Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски
Started by Scardust, окт 29 2012 12:34
1508 replies to this topic
Posted 08 юли 2013 - 14:23
След цялото това обяснение аз лично ГЕНЕРАЛНО те класирам в групата на тарикатите

I don't know how I managed it...
Posted 08 юли 2013 - 15:28
^Но не прости тарикати, а почерпили от европейския опит.

Hedniska Blod
Posted 08 юли 2013 - 15:40
Ozzy, on 08 юли 2013 - 13:56 , said:
Да и това е вярно. Иначе, при старите цени, тези 42 000 лева ще ги гледа през крив макарон 

+1 - билетите са за може би най-трудно продаваемите блокове от Сектор Б. Според наблюденията ми за всеки концерт се изкупуват първо двата фронтални блока + тези най-близо до А и В и ако евентуално се продаде всичко тогава се купува от другите. На Сонисфиър с голямата четворка всичко останало беше разпродадено, само в тези блокове ми се видя рехаво.
Posted 08 юли 2013 - 17:01
marillion, on 08 юли 2013 - 12:35 , said:
Ето, това вече е истинско престъпление!! Тук не става дума за намалена видимост, тук сме изправени пред липса на каквато и да е било видимост + отвратителен звук = любимият промоутър на част от форума... 

Да, само дето човека е пуснал клипче от сектора в който бяха допуснати хората, които разглобиха сцената. Говоря от първо лице.
Иначе се съгласявам с Ози и останалите - к*рвенски номера. И не ме е яд че съм се 'прецакал' със скъпи билети, а че продължава на АБСОЛЮТНО всеки концерт да има СЕЛЯНИЯ от гигантска величина от страна на промоутъра. Така скриха и билетите сега за Рамщайн и масово хората ме питат "От къде да си намеря билет за концерта, той бил разпродаден, били останали само скъпи билети' .
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?
Posted 08 юли 2013 - 18:40
Ozzy, on 08 юли 2013 - 14:23 , said:
След цялото това обяснение аз лично ГЕНЕРАЛНО те класирам в групата на тарикатите 

On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.
Posted 08 юли 2013 - 19:10
stivan, on 08 юли 2013 - 13:54 , said:
Самия промоутър му дреме на шапката как ще изглеждат трибуните, за него е важно да вземе още едни 42 000 лева от тези 1400 билета които пусна в продажба днес. Сектор Б е с капацитет около 14 000, така че разпределянето на тези 1400 няма да го напълни.
То май си е типична БГ промоутърска практика ... имам спомен за едно местене на оградите зад FOS на Metallica (или беше на Big4, не помня вече), когато пуснаха в последния момент допълнителни 1000 билета за FOS, "поради големия интерес" ... 1000 билета ... при разлика в цената със Standing Regular от около 30 лв. си бяха едни 30 000 лв за това, че просто поставиха оградите с няколко метра по-назад ,,,
Ози по-нагоре спомена, че хората ще насядат по пътеките ... имам идеален спомен, как през 2006та в Арнем имах желание да го направя, тъй като мястото ми беше с доста кофти видимост, и на всичко отгоре 2метровите холандци бяха прави пред мен по местата си ... обаче всеки път в който се задържах за по-дълго на пътека, без да я използвам за движение по сектора, идваха от охраната и ми обясняваха, че не може да правя така, защото пътеката трябва да бъде свободна .. казвайки това - не мисля, че в БГ това ще се случи

Edited by stormbringer, 08 юли 2013 - 19:10 .
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.
Posted 08 юли 2013 - 20:24
точно Заради подобни типични БГ промоутърски практики и Особено след като на ДМ веднага след като си купих билет на входа отвсякъде се появиха хора предлагащи билети на цена, доста по-ниска от номинала или покани, и Независимо от чувствата ми към Роджър Уорърс и The wall, смятам този път да отида без билет и да видя какво ще стане :}}} и не изпитвам никакви угризения, защото знам, че тези допълнителни левчета наистина не биха отишли при изпълнителите...
in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...
Posted 11 юли 2013 - 12:05
Чаветата до 10 г. влизат без пари.
http://www.katehizis...s.php?id=25050
Очаквам ученици, студенти и пенсионери - на половин цена.
http://www.katehizis...s.php?id=25050
Очаквам ученици, студенти и пенсионери - на половин цена.

Hedniska Blod
Posted 11 юли 2013 - 12:29
Ти хубаво очакваш, ама понеже това е поредното прее*аване на вече закупилите си билети, кажи, според теб как се чувстват в момента онези родители, които имат деца на 7,8 и 9 години и вече са им купили билети от по 90-100-120-160-180 кинта, понеже на всички концерти на СМЕ деца над 7 са с билет? ОК, билетът няма да изгори - все ще намерят на някой да го подарят, но парите вече са дадени.
Добре, че не се набутах и аз с билет за щерката. Да ме извинявт, но това вече надхвърля всичко допустимо. От тук нататък твърдо си купувам билет в последния момент, без грам да ме вълнува, че ако повечето хора постъпват като мен, а те все по-често постъпват така, концертите може масово да започнат да "падат".
Добре, че не се набутах и аз с билет за щерката. Да ме извинявт, но това вече надхвърля всичко допустимо. От тук нататък твърдо си купувам билет в последния момент, без грам да ме вълнува, че ако повечето хора постъпват като мен, а те все по-често постъпват така, концертите може масово да започнат да "падат".
Posted 11 юли 2013 - 12:34
^Нямам думи - хубава работа, ама нашенска.
Отдавна купувам билети в последния момент или доста накрая.
Отдавна купувам билети в последния момент или доста накрая.
Hedniska Blod
Posted 11 юли 2013 - 12:36
Ozzy, on 11 юли 2013 - 12:29 , said:
Ти хубаво очакваш, ама понеже това е поредното прее*аване на вече закупилите си билети, кажи според теб как се чувстват онези родители, които имат деца на 7,8 и 9 години и вече са им купили билети от по 90-100-120-160-180 кинта, понеже на всички концерти на СМЕ деца над 7 са с билет? ОК, билетът няма да изгори - все ще намерят на някой да го подарят, но парите вече са дадени.
Тук има една "дребна" уловка. Тъй като никъде на самия билет не е отразено, че той е за лица между 7 и 10 годишна възраст, няма как да докажеш, че е купен, за да може с него в стадиона да влезе дете над 7 годишна възраст. Реално погледнато, самото доказване може да се извърши чак при влизане в стадиона за самия концерт. Тази "дребна" уловка за жалост ще попречи на онези родители, които са се набутали с билети за децата си до този момент. Тук съм напълно съгласен, че това е некоректно отношение на промоутъра към тази група от хора и би трябвало да се помисли за някаква компенсация...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 11 юли 2013 - 12:42
И каква компенсация според теб трябва да се измисли, при положение, че сам казваш, че закупените за деца билети по нищо не се различават от останалите?
И изобщо вярваш ли, че някой мисли за някакви компенсации? 
Който е купил билет за детето се е прее*ал. По-точно - прее*али са го. Който не е купил билет за детето - не са успели да го прее*ат. Засега, де - до концерта има месец и 20 дена, а само в последната седмица ни изненадаха с две врътки (30 лева и деца безплатно). До 30 август очаквам поне още 5-6 такива "примамливи" и "коректни" оферти към феновете

Който е купил билет за детето се е прее*ал. По-точно - прее*али са го. Който не е купил билет за детето - не са успели да го прее*ат. Засега, де - до концерта има месец и 20 дена, а само в последната седмица ни изненадаха с две врътки (30 лева и деца безплатно). До 30 август очаквам поне още 5-6 такива "примамливи" и "коректни" оферти към феновете

Posted 11 юли 2013 - 12:59
Имам предвид, че тези хора сега не могат да върнат вече закупените билети и да поискат възстановяване на парите, защото не могат да докажат, че билетите са закупени за малолетни лица до 10 годишна възраст...
За компенсацията не знам, други трябва да мислят...
И нещо в тази връзка с адрес Италия. Преди десет дни бях на концерт на MUSE в Торино. В края на миналата година, при пускането на първата дата за "Олимпийския стадион" в Торино, билетите се изкупиха буквално за няколко дни. Това наложи пускането на втора дата за следващия ден, за която и аз всъщност си купих билети. Преди около месец, "изведнъж" се появиха билети и за първата дата с обяснението, че по технически причини първоначално се е смятало, че капацитета на стадиона не може да поеме по-голям брой хора, но в последния момент се е оказало, че няма да има проблем и в интерес на публиката се пускат в продажба "допълнително количество" билети. Това "допълнително количество" не беше изчерпано в италианския "ticketone.it" до вечерта преди представлението. Да ти звучи познато?
За компенсацията не знам, други трябва да мислят...
И нещо в тази връзка с адрес Италия. Преди десет дни бях на концерт на MUSE в Торино. В края на миналата година, при пускането на първата дата за "Олимпийския стадион" в Торино, билетите се изкупиха буквално за няколко дни. Това наложи пускането на втора дата за следващия ден, за която и аз всъщност си купих билети. Преди около месец, "изведнъж" се появиха билети и за първата дата с обяснението, че по технически причини първоначално се е смятало, че капацитета на стадиона не може да поеме по-голям брой хора, но в последния момент се е оказало, че няма да има проблем и в интерес на публиката се пускат в продажба "допълнително количество" билети. Това "допълнително количество" не беше изчерпано в италианския "ticketone.it" до вечерта преди представлението. Да ти звучи познато?

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 11 юли 2013 - 13:03
marillion, on 11 юли 2013 - 12:59 , said:
Имам предвид, че тези хора сега не могат да върнат вече закупените билети и да поискат възстановяване на парите, защото не могат да докажат, че билетите са закупени за малолетни лица до 10 годишна възраст...
Нали затова още в първия си постинг изрично посочих, че в този случай тези хора са ПРЕЕ*АНИ от организатора. Ако можеха да върнат билетите всичко щеше да е ОК.
Posted 11 юли 2013 - 13:25
Ozzy, on 11 юли 2013 - 12:29 , said:
От тук нататък твърдо си купувам билет в последния момент, без грам да ме вълнува, че ако повечето хора постъпват като мен, а те все по-често постъпват така, концертите може масово да започнат да "падат".

И да, нека да падат концерти - все повече и повече. Така някои "бизнесмени" може и да се поосъзнаят... евентуално. Не че съм оптимист по отношение на последното, но... Знае ли човек?
Posted 11 юли 2013 - 13:49
Ozzy, on 11 юли 2013 - 13:03 , said:
Нали затова още в първия си постинг изрично посочих, че в този случай тези хора са ПРЕЕ*АНИ от организатора. Ако можеха да върнат билетите всичко щеше да е ОК.
Остава единственият реален вариант - да пуснеш обява, че го продаваш. На малко по-ниска цена, но по-добре да си 10-20 лв. назад, отколкото 150.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 11 юли 2013 - 14:04
Аха... Те понеже сега едни опашки от желаещи са се извили за билети за Roger Waters - ще се избият направо. Билетите, купени вече от родителите за децата им, са почти непродаваеми. По-скоро някой друг от родата ще се облажи с изненадващ подарък.
Posted 11 юли 2013 - 18:29
Световната криза си казва думата:
NEWS: The July 31st show in Athens, Greece will now be held August 1st at Terra Vibe.
Първоначално беше на "Олимпийския стадион", сега вече е в парк, който по всяка вероятност е с по-малък капацитет...
NEWS: The July 31st show in Athens, Greece will now be held August 1st at Terra Vibe.
Първоначално беше на "Олимпийския стадион", сега вече е в парк, който по всяка вероятност е с по-малък капацитет...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users