Jump to content

Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски

1508 replies to this topic

#681 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юли 2013 - 12:40

View Postmarillion, on 08 юли 2013 - 12:37 , said:

Това вече го дискутирахме и аз се съгласих, че при празни места по горните редове в сектора е възможно хората с билети от по 30 лв. да седнат на места в случая с цени от по 90 лв.
Не само при празни места. Дори да няма празни места, нещо, което много добре знаем, че няма да се случи, хората с билети от по 30 лева ще седнат по пътеките, където ще имат перфектна видимост към сцената.

Но, какво прави този човек, ако седне на това място и в един момент дойде някой друг с валиден билет за същото място?
Е, това е най-простото нещо - става и сяда на друго свободно място. Не е проблем.
I don't know how I managed it...

#682 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юли 2013 - 12:42

View Postjoro123, on 08 юли 2013 - 12:39 , said:

Единственият вариант за който се сещам е следният - да не се влиза от входовете за сектор Б, ами през терена и въпросните сектори наистина да са отцепени.

Няма такъв вариант. Секторите от по 30 лева СА ЧАСТ от целия сектор Б. Ако си взел билет за 30 лева на най-горния възможен ред на тези намалени сектори, просто се качваш още един ред нагоре и вече си при 90-левовите :lol2:

#683 joro123

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 08 юли 2013 - 12:43

View Postmarillion, on 08 юли 2013 - 12:35 , said:

Ето, това вече е истинско престъпление!!

Тук не става дума за намалена видимост, тук сме изправени пред липса на каквато и да е било видимост + отвратителен звук = любимият промоутър на част от форума... :yes:

Те ги бяха забили още по-назад, кажи речи в средата на сектор Г, но хората се преместиха максимално до лентата, та както виждаш поне нещо са видяли. Хич да не говорим че пуснаха билети с намалена видимост и бяха отбелязани едва ли не като на терена, не мисля че някой е очаквал да го забият в сектор Г.

#684 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 08 юли 2013 - 12:45

И все пак предложението е коректно. Наистина става дума за места с ограничена видимост, а не за места с липса на каквато и да е било видимост. От втората категория спадат същите редове от сектор "Б" в средата, защото пред тях ще бъдат построени подвижните барове за бира и щандове за мърч. Предложението за билети с "ограничена видимост" на другия промоутър обаче обира всички точки, не съм вярвал, че подобно нещо е възможно, но човек се учи докато е жив... :worship:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#685 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 08 юли 2013 - 12:49

View Postjoro123, on 08 юли 2013 - 12:43 , said:

Те ги бяха забили още по-назад, кажи речи в средата на сектор Г, но хората се преместиха максимално до лентата, та както виждаш поне нещо са видяли. Хич да не говорим че пуснаха билети с намалена видимост и бяха отбелязани едва ли не като на терена, не мисля че някой е очаквал да го забият в сектор Г.

Сега ще ти направя едно признание, с което може би дори и Ози ще се съгласи. Лично аз бих заменил билет за пред сцена с възможност да гледам този спектакъл в София от централната част на сектор "Г", ама няма кой да ме пусне там... :P
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#686 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юли 2013 - 12:57

View Postmarillion, on 08 юли 2013 - 12:45 , said:

И все пак предложението е коректно. Наистина става дума за места с ограничена видимост, а не за места с липса на каквато и да е било видимост.

Никой никога не е твърдял обратното. Тук спорът е съвсем друг и мисля, отдавна изяснен:
- ти твърдиш, че тези билети са пуснати ИМЕННО ЗАЩОТО видимоста е ограничена и затова логично са значително по-евтини
- аз твърдя, че тези билети са пуснати поради слаби продажби и с цел да се понапълни сектор "Б". Няма да се изненадам, ако когато се изчерпят тези билети, бъдат пуснати нови, отново с цена 30 лева, този път за секторите "А" и "В", за местата, които са косо на сцената. От всичко това са прецакани онези фенове, които търчаха да си купуват билети първите дни и платиха за тях нереално високи цени. Феновете, към които промоутърът би трябвало да има най-голямо уважение.

Това е. :)

#687 joro123

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 08 юли 2013 - 13:00

View Postmarillion, on 08 юли 2013 - 12:49 , said:

Сега ще ти направя едно признание, с което може би дори и Ози ще се съгласи. Лично аз бих заменил билет за пред сцена с възможност да гледам този спектакъл в София от централната част на сектор "Г", ама няма кой да ме пусне там... :P

Абе щяха да са кажи речи ОК нещата ако бяха пуснали места с ограничена видимост и бяха отбелязали къде се намират на схемата, а то беше отбелязано като най-задната част от терена, а се оказа зад сцената. Говоря принципно леко наизуст, защото не съм бил там и не познавам някой който е бил, т.е. може въпросните да са влезли без пари например, а тези с намалената видимост да си били другаде, но имаше една групичка от 50-100 човека които бяха там в нищото, а 2-3 дена преди концерта се появиха билети по 50 лева ( май ) с намалена видимост, което за мене е 2+2 = 4. Хич да не говорим че на тоя концерт имаше хора които си бяха платили редовна цена за Б, а получиха гледка към задната част на тоалетните :).

Edited by joro123, 08 юли 2013 - 13:01 .

#688 joro123

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 08 юли 2013 - 13:04

View PostOzzy, on 08 юли 2013 - 12:42 , said:

Няма такъв вариант. Секторите от по 30 лева СА ЧАСТ от целия сектор Б. Ако си взел билет за 30 лева на най-горния възможен ред на тези намалени сектори, просто се качваш още един ред нагоре и вече си при 90-левовите :lol2:

Добре помисли какво точно съм написал - мисля че технически е възможно но едва ли организационно може да се постигне.

Влиза се ПРЕЗ терена и през вратичките долу на терена се качват към секторите с намалена видимост. Самите сектори са отделени с лента и охрана.

#689 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 08 юли 2013 - 13:10

@Ozzy

Сега вече съм по-склонен да се съглася с подобна теза, която се различава доста в нюанс от първоначално застъпената от теб... ;)

Естествено, че тези билети се пускат поради слаб интерес и целят увеличаване на продажбите. В това не може да има никакъв спор. Също така съм склонен да се съглася, че пускането на подобни билети два месеца преди събитието е некоректно спрямо хората закупили билети много по-рано. Защото това не са някакъв вид "промоционални" билети, които обикновено се пускат в продажба в самото начало. Дотук нямаме никакви разминавания. Нямаме и разминавания в мнението, че неадекватната рекламна кампания относно този спектакъл е в основата на слабите продажби. Нямаме и разминаване в мнението, че СМЕ отдавна са загубили желание за иновативност и развитие и разчитат изцяло на утвърденото си име в бранша, а това рано или късно ще ги извади от този бизнес. Имаме обаче разминаване в мисленето по отношение на дребните, типично български, тарикатлъци, които предполагаш (и с право, трябва да призная) че ще бъдат приложени от притежателите на билети с "ограничена видимост". Аз твърдя, че нормалното отношение на притежател на подобен билет не бива да бъде насочено към това да прецака системата и да получи нещо за което не е платил. Аз твърдя, че в голямата си степен нашата психика е увредена и през цялото време е впрегната в размисъл как да заобиколим правилата и да надхитрим системата. Аз твърдя, че откакто спрях да разсъждавам по този начин се чувствам много по-добре и живея по-спокойно. Това е, което всъщност твърдя и това е което приемам за неправилно в твоята теза, пък макар и напълно достоверно звучаща на фона на заобикалящата ни среда...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#690 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юли 2013 - 13:11

^^
И къде ще седи охраната в горната част на тези отделени сектори, като става въпрос за граница между два реда седалки? Ще седи между редовете? :lol2:

#691 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 08 юли 2013 - 13:16

View PostOzzy, on 08 юли 2013 - 13:11 , said:

^^
И къде ще седи охраната в горната част на тези отделени сектори, като става въпрос за граница между два реда седалки? Ще седи между редовете? :lol2:

Този проблем може да отпадне от само себе си при една евентуална продажба на голяма част от билетите в сектор "Б", а такава по всяка вероятност в крайна сметка ще има към датата на събитието. По този начин случаите на евентуално прескачане от ценова зона в друга ще бъдат единични...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#692 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юли 2013 - 13:18

View Postmarillion, on 08 юли 2013 - 13:10 , said:

Естествено, че тези билети се пускат поради слаб интерес и целят увеличаване на продажбите. В това не може да има никакъв спор. Също така съм склонен да се съглася, че пускането на подобни билети два месеца преди събитието е некоректно спрямо хората закупили билети много по-рано. Защото това не са някакъв вид "промоционални" билети, които обикновено се пускат в продажба в самото начало.

От написаното от теб разбирам, че няколко страници сме спорили абсолютно излишно :)

Имаме обаче разминаване в мисленето по отношение на дребните, типично български, тарикатлъци, които предполагаш (и с право, трябва да призная) че ще бъдат приложени от притежателите на билети с "ограничена видимост". Аз твърдя, че нормалното отношение на притежател на подобен билет не бива да бъде насочено към това да прецака системата и да получи нещо за което не е платил. Аз твърдя, че в голямата си степен нашата психика е увредена и през цялото време е впрегната в размисъл как да заобиколим правилата и да надхитрим системата.

Чакай сега... Тук леко си противоречиш. От една страна се съгласяваш, че пускането на тези билети от страна на промоутъра е за да понапълни трибуните, които вероятно ще са полупразни. Тоест и самият промоутър съзнава, че пуска тези билети, за да влязат едни хора, които със сигурност няма да стоят на места, от които не се вижда, но пък ще се разпределят по целия сектор и така той ще изглежда по-пълен. От друга страна казваш, че, ако хората направят именно това, то е нищо друго освен тарикатлък.

Кой в крайна сметка е тарикатът в случая? Промоутърът или публиката? ;)

#693 nousha

вещичка

• Тамплиери
  • PipPipPip
  • 443 posts

Posted 08 юли 2013 - 13:21

View Postmarillion, on 08 юли 2013 - 13:10 , said:

Имаме обаче разминаване в мисленето по отношение на дребните, типично български, тарикатлъци, които предполагаш (и с право, трябва да призная) че ще бъдат приложени от притежателите на билети с "ограничена видимост". Аз твърдя, че нормалното отношение на притежател на подобен билет не бива да бъде насочено към това да прецака системата и да получи нещо за което не е платил.

Тоест ако имам билет - за мач, концерт, театър, опера, все тая, за 20 лв. на 4 ред на първи балкон, че е по-конкретно, отивам си, сядам си, операта аха-аха да започне и ред 3,2 и 1, които струват по 40 лв, си стоят празни или с по едно - две запълнени места, ако аз се преместя на някое от тях, то това е дребен, типично български тарикатлък? Интересно. Онзи ден във Виенската опера "водачката" обясняваше, че е напълно редовна практика да се вземат от по-евтините билети за правостоящи и ако места, да се сяда на седящите, което, разбира се, рядко се случва, дори даваше съвети кое е по-изгодно. Официалната водачка на тура на операта, държа да отбележа.
Лично съм виждала на симфоничен концерт в антракта - градът е френски - публиката да се пренасочва към незаетите по-добри места.
On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

#694 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юли 2013 - 13:25

^
Тарикати!!! :angry2:

#695 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 08 юли 2013 - 13:26

View PostOzzy, on 08 юли 2013 - 13:18 , said:

Тоест и самият промоутър съзнава, че пуска тези билети, за да влязат едни хора, които със сигурност няма да стоят на места, от които не се вижда, но пък ще се разпределят по целия сектор и така той ще изглежда по-пълен. От друга страна казваш, че, ако хората направят именно това, то е нищо друго освен тарикатлък.

Ето, това в червеното е нещото, заради което водим този спор вече няколко страници. Ти извеждаш своята презумпция (макар и принципно вярна от гледна точка на настоящата ситуация в България) в правило и вменяваш на промоутъра своята гледна точка, като по този начин го обвиняваш в некоректност. А, той никъде не е посочил, че пуска в продажба ограничен брой билети с намалена видимост, но с възможност да се ползват за сядане на места с тройно по-висока продажна цена. Тук е разликата в нашето мислене с теб - ти виждаш в подобно действие възможност за далавера, а аз го отчитам като изцяло маркетингов ход с цел увеличаване на продажбите...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#696 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 08 юли 2013 - 13:29

View Postnousha, on 08 юли 2013 - 13:21 , said:

Тоест ако имам билет - за мач, концерт, театър, опера, все тая, за 20 лв. на 4 ред на първи балкон, че е по-конкретно, отивам си, сядам си, операта аха-аха да започне и ред 3,2 и 1, които струват по 40 лв, си стоят празни или с по едно - две запълнени места, ако аз се преместя на някое от тях, то това е дребен, типично български тарикатлък?

Не Нуша, това не е тарикатлък, това е нормална човешка моментна реакция. Тарикатлък е да си купиш билет за 20 лв. на 4 ред на първи балкон с предварителната нагласа да седнеш на 3, 2 или 1-ви ред, на място, което струва 40 лв. ;)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#697 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юли 2013 - 13:30

Виждаме ЕДНО И СЪЩО нещо. Само го наричаме по различен начин. Ти - маркетингов подход, аз - тарикатлък и прецакване на най-верните фенове, които търчат да си купят билети на нереално високи цени първи.

View Postmarillion, on 08 юли 2013 - 13:29 , said:

Не Нуша, това не е тарикатлък, това е нормална човешка моментна реакция. Тарикатлък е да си купиш билет за 20 лв. на 4 ред на първи балкон с предварителната нагласа да седнеш на 3, 2 или 1-ви ред, на място, което струва 40 лв. ;)

Е, добре де, тя ти обясни, че във Виенската опера това е НОРМАЛНА ПРАКТИКА. Значи и във Виена са тарикати и приключваме спора ;)

#698 stivan

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 137 posts

Posted 08 юли 2013 - 13:54

View PostOzzy, on 08 юли 2013 - 13:18 , said:

Тоест и самият промоутър съзнава, че пуска тези билети, за да влязат едни хора, които със сигурност няма да стоят на места, от които не се вижда, но пък ще се разпределят по целия сектор и така той ще изглежда по-пълен.
Самия промоутър му дреме на шапката как ще изглеждат трибуните, за него е важно да вземе още едни 42 000 лева от тези 1400 билета които пусна в продажба днес. Сектор Б е с капацитет около 14 000, така че разпределянето на тези 1400 няма да го напълни.
"Металистите - това е най-развитата и напредничава класа и никой не може да отрича, че тъкмо те са предния отряд на целия пролетариат. (В.И.Ленин,"Събрани съчинения", том 24)"

#699 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юли 2013 - 13:56

Да и това е вярно. Иначе, при старите цени, тези 42 000 лева ще ги гледа през крив макарон :lol2:

#700 nousha

вещичка

• Тамплиери
  • PipPipPip
  • 443 posts

Posted 08 юли 2013 - 14:11

View Postmarillion, on 08 юли 2013 - 13:29 , said:

Не съм съгласна. Примерно на опера ходя редовно и имам добра представа откъде как се вижда. Когато задължително искам да гледам операта от хубаво място, си купувам за там и толкова. Когато операта не ми е толкова задължителна, си взимам за по-лошо място - като аз винаги знам, че ако има свободни места, ще се преместя. Ако няма, ще си гледам откъдето съм платила. Ако знам, че вероятно ще има свободни места, операта не ми е от най-любимите и не примирам да я гледам от първи ред, и видя, че пред мен наистина има свободни по-скъпи места, както съм очаквала, т.е. не е моментно, трябва ли да си седя чинно на реда, за да не съм тарикат? Или трябва ли да дам 40 вместо 20 лв, за опера, която не ми е много любима, за да не съм тарикат?
On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users