Jump to content

Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски

• You cannot reply to this topic
1508 replies to this topic

#1301 Kaloyanis

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 01 септември 2013 - 17:26

View PostSatyr, on 01 септември 2013 - 17:23 , said:

И по твоята логика - която и да е звезда не може никога по никакъв начин да се срещне/седне до човек, който изповядва противни на нейните възгледи. Помисли малко и сам ще се сетиш, че това просто НЯМА КАК да стане. Един световноизвестен музикант на турне се среща и сяда до хиляди хора. Какъв ще е този екип, който да отсее "политически некорекните" от тези хора? Това, извинявай, са пълни глупости. И те не смущават душевния ми мир, а елементарната ми способност да разсъждавам :)

Мислех, че тук говорим за висш функционер на социалистическа (бивша комунистическа) партия, а не за бай Митьо от Надежда 2 или за момчето, което строи сцената в поредната държава ;)
Free will, it's a bitch

#1302 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 01 септември 2013 - 17:32

View PostKaloyanis, on 01 септември 2013 - 17:26 , said:

Мислех, че тук говорим за висш функционер на социалистическа (бивша комунистическа) партия, а не за бай Митьо от Надежда 2 или за момчето, което строи сцената в поредната държава ;)
А този висш функционер на свобода ли е? Че е и депутат даже. Той лично пращал ли е по лагери, убивал ли е хора? По какъв точно критерий магическият екип за достъп до Роджър Уотърс трябва да го отсее? Критерий "висш функционер на бивша комунистическа партия"? Това е просто нелепо. А бай Митьо от Надежда 2 откъде да знаем, че не е излежал присъдата си сериен убиец, участващ в програма за временна трудова заетост на рецидивисти. И кво праим тогава, ако магическият екип за достъп до Роджър не го е отсял? Тюхкаме се по форумите "как може Р.У. да се среща с такъв човек" :D
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#1303 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 01 септември 2013 - 17:32

^^А ти мислиш ли, че Уотърс се интересува от партиите в България?

Edited by HeathenHeart, 01 септември 2013 - 17:33 .

Hedniska Blod

#1304 Kaloyanis

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 01 септември 2013 - 17:36

View PostSatyr, on 01 септември 2013 - 17:32 , said:

А този висш функционер на свобода ли е? Че е и депутат даже. Той лично пращал ли е по лагери, убивал ли е хора? По какъв точно критерий магическият екип за достъп до Роджър Уотърс трябва да го отсее? Критерий "висш функционер на бивша комунистическа партия"? Това е просто нелепо. А бай Митьо от Надежда 2 откъде да знаем, че не е излежал присъдата си сериен убиец, участващ в програма за временна трудова заетост на рецидивисти. И кво праим тогава, ако магическият екип за достъп до Роджър не го е отсял? Тюхкаме се по форумите "как може Р.У. да се среща с такъв човек" :D

Или се правим на интересни или наистина не се разбираме кой какво казва :)

Стана ми интересно да прочета мнението на феновете на Роджър Уотърс относно "поклонението" му и хората, които са присъствали там - това е - не е имало тюхкане :) Виждам, че се опитваш да се майтапиш, както стана и в темата с Рамщайн и тяхното посещение в чалга клуб :) Добре - аз нямам проблем с това :)

Още веднъж - важното е, че сте си изкарали яко на концерта ;)

Edited by Kaloyanis, 01 септември 2013 - 17:37 .

Free will, it's a bitch

#1305 Kaloyanis

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 01 септември 2013 - 17:39

View PostHeathenHeart, on 01 септември 2013 - 17:32 , said:

^^А ти мислиш ли, че Уотърс се интересува от партиите в България?

Благодаря Ви за времето, което отделихте за отговор на моите мнения, както и за вниманието Ви :) Предлагам да прекратим дискусията, която си е донякъде и офтопик :) Признавам се за победен ! :)
Free will, it's a bitch

#1306 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 01 септември 2013 - 17:42

Тук няма победители и победени. Има разбрали и неразбрали. И опити да ти се обясни нещо, което и сам би трябвало да можеш да се сетиш :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#1307 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 01 септември 2013 - 18:29

View PostKaloyanis, on 01 септември 2013 - 17:39 , said:

Признавам се за победен ! :)
Тук не водим война. Забавляваме се и покрай това може да се научи по нещо. :)
Hedniska Blod

#1308 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 01 септември 2013 - 18:48

Дискусията нещо върви накриво или поне на мен така ми се струва. Известно е, че Родж има леви убеждения. Честно казано повечето хора на изкуството имат леви убеждения или поне публично декларират такива. Това е съвсем естествено. Когато тривиалните проблеми са зад гърба ти и когато си творец, да мислиш социално, освен удобно е също така и напълно в реда на нещата. Според мен обаче, в конкретния случай, става дума по-скоро за демонстрация на социалдемократически, а не толкова на социалистически възгледи. Поклонението е естествен акт на творец отдал част от живота си на определена кауза. Политизирането на този акт е изключително погрешно и издава дребнотемието на част от българското общество. Същата работа и с изписването на ОСТАВКА по време на "Mother". За червенопрасешките медии беше ясно как ще реагират, но аз лично се изненадвам на ответната реакция. Стана малко като защита от мнимо нападение. Ако погледнем нещата от друг ъгъл ще установим, че на практика Родж използва "думата на деня". Нима не е така? Оставка искат протестиращите, оставка искат и контрапротестиращите. Кой може да упрекне Родж в намеса във вътрешната политика на България? Е, да, една агенция нагло излъга след кой точно въпрос на лирическия герой беше изписана думата ОСТАВКА, но това сякаш е потвърждение на правилото, което ни връща в началото...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#1309 Тракторист-камикадзе

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 44 posts

Posted 01 септември 2013 - 19:31

Някой от по-запознатите има ли представа каква част от вокалите на шоуто са предварително записани и кои се пеят на живо?

Всмисъл "The Trial" е осезаемо със студийни вокали, което си е нормално, "Bring the Boys Back Home" също. Вероятно и "Run Like Hell"...

И всъщност с pre-recorded вокали ли подпират Роджър там, където гласа му не стига, или беквокалите вършат тази работа? :)

#1310 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 01 септември 2013 - 20:04

View Postmarillion, on 01 септември 2013 - 18:48 , said:

социалдемократически
Именно. Надявах се дамата с втора специалност история да отличава поне социадемокрацията (като доволно популярна) от палитрата леви убеждения.

Поклонението е естествен акт на творец отдал част от живота си на определена кауза. Политизирането на този акт е изключително погрешно и издава дребнотемието на част от българското общество.
Абсолютно. Но се наложи да изпишем "една кофа мастило", за да обясняваме.

Същата работа и с изписването на ОСТАВКА по време на "Mother".
Ако погледнем нещата от друг ъгъл ще установим, че на практика Родж използва "думата на деня".
Именно. Малко невинен популизъм, който звезда като Родж може да си позволи.
Но тук се направи от мухата слон, поради написаното във втория цитат.
Hedniska Blod

#1311 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 01 септември 2013 - 22:33

View PostHeathenHeart, on 01 септември 2013 - 20:04 , said:

Именно. Малко невинен популизъм, който звезда като Родж може да си позволи.
Но тук се направи от мухата слон, поради написаното във втория цитат.
Не е само това. За разлика от горе-долу всички останали големи изпълнители, идвали в България, Роджър Уотърс се сблъска челно с негативите на нашето правителство, и то точно по време, когато народът поставя рекорд на "Гинес" за най-продължителни протести срещу управлението. Няма как да не е разбрал за обещанието на лингвистърката на спорта да провали концерта му заради интересите на самозабравил се олигарх и частния му футболен клуб. Та някакси да вплете в шоуто си подкрепата към протестите срещу правителство, готово да смачка десетки хиляди хора заради някакво частно лице с много пари, си е напълно естествено, поне от това, което съм видял от него и Pink Floyd до момента.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#1312 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 01 септември 2013 - 23:20

^Не знам дали е разбрал за историята около стадиона, изобщо интересува ли се лично къде се провежда концерта. От други групи съм чувала, че нямат идея къде са концертите, тук не знам какъв е случаят. Не мисля, че се интересува от наш'то правителство и т.н., смятам, че е най-вече, каквото е написал marillion - Родж използва "думата на деня".
Hedniska Blod

#1313 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 02 септември 2013 - 07:36

социалдемократически

По принцип социалдемократите не ползват изрази като "държавен тероризъм", те са типични за крайнолевите, да кажем анархокомунстите
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#1314 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 02 септември 2013 - 08:00

View PostТракторист-камикадзе, on 01 септември 2013 - 19:31 , said:

Някой от по-запознатите има ли представа каква част от вокалите на шоуто са предварително записани и кои се пеят на живо?

Всмисъл "The Trial" е осезаемо със студийни вокали, което си е нормално, "Bring the Boys Back Home" също. Вероятно и "Run Like Hell"...

И всъщност с pre-recorded вокали ли подпират Роджър там, където гласа му не стига, или беквокалите вършат тази работа? :)

Предполагам, че и ти си от хората, които не сте гледали от близо концерта. И доста често вторачен в моментите в които се прожектира живото изпълнение си изпаднал в такива мисли. Да, но не. Всъщност няма нито един момент в който се прожектира живото изпълнение, това са предварително записани кадри от други места. Сами Роджър беше изпипал действията си че да пасват, но нямаше как да се замаже разминаването на вокалите.
Иначе е естествено в песни като 'Рън Лайк Хел', 'Анадър Брик...' и тн да има подпиращи бек-вокали, в крайна сметка съм разглеждал raw файловете на албума , по спомен в Ин Дъ Флеш, само основните вокали са на 14 канала :)

Спора с онова момче за лЕвото и дЕсното е крайно разочароващ, посещението на онзи гроб няма нищо общо с политическото послание в спектакъла. В крайна сметка не забравяйте какво каза в Турция "Всяко място на Таксим е съпротива!" ;)

Edited by Scardust, 02 септември 2013 - 08:01 .

What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#1315 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 02 септември 2013 - 08:12

Това турне не го бях гледал само от оградата. До снощи B)
I don't know how I managed it...

#1316 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 02 септември 2013 - 08:25

View PostOzzy, on 02 септември 2013 - 08:12 , said:

Брей, значи и ти не издържа на изкушението. Ама си струва, нали? Най-малкото става ясно, че Родж все още я може тази работа, а не се е оставил изцяло на "surrogate band", както си мислехме в началото...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#1317 McVicar

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 70 posts

Posted 02 септември 2013 - 08:44

View PostOzzy, on 02 септември 2013 - 08:12 , said:

Ще напишеш ли повече впечатления от снощи?

#1318 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 02 септември 2013 - 08:45

^
^^
Ами, бяхме като в някакъв филм... Господ ти пее на уше пред теб (не че не ми се е случвало на турнето "In The Flesh" :harhar: ), гледаш точно как всичко се случва на и около сцената (чисто технически говоря), абе, изглеждаше така, сякаш сме част от екипа на Родж. Боря си поговори с Jon Carin по време на биса, преди да се качат музикантите на сцената за "Outside the Wall" :lol2: Даже перце му поиска и онзи като започна да се рови по джобовете и да търси, а вече трябва да се качва на сцената :lol2: И накрая му казва: "Съжалявам, но в момента имам само това" - и показва в ръката си перцето, с което трябва да изсвири последната песен :lol2: Самолетът се разби баш над главите ни (бяхме в дясната част), Господ изпя почти цялата "The Trial" на метър и половина пред мен. Ей такива работи...
Тази сутрин съм на работа - гледам като някакъв вампир с кървясали очи и още не знам къде тъчно се намирам, но определено си заслужаваше среднощния пробег :)

#1319 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 02 септември 2013 - 09:02

Как беше на границата? И посещаемостта в Белград как беше, макар че щом сте били на оградата без предварителна идея за това, явно е било доста рехаво. Което пък определено ни прави шампиони по посещение в региона...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#1320 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 02 септември 2013 - 09:10

На границата минахме за около 30-40 минути. По пътя имаше ужасно много турски германци.
Белградска Арена беше почти пълна. Да речем - 15 000 човека.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users