HeathenHeart, on 31 август 2013 - 21:29 , said:

Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски
Started by Scardust, окт 29 2012 12:34
1508 replies to this topic
Posted 31 август 2013 - 21:47
Самата истина - убит е на 23-24 години. Всъщност е убит напразно - когато начева мисията си, тя вече е отхвърлена като начин на действие от английското правителство и той е оставен почти на съдбата си.
"Металистите - това е най-развитата и напредничава класа и никой не може да отрича, че тъкмо те са предния отряд на целия пролетариат. (В.И.Ленин,"Събрани съчинения", том 24)"
Posted 31 август 2013 - 22:01
Привет на всички тук! Отдавна не съм писала на форума и не зная дали ме помните - фен номер 1 на Mark Knopfler - всички пишехме в тема за първия му концерт през 2008. Аз рядко се явявам по форумите, освен в екстремни случаи, като този, де!
Беше ми много приятно да прочета коментарите ви, особено след всички простотии, които се изписаха относно снощния концерт.
Ozzy, благодаря за интересната статия - точен и изчерпателен в коментарите си, както винаги.
Satyr, снимките ти са велики - най-хубавите, които видях досега.
За концерта ми е трудно да говоря - още го преживявам и съм много щастлива, защото виждам Роджър за първи път наживо и въобще наживо концерт на някой от Флойд. Навремето бях на стрещата с Ник Мейсън за представянето на книгата му, но то беше друга работа.
Ние бяхме на първата линия, до оградата, да...предпочетохме да се посгреем на светлината на Господ отблизо, щото ефектите на стената можеш да ги видиш и на видео, но на 5 метра от Господ си е друга работа. Не ме бива в пасането на коментари за концерти и единственото, което ми идва на ум е "Roger Waters I love you!". Вярвам, че повечето от вас ще разберат какво имам предвид.
Относно майор Томпсън и връзката му с партизаните - обяснението е просто според мене. По онова време - 1944, Втората св война се води между Великите сили - Англия, САЩ + СССР срещу Германия и нейните съюзници Италия и Япония. Българското правиттелство е на страната на фашистка Германия и следователно ние по това време сме врагове на Англия, САЩ и т.н. Англичаните изпращат майор Томпсън, за са се свърже с партизаните от НОВА, които в случая застават срещу българското правителство, защищаващо враговете германци - явно англичаните искат по този начин да спечелят войната срещу Германия у нас. В България дори има село Томпсън, дали вече не е и град...
Тогава СССР също е съюзник на англичаните...Така че споко, Роджър няма нищо общо с комунизма или социалистите. Просто в дадения кратък период от историята майор Томпсън, който той явно свързва по някакъв начин със загиналия си баша, се окзва съюзник на съпротивата в България /партизаните/ срещу фашистите - нищо повече!!
Беше ми много приятно да прочета коментарите ви, особено след всички простотии, които се изписаха относно снощния концерт.
Ozzy, благодаря за интересната статия - точен и изчерпателен в коментарите си, както винаги.
Satyr, снимките ти са велики - най-хубавите, които видях досега.
За концерта ми е трудно да говоря - още го преживявам и съм много щастлива, защото виждам Роджър за първи път наживо и въобще наживо концерт на някой от Флойд. Навремето бях на стрещата с Ник Мейсън за представянето на книгата му, но то беше друга работа.
Ние бяхме на първата линия, до оградата, да...предпочетохме да се посгреем на светлината на Господ отблизо, щото ефектите на стената можеш да ги видиш и на видео, но на 5 метра от Господ си е друга работа. Не ме бива в пасането на коментари за концерти и единственото, което ми идва на ум е "Roger Waters I love you!". Вярвам, че повечето от вас ще разберат какво имам предвид.
Относно майор Томпсън и връзката му с партизаните - обяснението е просто според мене. По онова време - 1944, Втората св война се води между Великите сили - Англия, САЩ + СССР срещу Германия и нейните съюзници Италия и Япония. Българското правиттелство е на страната на фашистка Германия и следователно ние по това време сме врагове на Англия, САЩ и т.н. Англичаните изпращат майор Томпсън, за са се свърже с партизаните от НОВА, които в случая застават срещу българското правителство, защищаващо враговете германци - явно англичаните искат по този начин да спечелят войната срещу Германия у нас. В България дори има село Томпсън, дали вече не е и град...
Тогава СССР също е съюзник на англичаните...Така че споко, Роджър няма нищо общо с комунизма или социалистите. Просто в дадения кратък период от историята майор Томпсън, който той явно свързва по някакъв начин със загиналия си баша, се окзва съюзник на съпротивата в България /партизаните/ срещу фашистите - нищо повече!!
Posted 31 август 2013 - 22:06
^^
Е, не с лошо де... Любовта ще спаси света
Е, не с лошо де... Любовта ще спаси света

Edited by stivan, 31 август 2013 - 22:07 .
"Металистите - това е най-развитата и напредничава класа и никой не може да отрича, че тъкмо те са предния отряд на целия пролетариат. (В.И.Ленин,"Събрани съчинения", том 24)"
Posted 31 август 2013 - 22:07
А, относно политическите пристрастия на Роджър...направо плаках като го чух да казва в интервюто пред БНТ, че светът има нужда повече от Гандиевци /миротворци/, отколкото Чърчиловци /войнолюбци/...мисля, че това изчерпва почти всичко. Всяка война е безсмислена....някой забеляза ли какъв кротък дъждец заръмя малко преди концерта, докато вървеше Джон Ленъновото Imagine? Нищо случайно няма на този свят
Edited by slaviad, 31 август 2013 - 22:15 .
Posted 31 август 2013 - 22:53
Jurisprudent, on 31 август 2013 - 21:41 , said:
А Уотърс си е жив комунист. Под "комунист" не разбирайте поддръжник на Ленин, Сталин, Чаушеску, Живков, Мао и т.н.
stivan, on 31 август 2013 - 21:47 , said:
Да не би да твърдиш, че има смислено убийство?!?
Satyr, on 31 август 2013 - 21:49 , said:
Дай ми властта, един наказателен взвод и ще гледаш смислени убийства чак до Коледа 

stivan, on 31 август 2013 - 22:06 , said:
Любовта ще спаси света 

slaviad, on 31 август 2013 - 22:07 , said:
А, относно политическите пристрастия на Роджър...направо плаках като го чух да казва в интервюто пред БНТ, че светът има нужда повече от Гандиевци /миротворци/, отколкото Чърчиловци /войнолюбци/...

Hedniska Blod
Posted 31 август 2013 - 23:24
Основното във философията на комунистите и левите е диктатурата и революцията, тоест насилието...Роджър е точно обратното - срещу всяка диктатура и насилие...това е и едно от многото послания на Стената...По никакъв начин не мога да го определя нито като комунист, нито като ляв...посланията му са толкова точни и ясни...важното е кой чува.
На концерта в Истанбул е говорил за ситуацията и убийствата там по време на техните протести - такъв си е той - бунтар! Но комунист и ляв - със сигурност не е. Той наистина е велик и ГОЛЯМ като личност, изпреварил времето си, от тия ГОЛЕМИ умове, които често остават ама съвсем неразбрани. И ще остане в историята не само на музиката. Знам, че това звучи прекалено патетично...Но някои хора не могат да се измерват с обикновените, делнични думички...такъв е и той.
На концерта в Истанбул е говорил за ситуацията и убийствата там по време на техните протести - такъв си е той - бунтар! Но комунист и ляв - със сигурност не е. Той наистина е велик и ГОЛЯМ като личност, изпреварил времето си, от тия ГОЛЕМИ умове, които често остават ама съвсем неразбрани. И ще остане в историята не само на музиката. Знам, че това звучи прекалено патетично...Но някои хора не могат да се измерват с обикновените, делнични думички...такъв е и той.

Edited by slaviad, 31 август 2013 - 23:35 .
Posted 31 август 2013 - 23:40
HeathenHeart, on 31 август 2013 - 22:53 , said:
Понякога - да. Например има индивиди, от които е добре просто да оттървеш обществото.
HeathenHeart, on 31 август 2013 - 22:53 , said:
Или умори от СПИН. 

Posted 01 септември 2013 - 00:39
slaviad, on 31 август 2013 - 23:24 , said:
Основното във философията на комунистите и левите е диктатурата и революцията, тоест насилието...
slaviad, on 31 август 2013 - 23:24 , said:
като личност, изпреварил времето си, от тия ГОЛЕМИ умове, които често остават ама съвсем неразбрани.
Това, че е голям, не му отнема правото на убеждения, той е човек като всички останали и има право на свои възгледи - каквито и да са, негови са си.
stivan, on 31 август 2013 - 23:40 , said:
Явно при теб обществото е в култ над личността, каквато и да е тя!
Обществото е съвкупност от индивиди/личности и понякога трябва да се мисли за повечето, а не за отделни индивиди, особено, когато видно вредят. Става дума за изключения, като цяло не намирам убийствата за смислени.
Edited by HeathenHeart, 01 септември 2013 - 00:44 .
Hedniska Blod
Posted 01 септември 2013 - 01:24
Л
Ами нали и аз това казвам...че е ГОЛЯМ и заради убежденията си...хахахаха...май не ме разбра. А, че в България не бе разбран е факт, ако се съди по глупостите, изписани за него. И не само в България. А колкото до левите - рядко има такива, които да не се отъждествяват от другите като комунисти/социалисти - говоря на практика, на теория е друго. "Левите" са различни само на теория.
HeathenHeart, on 01 септември 2013 - 00:39 , said:
Според мен си е съвсем на място и съвсем не е неразбран.
Това, че е голям, не му отнема правото на убеждения, той е човек като всички останали и има право на свои възгледи - каквито и да са, негови са си.
Edited by slaviad, 01 септември 2013 - 01:30 .
Posted 01 септември 2013 - 07:29
HeathenHeart, on 31 август 2013 - 21:13 , said:
Вече ти написахме, че не Уотърс определя с кой местен ще се срещне, дори често не знае кой какъв е от местните, представят му се, чува някакво име и обяснение, подава ръка и толкова. Викат му протокол.
Другите неща също се обясниха по няколко пъти.
Между другото, ако си ходил командировки в чужбина или си се срещал с чуждестранни официални представители на нещо у нас, трябва да знаеш как ставата тези неща. Ако нямаш такъв опит - поразпитай и ще ти стане ясно кое защо така става.
Какво разбираш под фашисти и фашистко правителство?
Другите неща също се обясниха по няколко пъти.
Между другото, ако си ходил командировки в чужбина или си се срещал с чуждестранни официални представители на нещо у нас, трябва да знаеш как ставата тези неща. Ако нямаш такъв опит - поразпитай и ще ти стане ясно кое защо така става.
Какво разбираш под фашисти и фашистко правителство?
Човекът е музикант - не политик, официален представител на някоя страна, който идва с конкретна цел тук (Не, че изнасянето на концерт не е конкретна цел, но...

Странно ми е - имаш си политически възгледи, но как да кажа - гледаш на тях по на едро - пък за такива моменти (разни "дребни" срещи) - карай да върви, какво значение има кой е до мен и ме придружава

Темата се измести много, в крайна сметка е важно Вие -като фенове - да сте доволни, а очевидно сте

П.С. В Германия фашизъм не е имало - идеологията се нарича националсоциализъм. За повечето хора е едно и също, но разлика има ...

Edited by Kaloyanis, 01 септември 2013 - 07:31 .
Free will, it's a bitch
Posted 01 септември 2013 - 10:28
slaviad, on 01 септември 2013 - 01:24 , said:
Ами нали и аз това казвам...че е ГОЛЯМ и заради убежденията си...хахахаха...май не ме разбра.

А, че в България не бе разбран е факт, ако се съди по глупостите, изписани за него. И не само в България.
А колкото до левите - рядко има такива, които да не се отъждествяват от другите като комунисти/социалисти - говоря на практика, на теория е друго. "Левите" са различни само на теория.

Kaloyanis, on 01 септември 2013 - 07:29 , said:
Човекът е музикант - не политик, официален представител на някоя страна, който идва с конкретна цел тук (Не, че изнасянето на концерт не е конкретна цел, но...
). При това - един от най-известните рок музиканти в света. Предполагам си има екип, който се грижи и организира такива посещения и срещи (като това на гроба на майора). На мен просто ми е странно как не е проверено какви хора също ще присъстват на това "поклонение" - говорим за човек, функционер на социалистическа (бивша комунистическа) партия, която е виновна за смъртта на стотици хиляди хора в България. И в крайна сметка, ако му се каже (на Янаки Стоилов) - присъствието Ви е нежелателно - какво ще последва ? Може би БСП ще предотвратят концерта ? 
Странно ми е - имаш си политически възгледи, но как да кажа - гледаш на тях по на едро - пък за такива моменти (разни "дребни" срещи) - карай да върви, какво значение има кой е до мен и ме придружава
На мен поне така ми звучи 
Темата се измести много, в крайна сметка е важно Вие -като фенове - да сте доволни, а очевидно сте
П.С. В Германия фашизъм не е имало - идеологията се нарича националсоциализъм. За повечето хора е едно и също, но разлика има ...

Р.У. не определя с кой ще се срещне тук, освен ако няма специална среща с конкретно лице. В случая не знам като какъв е представен Стоилов, но ако е представен като член на управляващата партия, за Р.У. е официален представител, убежденията му са без значение. "Присъствието ви е нежелателно" ще предизвика скандал (не с БСП, а с България). Както вече казах (всъщност аз казах вече повечето от тези неща), вътрешната политика на България не работа на Р.У.
Питах те, ходил ли си някъде в командировка като официален представител на нещо - не отговори, вероятно не си.
Представи си следната ситуация: Отиваш като представител на търговска компания, ти си имаш някакви възгледи. Там те посреща някакъв местен представител, на който не харесваш възгледите. Възгледите обаче не са целта на срещата. Как си представяш да кажеш "С този няма да говоря заради възгледите му." и да провалиш сделката? Ситуацията не е съвсем същата, но е подобна.
Kaloyanis, on 01 септември 2013 - 07:29 , said:

Попитах какво разбираш под фашизъм, не какво е имало в Германия (немци, бира и наденички

Hedniska Blod
Posted 01 септември 2013 - 13:32
HeathenHeart, on 01 септември 2013 - 10:28 , said:
Отново не е вярно - и двете изречения. Най-добре - търсиш и четеш, но сериозна литература, защото е дълго за обяснение.
Аз пробвах накратко, но явно не става ясно.

Ще ме прощаваш, че няма да послушам съвета ти. Сега отивам да си слушам Стената и Роджър. А литература достатъчно съм чела - имам втора специалност история, специализация по политология и ползвам литература на три езика...Но винаги след като прочета теорията, гледам света - дали е така на практика. И откривам доста различия.
Но май е по-добре да спрем да спамим темата, а?
Posted 01 септември 2013 - 15:47
Аз вече обясних, пробвам за последен път.
Р.У. не определя с кой ще се срещне тук, освен ако няма специална среща с конкретно лице. В случая не знам като какъв е представен Стоилов, но ако е представен като член на управляващата партия, за Р.У. е официален представител, убежденията му са без значение. "Присъствието ви е нежелателно" ще предизвика скандал (не с БСП, а с България). Както вече казах (всъщност аз казах вече повечето от тези неща), вътрешната политика на България не работа на Р.У.
Питах те, ходил ли си някъде в командировка като официален представител на нещо - не отговори, вероятно не си.
Представи си следната ситуация: Отиваш като представител на търговска компания, ти си имаш някакви възгледи. Там те посреща някакъв местен представител, на който не харесваш възгледите. Възгледите обаче не са целта на срещата. Как си представяш да кажеш "С този няма да говоря заради възгледите му." и да провалиш сделката? Ситуацията не е съвсем същата, но е подобна.
Това пък каква връзка има?
Попитах какво разбираш под фашизъм, не какво е имало в Германия (немци, бира и наденички
).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Как точно "Присъствието Ви е нежелателно" отправено към Янаки Стоилов или който и да е член на БСП ще предизвика скандал с България ?
БСП = България ли е според Вас ?
Или която и да е политическа партия ? 
Примера който давате с командировката не е удачен
Ако аз отида на посещени в чуждестранна фирма и целта ми е на всяка цена да установя бизнес отношение с тези хора - да, вероятно ще преглътна някои неща. Само че конкретната ситуация, която обсъждаме в момента не е такава 
Пак да попитам - как точно ще стане скандал с България, ако се каже на представител на БСП - "Вие не сте желан тук" ? И как точно БСП ще попречи на осъществяването на концерта ?
Виж, ако в договора на музиканта предварително е записано, че трябва да присъства на среща с представители на българските политически партии - това е друга работа 
П.С. Искате да кажете, че музикант от величината на Роджър Уотърс, който си е "навил на масрафа" не определя къде, кога и с кого да се среща ?
Това пък каква връзка има?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Как точно "Присъствието Ви е нежелателно" отправено към Янаки Стоилов или който и да е член на БСП ще предизвика скандал с България ?

Примера който давате с командировката не е удачен

Пак да попитам - как точно ще стане скандал с България, ако се каже на представител на БСП - "Вие не сте желан тук" ? И как точно БСП ще попречи на осъществяването на концерта ?

П.С. Искате да кажете, че музикант от величината на Роджър Уотърс, който си е "навил на масрафа" не определя къде, кога и с кого да се среща ?

Edited by Kaloyanis, 01 септември 2013 - 15:48 .
Free will, it's a bitch
Posted 01 септември 2013 - 16:55
БСП = България ли е според Вас ?
Вече писах, че Роджър може изобщо да не е имал представа кой го придружава. Също така вече ти писаха, че Янаки някак се е уредил да се изтъпани там (за което Родж хабер си няма как).
Искате да кажете, че музикант от величината на Роджър Уотърс, който си е "навил на масрафа" не определя къде, кога и с кого да се среща ?
Hedniska Blod
Posted 01 септември 2013 - 17:14
Kaloyanis, on 01 септември 2013 - 15:47 , said:

Не. Искаме да кажем:
1. Роджър Уотърс е отишъл да посети гроба на британски военен, а не на среща с някого си там. Колко и какви други хора е имало на това място по същото време е страничен въпрос. Роджър не е отишъл на "Позитано" 20 и не се е срещнал с целия ВС на БСП, нали?
2. Когато звезда от ранга на Роджър пристигне в някоя държава за концерт, всякакви лепки се опитват да се прикрепят/спечелят изгода от това. И, в крайна сметка, Роджър не е Господ. Ако беше - тогава щеше с рентгенов поглед да вижда отвътре кой е зъл и кой не и с магическа пръчка да отстранява нежеланите в минимум 1 километър околовръст.
3. Не е по протокола, освен ако въпросното лице не проявява агресивно или друго неприемливо поведение, ако се приближи някой до Роджър, той, ако го разпознае като нежелан, да го изрита като мръсно куче.
По твоята логика, Роджър, понеже е велик, свръхбогат и т. н. никога и по никакъв начин не може да бъде доближен от кофти човек. Бил той комунист, сериен убиец, корпоративна акула или каквото и да е.
Е, не се ли сещаш, че това няма как да стане?!?
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 01 септември 2013 - 17:16
HeathenHeart, on 01 септември 2013 - 16:55 , said:
Не. Но Янаки (в случая) първо представлява България, после БСП.
Вече писах, че Роджър може изобщо да не е имал представа кой го придружава. Също така вече ти писаха, че Янаки някак се е уредил да се изтъпани там (за което Родж хабер си няма как).
Не определя и му е все едно, освен ако не иска да се срещне специално с някой по конкретна причина.
Не определя и му е все едно, освен ако не иска да се срещне специално с някой по конкретна причина.
С риск да се повторя

Ако ми позволите една вметка - избирателно да се отговаря на други мнения е доста удобно

Съжалявам, че смутих душевния Ви мир, ще се постарая занапред да е по-рядко

Free will, it's a bitch
Posted 01 септември 2013 - 17:19
Satyr, on 01 септември 2013 - 17:14 , said:
Не. Искаме да кажем:
1. Роджър Уотърс е отишъл да посети гроба на британски военен, а не на среща с някого си там. Колко и какви други хора е имало на това място по същото време е страничен въпрос. Роджър не е отишъл на "Позитано" 20 и не се е срещнал с целия ВС на БСП, нали?
2. Когато звезда от ранга на Роджър пристигне в някоя държава за концерт, всякакви лепки се опитват да се прикрепят/спечелят изгода от това. И, в крайна сметка, Роджър не е Господ. Ако беше - тогава щеше с рентгенов поглед да вижда отвътре кой е зъл и кой не и с магическа пръчка да отстранява нежеланите в минимум 1 километър околовръст.
3. Не е по протокола, освен ако въпросното лице не проявява агресивно или друго неприемливо поведение, ако се приближи някой до Роджър, той, ако го разпознае като нежелан, да го изрита като мръсно куче.
По твоята логика, Роджър, понеже е велик, свръхбогат и т. н. никога и по никакъв начин не може да бъде доближен от кофти човек. Бил той комунист, сериен убиец, корпоративна акула или каквото и да е.
Не, моята логика е, че когато имаш позиция по даден въпрос и я отстояваш, особено в своето творчество - внимаваш с кого се срещаш и до кого сядаш. Особено ако си световноизвестен музикант - свръхбогат, можещ да си позволи достатъчно голям екип, който да следи за тези неща

Free will, it's a bitch
Posted 01 септември 2013 - 17:23
Kaloyanis, on 01 септември 2013 - 17:19 , said:
Не, моята логика е, че когато имаш позиция по даден въпрос и я отстояваш, особено в своето творчество - внимаваш с кого се срещаш и до кого сядаш. Особено ако си световноизвестен музикант - свръхбогат, можещ да си позволи достатъчно голям екип, който да следи за тези неща 

WeRock.bg - сайт за Праведна музика
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users