Jump to content

Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски

1508 replies to this topic

#141 Kaloyanis

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 10 ноември 2012 - 09:54

View PostOzzy, on 08 ноември 2012 - 14:12 , said:

Ако това се случи, то това ще бъде поредното доказателство, че в България 99% от хората са олигофрени. Турнето "The Wall" премина през цялото земно кълбо и навсякъде беше рекламирано като "Roger Waters - The Wall Tour". Никъде по плакати, реклами и медии не се споменаваше за Pink Floyd (или ако се споменаваше, то беше между другото) и навсякъде зали и стадиони се разпродаваха. Само тук, на нашенския олигофрен, трябва специално да му обясниш кой е тоя, кой албум ще свири, че ще го свири целия и какво ли още не :lol2:
Не мисля, че българската публика е толкова проста. Ако за този (евентуален) концерт няма достатъчно продадени билети, то за мен причините ще бъдат три:
- кризата
- цените на билети
- пренаситената концертна програма в България
А не незнание за какво става въпрос. Пак казвам - ако причините не са тези, които посочих, а са незнание, то това означава, че сме олигофрени. При това ЕДИНСТВЕНИТЕ олигофрени на земното кълбо.

Ако наистина българските фенове знаят кой е Roger Waters, особено тези от феновете, които посещават сайта на katehizis, защо в новината е записано, цитирам: Официално е - Roger Waters (PINK FLOYD) в София на 30 август, 2013! ? :)

П.С. Не се заяждам или нещо подобно, наистина ми е интересно :)

Edited by Kaloyanis, 10 ноември 2012 - 09:56 .

Free will, it's a bitch

#142 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 ноември 2012 - 10:09

^
Това е грешка. При това - допусната от мен, защото аз съм пуснал новината. Когато даден музикант в миналото си е бил в някоя група, понякога, пускайки новина пишем в скоби в коя/кои групи е бил, защото може да има хора, които не го знаят. Това, разбира се, не се прави за музиканти, за които на всички (или на почти всички) е ясно кога в кои групи са били. Примерно, никога не бих пуснал новина като: "Ozzy Osbourne (BLACK SABBATH) издава нов албум". Или "Ritchie Blackmore (DEEP PURPLE) ще изнесе концерт в София".
В случая с Waters съм го направил по инерция и забележката ти е абсолютно правилна. Ако в Днес.бг или в Блиц.бг може и да има нужда от уточнение кой аджеба е Roger Waters, то в Катехизис това е напълно излишно.
I don't know how I managed it...

#143 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 10 ноември 2012 - 13:59

View Postmarillion, on 09 ноември 2012 - 19:50 , said:

Я, едно бързо въпросче към баце Яни и ходилите на концерти в Унгария. Как е там публиката, че обмислям нещо като обиколка...
Ще ти кажа след около 10 дни, след като се върна от MUSE. До момента съм бил само на клубни концерти в Унгария и мисля, че са супер заспала публика...
A new level reached, where the absence of air lets me breathe...

#144 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 10 ноември 2012 - 14:10

View PostYanni, on 10 ноември 2012 - 13:59 , said:

Ще ти кажа след около 10 дни, след като се върна от MUSE. До момента съм бил само на клубни концерти в Унгария и мисля, че са супер заспала публика...
представям си как просто Muse ги събуждат
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#145 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 10 ноември 2012 - 15:42

View Poststormbringer, on 10 ноември 2012 - 14:10 , said:

представям си как просто Muse ги събуждат
Не разбирам коментара ти. Би ли пояснил, ако обичаш?
A new level reached, where the absence of air lets me breathe...

#146 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 10 ноември 2012 - 18:36

View PostYanni, on 10 ноември 2012 - 13:59 , said:

Благодаря предварително и приятен концерт, знаеш, завист ме е обзела, но от белите... ;)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#147 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 10 ноември 2012 - 21:31

View PostYanni, on 10 ноември 2012 - 15:42 , said:

Не разбирам коментара ти. Би ли пояснил, ако обичаш?
каза, че са заспала публика (те според мен са си доста заспали по принцип), шегувах се
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#148 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 ноември 2012 - 13:43

View PostOzzy, on 09 ноември 2012 - 15:38 , said:

Цените в Сърбия:
- правостоящи пред сцената: 96 лева
- правостоящи: 78 лева
- трибуни: 131 лева

Без коментар...

Ценита в Хърватска (стандартът там е близо два пъти по-висок от тук):

- седящи 1: 104 лв.
- седящи 2: 85 лв.
- седящи 3: 60 лв.
- правостоящи пред сцената: 98 лв.
- правостоящи: 73 лв.
- ВИП: 155 лв.

Без коментар...

#149 Veron

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 150 posts

Posted 11 ноември 2012 - 14:29

^^ Taка като гледам при нас ще е същото с 25лв отгоре и терена ще е разделен на 4-5-6-7-8 зони, които накрая ще се окаже, че са Front of Stage...
Cannot the Kingdom of Salvation take me home...

#150 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 11 ноември 2012 - 15:19

View PostOzzy, on 11 ноември 2012 - 13:43 , said:

Ценита в Хърватска (стандартът там е близо два пъти по-висок от тук):

- седящи 1: 104 лв.
- седящи 2: 85 лв.
- седящи 3: 60 лв.
- правостоящи пред сцената: 98 лв.
- правостоящи: 73 лв.
- ВИП: 155 лв.

Без коментар...

Както казах, трябва да се провали някой от концертите догодина, та малко да се поотрезвят промоутърите. Но не виждам как ще стане, след като продажбите за Bon Jovi вървят повече от добре, доколкото разбрах за DM са продадени около 5000 билета, което не е зле. Вероятно и Roger Waters ще е много добре продаван, ако съдя по коментарите в новинарските сайтове. За съжаление това удря по бедния фен на музиката, който със сигурност ще е принуден да избира за събитията догодина. Аз ако имам възможност ще посетя всички големи събития догодина, но ако финасовото положение не се подобри, не виждам как ще стане.

Insane in my brain

#151 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 11 ноември 2012 - 16:49

На 15.11.2012 г., в 14:30 ч. българско време, Roger Waters ще направи специално обръщение от Лондон. На линка по-долу можете да зададете въпрос към Roger и с малко късмет да се надявате да получите отговор от него:

http://rogerwaters.com/qa.php
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#152 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 12 ноември 2012 - 08:57

Ето малко откъслечно инфо за концерта от сайта на Уотърс:

Doors Open: 5:30 PM
Show Time: 8:00 PM

Front of Stage Standing: 140 BGN
Blocks 12-13, Rows 1-12: 180 BGN
Blocks 9 & 11, Rows 1-18: 160 BGN

#153 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 12 ноември 2012 - 09:29

И така, след като вече знаем цените на някои от билетите, можем да направим две прости сметки...

СМЕТКА 1:

5 човека, живеещи в София, решават да отидат на концерт на Roger Waters. Те искат да си купят от най-хубавите билети на трибуните. Колебаят се дали да изберат концерт в София или Белград. Взимат лист и химикалка и започват да смятат:

1. Вариант 1: София
- 5 билета по 180 лева = 900 лв.
Други разходи нямат.

2. Вариант 2: Белград
- 5 билета по 130 лева = 650 лв.
- гориво - 120 лв. (800 км. по 5,8 л/100 км. по 2,60 лв./л.)
- спане - 117 лв. (цената е взета на база 60 евро за обща стая в доста приличен хостел)
- пътни такси в двете посоки - 25,50 лв.
Общо за вариант 2: 912,50 лв.

СМЕТКА 2:

5 човека, живеещи в София, решават да отидат на концерт на Roger Waters. Те искат да си купят от билетите за пред сцената. Колебаят се дали да изберат концерт в София или Белград. Взимат лист и химикалка и започват да смятат:

1. Вариант 1: София
- 5 билета по 140 лева = 700 лв.
Други разходи нямат.

2. Вариант 2: Белград
- 5 билета по 96 лева = 480 лв.
- гориво - 120 лв. (800 км. по 5,8 л/100 км. по 2,60 лв./л.)
- спане - 117 лв. (цената е взета на база 60 евро за обща стая в доста приличен хостел)
- пътни такси в двете посоки - 25,50 лв.
Общо за вариант 2: 742,50 лв.

Или:
- при Сметка 1, на петимата да отидат до Белград, плащайки път, спане, пътни такси и билети за концерта, ще им излезе с 2,50 лв. по-скъпо на човек, от това да отидат на същия концерт, на същите места, в София, плащайки САМО билетите;
- при Сметка 2, на петимата да отидат до Белград, плащайки път, спане, пътни такси и билети за концерта, ще им излезе с 8,50 лв. по-скъпо на човек, от това да отидат на същия концерт, на същите места, в София, плащайки САМО билетите.

Без коментар.

*Храна и пиене в сметките не съм включвал, защото петимата ще изядат и изпият горе-долу едно и също количество при престоя си и в София, и в Белград. А цените на храната в двата града са почти еднакви.

#154 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 12 ноември 2012 - 09:40

Чудесна сметка... за хората, които живеят в София...
ПИСУК!

#155 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 12 ноември 2012 - 09:41

View Postwhiplash159, on 12 ноември 2012 - 09:40 , said:

за хората, които живеят в София...
Това са повече от половината (да не казвам две трети) от онези, които ще присъстват на стадиона. Между другото, сметката е горе-долу същата и за всички живеещи в цяла Западна България.

Но, ако много държиш, ще направя същата сметка от Варна - еспешъли фор ю:

Ще добавим и за двете сметки 68 лева за гориво от Варна до София - демек, сметката не се променя. Освен това, ще трябва да добавя и нощувка в София (освен, ако аз или някой друг не сме благосклонни да те приемем под крилото си) - тогава пак няма големи разхлики.
Единственото, на което ти разчиташ, за да ти е различна сметката между София и Белград, е нощувката. Всичко останало ти е еднакво с моите сметки.

#156 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 12 ноември 2012 - 09:51

^^ Тази сметка, сигурно е напълно вярна, но е твърде субективна. На първо място говорим за пътуване на пет човека в един автомобил. Не казвам, че е невъзможно - казвам обаче, че е некомфортно. На второ място предвиждаш спане в обща стая в хостел. Може би преди двадесет години щях да се навия, но сега имам нужда от добра хотелска стая, самостоятелна баня и включена закуска. На трето място доколкото разбирам става дума за една нощувка, демек, пътуваме сутринта - вечерта гледаме концерт - спим и на следващия ден се прибираме. Белград въобще не е далеч, съгласен, но все пак става дума за личен комфорт. И накрая, защо не включваш храна и пиене? Едно е да закусваш, обядваш и вечеряш навън (независимо дали си в София или Белград) и съвсем различно в къщи...

Пак повтарям, тази сметка може да е коректна за теб, но поне от моя гледна точка не е такава...

Лошото е, че една от моите дестинации излиза с доста високи цени на билетите. За FOS в Будапеща трябва да си приготвя по 103 евро...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#157 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 12 ноември 2012 - 09:53

Ако в сметките на живеещите в провинцията се сложи и спане на хотел в София, то тогава за София изглеждат още по-неприятни нещата :rtfm:

#158 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 12 ноември 2012 - 09:59

^
Е, той Уиплаш неслучайно не слага спане в София, щото всеки път има по десет възможности да спи при приятели. Демек - широко му е около врата :lol2: Не всеки човек от провинцията е така, обаче...

^^
Това, за което говориш, си ТИ. А това, за което говоря аз, е общият случай. Общият случай, когато българи ходят на концерт в чужбина, е точно описаният от мен - пътува се 4-5 човека в една кола и се спи в хостели. Само преди 10 дена Yanni, Violator, Роско и аз направихме абсолютно същото нещо. И числата, които съм написал по-горе, са точно такива.

И за да не издребняваме в сметки:
- билетът пред сцената в София е с близо 50% (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) по-скъп от този в Белград
- най-скъпият билет за седящи места в София е с 40% (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) по-скъп от този в Белград

Не мисля, че има какво повече да се каже по въпроса.

#159 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 12 ноември 2012 - 10:05

View PostOzzy, on 12 ноември 2012 - 09:59 , said:

И за да не издребняваме в сметки:
- билетът пред сцената в София е с близо 50% (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) по-скъп от този в Белград
- най-скъпият билет за седящи места в София е с 40% (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) по-скъп от този в Белград

Ето, това вече е коректно и обективно сравнение. Онова с пътуването не е коректно, а субективно сравнение. Все пак, нека да изчакаме да стартира официалната продажба, за да видим реалните цени за сравнение...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#160 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 12 ноември 2012 - 10:17

View Postmarillion, on 12 ноември 2012 - 10:05 , said:

Ето, това вече е коректно и обективно сравнение. Онова с пътуването не е коректно, а субективно сравнение. Все пак, нека да изчакаме да стартира официалната продажба, за да видим реалните цени за сравнение...
Коректното и обективно сравнение още повече би ме накарало да "обичам" родните промоутъри. За моя радост, досега обявените мега-гига концерти почти не се вписват в интересите ми, така че при тези цени на билети мисля да си остана необразован немеломан :beach:

В сравнението на Ози поне се вижда, че алтернативата е също толкова скъпа, но отнемаща малко повече време и да речем създаваща малко повече дискомфорт. Сигурно от родните промоутъри са го наели за консултант, за да могат да сметнат колко може да надуят цените на билетите, без да прескочат допустимата граница, така че да се получи по-евтино да ходиш на майната си да гледаш даден концерт. :lol2: :lol2:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users