Jump to content

Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски

1508 replies to this topic

#661 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 06 юли 2013 - 11:07

View Postmarillion, on 06 юли 2013 - 09:00 , said:

Плащането на три-четири или повече пъти по-ниска цена за билет с цел да се седне на места отредени за притежатели на билети с три-четири пъти по-висока цена за билет Е типично балкански дребен тарикатлък, но очевидно всичко е въпрос на гледна точка, което тотално потвърждава и думите ми... ;)

Принципно си прав, но не и в конкретния случай. Защото в конкретния случай, целта изобщо не е да се продадат билети за места с ограничена видимост, което е използвано като официално обяснение, а е да се понапълнят седящите сектори, защото иначе стадиона ще изглежда празен. И нали не можем да кажем, че пускаме билети по 30 лева защото са слаби продажбите, понеже:

1. Се излагаме като промоутъри
и
2. Така директно прее*аваме онези фенове, които първи са си купили билети на високите цени

простичко казваме: "Абе, има едни сектори, от които преди си мислехме, виждаш ли, че ще се вижда отвратително, ама сега, виждаш ли, след консултация с мениджмънта, виждаш ли, разбрахме, виждаш ли, че от тези сектори хич пък толкова лошо няма да се вижда. Е, няма да е като от местата за 160 лева, та затова ги пускаме по 30."

Който се връзва на подобни нелепости, да се връзва.
I don't know how I managed it...

#662 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 06 юли 2013 - 11:20

Ози, въпросът е в мисленето, не в конкретиката...

Организаторите обявяват, че пускат ограничено количество билети на по-ниска цена. Разясняват, че това са места с ограничена видимост, които първоначално не са били в сметките за продажба. Поради това и тяхната цена е доста по-ниска. Това са фактите...

Какво правим ние?

Моментално решаваме, че тези от нас, които са купили нормални билети на по-висока цена в близост до промоционалните са се набутали жестоко. Решаваме по презумпция, че няма как хората, които сега си купят от промоционалните билети да не седнат на места с три-четири пъти по-висока цена за билет. Обвиняваме организаторите в некоректно отношение към публиката. Започваме да излизаме с декларации, че повече няма да си купим билети на предварителна продажба и т.н. Общо взето търсим под вола теле, както обича да казва един симпатично дебел чичко от "Овча купел". Аз подобно мислене не приемам за нормално и затова реагирам. Но, както казах, това си е лично мое мнение и нямам никакво намерение да ангажирам никого с него...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#663 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 06 юли 2013 - 11:40

View Postmarillion, on 06 юли 2013 - 11:20 , said:

Обвиняваме организаторите в некоректно отношение към публиката.
Между това да обвиниш някого в нещо и да кажеш, че един факт е факт, има огромна разлика.

Пишейки това, нямам никакво отношение нито към СМЕ, нито към Роджър Уотърс, и никога не съм имал никакво намерение да посещавам този концерт.

Само че ми е някак лесно да се поставя на мястото на хора, купили си преди месеци от най-евтините билети просто защото не могат да си позволят по-добри, но искащи да видят звездата, и изведнъж няколко седмици преди концерта организаторите пускат в продажба още билети на повече от двойно по-ниска цена. При това, макар и на теория правостоящи, ако съм разбрал правилно думите на Ози, в по-скъпи сектори. Как това е коректно към тях? И как следващия път тези хора ще си купят отрано билет за концерт на същия организатор, знаейки, че нещо подобно вече се е случило веднъж, т.е. има вероятност да се случи отново?
А колко е коректно към хората, бързали по някаква причина да купят билет за 90 лева, на същото място да пуснат хора, платили само 30?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#664 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 06 юли 2013 - 11:56

Организаторите обявяват, че пускат ограничено количество билети на по-ниска цена. Разясняват, че това са места с ограничена видимост, които първоначално не са били в сметките за продажба. Поради това и тяхната цена е доста по-ниска. Това са фактите...

Не. Това може да са фактите според теб. Това може да са фактите и според СМЕ. Само че, това не са факти, а несполучлив начин да изкараш едно нещо, което е червено (примерно), синьо. Какви са фактите написах по-горе. ИСТИНСКИТЕ факти.

Решаваме по презумпция, че няма как хората, които сега си купят от промоционалните билети да не седнат на места с три-четири пъти по-висока цена за билет.

Само стой и гледай! :lol2: Не измислят ли някакви заграждения, а те според мен няма как да ги измислят, защото тези зони минават през средата на секторите, ще видиш ти презумпция :lol2:

Аз пък теб не мога да те разбера, честно. Как така пък ти решаваш, по презупция или не - това не знам, че някой ще си купи билет за 30 лева с ебати куцата видимост, ще отиде на стадиона, ще си седне на мястото и докато започне концерта ще забележи, че не малка част от сектора до него, който е с мега гъзарска видимост, е свободен. Включително и след началото на концерта. И същия този човек след това ще си остане на мястото за 30 лева :lol2:

Вероятно нещо на подбив ни взимаш тук ;)

#665 2+2=5

Blasteroid

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 254 posts

Posted 06 юли 2013 - 12:27

Ясно е, че ако организаторите не направят нещо, всеки нормален човек ще се премести на по-доброто място, но не мисля, че е толкова трудно да импровизират едни заграждения и да сложат двама дебеловрати да обикалят около тях. Прекалено евтини са билетите, за да оставят хората да си цъкат насам натам. Това е моята логика. Докато не видим как са наистина нещата не можем да кажем със сигурност кой е прав.
One Shih Tzu ... Seven Psychopaths

#666 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 06 юли 2013 - 14:24

Нека добавя няколко думи от личен опит.
През последните 2 години на няколко пъти си купувам по-евтини билети, но при свободни места в по-добри позиции, моментално се насочвам към тях. И никой не ме е спирал.
Случвало се е на концерти в НДК, Арена Армеец и на стадион.
На "We will rock you" бях два пъти (вторият път и с Ozzy). И двата пъти бях с най-евтините билите, но и двата пъти гледах шоуто почти пред сцената.
При това не само аз, но и много други хора бяха направили същото.

Що се отнася до СМЕ, бих отбелязал, че не случайно единият от собствениците носи прякор на едноклетъчен организъм!

Към Ozzy - надявам се, че утре ще имаме повод да хапнем една: :pleskavica:
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#667 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 06 юли 2013 - 14:42

^
А дано, ама надали :lol2:

Как е Пол Макартни?

#668 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 06 юли 2013 - 22:49

смех!

Несериозно е, а и каквито и причини (дори сериозни) да са имали, естествено няма да ни кажат всичко. По-важно е че контрола винаги е умрял. Гледал съм концерти в чужбина (мнозина сме гледали) и прави впечатление в пъти по-добрата организация и контрол за разлика от тук.

Да речем че на седящите места няма как да станат шашми, защото хората със скъпи билети имат места и ще си ги заемат...но при стоящите няма никакъв контрол. 2010-та на Сонисфер първия ден бях с билет за задни места (седящи), но като тръгнах за бира и мърч се оказа че мога да стигна без проблем навсякъде с изключение на ВИП зоната...

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#669 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 06 юли 2013 - 23:16

@Ozzy:

Сър Пол Макартни!
За мен е истинският "Сър"! А не вече бившия мениджър на Юнайтед :)
Но като по-голям музикален фен, отколкото футболен, съм пристрастен по въпроса :)

Преди няколко дни публикувахте интересен материал, озаглавен "Живите мъртви"!
Дали, Пол, си прави пластични операции или не, не мога да кажа!
Това което мога да кажа със сигурност е, че бих си пожелал да изглеждаме като него на 71!
Не само това! Но и да сме запазили присъствие на духа!
Ако "Живите мъртви" ползват ауто-кюта, то за почти 3 часа на сцената и 39 песни, Сър-а, почти не ползва пищови, освен когато се обръщаше на немски към австрийската публика.
Изключителна физическа форма за възрастта си! Не се скри нито веднъж зад сцената, освен около двата биса.

За първи път присъствах на концерт, при който "главното действащо лице" подгряваше самия себе си!
За около 40 минути по екраните се появиха кадри от неговите младини, от годините с "легендарната четворка", от годините с Линда и т.н.
Цялата тази "изложба" бе съпроводена с негови изпълнения - от времената с Beatles, от времената с Wings и т.н.
Докато вървеше „подгрявката“, се сетих за един друг корифей - Валентино.
На почти всички мои приятели е известно, че съм голям почитател на Виенската филхармония и на Новогодишния концерт!
Преди години (става въпрос за Новогодишния концерт на 01.01.2010), Валентино, беше поканен да направи костюмите на балетистите, чиито танци се излъчват в паузата на Новогодишния концерт! Танци, които само телевизонните зрители могат да гледат.
Въпросните кадри включваха и интервю с големия моделиер. По време на цялото интервю, което показаха, той говореше за себе си в "трето лице, единствено число":

“Valentino is well known for his red!”

Малцина са хората, които могат да си го позволят.
По същия начин, Пол, чрез „подгрявката“, говореше за себе си в "трето лице, единствено число".

Последва 3 часа невероятна еуфория!

Сет-листът от самия концерт бе, както следва:

Encore:

Encore 2:

Трудно е да се излеят всички емоции от концерта, затова ще споделя още, че: с Live and let die, Пол, се опита да събори стадиона; а след края на Hey Jude публиката продължи да пее добре познатото:

“Na na na na na, na na na, hey Jude...”

И така до появата на групата за първия бис.

На Helter Skelter ми омаля вратлето от мятането на „гривата“!

Добрата акустика на стадиона (Ернст Хапел) също допринесе за невероятното преживяване.

Няколко думи за организацията и цените на билетите.

Цените на билетите варираха от 70 до 125 евро (имаше и ВИП пакети, но не обърнах внимание на цените им). Всеки може да си направи сметка къде сме ние спрямо Западна Европа.

Организацията беше перфектна. Метро в непосредствена близост до стадиона. Влизане до зоната пред сцената, където бяхме, за около 2-3 минути. Излизане от стадиона, след края на концерта, също за около 2-3 минути. Около 5-10 минути чакане на опашките, които се бяха извили на входовете на метрото. Все пак 45-50 хил. души не могат да се изнижат мигновено. Влакове – в интервал на 2- 3 минути.

Да е жив и здрав, Пол!

Мога само да си пожелая да го видя поне още веднъж! :worship:
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#670 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 07 юли 2013 - 09:06

Сериозна работа! Искрено ти се радвам, че си го видял - това е нещо, което със сигурност си заслужава. :yes:

#671 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 07 юли 2013 - 14:50

Какво правим ние?

Решаваме по презумпция, че няма как хората, които сега си купят от промоционалните билети да не седнат на места с три-четири пъти по-висока цена за билет.

Естествено, че няма как. Естествено, че голяма част от тези хора ще търсят начин да седнат на тези места с неколкократно по-висока цена на билета и по-добра видимост. Ако им дадеш възможност да го направят - те ще го направят. Такава е човешката природа, това е съвсем нормално.

Обвиняваме организаторите в некоректно отношение към публиката.

Няма да ги обвиня в абсолютно нищо - ако вземат необходимите мерки горепосоченото да не се случи, т.е. да направят съответните заграждения и да не допускат подобни номера. Те имат възможност да го направят. А сега нека познаем дали това ще се случи :)

Edited by satanicart, 07 юли 2013 - 14:50 .

#672 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 08 юли 2013 - 08:17

Току що си го представих - камерата показва трибуните, една от тях е полупразна и изведнъж, като слънчев лъч се вижда стройна тясна ивица препълнена с хора. Направо си е като флаш моб :)
... Through dreams I influence mankind...

#673 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юли 2013 - 08:33

Засега са пуснати билети от 30 лева само за сектор "Б".

#674 joro123

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 08 юли 2013 - 12:27

На концерта на Бонжови бяха пуснали някакви места с ограничена видимост, които се оказаха с почти никаква видимост и бяха зад сцената. Имаше обаче лента, охрана, даже и буферна зона и хората си останаха в сектора ( ето гледка от там ) .

Не мисля че това може да стане при тези места в Б сектор просто защото се влиза през един и същи вход за нормалните места и за тези с ограничената видимост. Дори и да има организация да не допуснат излизането от секторчето, просто не виждам как ще те накарат изобщо да отидеш там още в началото. Заставаш си на пътеките, 5-10 минути след началото на концерта виждаш къде има свободно място и отиваш и си сядаш там :).

Аз между другото имам не особено приятен опит с подобна ситуация - на финала на световната лига по волейбол имах билети за високите места. След като много хора не дойдоха щото не участваха наще, решихме да отидем и да седнем на по-тарикатските места. Вдигнаха ни сигурно 3-4 пъти хора на които сме им седнали на местата :).

Edited by joro123, 08 юли 2013 - 12:31 .

#675 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 08 юли 2013 - 12:30

View PostOzzy, on 08 юли 2013 - 08:33 , said:

Засега са пуснати билети от 30 лева само за сектор "Б".

Значи наистина става дума за билети с "restricted view", а не както всички спекулирахме по-горе в темата...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#676 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юли 2013 - 12:33

Влез в Тикетпро, виж схемата на въпросните билети и ми отговори как според теб ще принудиш хората с билети за там, да останат там.

#677 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 08 юли 2013 - 12:35

View Postjoro123, on 08 юли 2013 - 12:27 , said:

На концерта на Бонжови бяха пуснали някакви места с ограничена видимост, които се оказаха с почти никаква видимост и бяха зад сцената. Имаше обаче лента, охрана, даже и буферна зона и хората си останаха в сектора ( ето гледка от там ) .

Ето, това вече е истинско престъпление!!

Тук не става дума за намалена видимост, тук сме изправени пред липса на каквато и да е било видимост + отвратителен звук = любимият промоутър на част от форума... :yes:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#678 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 08 юли 2013 - 12:37

View PostOzzy, on 08 юли 2013 - 12:33 , said:

Влез в Тикетпро, виж схемата на въпросните билети и ми отговори как според теб ще принудиш хората с билети за там, да останат там.

Това вече го дискутирахме и аз се съгласих, че при празни места по горните редове в сектора е възможно хората с билети от по 30 лв. да седнат на места в случая с цени от по 90 лв. Но, какво прави този човек, ако седне на това място и в един момент дойде някой друг с валиден билет за същото място?

EDIT: Всъщност отговор на моя въпрос е дал Joro123 малко по-нагоре... ;)

Edited by marillion, 08 юли 2013 - 12:39 .

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#679 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юли 2013 - 12:38

View Postjoro123, on 08 юли 2013 - 12:27 , said:

Не мисля че това може да стане при тези места в Б сектор просто защото се влиза през един и същи вход за нормалните места и за тези с ограничената видимост. Дори и да има организация да не допуснат излизането от секторчето, просто не виждам как ще те накарат изобщо да отидеш там още в началото. Заставаш си на пътеките, 5-10 минути след началото на концерта виждаш къде има свободно място и отиваш и си сядаш там :).

Именно. И се получава така, че с билет за 30 лева ще седнеш на места, които струват 90 лева.

#680 joro123

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 08 юли 2013 - 12:39

View PostOzzy, on 08 юли 2013 - 12:33 , said:

Единственият вариант за който се сещам е следният - да не се влиза от входовете за сектор Б, ами през терена и въпросните сектори наистина да са отцепени. Много силно се съмнявам да им се занимава с подобна организация изобщо, особено при положение че ги боли ф.ра за тия дето са набили 3 пъти повече пари за същият продукт.

Edited by joro123, 08 юли 2013 - 12:40 .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users