Jump to content

Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски

1508 replies to this topic

#421 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 21 ноември 2012 - 14:51

@Ozzy, а в твоите разсъждения не включваш ли и следното? Мениджмънта казва: Ние не знаем какво да очакваме в България. Това, че там са ходили Metallica, Madonna и други големи не ни грее. Ние сме ходили в Хърватия, правили сме концерт на Stones в Белград, на Jovi в Букурещ, но при вас нищо. А не ни кефите - много цигани имате. Затова 50% отгоре на обичайния хонорар на продукцията, а риска си е за вас. Ако решите да процедирате, обадете ни се.
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#422 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 21 ноември 2012 - 15:02

View Postantubis, on 21 ноември 2012 - 14:51 , said:

Ние сме ходили в Хърватия, правили сме концерт на Stones в Белград, на Jovi в Букурещ, но при вас нищо.

Е, как нищо? Сам си противоречиш. Пръскащ се по шевовете стадион на AC/DC (за разлика от този в Белград, който сърбите не успяха да разпродадат, въпреки 7 000 човека дошли от България) и Madonna, почти пълен стадион на Metallica, 35 000 на Depeche и т.н. Като те слуша човек ще каже, че тук не са се случвали големи и при това успешни концертни събития.
Това за циганите няма да го коментирам, защото ако от това зависеше цената на билета, то в Румъния той трябваше да е към 700-800 евро :lol2:
I don't know how I managed it...

#423 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 21 ноември 2012 - 15:28

View Postantubis, on 21 ноември 2012 - 14:51 , said:

@Ozzy, а в твоите разсъждения не включваш ли и следното? Мениджмънта казва: Ние не знаем какво да очакваме в България. Това, че там са ходили Metallica, Madonna и други големи не ни грее. Ние сме ходили в Хърватия, правили сме концерт на Stones в Белград, на Jovi в Букурещ, но при вас нищо. А не ни кефите - много цигани имате. Затова 50% отгоре на обичайния хонорар на продукцията, а риска си е за вас. Ако решите да процедирате, обадете ни се.

Денчев, ти си като Светата Инквизиция, бре пич. Не вярваш, че земята е кръгла, докато не видиш как т.нар. "Бог" играе футбол с нея.
Сигурно чакаш лично да заловиш Фънковците, Амебите и Петровците, как ти бъркат тайно в портфейла, за да признаеш, че в търговските им взаимоотношения с теб има спекулативен момент.

На концерта на Depeche Mode в България през 2006 г. Dave Gahan подчерта, цитирам "By far - most amazing crowd ever...for this tour". В същото време гърците реагираха много селски при новината за отменения буквално минути преди започването си концерт на DM през 2009 г. Хвърляха предмети по сцената, дори имаше повредена апаратура.

Затова ли билетите в София са 50% по-скъпи от тези в Атина, където стандарта на живот е два пъти и половина по-висок от българския?
Вероятно мениджмънтът им е получил секретна информация, че през тези шест години в България се е разпространил смъртоносен вирус и популацията в страната към днешна дата се окончава до мутирали хищни зомбита, които се хранят с членове на британски алтернативни групи.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#424 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 22 ноември 2012 - 10:13

Казвам само, че не знаем пълната картинка на ситуацията. Причината за високата цена може да е както алчността на SME, така и наистина да има фактори, които не зависят от тях. Различни държави, различно законодателства. Може преди години мениджъра на Waters да е правил секс с българка и тя да не му е дала да свърши и така да си отмъщава сега. Не знаем всички факти и не можем еднозначно да кажем "SME са алчни копелдаци". Ако трябва да съм напълно честен, аз също намирам цените за високи и още не съм си купил билет за София, въпреки че си взех за други държави.

@violator, прав си. Докато не видя как ми бъркат в джоба, няма да повярвам. Винаги търся положителното във всяка ситуация. Съжалявам, ако моето виждане за света те обижда, а и който и да е било друго, но така съм възпитаван.
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#425 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 ноември 2012 - 10:40

View Postantubis, on 22 ноември 2012 - 10:13 , said:

Може преди години мениджъра на Waters да е правил секс с българка и тя да не му е дала да свърши

Може. А може и мениджъра на Depeche Mode също да е правил секс с българка и тя също да не му е дала да свърши. И затова на този концерт цените също да са с между 20 и 50 процента по-високи, отколкото в съседните държави, където очевидно, местните девойки са си доста дашни.
Много недашни българките в днешно време, бееееее, лоша работа! А преди не беше така. Идваше някой Леопарди и те само срещу кутия цигари, бонбонки тик-так и марково уиски даваха всичко B)

#426 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 22 ноември 2012 - 11:25

View Postantubis, on 22 ноември 2012 - 10:13 , said:

Съжалявам, ако моето виждане за света те обижда,

Ако има нещо, което ме обижда, е това, че се назландисваш и още не си подменил странния набор от емотикони, активни във формата за писане, с такъв от най-използваните. :mellow: :P
-----------------------------------------
Слушай силно!

#427 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 22 ноември 2012 - 13:48

Аз предлагам да поразсъждаваме от една друга гледна точка, а именно да направим сравнение не с това което се случва в чужбина (защото не знаем абсолютно всичко), а да направим сравнение с други събития с подобна величина в България.

Мисля че спокойно можем да сравним "Стената" с концерта на Голямата четворка през 2010. От една страна Г4 са 4 големи банди (със сериозен хонорар), от друга страна имаме само една група, но пък многобройна - с всичките там вокалисти, китаристи, клавиристи, пекусионисти и т.н. Самата продукция на "Стената" иска много по-голям екип, който мисля спокойно може да се сравни с екипа ангажиран с Г4. Отделно от това светлинната/визуалната продукция на "Стената" (вкл самата стена) е свързана с много допълнително оборудване и труд. Затова си мисля че двете продукции са сравними (дори си мисля че "Стената" е по-скъпа). Е добре, но доколкото си спомням билета за отпред на Г4 беше 120, а билетите отзад по трибуните бяха около 60 лева, тоест нещата са горе долу приблизително еднакви, не сте ли съгласни?

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#428 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 ноември 2012 - 14:10

С кое точно да сме съгласни? Да се сравняват несравними неща, случили се в различни години? Ми, не, не съм съгласен.
По-скоро, ако ще се сравнява нещо, аз бих тръгнал в друга посока. До тук говорим общо взето само за един от промоутърите и сравняваме цени за два негови концерта, с цените за същите концерти, но в държавите, които са около нас или на Балканите. Изключвам Турция, защото там билетите са с космически цени. Така е било винаги - те изпреварват по цени доста от развитите държави.
Та в тази връзка, не е лошо да направим същото и за останалите промоутъри. Да видим колко струват билетите за техни концерти и колко съответно струват билетите за същите изпълнители, в същото турне, но в Румъния, Сърбия, Хърватска и т.н. И да се види: има ли и там разлики от по 30-40-50 процента или не.

#429 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 22 ноември 2012 - 14:46

Имах предвид че (доколкото съм обръщал внимание) цените за дадени събития от една и съща величина варират в малки граници, тоест даденото събитие (Стената), не е много по-скъпо от други събития от същия мащаб (съответно и при по-малки събития цените варират в малки граници). Тук говоря само за България. В момента не мога да направя сравнение с чужбина защото нямам информация за цени (за вече минали концерти и фестивали), но имам спомен че за Сонисфер 2010 в Румъния цените бяха малко по-евтини от нашите, или поне на част от билетите - навиваха ме да гледам Manowar на румънския Сонисфер, но аз се дърпах, поради липса на пари, обаче ми показаха че тамошните обикновени билети са по-евтини от нашите. Ако се направят повече сравнения на цени и се окаже че като цяло тук билетите са по-скъпи (без значение кой е промоутъра), могат да се направят два основни извода - или има основателни причини или има споразумение между българските промоутъри, да надуват цените.
Аз не знам кое би било вярно и с тези си разсъждения не се опитвам да обвинявам или да защитавам СМЕ (или друг промоутър). Просто се опитвам да намеря логика в цените. Защото 140-те лева които платих за билет, не са никак малко за собствения ми бюджет, но това е събитие, което не мога да изпусна за нищо на света.

p.s.
@Ozzy, ако не си съгласен че "Стената" е от същия мащаб като Г4/Сонисфер2010, тогава предложи нещо друго, с което да го сравним (макар че точно такъв тип шоу, с такава продукция, аз лично не се сещам да е правен у нас преди)

Edited by Geddy, 22 ноември 2012 - 14:50 .

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#430 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 22 ноември 2012 - 14:47

Има разбира се. Пример Sofia Rocks догодина. В Румъния на техния фестивал за пред сцена билетите са 213,00 RON, което сравнява на 91,96 лв. При нас промо билетите за пред сцена са 99 лв, а след това стават 109 лв. Да, разликите не са големи, но все пак при тях е по - евтино. За концерта в Сърбия цените също са по - евтини, но там е самостоятелно участие на Rammstein.

За концерта на Helloween & Gamma Ray в Румъния билетите са на цена от 37,56 лв, а при нас са закръглени на 40 лв. Тук разликата е още по - малка, почти незначителна, но все така в някой лев повече за сметка на българския фен.

Вероятно има и други примери, но не съм се разровил да проверя.

Edited by THE DEADMAN, 22 ноември 2012 - 14:50 .

#431 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts

Posted 22 ноември 2012 - 15:03

някъде в предните страници (не ми се рови сега) някой беше обяснил за закръглянето - никъде няма да видиш цена 35,48 цена за билет, нормално е да я закръглят на 35 или 40
така че вероятно Румънските цени също са си закръглени по някакъв стандарт, но при изчисляване на левовата стойност се получава нестандартна сума. Сега от 37 до 40, разликата не е значителна, но от 91 до 109 е.
Сега се сетих че мислех това лято да ходя на фестивала OST fest в Букурещ, но не го направих само заради ангажименти. Мои приятели от Букурещ щяха да ми купуват от обикновените билети, които били на цена 20евро за ден (това ми казаха те). Някои от имената на феста бяха Dimmu Borgir, Motley Crue, Manowar, Megadeth, Motorhead...лайнъп, за който в България вероятно билета щеше да е по-скъп.

#432 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 ноември 2012 - 15:05

E, аз не съм казвал, че разлики няма. Казах, да потърсим има ли разлики от по 30-40-50, че и нагоре процента. На едното място билетите били 37,56 лв., а на другото 40 лв.. Това е несериозно. Аз говоря за разлики от 95 до 140 лева. Или пък от 130 до 180 лева.

Rammstein викаш... Тук е малко трудно да се сравнява, защото в Сърбия са на самостоятелен концерт (най-добре, ако питаш мен), тук е еднодневен фестивал, а в Румъния е двудневен фестивал. Също така обърни внимание, че цената от 213,00 RON са промо билети с 20% отстъпка. Като свърши промоцията и им треснеш 20% отгоре, ще станат точно толкова, колкото са тук. Така или иначе и на трите места цените са приблизително еднакви. И в трите държави, който иска да гледа Rammstein, вади около 100 кинта +- две/три бири и ги гледа. Не виждам драстично разминаване.

Sabaton: София - 40 лв., Загреб - 44 лв., Букурещ - 35 лв.

#433 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 22 ноември 2012 - 15:08

View PostOzzy, on 22 ноември 2012 - 14:10 , said:

По-скоро, ако ще се сравнява нещо, аз бих тръгнал в друга посока.

Признавам манипулативното ти амплоа, което много точно претворява максимата, че една неистина повторена достатъчно на брой пъти, рано или късно се превръща в истина :P , но хайде не ме карай да се повтарям за трети път в темата и да поставям едни и същи въпроси. Ако ще сравняваме коректно, дай да сравняваме при равни условия. За пореден път те моля за точни цифри относно:

- хонорара на RW за концерт в София
- хонорара на RW за концерт Белград
- хонорара на RW за концерт Букурещ
- хонорара на RW за концерт Сплит
- пълната сума покриваща всички разходи необходими за провеждане на концерта на RW в София
- пълната сума покриваща всички разходи необходими за провеждане на концерта на RW в Белград
- пълната сума покриваща всички разходи необходими за провеждане на концерта на RW в Букурещ
- пълната сума покриваща всички разходи необходими за провеждане на концерта на RW в Сплит
- предполагаем приход от постъпления от продажба на билети за концерта на RW в София
- предполагаем приход от постъпления от продажба на билети за концерта на RW в Белград
- предполагаем приход от постъпления от продажба на билети за концерта на RW в Букурещ
- предполагаем приход от постъпления от продажба на билети за концерта на RW в Сплит
- предполагаем приход от постъпления от спонсори за концерта на RW в София
- предполагаем приход от постъпления от спонсори за концерта на RW в Белград
- предполагаем приход от постъпления от спонсори за концерта на RW в Букурещ
- предполагаем приход от постъпления от спонсори за концерта на RW в Сплит
- чистата печалба на организатора за концерта на RW в София
- чистата печалба на организатора за концерта на RW в Белград
- чистата печалба на организатора за концерта на RW в Букурещ
- чистата печалба на организатора за концерта на RW в Сплит

Когато ми предоставиш точни цифри за горните приходи и разходи, обещавам да седнем с теб и да направим табличка с която после да имаме очи да се обадим на Амебата и да му кажем: "Копеле, ти ни излъга и се подигра с българските меломани!" Обещавам лично да го сторя в твое присъствие и то не по телефона, а в директен разговор с него...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#434 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 ноември 2012 - 15:16

Защо аз да говоря манипулативно, а ти, повтаряйки тези въпроси, да не манипулираш? Току що разгледахме три различни концерта, на три различни български промоутъра и видяхме, че цените на билетите в България и държавите около нас са приблизително еднакви. С малки разлики. Ако погледнем двата концерта на четвъртия български промоутър - само те са с големи разлики в цените на билетите. По твоята логика излиза, че първите трима български промоутъра работят в (почти) еднакви условия като колегите си в съседните си страни: хонорарите на групите им са еднакви, спонсорите им дават една и съща сума, сумата на разходите им е еднаква, сумата от постъпленията им е еднаква и чистата печалба им е еднаква и затова цените на билетите им са горе-долу еднакви. САМО И ЕДИНСТВЕНО при СМЕ всички тези неща КОРЕННО се различават от ситуацията на колегите им наоколо и това е причината техните цени да са такива.

#435 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 22 ноември 2012 - 15:23

Да, точно така, твърдя, че SME са изрядни от финансова гледна точка. Също така твърдя, че подобно нещо не може да се каже за нито един друг български промоутър. Подробности като се видим, това са факти - проверени и доказани, не говоря общи приказки!
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#436 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 ноември 2012 - 15:24

ОК, както и да е... Ще има гризодръв за някой, помни ми думата ;)

#437 OBender

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 22 ноември 2012 - 15:31

Е*ахте мамата на темата. Честно. Трябваше отдавна да прехвърлите дребнавия спор на друго място.

#438 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 22 ноември 2012 - 15:36

^^ О, това е повече от ясно... Наскоро SME "олекнаха" с точно 30 000 евро от неуспешен концерт. Това обаче на този етап не им се отразява никак или поне няма подобни индикации. Много често концертите излизат на загуба, в най-добрия случай на нула. Проблемът е да оцелееш след подобни тежки ситуации. BEC, например, все още не могат да се отърсят от няколко поредни финансови удара и ако отново нямат късмет с предстоящите прояви, със сигурност ще потънат завинаги.Публична тайна са задълженията на този промоутър към различни страни и фиска, доколкото знам има и влезли в сила осъдителни дела. Това са нормални неща в този бизнес за милиони. Не съм убеден обаче в положителния резултат от подобен "гризодръв", както го наричаш ти, за нас феновете. По-скоро предвиждам отлив от организиране на големи бъдещи прояви и настъпване на ерата на бутиковите концерти, отколкото намаляване на цената на билетите. Със сигурност няма да ми повярваш, но ще ти кажа, че към днешна дата маржовете са минимални и чистата печалба е сведена до минимум. Истината е, че разходите /преки и непреки/ за организиране на концерт в България са по-големи от нормалните и това оказва влияние върху крайната цена на билетите. Все още някои промоутъри успяват да заобиколят законите, но става все по-трудно и на това време му се вижда края. А, после?

View PostOBender, on 22 ноември 2012 - 15:31 , said:

Е*ахте мамата на темата. Честно. Трябваше отдавна да прехвърлите дребнавия спор на друго място.

Пич, ако ти на това казваш "дребнав спор", аз го наричам дискусия за бъдещето на концертния живот в страната... ;)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#439 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 ноември 2012 - 15:41

View Postmarillion, on 22 ноември 2012 - 15:36 , said:

А, после?

После към Белград. Яденето е по-вкусно. Хората са по-приятни. Концертите са по-хубави. Цените са по-евтини. Имат си Купа на Европейските Шампиони и Междуконтинентална купа, както и Трофейна зала с купите на Джокович. Какво повече можеш да искаш? :)

#440 OBender

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 22 ноември 2012 - 15:41

Беше интересно до един момент, но много забатачихте, а и се повтаряте. Иначе само респект, вадите разумни доводи и неща за които нормалния фен не се замисля много, но наистина можеше и на по бири някъде да си спорите, явно сте приятелчета.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users