@marillion
Стана ми интересно това, което написа и се поразрових да проверя... За Сърбия не намирам подобна опция, но попаднах на интересни неща в Чехия. Там също концертът беше преместен от стадион в зала, отново, както знаеш, поради слаби продажби. Е, чехите поне си имат оправдание, за разлика от сърбите - в Прага турнето вече е имало цели два концерта, така че е нормално наплива за точно това шоу да не е много голям, още повече, че тази година почти няма голямо име, което да не е свирило в Чехия. Но не затова иде реч. Иде реч, дали връщат билети на онези, които са искали специално да видят стадионното шоу. В Чехия със сигурност има такива хора, защото там вече концерта в зала са го гледали. Та на въпроса: организаторите са пуснали дълго обяснение по повод промяната на мястото. Там обстойно се обяснява как хората да си заменят билетите (защото седящите са със сектор, ред и място, които не отговарят на разположението на залата). Много подробно е обяснено всичко, казано е къде, как, до кои дати и т.н. да стане смяната. А най-накрая, с големи букви пише:
"БИЛЕТИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ВРЪЩАТ! Променено е единствено мястото на изявата. Градът, датата и съдържанието остават същите."
Има и още нещо интересно. Винаги съм се забавлявал с оправданията на промоутърите, когато се мени мястото на даден концерт, поради слаби продажби. Често се използва израза "поради логистични причини". Сърбите в конкретния случай са написали: "поради технически причини". А чехите са се изтарикатили още повече и са дали и обяснение какви са ТОЧНО техническите причини:
"Поради технически причини свързани с продукцията, концертът на Roger Waters се мести от стадион "Synot Tip Arena", в зала "O2 Arena". Преместването се налага, защото за да започне представлението "The Wall", е необходимо да се е стъмнило напълно (до непрогледна тъмнина). Поради факта, че в Прага не може на открито да се вдига шум след 22:00 часа, няма да е възможно зрителите да видят шоуто в пълния му блясък, ако то е на стадион."
@joro123
Аз пък си мисля, че на България два големи, един среден и 4-5-6 малки промоутъра са и напълно достатъчни. И сега се вижда, че понякога си пречат един на друг, представям си какво ще е, ако има и още няколко