Jump to content

Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски

1508 replies to this topic

#401 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 20 ноември 2012 - 14:12

Не, бе, не я сканирай, знам че са ти дали. И на мен ми дадоха, когато си купувах билетите. Ще ти кажа какво пише на нея, няма нужда да се ровиш довечера. Пише: "МОЛ: Иван Несторов". СМЕ са собственик на Тикетпро-България и реално погледнато, комисионната, която плащат на Тикетпро не им е разход, а им е от единия джоб в другия. ЗА РАЗЛИКА от другите двама големи промоутъри, които когато плащат комисионна на Ивентим, НАИСТИНА я плащат.
I don't know how I managed it...

#402 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 20 ноември 2012 - 14:22

Това е вярно, разбира се, но Амебата не е единствен в подобно положение на пазара... ;)

Което всъщност по никакъв начин не променя ситуацията, защото "ТикетПро" е отделно търговско дружество. Така и така вадим неща от кухнята, нека продължим докрай... Знаеш ли, че не всеки може да стане представител на "ТикетПро" за България, така както не всеки може да стане представител на "Live Nation" за България? Освен сериозните условия на които трябва да отговориш, съгласявайки се да станеш официален представител, също така и окончателно се разделяш със сенчестия бизнес. Всяка една продажба в тази тикетинг система се регистрира в централата в Чехия и няма мърдане по отношение на отчетността. Същата е ситуацията и при "Ивентим", но познай защо никой от големите промоутъри не е собственик на българския клон на тази тикетинг компания? "Тикестрийм" принципно би трябвало да отговаря на същите изисквания, но само принципно и затова там някои неща са позволени все още... ;)

Кой е вторият голям промоутър, който визираш?
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#403 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 20 ноември 2012 - 14:46

То и никой не може току-тъй да стане Metal Hammer Bulgaria, ама ей го на - едни станаха.
Както и да е, мисля, че стана ясно какво казвам: СМЕ са в много по-изгодно положение от промоутърите в Сърбия и Хърватия, които НЕ СА собственици на Ивентим-Сърбия и Ивентим-Хърватия, през които си продават билетите.

Абе, дай с теб да направим една проста сметка... Така и така ме вкара в капана пак да си говорим на тази тема, дай да сметнем нещо. Ей така, на прима-виста, без да претендираме за гига коректност и гига точност.
Нека си представим следната ХИПОТЕТИЧНА СИТУАЦИЯ: Бат Бойко е мега фен на Pink Floyd. Знае всичките им албуми наизуст и като чуе за Roger Waters или David Gilmore, се на*ира от кеф. Разбира той, че СМЕ ще обявяват концерт на Waters у нас и си казва: "Абе, яко ги товарим ние промоутърите с всякакви ДДС-та и комисионни, дай тоя път да им направим отстъпка. Така и билетите ще станат по-евтини и повече хора ще могат да отидат да гледат Гения." Отива бат Бойко при г-н Несторов и му съобщава: "Кефиш ме максимално, а колегата ти във ВИП Брадър е направо убиец! Фен съм и на Флойдя, затова на концерта на Родж у нас няма да ти взимаме 20% ДДС върху билетите. Звъннах и на Киря от Мюзикаутор - онзи от Щурците - предупредил съм го да не търси нищо от теб за този концерт. Плащането на авторските права можеш да го забравиш. А! И още нещо - онзи ден, като се видях с Вацлав Клаус, му рекох: "Толкова много чехи летуват у нас на морето за без пари, а ти дереш Ванката с 10 % в Тикетпрото! Може ли такова нещо? Я дайте веднъж поне да мине метър!" И той се нави да не плащате комисионна на Тикетпро, въпреки, че вие като я плащате, си я плащате на вас си. Така че, от трите неща, които съм ти уредил - ДДС-то, Мюзикаутор и Тикетпрото - се събират горе-долу 35%, които ти няма да плащаш. Демек, може да намалиш билетите с този процент. Навитак?"
Кой не би се навил на такава оферта - по-евтини билети (без това да влияе на печалбата), значи повече продажби. Навили се от СМЕ и намалили билетите с 35%. Какво се получило? Получило се, че билетът пред сцената станал 105 лв. (защото 105 лева + 35% = 140 лв. - толкова, колкото струвал билета преди това), а най-хубавите седящи места станали на цена 135 лв. (защото 135 лева + 35% = 180 лв. - толкова, колкото струвал билета преди това).
И какво излиза в крайна сметка? Че у нас билетите пред сцената станали 105 лева, след като промоутърът не плаща никакво ДДС, никаква комисионна на Мюзикаутор и никаква комисионна на билетопродавача, а билетите за същата зона в Сърбия и Хърватия са по 96 и 98 лв., след като тамошните промоутъри плащат ДДС, комисионна на билетопродавача, а вероятно хърватите плащат и на местен Мюзикаутор, защото все пак са в ЕС. И че у нас най-скъпите седящи места станали 135 лева, след като промоутърът не плаща никакво ДДС, никаква комисионна на Мюзикаутор и никаква комисионна на билетопродавача, а билетите за същата зона в Сърбия и Хърватия са по 131 и 104 лв., като те си плащат комисионните.
Без да се плащат комисионни и ДДС-та, нашите билети пак са по-скъпи от сръбските и хърватските :lol2:

#404 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 20 ноември 2012 - 15:00

View PostOzzy, on 20 ноември 2012 - 14:46 , said:

.... а билетите за същата зона в Сърбия и Хърватия са по 96 и 98 лв., след като тамошните промоутъри плащат ДДС, комисионна на билетопродавача, а вероятно хърватите плащат и на местен Мюзикаутор, защото все пак са в ЕС.

А, не, това е спекулация. Нито ти, нито аз имаме преки доказателства за горното. Лично аз не мога де подпиша под този текст и неслучайно още преди малко споменах, че се намираме на Балканите. Също така преди няколко дни казах, че всички тези наши сметки са без кръчмар. Докато някой от нас не извади точни цифри за:

View Postmarillion, on 15 ноември 2012 - 12:22 , said:

- хонорара на RW за концерт в София
- хонорара на RW за концерт Белград
- пълната сума покриваща всички разходи необходими за провеждане на концерта на RW в София
- пълната сума покриваща всички разходи необходими за провеждане на концерта на RW в Белград
- предполагаем приход от постъпления от продажба на билети за концерта на RW в София
- предполагаем приход от постъпления от продажба на билети за концерта на RW в Белград
- предполагаем приход от постъпления от спонсори за концерта на RW в София
- предполагаем приход от постъпления от спонсори за концерта на RW в Белград
- чистата печалба на организатора за концерта на RW в София
- чистата печалба на организатора за концерта на RW в Белград

и на база горната статистика от точни суми, докаже, че промоутъра в София спекулира с цените на билетите в сравнение с промоутъра в Белград, да, тогава ще се съглася с подобна теза и просто ще приема за даденост, че SME са безочливи наглеци, които смучат кръвчицата на родния меломан. Дотогава - но пасаран, скъпи приятели...

Към горната сметка можеш да добавиш и информация за точните суми за концертите в Букурещ и Сплит, за да не сравняваме само София и Булград...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#405 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 20 ноември 2012 - 15:02

Спекулация е не това, което казвам аз, а изказването или подозрението, че хърватският промоутър, който работи в страна от Европейския съюз и който продава билетите си през най-реномираната компания в Европа (както сам каза там всяка бройка се засича), не плаща ДДС. Ето това е спекулация.
Че ДДС-то там е 25% - това не го коментирам.

#406 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 20 ноември 2012 - 15:06

View Postmarillion, on 20 ноември 2012 - 13:07 , said:

кое точно ви разстрои от написаното

Ето коя част ме разстрои лично мен:

"Често, местният промоутър дори няма възможност да влияе върху решенията за цените на билетите, които се взимат от мениджмънта на артиста."

Това ме накара да си обясня, защо билетите "front of stage" за концерта на Depeche Mode в Атина струват 80 лв., а в София - 120 лв. С 50% по-скъпи.
Ами, това не било работа на херувимите от SME, a е дирижирано лично от Dave Gahan! Защото булчето му е гъркиня! B) И не иска да товари родата. Ако се беше оженил навремето за българка, сега щяхме да използваме билети за депешовия концерт вместо носни кърпички, за по-евтино.
Момичета, спите!!! А гледай иначе, зет като мед:

Posted Image
-----------------------------------------
Слушай силно!

#407 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 20 ноември 2012 - 15:07

Първо, все още Хърватия не е в ЕС и това променя доста нещата в конкретната хипотеза...

Второ, не знаем дали в Хърватия няма данъчни облекчения, нито пък сме наясно дали няма държавна/общинска помощ при организиране на конкретното събитие...

Сега ще попитам човек от бизнеса, който работи и живее в Сърбия (доколкото знам е собственик на радиостанция) за повече разяснения по въпроса и ще пиша след като получа компетентен отговор от него, защото темата ме интересува и искам да стигна до истината...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#408 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 20 ноември 2012 - 15:16

View Postviolator, on 20 ноември 2012 - 15:06 , said:

Това ме накара да си обясня, защо билетите "front of stage" за концерта на Depeche Mode в Атина струват 80 лв., а в София - 120 лв. С 50% по-скъпи.
Сефте.

Иначе за протокола: ДДС-то в Гърция е 23%, а билетите се продават през гръцкото Тикетпро.

#409 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 20 ноември 2012 - 15:32

View Postviolator, on 20 ноември 2012 - 15:06 , said:

Сега проверих и се оказа, че билетите за пред сцената в Сърбия и Хърватска са около 100 лева. С 20% са по-евтини от тук. Що така, бе? Ти някаква идея имаш ли?
Освен онова, което разказвах като хипотетична ситуация у нас, да се е случило там, а? Томислав Николич Сандуканя и Зоран Миланович Сандукаринягата да са отишли при местните промоутъри и да са им казали, че им опрощават ДДС-то за концерта на "зет като мед" - друго не се сещам какво може да се е случило... :unsure:

#410 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 20 ноември 2012 - 15:40

View PostOzzy, on 20 ноември 2012 - 15:32 , said:

Сега проверих и се оказа, че билетите за пред сцената в Сърбия и Хърватска са около 100 лева. С 20% са по-евтини от тук. Що така, бе? Ти някаква идея имаш ли?

Да, имам! Флеч обича повече плескавици, отколкото кисело мляко! :yes:
Слушай силно!

#411 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 20 ноември 2012 - 15:43

Има логика... По-лесно се слага върху клавира и няма опасност да се разлее по клавишите B)

#412 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 20 ноември 2012 - 15:53

Гледай как и се назландисва:

Posted Image
Posted Image

#413 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 20 ноември 2012 - 15:59

View PostOzzy, on 20 ноември 2012 - 14:46 , said:

Кой не би се навил на такава оферта - по-евтини билети (без това да влияе на печалбата), значи повече продажби. Навили се от СМЕ и намалили билетите с 35%. Какво се получило? Получило се, че билетът пред сцената станал 105 лв. (защото 105 лева + 35% = 140 лв. - толкова, колкото струвал билета преди това), а най-хубавите седящи места станали на цена 135 лв. (защото 135 лева + 35% = 180 лв. - толкова, колкото струвал билета преди това).
Минавам само да кажа, че 35 лева са 25 процента от 140 лева. 35 процента от тая сума е почти 50 лева, но в момента не ми се смята точно колко.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#414 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 20 ноември 2012 - 16:05

^
Според мен смяташ отзад напред. Имаме дадена цена на билет и върху нея се начисляват ДДС, комисионни и т.н. Т.е., ако цената на билета е 105 лева и върху тази цена начислиш 35% (ДДС и комисионни), се получава 36,75 лв. От там:
105 + 36,75 лв. = 141,75 лв. (приблизително 140 лв.) крайна цена.

#415 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 20 ноември 2012 - 16:12

Има го и този момент.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#416 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 20 ноември 2012 - 19:25

View PostOzzy, on 20 ноември 2012 - 15:53 , said:

Гледай как и се назландисва:

Posted Image
Posted Image

Колко му е, ще я сгъне за една "Policy Of Truth" време.

Виж, ако узрее за моя кулинарно-еротичен блян, той би му отнел целия бис:

Attached File  shakira.jpg   46,8K   58 downloads
Слушай силно!

#417 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 20 ноември 2012 - 20:04

View Postviolator, on 20 ноември 2012 - 19:25 , said:

моя кулинарно-еротичен блян

:worship: :worship: :worship:

#418 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 20 ноември 2012 - 21:02

Въпросче към хората с FrontOfStage билети (и към другите които може да знаят)
FOS зоната разделена ли е на сектори/блокове или не?
Според схемата дадена в сайта на ticketpro, FOS зоната (140лв) е една. Само че аз отидох да си купя билет в Пикадили Център (според получената информация - във Варна мога да си купя билет само в този магазин и в МОЛ Варна) и там мацката, която продаваше билети не беше много ориентирана, но ми показа някаква схема (различна от тази в ticketpro) според която точно пред сцената имаше една зелена FOS зона (140 лева), а веднага след нея една лилава FOS зона (също 140 лева). Едва зад тях следваха по-евтините правостоящи зони. Аз си взех за най-предната зона, но ми се стори странно това разпределение. Иначе освен всичко друго, на билета ми пише сектор: А, вход: терен, блок: Front of stage, ред (празно), място (празно)

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#419 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 20 ноември 2012 - 21:53

^
Аз също забелязах "двете" зони или по-скоро "двата" цвята за FoS.
И аз си купих билетите от Пикадили, но в Мол София.
Разликата между "двата" цвята е във входа, от който ще се влезне на стадиона.
Единия цвят се отнася за сектор А, а другия, по спомен, за сектор В. Това установихме с девойката, която продаваше билетите в информационния център.
Т.е. не би трябвало да има разлика.
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#420 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 20 ноември 2012 - 21:59

Интересното е че предната заемаше цялото пространство пред сцената, а задната идваше зад нея, демек задната няма директен досъп до сцена...но няма страшно, вероятно предната е за хората с по-тврърди глави защото там ще падат останките от стената в края на шоуто ;)

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users