Jump to content

Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски

1508 replies to this topic

#461 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 26 ноември 2012 - 12:14

епично :lol2:

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#462 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 26 ноември 2012 - 12:55

View PostScardust, on 26 ноември 2012 - 12:08 , said:

Досега се сдържах ама...

Гледай накрая от много задръжки да не свършиш в гащите... :yes:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#463 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 26 ноември 2012 - 15:59

То натам са тръгнали нещата :)
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#464 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 26 ноември 2012 - 16:06

^^^
То свършването в гащите си е чиста загуба, като финансовите резултати на БГ промоутъри. Само загуба и работа за удоволствие.

Insane in my brain

#465 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 26 ноември 2012 - 17:40

^
Не е работа за удоволствие.
Просто е направено пренасочване на неотчетените/или недекларираните/ приходи на SME от концерти в други начинания!
Типичен пример е една от крепостите на любимия на целокупния български народ "музикален стил/жанр" (кой, както иска да го нарича) - Night Flight.
Всеки може да провери съдружията на Амебата - с Петко Димитров, щерката на Гигов и сие, в търговския регистър, който е публично достояние.
Няма лошо да се инвестират пари в бизнеси, които носят печалба! :yes:
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#466 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 26 ноември 2012 - 19:08

Лично "The Funk" преди 3-4 години /когато се подвизаваше като съдия в Мюзик Айдъл/ ми бе обяснил, че при големите европейски турнета на големите артисти, цената за концерт на всеки изпълнител варира - т.е. ако в Англия артиста ще иска 100 единици сума за концерт, то у нас договорките с мениджмънта му са на цена от 80 единици /поради по-ниския стандарт на самата държава и по-ниската покупателна способност на глава от населението!/. Разбира се, това е за сметка на някаква екстра, която самия артист ще си спести - примерно вместо с 20 тира у нас ще дойде с 16 тира и така хонорара ще е по-малък, защото ще се разпределя между по-малко хора и т.н. и т.н. Т.е. допреди 3-4 години съществуваше все още регионално разделение на хонорарите на изпълнителя. Изключително много ме съмнява нещата да са се променили точно в последните 2-3 години и сега виждаш ли, ние плащаме същия хонорар като за Франция или Германия. Не говоря за по-малките изпълнители /не такива, които са по-малки на килограми или височина, а които биха събрали по-малко публика, примерно Фиш в Античния Театър .../, при тях ситуацията е различна. Самият Джон Бон Джови преди предходното турне /което посетих в Букурещ/ заяви в интервю /нейде из ютуба/, че групата винаги е правила диференциация в исканите хонорари за различните региони, ВИНАГИ! И накрая с две думи - ясно е, че СМЕ и БЕК ни правят на маймуни, ясно е че увеличават цените на билетите, за да си гарантират грандиозни печалби, ясно е, че само наивниците вярват, че те са изрядни във финансово отношение, но въпроса е, че спрямо МЕН ЛИЧНО те не са изрядни в МОРАЛНО отношение,,, И докато не станат такива в морално отношение, добра дума от мен по техен адрес от мен няма да чуят :shout:

#467 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 26 ноември 2012 - 21:00

баси якото мнение :)
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#468 stivan

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 137 posts

Posted 26 ноември 2012 - 21:48

^^
Да, морал стана мръсна дума в сегашната действителност. Хората,които вярват в моралните ценности ги смятат за наивници и луди. Тези два измекярски промоутъра,които са хванали гребена на вълната и експлоатират всеотдайните рок фенове,рано или късно ще си го получат заедно с лихвите.
"Металистите - това е най-развитата и напредничава класа и никой не може да отрича, че тъкмо те са предния отряд на целия пролетариат. (В.И.Ленин,"Събрани съчинения", том 24)"

#469 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 26 ноември 2012 - 22:01

View Poststivan, on 26 ноември 2012 - 21:48 , said:

^^
Да, морал стана мръсна дума в сегашната действителност. Хората,които вярват в моралните ценности ги смятат за наивници и луди.

Не сегашната, а всяка действителност.

Виж как още класикът чичо Ботев е констатирал същото, а колко преди нас е живял...

Свестните у нас считат за луди,
глупецът вредом всеки почита

Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#470 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 26 ноември 2012 - 22:45

View PostScardust, on 26 ноември 2012 - 21:00 , said:

баси якото мнение :)

+1 И все още има хора, който ги защитават и им се радват. Лошо няма, но.........

Insane in my brain

#471 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 27 ноември 2012 - 05:42

Още малко ще излезе че СМЕ са коректни, просто мениджърите на Roger са повярвали на непрестанните хвалби на правителството и явно са решили че сме сред най-проспериращите и богати нации...хехе

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#472 alarmapunk

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 168 posts

Posted 28 ноември 2012 - 10:00

без да изчаквам минаването на годината и стотиците концерти, които ще се проведат от сега мога да обявя, че това ще е концерта на годината.

#473 joro123

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 06 декември 2012 - 22:35

Гледам че сте се впуснали в големи сравнителни таблици за концерта тук и в Сърбия. Без да се опитвам да защитавам СМЕ трябва да се вземат няколко неща предвид :

FOS - тука няма неизвестни и определено билета в София е значително по-скъп от този в Сърбия - 140 лв. тук и 100 лв. в Сърбия
Standing - 90 и 65 лв. тук и около 77.5 лева в Сърбия. Не мисля че е справедливо както някой хора тука направиха да сравняват по-скъпата цена тук с тази в Сърбия, а по-скоро е справедливо да се сравни средната цена тук, а тя излиза точно толкова колкото в Сърбия - 77.5 лева. При положение че в Сърбия концерта ще е в парк ми се струва много вероятно голяма част от хората ( тези които нямат желание да отидат няколко часа преди събитието ) да платят 77.5 лева и да гледат концерта по-отдалече от тези които ще платят 65 лева в София.
Seating - тук не се знае дали трибуните в Сърбия ( поне аз не знам де ) ще са покрити или не. Ако не са покрити, трябва да ги сравняме с тези в сектор Б, т.е. ~ 130 лв. в Сърбия, срещу 120 тук. Ако са покрити в Сърбия наистина ще е значително по-евтино - 180 лв. тук срещу ~ 130 в Сърбия

П.П. Ползвам този калкулатор : http://www.forextick...nverter-RSD-BGN
П.П.П. Искам да попитам Ози, каква е тая кола в която ще натовари 5 възрастни човека и ще изхарчи 5.8л. бензин на сто. Част от условието е след 800 километра за 2 дена, тези които са отзад все още да си говорят и да не са си станали смъртни врагове :)

Edited by joro123, 06 декември 2012 - 22:37 .

#474 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 06 декември 2012 - 23:12

На всеки два реда от написаното от теб намирам поне по едно нещо, което не е вярно, но наистина вече се отдалечих от тази тема и нямам желание да се впускам отново в безкрайни обяснение. Затова ще коментирам само последните ти два реда, понеже все пак се обръщаш към мен:

Ситроен "Берлинго", модел 2007-ма, 1,6 - дизел, 75 к.с. Недей да търсиш спецификации в нета. Пробвано е, засечено е - на дълъг път, по магистрала, с 4 човека и пълен ДОГОРЕ багажник - 5,8 на 100.
София - Белград се взима за 4 часа, 4 часа и половина. Не виждам проблем 5 човека да го пропътуват. Също е изпробвано. Хората се изтърпяха и не станаха смъртни врагове. И до ден днешен си пият ракията заедно ;)
I don't know how I managed it...

#475 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 06 декември 2012 - 23:40

^
... и хапват плескавици заедно! Както Vio би казал: "Уважаваме ... Шакира!"
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#476 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 06 декември 2012 - 23:43

^
Е, тези, за които говориш бяха четирима, а не петима, за да сме точни все пак. Друг е въпросът, че двама от тях са с общо тегло от около 260 килограма, така че в колата реално все едно е имало не 4, не 5, а 6 човека :lol2:
I don't know how I managed it...

#477 tormentor

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 07 декември 2012 - 10:03

Offtopic

View Postjoro123, on 06 декември 2012 - 22:35 , said:

........
П.П.П. Искам да попитам Ози, каква е тая кола в която ще натовари 5 възрастни човека и ще изхарчи 5.8л. бензин на сто. Част от условието е след 800 километра за 2 дена, тези които са отзад все още да си говорят и да не са си станали смъртни врагове :)
Seat Alhambra / Ford Galaxy / VW Sharan ..... Дизел, 7 възрастни ...

Edited by tormentor, 07 декември 2012 - 10:04 .

#478 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 07 декември 2012 - 16:49

Моята Опел Зафира А дизел 6+1 места, скоро ходихме 7 човека до Копривщица, 5 човека с багаж на дълъг път без проблем.
Ако е повече магистрално около 6/100, първокласен път 5.5/100.

П.П. Тъй като има 3 реда седалки може да се менкат тези отзад :D

Edited by Depositus Cordis, 07 декември 2012 - 16:51 .

#479 joro123

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 07 декември 2012 - 17:43

Ок, съгласих се. Явно живея със старото схващане че големите коли харчат много, просто щото съм бедняк и колите произведи в последните 5-6 години са далече от бюджета ми :)

И за да върнем дискусията онтопик - като гледам как вървят продажбите на седящи места в ticketpro, определено се сбъдват опасенията на някой хора тук че на концерта едва ли ще има повече от 20-25 хиляди души. Сигурно и цената на билетите оказва немалко влияние, макар че за пореден път билетите ни се струват скъпи, но за сметка на това най-добре вървят най-скъпите билети ( поне що се отнася до седящите места ). Все си мисля че при една подходяща рекламна кампания - да се каже на народа кой е Роджър Уотърс и за какво шоу иде реч ще има още доста хора които ще решат да отидат на концерта. Аз лично си признавам че чак като обявиха концерта разбрах за какво иде реч ( може би е свързано с факта че албума The Wall е издаден 5-6 години преди да се родя )

Edited by joro123, 07 декември 2012 - 17:48 .

#480 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 07 декември 2012 - 18:00

View Postjoro123, on 07 декември 2012 - 17:43 , said:

Ок, съгласих се. Явно живея със старото схващане че големите коли харчат много, просто щото съм бедняк и колите произведи в последните 5-6 години са далече от бюджета ми :)

Mоята кола е 15 годишна - Ровър 620 SDI 97-а година. 2,000 кубика, дизел, 105 к.с. До 120 км/ч разхода и е 5,5 / 100. За концерта на Стив Ваи бързахме ужасно, защото на другата сутрин трябваше да пътуваме за друг концерт в Истанбул, карах по магистралата с минимум 160 км/ч, доста често 180. Разхода скочи до 7,7 / 100 - засечено по метода - пълен резервоар, нулиране на километража, изминаване на разстоянието, зареждане с гориво до пълен резервоар и малко елементарна математика.
Е, ходил съм на концерт (ASIA ако не се лъжа) от Несебър до София и обратно със Субару Трибека - два резервоара и нещо бензин отиде....

За съжаление, Белград ми идва доста далече и ще трябва да налея пари в бездънната кошничка на алчният ни промоутър...

Edited by eddie, 07 декември 2012 - 18:01 .

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users