Jump to content

Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски

1508 replies to this topic

#741 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 02 август 2013 - 16:22

Абсолютно логична цена за твърди корици на колекционерско издание. През 2005 г. същата цена за книгата на Мейсън ми се струваше огромна, днес въобще не ме изненадва и чакам с нетърпение...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#742 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 02 август 2013 - 16:30

Абе, ти си ясен. Книгата обаче, ще бъде с доста слаби продажби, в това съмнения нямам.
I don't know how I managed it...

#743 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 02 август 2013 - 19:30

View Postmarillion, on 02 август 2013 - 16:22 , said:

Абсолютно логична цена за твърди корици на колекционерско издание.
Миналия месец дадох почти четири пъти по-малко за такова издание на последната - за момента - книга на Брандън Сандерсън. Твърди корици, илюстрации, релефни надписи по подвързията и малко над триста и петдесет страници. Беше двайсет или двайсет и два лева. Човекът е огромен култ между фентъзи-феновете в последните години поради ред причини, макар и да не е сравним с Уотърс или Pink Floyd.

Вчера си взех луксозно - всъщност единственото за България - издание на "Водопадите на възмездието" на Крис Удинг - пак с изключително оформление, страхотна корица, релефни надписи, просто да ти е драго да го гледаш - за двайсет лева. Всъщност всичките издания на "Артлайн", които са ми попадали пред погледа, са такива - адски качествени и на нормални цени. Повечето книги на "Изток-Запад" също са така, впрочем, независимо дали става дума за художествена или нехудожествена литература.

Седемдесет и девет лева - особено за книга с по-малко от триста страници - е просто безумна цена, каквато и да е тематиката.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#744 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 02 август 2013 - 19:39

Никой не те кара да купуваш тази книга. Както казах, става дума за колекционерско/бутиково издание. Същото е насочено към определена категория читатели. Със сигурност става дума за ограничен тираж. Отново давам пример с книгата на Мейсън, издадена в България от същото издателство и продавана още през 2005 г. на същата цена. Доскоро тиражът беше изчерпан, сега покрай тази книга има допечатка. Всякакви по-нататъшни коментари са излишни. Българските издания на книги винаги са стрували по-скъпо. Който се оправя с английския може да спести някой лев и да поръча книгата от amazon, но сега като гледам и там цената на луксозното издание е съпоставима с нашата и е определена на £24.69...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#745 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 02 август 2013 - 21:22

View PostТигър, on 02 август 2013 - 16:00 , said:

@_@
"Изток-Запад"

Бутиково издателство,за читатели с по-особени интереси. Друг не би издал 1000-странична "Сума на теологията" на Тома Аквински...от години издават непопулярна литература
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#746 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 02 август 2013 - 22:25

Знам го много добре издателството, имам доста техни книги вкъщи - именно в сравнение с останалите им цени ми направиха впечатление тези.

А че няма да я купя - няма.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#747 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 03 август 2013 - 14:40

Стига вече с тия оплаквания от цени, бе. Качеството си има цена.

#748 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 03 август 2013 - 18:05

И каква е цената на качеството? Останалите (нефлойдски) книги на същото издателство, които са на три-четири-пет пъти по-ниски цени, не са ли качествени? "Z-та Световна война", която тази година беше адаптирана във филм с бюджет от сто и деветдесет милиона долара, струва между деветнайсет и двайсет и пет лева, в зависимост от корицата.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#749 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 03 август 2013 - 18:20

На теб не ти ли омръзна да влизаш в тази тема?
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#750 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 03 август 2013 - 18:38

И преди да кажеш "А", защото имам вътрешното чувство, че точно това ще сториш, нека да кажа и своето "Б". Сега си направих труда да прегледам отново всички твои мнения в тази тема. За 38 страници си навъртял има-няма към 10-15 мнения. От тях разбираме неща свързани с "Деф Лепърд", "Уайтснейк", баща ти, който никога не е слушал "Пинк Флойд", но дори и той мисли да посети този концерт, изключително високите цени на билетите, некоректността на промоутъра, сега вече и няколко мнения относно нереално високата цена на книгата, която ще излезе след десетина дни. И съвсем нормално си задавам въпроси, какво аджеба чиниш ти в тази тема, при положение, че нито си фен на тази музика, нито те интересува това шоу, а още по-малко пък възнамеряваш да го посетиш, защото, нали:

View PostТигър, on 06 юли 2013 - 11:40 , said:

Пишейки това, нямам никакво отношение нито към СМЕ, нито към Роджър Уотърс, и никога не съм имал никакво намерение да посещавам този концерт.

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#751 Manchester_United

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 9 posts
  • Interests:MANCHESTER UNITED

Posted 03 август 2013 - 18:41

Търся билет за концерта на изгодна цена на терена .. Ако някой предлага да пише на лично.

#752 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 03 август 2013 - 18:45

View Postmarillion, on 03 август 2013 - 18:20 , said:

На теб не ти ли омръзна да влизаш в тази тема?
Преча ли ти? Нещо обиждам ли те? Неуважително да съм се изказал за някой съфорумец или изпълнител? (Това, впрочем, ти го правиш по мой адрес в момента. Не знам дали го осъзнаваш.)

И, извинявай, обаче точно от теб, дето в тема за Manowar изнедоволства, че рожденият ден на Rolling Stones не бил отбелязан на сайта, такива забележки предпочитам да не приемам.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#753 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 03 август 2013 - 18:49

View PostТигър, on 03 август 2013 - 18:45 , said:

И, извинявай, обаче точно от теб, дето в тема за Manowar изнедоволства, че рожденият ден на Rolling Stones не бил отбелязан на сайта, такива забележки предпочитам да не приемам.

Ха-ха-ха, приеми моите извинения, бях забравил... :blush:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#754 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 03 август 2013 - 21:15

Странна работа, вече почти три часа минаха от моето извинение към Тигър, че в тема за любимата му група съм споменал нещо за "Ролинг Стоунс", а още чакам от него извинение затова, че в тема, която и грам не го интересува периодично ми говори за "Деф Лепърд", "Уайтснейк" и куп други тотално несъвместими с Вселената неща и се питам къде е грешката... :(
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#755 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 03 август 2013 - 23:14

Грешката е, че Тигър тръгна за работа няколко минути, след като написа онова мнение.

Само дето не разбирам какво точно очакваш от мен. Ако мислиш, че ще седна да се извинявам за постове, в които не съм нагрубил никого, мислиш грешно. Не съм очаквал и не съм искал извинение от теб за онова мнение, нито пък някога бих го направил. Още повече, че, макар наистина да не се интересувам от музиката на Уотърс, до момента доста обстоятелства, съпътстващи концерта, са били от някакъв интерес за мен. С "Изток-Запад" съм работил лично, както казах, човек от семейството ми издаде книга през тази издателска къща, а и познавам някои от преводачите и консултантите за книгите им. Учудих се от цената, защото се различава драматично от абсолютно всичко друго, което са издавали, освен книгата на Мейсън. Ако това ти е проблем... Сори.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#756 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 03 август 2013 - 23:20

Не, не ми е това проблема, но жалко, че не разбираш ситуацията, в която сам се набута...

Както и да е, дай да спрем дотук. И без това нямам никакво намерение да се занимавам с глупости баш в тази тема. Моля, Ози да изтрие този никому ненужен офтопик, а ти си остани с моето непоискано извинение и бъди здрав...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#757 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 04 август 2013 - 09:25

Не, няма какво да се трие. В основата си мненията ви са общо взето по темата.

Ще кажа и аз още няколко думи относно въпросната книга. По никакъв начин не се съмнявам в нейните качества - и като съдържание, и като изработка (дебели корици, хубава хартия, илюстрации и т.н.). Концертът горе-долу съвпада с рождения ми ден - не се и съмнявам какво ще ми подари родата. С някои от нещата, които казва marillion обаче, не мога да се съглася. Първо, не съм сигурен, че това, което в момента намираме по книжарниците (говоря за "Пинк Флойд отвътре"), е ново издание, защото старото се било изчерпало. Всъщност, не се е изчерпвало никога, защото от момента на издаването на тази книга (2005-а година), всеки път когато вляза в книжарница или мина през площад "Славейков", аз я виждам. Така че, изчерпване няма. Това са 8 години все пак, а и тиражът изобщо не е висок. Причината е ясна разбира се - от една страна аудиторията за книгата не е голяма, от друга - цената е висока.

Когато "Пинк Флойд отвътре" излезе, имах възможността да говоря с издателя от "Изток-запад". Между другото - изключително начетен, възпитан и културен човек. Жалко, че не му помня името. Но помня, какво ми каза той тогава: "За продажбата на книгата разчитаме ГЛАВНО на идването на Ник Мейсън у нас". Слава Богу, това идване се осъществи, макар и с леко закъснение, защото Мейсън го оперираха от апендицит (ако не ме лъже паметта). Мога да си представя само как издателите са треперели дали след като отмени визитата си, Мейсън все пак ще дойде няколко месеца по-късно. Дойде. И като автор, представи книгата както трябва. Два пъти се срещна с българските си почитатели - в киното на "НАТФИЗ", където срещата бе само за хора с покани и в магазин "Ориндж", където всеки можеше да го види и да си вземе автограф. На тази среща Мейсън стоя повече от уговореното време с риск да си изпусне самолета - веднага след края й го откараха на летището. Предната вечер беше и в "Шоуто на Слави", където му подариха "Москвич" :fool: Между всичките тези ангажименти, Мейсън направи и официална пресконференция, както и представяне на книгата в галерия "Академия".

Още тогава, на двете срещи с феновете (а те си бяха събитие - за първи път член на Пинк Флойд посещаваше България), ми направи впечатление, че повечето хора дават за автограф обложки от албуми, снимки на групата и т.н. Малцинство бяха онези, които държаха книгата в ръце. Помня и че издателят, за който говорих малко по-горе, беше казал, че това не е проблем, но е задължително за подпис да се дава оригинален продукт, а не летяши листчета хартия или пиратски дискове. Било изискване на мениджъра на Мейсън. С очите си видях как Ник разписваше включително и такива бели листчета, като питаше всеки за името, за да го напише преди подписа си.

Искам да кажа, че очаквам сега да се получи същото. Очаквам, че издателят отново разчита ГЛАВНО на концерта, за да продаде книгата и отново тази книга ще се продава години наред. Също така не съм съгласен и с определението на marillion - "колекционерска / бутикова". Ако беше такава, щяха да го съобщят изрично в прес-рилийза. Нищо колекционерско няма в тази книга. Това си е поредното заглавие, което издава "Изток-запад". То не е направено с някаква мисъл за някакъв ограничен тираж, та да говрим за "колекционерство" и "бутиковост". Напротив - ако могат да я продадат в тираж от 10, 20, 50 или 100 хиляди, издателите няма да се поколебаят и ще го направят с най-голямо удоволствие.

Тези две книги ми напомнят историята и на още една: "U2 за U2". Отново прекрасно, лачено издание. Автобиографията на една от най-успелите групи в историята на музиката изобщо. Хартия, снимки, корици - всичко направено както трябва. Цена: и тя някъде около 80 лева. Гледам обаче, че тази книга се среща по-рядко от "Пинк Флойд отвътре". Може да се е поизчерпала за толкова много години. Каква ли е причината? Дали пък не е, че в един момент, когато на издателя му стана ясно, че на тази цена тиражът няма да се разпродаде, започна да я пуска на различни промоционални цени? Стигна се дотам, че си я купих за...... 20 лева.

#758 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 04 август 2013 - 09:38

View PostOzzy, on 04 август 2013 - 09:25 , said:

Между другото - изключително начетен, възпитан и културен човек. Жалко, че не му помня името.

Сега видях, че съм го написал в новината за срещата на Мейсън в "НАТФИЗ" - казва се Любен Козарев.

#759 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 04 август 2013 - 09:50

Аз имам ясен спомен, че преди няколко години търсих книгата на Мейсън за подарък на приятел и не успях да я намеря никъде, а хората на пл. "Славейков" тогава ми казаха, че е с изчерпан тираж. Преди година-две изведнъж отново се появи по сергиите и в книжарниците. Както и да е, това не е толкова важно в случая. По-важно е, че говорим за цена от 80 лв. за книга издадена през 2005 г. Тогава тези пари струваха поне два пъти повече отколкото днес и наистина цената стряскаше. Това имах предвид по-горе. Относно новата книга вече споделих. За мен става дума за колекционерско издание, защото хората от издателството са избрали лаченото издание с твърди корици, за което искрено им благодаря. Бърза проверка в интернет показва, че въпросното издание все още държи цена и в чужбина, а всички знаем, че там книгите струват доста по-малко отколкото тук в България. Примерът с книгата за U2 също е показателен. Купих я на цена от 80 лв., а миналата година можеше да се купи за 20 лв. Защо "Пинк Флойд отвътре" все още държи цена от 80 лв., а няма намаление аз не знам и не ме интересува. Знам само, че когато става дума за издание, което живо ме интересува, въобще не съм склонен да чакам евентуално да падне цената след време...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#760 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 04 август 2013 - 09:55

View Postmarillion, on 04 август 2013 - 09:50 , said:

По-важно е, че говорим за цена от 80 лв. за книга издадена през 2005 г. Тогава тези пари струваха поне два пъти повече отколкото днес и наистина цената стряскаше.

Хех... Нека като кажем "А", да кажем и "Б": тогава, стандартът на живот на българина беше по две на този, който има в момента. Тогава, българинът можеше да си позволи далеч повече неща, отколкото може днес. Цените от онова време са скочили двойно, заплатите не. Така че е несравнимо да се говори за тогава и днес. По-скоро е вярно твърдението, че хора, които тогава са можели и са си позволили да си купят тази книга, днес няма да го направят. А не обратното ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users