Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски
Started by Scardust, окт 29 2012 12:34
1508 replies to this topic
Posted 14 ноември 2012 - 14:38
Не ми отговори на въпроса. Покажи разпределението - както на картата, която пуснах по-рано. Само така може да се прецени за какви пари какво получаваш. А това, че е на площад, а не на стадион, може и да ограничава продукцията, тъй като не е правена за площад
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)
Posted 14 ноември 2012 - 14:43
antubis, on 14 ноември 2012 - 14:38 , said:
Не ми отговори на въпроса. Покажи разпределението - както на картата, която пуснах по-рано. Само така може да се прецени за какви пари какво получаваш. А това, че е на площад, а не на стадион, може и да ограничава продукцията, тъй като не е правена за площад
Пред сцената билетите са си пред сцената, терен си е терен. Кое не е ясно?
Insane in my brain
Posted 14 ноември 2012 - 14:53
Продукцията е една и съща абсолютно навсякъде.
Схеми нямам. Но не ми трябва схема, за да знам къде се намират билетите "Пред сцена", къде се намират "Правостоящи - категория 2" и къде се намират "Правостоящи - категория 3".
Ето от тук можете да си изтеглите един екселски файл, който направих. Кръстен е тематично - "Cenite v Sofia sa mnogo dobri.xls".
Ако ви е интересно - свалете си го и го разгледайте. Мисля, че всеки, който има очи и нормален разсъдък, ще разбере за какво става въпрос.
Схеми нямам. Но не ми трябва схема, за да знам къде се намират билетите "Пред сцена", къде се намират "Правостоящи - категория 2" и къде се намират "Правостоящи - категория 3".
Ето от тук можете да си изтеглите един екселски файл, който направих. Кръстен е тематично - "Cenite v Sofia sa mnogo dobri.xls".
Ако ви е интересно - свалете си го и го разгледайте. Мисля, че всеки, който има очи и нормален разсъдък, ще разбере за какво става въпрос.
I don't know how I managed it...
Posted 14 ноември 2012 - 15:10
Схемата е от голямо значение, защото за парите Х може да получиш повече на едното място, отколкото за парите Y на друго. Много мразя такива генерални изводи на базата на 5 цифри.
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)
Posted 14 ноември 2012 - 15:13
Е, щом решаваш, че пред сцената в София ще получиш едно, а пред сцената в Хърватска друго, или най-добрите седящи места в Сърбия ще ти дадат една гледка, а най-добрите седящи места в България - коренно различно нещо, ОК, разсъждавай си с НЕгенерални изводи и им пълни гушите

Posted 14 ноември 2012 - 15:31
Само да обърна внимание, че нещата с концерта в Букурещ са малко по-особени. Доколкото разбирам, въпросните седящи места на цена от 250 лв., са единствените места пред сцената. Категория "правостоящи пред сцена" на практика няма. Местата от тази категория са разположени веднага след седящите пред сцена. Има разлика и съм напълно съгласен с antubis, че е много важно да се разглежда комплексно темата с налична схема и преценка за разположение...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 14 ноември 2012 - 15:34
^
Така е, сега проверих и наистина в Румъния пред самата сцена имачетири седящи сектора, които струват майка си и баща си. Там, където първоначално видях цените, тези места не бяха упоменати.
В Сърбия и в Хърватия обаче не е така. Там секторите са или еднакви, или доста наподобяват нашите. И цената пред сцената, за правостоящите отзад и седящите по трибуните са доста по-евтини от нашите.
Така е, сега проверих и наистина в Румъния пред самата сцена имачетири седящи сектора, които струват майка си и баща си. Там, където първоначално видях цените, тези места не бяха упоменати.
В Сърбия и в Хърватия обаче не е така. Там секторите са или еднакви, или доста наподобяват нашите. И цената пред сцената, за правостоящите отзад и седящите по трибуните са доста по-евтини от нашите.
Posted 14 ноември 2012 - 15:45
Ето схема в Хърватска... Жълтите места струват 104 лева, а тук са 180, 160 и 120 лв. Зелените места са 85 лв., а тук са 180, 160 и 120 лв. Сините места са 60 лв., а тук са 90 лв. Пред сцената билетите струват 98 лв., а тук са 140 лв. Останалите правостоящи са с цени от 73 лв., а тук са 100 и 65 лв.

Posted 14 ноември 2012 - 16:03
Потърсих и схема за Белград - няма. Но там нещата стоят по доста подобен начин Хърватска и България. Долу има само две разделения - пред сцената и правостоящи. Съответно цените са 96 лв. (тук са 140 лв.) и 78 лв. (тук са 100 лв.). Понеже става въпрос за парк, в който няма седящи места, от едната страна на сцената се изграждат трибуни, които отговарят на нашите сектор А и сектор В, с тази разлика, че трибуните в Сърбия са многократно по-близо до сцената, отколкото въпросните два сектора на "Васил Левски", съответно са с по-добра видимост. Цените за седящи места в Сърбия са 130 лв., а в България билетите за А и В секторите са на цени от 180, 160 и 120 лв.
Posted 14 ноември 2012 - 16:06
Ето и схемата за Будапеща...

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 14 ноември 2012 - 16:13
Схема Букурещ:

What am i supposed to do when the sky begins to fall ?
Posted 14 ноември 2012 - 16:23
Изведнъж нещата придобиха доста по-различна окраска и се оказа, че единствено билетите за концертите в Белград и Сплит са по-добри от софийските от гледна точка на съотношение качество/цена. Лично аз бих поставил под огромна въпросителна предимството на датата в Белград, защото става дума за парк със съмнителна акустика от гледна точка конкретно на това представление, което е изчислено акустично за стадион. Пак повтарям, за да не стават грешки, не защитавам ценовата политика на SME - опитвам се да разсъждавам трезво на база "събраните доказателства"...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 14 ноември 2012 - 16:26
Хехе, кой ги е изчислявал тези цени в левове? 
Курсът в момента е: 4,54 румънски леи = 1 EUR.
От там нататък лесно се смята:
Първата категория: 410 лв.
Втората категория: 252 лв.
Третата категория: 120 лв.
Четвъртата категория: 77 лв.
Петата категория: 58 лв.
Правостоящите им категории са по-евтини от нашите, с тази разлика, че ще започват двайсетина метра по-назад отколкото тук. Факт.
И какви са тия неща за акустиката? В парк имало съмнителна акустика, а на Националния ни стадион акустиката е като в Роял Албърт Хол
Този стадион никога не е правен и мислен за акустика. На много концерти съм чувал кънтежи и ехо на различни места по трибуните. Ясно е, че това в парк няма как да се случи. Бил съм на 4 концерта на Ушче и винаги звукът е бил чудесен. Не мога да кажа същото за "Васил Левски". И ти на това му казваш "събрано доказателство"? На това, че на "Васил Левски" има някаква особена акустика?

Курсът в момента е: 4,54 румънски леи = 1 EUR.
От там нататък лесно се смята:
Първата категория: 410 лв.
Втората категория: 252 лв.
Третата категория: 120 лв.
Четвъртата категория: 77 лв.
Петата категория: 58 лв.
Правостоящите им категории са по-евтини от нашите, с тази разлика, че ще започват двайсетина метра по-назад отколкото тук. Факт.
И какви са тия неща за акустиката? В парк имало съмнителна акустика, а на Националния ни стадион акустиката е като в Роял Албърт Хол

Posted 14 ноември 2012 - 16:28
marillion, on 14 ноември 2012 - 16:23 , said:
Изведнъж нещата придобиха доста по-различна окраска и се оказа, че единствено билетите за концертите в Белград и Сплит са по-добри от софийските от гледна точка на съотношение качество/цена. Лично аз бих поставил под огромна въпросителна предимството на датата в Белград, защото става дума за парк със съмнителна акустика от гледна точка конкретно на това представление, което е изчислено акустично за стадион. Пак повтарям, за да не стават грешки, не защитавам ценовата политика на SME - опитвам се да разсъждавам трезво на база "събраните доказателства"...
Не е малко според мен, а цените в Унгария са доста солени. Колкото и да говорим, очевидно няма да променим нищо. Организаторите леко ни правят на маймуни, но ние отново си хапваме бананите, които ни дават. Когато започнем да ги замеряме с тях, тогава може да се промени нещо. Засега толкоз, купуваме и това е.
Insane in my brain
Posted 14 ноември 2012 - 16:31
^
Така е, не можем да направим кой знае колко много. Аз поне правя максималното възможно - ако цените у нас бяха като в Сърбия или Хърватия, в петък щях да купя 4 билета. Сега ще купя 2. Парите за другите 2 ще дам на сръбския промоутър. С голям кеф при това. За срамотите, дъщеря ми ще види пра-пра-дядо си (който е убит от сърби), на стената на Roger Waters не в България, а в Сърбия.
Така е, не можем да направим кой знае колко много. Аз поне правя максималното възможно - ако цените у нас бяха като в Сърбия или Хърватия, в петък щях да купя 4 билета. Сега ще купя 2. Парите за другите 2 ще дам на сръбския промоутър. С голям кеф при това. За срамотите, дъщеря ми ще види пра-пра-дядо си (който е убит от сърби), на стената на Roger Waters не в България, а в Сърбия.

Posted 14 ноември 2012 - 16:36
Ozzy, on 14 ноември 2012 - 16:26 , said:
Този стадион никога не е правен и мислен за акустика. На много концерти съм чувал кънтежи и ехо на различни места по трибуните. Ясно е, че това в парк няма как да се случи. Бил съм на 4 концерта на Ушче и винаги звукът е бил чудесен. Не мога да кажа същото за "Васил Левски". И ти на това му казваш "събрано доказателство"? На това, че на "Васил Левски" има някаква особена акустика? 

Аз неслучайно написах, че "става дума за парк със съмнителна акустика от гледна точка конкретно на това представление, което е изчислено акустично за стадион", но карай...

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 14 ноември 2012 - 16:39
Това изобщо не е така. Стадион със стадион нямат нищо общо. Като гледам в щатите през какви стадиони е минало турнето - повечето нямат нищо общо нито с формата, нито с големината на "Васил Левски". Някои от тях са дори амфитеатрални.
Звукът на Ушче ще бъде или същият като в София, или по-добър. Това е повече от ясно. По-лош няма как да бъде.
Звукът на Ушче ще бъде или същият като в София, или по-добър. Това е повече от ясно. По-лош няма как да бъде.
Posted 14 ноември 2012 - 16:51
Знаеш ли, лично аз предпочитам да не правя сметки и току-що поръчах три билета за софийския концерт от категория FOS, както и два билета за будапещенския концерт от същата категория FOS. В крайна сметка се замислих, че ако реша да минавам тънко и тръгна да променям графиците на планираната си вече почивка (планирана около турнето на група/изпълнител, в случая RW, което правя за поредна година) с цел да посетя друга дата в Сърбия или Хърватия, вместо "скъпата" унгарска, въобще няма да постигна нищо повече от това евентуално да спестя някой лев, който да дам за хотел или бензин. Да ти призная, израснал съм с тази плоча, буквално помня как деветгодишен я държах в ръцете си при излизането й. RW е един от няколкото най-важни духовни водача в живота ми и не си струва да се ядосвам за глупости, нито пък да правя тънки сметки при положение, че това е последен шанс да видя още два пъти този шедьовър на съвременното изкуство...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 14 ноември 2012 - 17:00
За конкретния казус разсъждаваме по КОРЕННО РАЗЛИЧЕН НАЧИН и едва ли аз ще убедя теб в правотата си или обратното.
Що се отнася до отношението ми към албума "The Wall" - то е същото като твоето, но това няма каквото и да е било общо с нещата, за които говорим. А те не са колко велик е албумът, това последното турне на Waters ли е, графиците на отпуските ни, Унгария или Патагония, а ПРАВЯТ ЛИ НИ НА МАЙМУНИ ИЛИ НЕ. Но както казах - разсъжденията ни по този въпрос са коренно различни.
Що се отнася до отношението ми към албума "The Wall" - то е същото като твоето, но това няма каквото и да е било общо с нещата, за които говорим. А те не са колко велик е албумът, това последното турне на Waters ли е, графиците на отпуските ни, Унгария или Патагония, а ПРАВЯТ ЛИ НИ НА МАЙМУНИ ИЛИ НЕ. Но както казах - разсъжденията ни по този въпрос са коренно различни.
Posted 14 ноември 2012 - 19:56
Само да вметна за чудещите се откъде се гледа по-добре това шоу:
Цялата постановка е направена по такъв начин, че откъдето и да я гледаш да получиш нещо различно като изживяване.
Аз лично съм гледала концерта два пъти - веднъж от средата на залата и веднъж от решетката и усещанията бяха напълно различни и не бих се лишила от нито едно от двете. В единия случай се наслаждаваш на невероятната мултимедия, а в другия на невероятната артистичност на Роджър и въобще, усещането да си толкова близо до ЛЕГЕНДА е незаменимо.
На стадиона сигурно ще има по-голямо растояние между решетката и сцената, но общо взето когато си по-напред губиш от мащаба, а мултимедията определено си заслужава.
My point is, където и да сте застанали, ще станете свидетели на нещо уникално.
Що се отнася за седалките, бих избрала сектора директно срещу сцената (с най-евтините билети), пред А и В сектор
Аз лично много се колебая откъде да изгледам шоуто, но тъй като съм вече на трето гледане, мисля да си взема билет за пред сцена, пък на място да преценя дали да не отида по-назад, ако ми щукне...
Цялата постановка е направена по такъв начин, че откъдето и да я гледаш да получиш нещо различно като изживяване.
Аз лично съм гледала концерта два пъти - веднъж от средата на залата и веднъж от решетката и усещанията бяха напълно различни и не бих се лишила от нито едно от двете. В единия случай се наслаждаваш на невероятната мултимедия, а в другия на невероятната артистичност на Роджър и въобще, усещането да си толкова близо до ЛЕГЕНДА е незаменимо.
На стадиона сигурно ще има по-голямо растояние между решетката и сцената, но общо взето когато си по-напред губиш от мащаба, а мултимедията определено си заслужава.
My point is, където и да сте застанали, ще станете свидетели на нещо уникално.
Що се отнася за седалките, бих избрала сектора директно срещу сцената (с най-евтините билети), пред А и В сектор
Аз лично много се колебая откъде да изгледам шоуто, но тъй като съм вече на трето гледане, мисля да си взема билет за пред сцена, пък на място да преценя дали да не отида по-назад, ако ми щукне...
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users