без отсега да знаем дали изобщо отборът ще участва там :)
в такъв случай СМЕ отсега да му мислят кого ще канят догодина на Националния...най-добре никой :D

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#948 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 08 август 2013 - 18:35

Министър споделя ГНЯВ, че още от миналата година стадионът е бил запазен с напълно редовен договор за концерт....
Та нали точно това правителство обича да повтаря, че е легитимно избрано от парламента. Къде е легитимността тук?

О С Т А В К А !!!!

#949 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts

Posted 08 август 2013 - 18:40

View PostSatyr, on 08 август 2013 - 18:35 , said:

О С Т А В К А !!!!
сигурно ГЕРБ са им виновни че не са предвидили че Лудогорец ще трябва да играе на Националния и не са използвали всички лостове за да попречат на СМЕ да организира концерта
...абе някой знае ли процедурата за отказване от българско гражданство?

ФОСТАВКА!

#950 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 08 август 2013 - 19:00

Аз си мисля, ако прецакат концерта, всеки притежател на билет да пусне едно оплакване в Комисията за защита на потребителите.

#951 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 08 август 2013 - 19:06

Нека сравним значимостта на двете събития за обществения живот:

Разбира се, няма никакви основания да бъде спазван законно сключен договор, съгласно който даден юридически субект наема имот на друг такъв една година по-рано и плаща за правото на ползване изключително висока сума. Това са някакви простотии. Кой по дяволите идиот би считал подобен договор за валиден?

#952 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts

Posted 08 август 2013 - 19:15

View Postsatanicart, on 08 август 2013 - 19:06 , said:

Разбира се, няма никакви основания да бъде спазван законно сключен договор, съгласно който даден юридически субект наема имот на друг такъв една година по-рано и плаща за правото на ползване изключително висока сума. Това са някакви простотии. Кой по дяволите идиот би считал подобен договор за валиден?
Въпросът ти е риторичен, когато живееш в шиб@на абсурдна държава с шиб@но абсурдно правителство :puke:

Извинявам се на екипа на Катехизис ако съм емоционален, пристрастен, краен, политизиран...мисля обаче че ще ме разберете. Израсъл съм с Pink Floyd, Roger Waters, Стената. Цял живот мечтая да ги видя в собствената си скапана държава, така както мечтаех за други банди и все още мечтая за трети които никога няма да дойдат тук. Защо? Защото сме абсурдна държава, в която се случват абсурдни неща и истинската музика е пратена по дяволите заради кефа на тъпаци, мутри, политици, олигарси и всякакъв друг боклук. Да ми ядат...цензурата...

#953 Karolina

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 102 posts

Posted 08 август 2013 - 19:17

View PostSatyr, on 08 август 2013 - 19:00 , said:

Аз си мисля, ако прецакат концерта, всеки притежател на билет да пусне едно оплакване в Комисията за защита на потребителите.

Ако прецакат концерта, КЗП ще им е най-малкия проблем!
Поназнайваме езици, и с интернетЯ се оправяме криво-ляво, та няма да остане неинформирано членче на знайните и незнайни европейски комисийки, комитетченца, съветченца, и прочие... Готова съм да прекарам цялата си отпуска в писане на жалби и протести, ***** му!

Въпросът е принципен. МНОООООООООГО принципен!

#954 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 08 август 2013 - 19:19

View PostSatyr, on 08 август 2013 - 19:00 , said:

Което за съжаление освен до главоболия за организаторите от "SME", няма да доведе до нищо ползотворно... :(

Иначе, аз същи казвам ОСТАВКА, ама кой ти слуша протестите на шепа интернет лумпени... :)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#955 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 08 август 2013 - 19:20

Забелязваш ли това?

Министърът на младежта и спорта в мое лице стори необходимото за решаването на казуса в разговор с г-н Кирил Домусчиев на 07.08. тази година.

Аз сключвам договор с теб, че ти давам гаража си под наем за една седмица, за да си прибереш там детската количка. Сключвам го около година по-рано. Седмицата наближава, но се появява съседът Араламби и казва, че иска той да наеме гаржа, за да си прибере колата. Аз сядам с Араламби и "разрешавам проблема" по начин той да вземе гаража, а не ти... С теб изобщо не говоря.

#956 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 08 август 2013 - 19:24

^ Аз те разбирам напълно, повтаряш с други думи моята теза отпреди няколко страници в темата, обаче, нали се сещаш, че ако Араламби е твой близък и съществува някаква възможност да приключиш правоотношението с мен без особени затруднения, в крайна сметка ще го сториш, за да угодиш на Араламби и да извлечеш популистки дивидент от нищото...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#957 Леля Ог

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 34 posts

Posted 08 август 2013 - 19:24

Явно въпросната овчичка не е запозната с клаузите в договора. В момента, в който загрее къде се бута и какви неустойки трябва да се платят, ще се започне с извиненията и с мазането с голямата баданарка.

На тоя свят съществуват договори и мисля, че е крайно време някои хора да загреят, че те трябва да се спазват. А ако не им харесва - да не са ги сключвали. Толкоз. Евтините трикове не работят, когато става дума за много пари, а концерт от ранга на "Стената" е предмет на много пари.

#958 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts

Posted 08 август 2013 - 19:26

View Postmarillion, on 08 август 2013 - 19:19 , said:

Което за съжаление освен до главоболия за организаторите от "SME", няма да доведе до нищо ползотворно... :(
А може би СМЕ трябва да се обърнат към някакви комисии или организации (не съм запознат, не знам детайли), защото в случая те са потърпевш?
При лошо стечение на обстоятелствата може да им се наложи да преместят концерта на друго място, което при всички положения води до финансови и организационни главоболия. Не знам как стоят нещата, но предполагам че юридически имат право да съдят стадиона или дори държавата, като стопанин на този стадион? От друга страна, те са отдавна в бранша, не може да не са предвидили клауза която да ги овъзмезди в случай че стадиона наруши едностранно договора, но това не подобрява значително ситуацията...впрочем тя ситуацията още не се е случила, аз стискам палци за добър жребий утре...някой знае липо кое време ще се тегли жребия и къде ще излезе информация?

#959 nousha

вещичка

• Тамплиери
  • PipPipPip
  • 443 posts

Posted 08 август 2013 - 19:37

За мен най-големият проблем в случая е, че много, твърде много хора смятат за нормално, даже направо честно, в реда на нещата и най-правилното в създалата се ситуация да се наруши просто ей така един законно сключен договор. С довод - защото стадионите са за футболни мачов. И да не се пита що нямаме друг стадион, а защо културното министерство не е построило амфитеатър за концертите, като толкова иска. Лудогорец ще прослави България в чужбина (?!?!) и затова трябва да играе на стадиона. С какви средства ще стане това нарушаване на договора на тия хора не им е много ясно (както и на мен все още), но избистрящият се образ е нещо като "шефът на отбора ще се обърне към големите шефове, разбирай министъра, и те ще оправят нещата". За наши хора, за благото на народа, на клета майка България, извинявам се, на kleta majka bulgariq.
Още по-голям проблем всъщност е, че хората не разбират, че ако това може да стане в този случай, то следващия път, когато моята фирма сключи договор да ползва залата на читалище Овча мисъл и пет дена преди това се падне местният дамски клуб да провежда там кръг от състезание по шиене на гоблени, понеже председателката се познава с кмета, моят договор ще бъде развален и това ще е съвсем редно, даже ще има и прецедент. И после може да се случи на всеки един. Но какво тук значи някаква си личност, нали филигранният футбол, който показват нашите, ще прослави България...
On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

#960 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts

Posted 08 август 2013 - 20:03

View Postnousha, on 08 август 2013 - 19:37 , said:

За мен най-големият проблем в случая е, че много, твърде много хора смятат за нормално, даже направо честно, в реда на нещата и най-правилното в създалата се ситуация да се наруши просто ей така един законно сключен договор.
За съжаление в kleta majka bulgariq това вече е нормална практика - бил съм свидетел на подобни ситуации, а и съм сигурен че мнозина тук също. Подобни ситуации се случват и в бизнеса и в управлението, само че в повечето случаи обикновения човек не чува за това, защото "не е негова работа" и проблемите се решават "на високо ниво", което понякога е в ущърб и на самата държава и на обикновения гражданин. Надяваме се на положителна развръзка - подходящ жребий, защото това е най-добрия вариант и за концерта и за мача, но изявленията на министъра показват готовността (както се е случвало) да се нарушават дадени договори, без значение последствията, само от популизъм или за да угодим на свои хора...разликата в случая е че много хора научават за тази подлост, само защото не става дума за тъмни и потайни сделки, а за нещо което касае хиляди музикални фенове и стотици (или айде няколко хиляди) футболни фена.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users