Jump to content

Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски

1508 replies to this topic

#781 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 04 август 2013 - 15:23

View Postmarooned, on 04 август 2013 - 15:09 , said:

Не знам обаче, защо продължаваш да говориш за доставка, при условие, че ние говорим за цени на местни пазари!

Именно, ама нещо стана объркване по трасето.

Вижте обаче на какво попаднах :lol2:

Мога да си поръчам книгата директно от сайта на автора. Вярно - има я само с тънки корици там, защото с дебели е изчерпана. Но забележте - Gerald Scarfe ЛИЧНО ще ми я подпише, а аз мога да си избера каквото си искам пожелание, което той отново собственоръчно ще напише вътре в книгата за мен. Цената е 16 паунда. От там нататък се добавя доставка, която за България е доста скъпа. Крайната цена, ако все пак реша да ми я доставят до тук, а не на познат в Лондон примерно, който да ми я данесе, е 29 паунда (книга +ДДС + доставка). Или 65 лева :)
I don't know how I managed it...

#782 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 04 август 2013 - 15:28

View Postmarooned, on 04 август 2013 - 15:19 , said:

Твоята гледна точка е на почитател, който иска да си купи книгата, а моята - чисто икономическа!

Това ясно, но извън икономическата логика остава един разумен въпрос, който очаква разумен отговор. Отговори ми, моля те, би ли си купил книга на английски при положение, че можеш да платиш малко повече, за да я купиш на български език? Приемам за установено, че имаш възможност да спестиш разходите за доставка, за да има някаква разлика в цената, щото при доставка от Англия цената на книгата излиза по-скъпо...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#783 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 04 август 2013 - 15:31

View PostOzzy, on 04 август 2013 - 15:23 , said:

Именно, ама нещо стана объркване по трасето.

Вижте обаче на какво попаднах :lol2:

Мога да си поръчам книгата директно от сайта на автора. Вярно - има я само с тънки корици там, защото с дебели е изчерпана. Но забележте - Gerald Scarfe ЛИЧНО ще ми я подпише, а аз мога да си избера каквото си искам пожелание, което той отново собственоръчно ще напише вътре в книгата за мен. Цената е 16 паунда. От там нататък се добавя доставка, която за България е доста скъпа. Крайната цена, ако все пак реша да ми я доставят до тук, а не на познат в Лондон примерно, който да ми я данесе, е 29 паунда (книга +ДДС + доставка). Или 65 лева :)

Всичко това много хубаво, но пак сравняваме несравними неща. Говориш за меки корици, говориш за книга на английски език. Ако сравняваме, нека сравняваме обективно. Иначе, офертата на Джери е ОК. Жалко, че Амебата не пожела да организира неговата изложба, която обикаля цяла Европа, ама това е дълга тема...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#784 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 04 август 2013 - 15:33

^^
Въпросът ти е отново свързан с начина, по който ти гледаше на спора, а не ние. Естествено, че 90% от хората, които така или иначе ще си купят тази книга, ще предпочетат да дадат 20 лева отгоре за да я имат на български. Само дето Роско и аз разсъждавахме колко излиза на един средностатистически англичанин с английска заплата и на един средностатистически германец с немска заплата книгата, ако я купи от Англия или Германия. И съответно колко ще му излезе същата книга на един средностатистически българин, купувайки я от тук.

#785 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 04 август 2013 - 15:37

^ И аз пак ще кажа, че това са бакалски сметки. По тази логика всичко в България излиза много по-скъпо на българина, отколкото на англичанина и германеца. Така доникъде не стигаме. Не са коректни подобни сравнения, поне аз така мисля...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#786 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 04 август 2013 - 15:44

Приятелю, ще ти отговоря с конкретен пример :)

Книгата за U2, която беше спомената преди няколко поста, я имам и на български и на английски!
Английският вариант ми е подарък, българският си го купих за 19.90 лв.
Т.е. изчаках удобния момент (няколко години), за да си купя книгата на много "примамлива" цена!

Когато си купувах книгата на U2, книгата на Ник за Флойд също беше на много изгодна цена, във въпросната книжарница!
Не помня промоционалната цена, но намалението беше повече от 50% от първоначалната цена!

Освен, ако не обявят, че ще има среща с Родж за представянето на книгата и той ще дава автографи, няма да бързам с покупката, въпреки че съм голям меломан и заклет почитател на Флойд!

Пък знае ли човек... Може и като подарък да я получа, защото и моя рожден ден наближава :)
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#787 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 04 август 2013 - 15:52

View Postmarooned, on 04 август 2013 - 15:44 , said:

Т.е. изчаках удобния момент (няколко години), за да си купя книгата на много "примамлива" цена!

Това вече го разбирам и напълно подкрепям едно подобно действие, ама пусто, лично аз не мога да издържам на изкушения. Вие двамата с Ози много добре познавате тази моя черта. Докато аз бях дал космическа сума за луксозното издание на "The Joshua Tree", вие двамата изчакахте търпеливо и в крайна сметка получихте същото издание за жълти стотинки. За съжаление аз нямам вашето търпение и обикновено се "набутвам" с повече пари още на "pre-order", но няма пълно щастие... :blush:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#788 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 04 август 2013 - 15:55

View Postmarillion, on 04 август 2013 - 15:37 , said:

^ И аз пак ще кажа, че това са бакалски сметки. По тази логика всичко в България излиза много по-скъпо на българина, отколкото на англичанина и германеца. Така доникъде не стигаме. Не са коректни подобни сравнения, поне аз така мисля...

Така е, прав си.Не са коректни тези сравнения. Не са коректни и сравненията с цената на билет за Уотърс в Сърбия (значително по-ниска от тук). Не са коректни и сравненията с цената на билет за Уотърс в Хърватия (значително по-ниска от тук). Не са коректни и сравненията с цената на билет за Депеш в Гърция (значително по-ниска от тук). Не са коректни сравненията с цената на билет за двудневен фестивал с хедлайнер Rammstein в Букурещ (значително по-ниска от еднодневния фестивал тук). Изобщо, от толкова некоректност, аз започнах да си мисля, че най-тъпият рок фен на земята е....... българският. Слава Богу се оказва, че май не е така. Българският фен в крайна сметка не е глупав и спря да купува билети толкова масово, колкото правеше това преди. И вече задължително го прави в последния момент. Резултатът от това е ясен и той започва да се вижда: или промоутъри ще започнат да фалират, или ще слезнат на земята. И те май започнаха да слизат. Билети с "ограничена" видимост, деца до 10 години... Сещаш се. Тепърва ни чакат много интересни дни, свързани с концертната дейност у нас. :)

#789 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 04 август 2013 - 16:03

View Postmarillion, on 04 август 2013 - 15:37 , said:

Твое право е да считаш, че такива сравнения са некоректни!

Както, Rasheed Wallace, едно от лошите момчета в НБА, обича да казва: "The ball never lies!"

Така и цените, които посочихме, сами "говорят"!

Всеки е свободен да прави каквито изводи си иска!

Същите тези англичани и германци обаче учат и да се стремим да избягваме капаните на т.нар. "confirmation bias", т.е. потвърждение на нашето предубеждение! Защото действителността е такава, каквато е! А не... Каквато ни се иска да бъде!

"Fear builds walls!"
Roger Waters

Stevie Ray Vaughan

#790 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 04 август 2013 - 16:06

^^ Ozzy, влизаме отново в тресавището от първите страници на темата. И тогава ти казах, и сега пак ще повторя, че не разполагаме с пълната информация, за да твърдим подобно нещо, независимо, че написаното от теб изглежда напълно реално. Нито знаем какъв хонорар взима Роджър, нито знаем каква е стойността на лицензионната такса за издаване на книгата на Джерард в България. Не знаем и какви са разходите за двете начинания, още по-малко знаем (или по-скоро предполагаме, че ще бъдат малки) какви ще бъдат реалните приходи. Аз не правя подобни сметки и честно да ти призная така живея по-спокойно. От честите ми пътувания зад граница се научих да не сравнявам цените в България с цените в чужбина. От тази работна няма никакъв смисъл, а дали сме овчедушен народ, който е готов да търпи до безкрай своеволията на някой е съвсем отделна тема, която също не води към нищо добро...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#791 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 04 август 2013 - 16:10

View Postmarillion, on 04 август 2013 - 15:52 , said:

Това вече го разбирам и напълно подкрепям едно подобно действие, ама пусто, лично аз не мога да издържам на изкушения. Вие двамата с Ози много добре познавате тази моя черта. Докато аз бях дал космическа сума за луксозното издание на "The Joshua Tree", вие двамата изчакахте търпеливо и в крайна сметка получихте същото издание за жълти стотинки. За съжаление аз нямам вашето търпение и обикновено се "набутвам" с повече пари още на "pre-order", но няма пълно щастие... :blush:

Не можех да се въздържа и не цитирам една любима фраза на Гай Юлий Цезар: "Бързай бавно!" :lol2:

View Postmarillion, on 04 август 2013 - 16:06 , said:

^^ Ozzy, влизаме отново в тресавището от първите страници на темата. И тогава ти казах, и сега пак ще повторя, че не разполагаме с пълната информация, за да твърдим подобно нещо, независимо, че написаното от теб изглежда напълно реално. Нито знаем какъв хонорар взима Роджър, нито знаем каква е стойността на лицензионната такса за издаване на книгата на Джерард в България. Не знаем и какви са разходите за двете начинания, още по-малко знаем (или по-скоро предполагаме, че ще бъдат малки) какви ще бъдат реалните приходи. Аз не правя подобни сметки и честно да ти призная така живея по-спокойно. От честите ми пътувания зад граница се научих да не сравнявам цените в България с цените в чужбина. От тази работна няма никакъв смисъл, а дали сме овчедушен народ, който е готов да търпи до безкрай своеволията на някой е съвсем отделна тема, която също не води към нищо добро...

Както е казал Сократ: "Аз знам, че нищо не знам! Но вие и това не знаете!"

"Fear builds walls!"
Roger Waters

Stevie Ray Vaughan

#792 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 04 август 2013 - 18:19

Ще се намеся не на място в спора, но доставка на книга от Amazon.co.uk е точно 2.20лв. до София, чрез Gabco и никой не може да ме убеди, че е 9 паунда. Вярно ще дойде за 2 седмици, а не за една.

Иначе нямам представа за какво си говорите, но видях някакви сметки и доставки от Англия :lol2:

#793 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 август 2013 - 20:59

View Postmarillion, on 04 август 2013 - 15:14 , said:

Роско, сравняваме крушки с ябълки, вече писах на Ози по темата... ;)
Сравнявате компютри с компоти. Из толкова цъкане из Амазон-а не видяхте ли намаленията, които се предлагат там за всяка стока? Не може да сравнявате цени в "Амазон" с пазарни цени във физическите книжарници тук!

View PostJavor, on 04 август 2013 - 18:19 , said:

Ще се намеся не на място в спора, но доставка на книга от Amazon.co.uk е точно 2.20лв. до София, чрез Gabco и никой не може да ме убеди, че е 9 паунда. Вярно ще дойде за 2 седмици, а не за една.
Доставка от "Амазон" до България не е 9 паунда. Още по-малко е 2.20 лв. Доставките в "Амазон" се формират в зависимост от поръчката по формула хикс паунда еднократно, плюс игрек паунда за всяка стока от поръчката, като този игрек зависи от вида на стоката.
И доставка струва точно толкова, колкото се изчислява в кошницата там.
Ако използваш посредник, какво прави той - има човек в Англия, който получава стоката там безплатно, защото за местни поръчки в "Амазон" доставката е безплатна. И на теб ти взима примерно 2.20. Нали се сещаш че това не е доставка от "Амазон" за 2.20, а доставка от посредник на стока, купена от "Амазон".
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#794 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 04 август 2013 - 21:20

View PostSatyr, on 04 август 2013 - 20:59 , said:

Доставка от "Амазон" до България не е 9 паунда. Още по-малко е 2.20 лв. Доставките в "Амазон" се формират в зависимост от поръчката по формула хикс паунда еднократно, плюс игрек паунда за всяка стока от поръчката, като този игрек зависи от вида на стоката.
И доставка струва точно толкова, колкото се изчислява в кошницата там.
Ако използваш посредник, какво прави той - има човек в Англия, който получава стоката там безплатно, защото за местни поръчки в "Амазон" доставката е безплатна. И на теб ти взима примерно 2.20. Нали се сещаш че това не е доставка от "Амазон" за 2.20, а доставка от посредник на стока, купена от "Амазон".
Напълно съм наясно какво означава доставка от Амазон и доставка от Амазон чрез посредник. И съм използвал многократно и двата варианта. Ефекта е един и същ - сдобиваш се с желаното нещо. В единия случей за около седмица, в другия за около две. И пак заставам на моята позиция, че доставка на 1 книга (която не тежи повече от 1кг.) е точно 2.20лв., колкото е доставката на проверен доставчик. Ако някой иска да заплати повече за директна доставка - това си е чисто негов проблем.

#795 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 август 2013 - 21:27

Тогава не смесвай понятията :)

Ефектът ще е същият, ако имаш и приятел, който ти носи стоката за без пари. Но това не значи, че доставка от "Амазон" до България е без пари, нали?

#796 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 04 август 2013 - 21:46

View PostSatyr, on 04 август 2013 - 21:27 , said:

Ефектът ще е същият, ако имаш и приятел, който ти носи стоката за без пари. Но това не значи, че доставка от "Амазон" до България е без пари, нали?
Ако всеки има приятел, който да му донася стоката без пари, за почти същото време - тогава доставката на "Амазон" до България е без пари ;) Или поне има възможност да е без пари. И англичаните могат да си поръчат от Амазон с пари, ако не желаят безплатна доставка :D

#797 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 август 2013 - 21:56

Точно колкото не всеки има приятел в Англия, който да му носи стоката без пари за същото време, толкова не всеки клиент на "Амазон" от България може да ползва посредник, защото не знае за такъв. Този посредник не стои като опция в Кошницата в "Амазон", така че продължаваш да смесваш понятията :no:

#798 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 04 август 2013 - 23:04

View PostJavor, on 04 август 2013 - 18:19 , said:

Иначе нямам представа за какво си говорите, но видях някакви сметки и доставки от Англия :lol2:

Не знам къде виждаш тези цени за доставка, по-нагоре съм дал скрийншот на цена + доставка за конкретната книга...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#799 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 04 август 2013 - 23:09

View PostSatyr, on 04 август 2013 - 20:59 , said:

Сравнявате компютри с компоти. Из толкова цъкане из Амазон-а не видяхте ли намаленията, които се предлагат там за всяка стока? Не може да сравнявате цени в "Амазон" с пазарни цени във физическите книжарници тук!

...и там, както имах възможност да добавя по-горе... ;)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#800 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 05 август 2013 - 07:20

View Postmarillion, on 04 август 2013 - 23:04 , said:

Не знам къде виждаш тези цени за доставка, по-нагоре съм дал скрийншот на цена + доставка за конкретната книга...
Имам предвид, че чрез посредник тази книга може да дойде в София за 2.20лв. (безплатна доставка до адрес в Англия и транспорт до България за 2.20лв.), а не чрез доставката от Amazon.co.uk, която е 9.18 паунда, както си посочил за конкретната книга. Смесвам малко понятията, както ме поправя Satyr, но крайният ефект е един и същ.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users