Добре, де... Ще коментирам и останалите три:
"1. Румънският пазар е по-голям от българския;" - вероятно имаш предвид като брой хора, защото като стандарт сме горе-долу еднакви. Ние сме 7 милиона, те 20 (примерно). Да, де, ама не виждам това да има кой знае какво значение (не че няма - има разбира се), защото сърбите са 7 122 666 (по преброяване от 2011-а), а цените им не са като нашите, а - както няма да ми омръзне да повтарям - 40-50 процента по-ниски. До тук с големината на пазара.
"3. Концертите в Белград винаги ще бъдат по-евтини от тези в София. Причините са основно три на брой. Логистичен: вече обясних какво имам предвид по-горе. Сръбската столица е свързана с директна магистрала към Западна Европа, а това е несравнимо удобство." - вече споменах, че това за този концерт не важи. При нас тировете идват от Букурещ, а не през гадния път от Ниш. В случая говорим за разликата в цените на билетите КОНКРЕТНО за този концерт. Други концерти не съм обсъждал.
"Културен: когато сърбите ходеха на концерти в Белград, ние гледахме програма "Время" по БНТ." - същото гледаха и румънците, като плюс това умираха от глад. И въпреки това, по всяка вероятност ще се окаже, че билетите за този концерт в Румъния са с 20, 30 или дори 40 процента по-евтини от тези тук. Значи това кой какво е гледал преди време няма отношение към цената на билетите за концерти.
"Бизнес: нямам идея какви са данъчните облекчения в Сърбия, но със сигурност има държавна политика в областта на културата, а също така очевидно сръбските спонсори са по-платежоспособни от родните." - това вече са догадки. Сам казваш, че нямаш идея какви са данъчните облекчения в Сърбия, а колко са платежоспособни сръбските рекламодатели и ДАЛИ ИЗОБЩО ИМА ТАКИВА ЗА КОНЦЕРТА НА УОТЪРС, няма как да знаем.
"4. 26% от крайната цена на всеки продаден билет в България отива в бюджета (20% ДДС) и при хрантутниците от "Музикаутор" (6%)." - да знам го това. Но няма как да го коментирам, защото си нямам никаква представа как стои този въпрос в Румъния, Сърбия и Хърватска. Нито знам колко е ДДС-то там, нито знам дали имат ДДС върху билетите, нито знам дали си имат Мюзикаутор. За това и тук съм пас.
И още нещо... Когато си купувах билет за това турне за концерта в Прага, платих около 76 евро на билет за най-хубавите седящи места. Тогава си казах, че това е ебаси скъпия билет, особено като го сравних с билет за същите места в Загреб, където платих 50-55 евро. Сега, ако реша да купувам за същите места в София, ще трябва да платя 90 евро. Чехите продават ебаси евтините билети