Jump to content

Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски

1508 replies to this topic

#1261 stivan

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 137 posts

Posted 31 август 2013 - 18:47

View Postgellllle, on 31 август 2013 - 16:45 , said:

Не знам ква е била публиката В Будапеща,но тази в София беше мега мега мега десет пъти мега заспала-поне в Б сектор,до мен имаше хора които не мръднаха през целия концерт- необяснимо за мен пълна апатия!
Съвсем логично е това, медийната истерия около събитието през последния месец, както и тандема Домусчиев-Георгиева, докараха на стадиона около 10 000 "семкари", които бяха основно в сектор Б.

Edited by stivan, 31 август 2013 - 18:57 .

"Металистите - това е най-развитата и напредничава класа и никой не може да отрича, че тъкмо те са предния отряд на целия пролетариат. (В.И.Ленин,"Събрани съчинения", том 24)"

#1262 glimpse

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 46 posts

Posted 31 август 2013 - 19:15

View PostOzzy, on 31 август 2013 - 12:25 , said:

Да, почти винаги казват подобно нещо, но не казват: "Trust me, it's not like this everywhere."
Ето ти едно потвърждение: от съфорумника marillion разбрахме, че в Будапеща публиката е била мега заспала през целия концерт. Независимо от опитите на Господ да я събуди. Там казал ли е подобно нещо? Не. ;)
И аз писах малко преди това за заспалата публика в Сплит. Там не каза нищо на хърватски и не е казал подобно нещо в края на шоуто!
За вчера - беше невероятно. Гледах шоуто за 4-ти път след Загреб, Атина и Сплит. Може би най-много ми хареса първия път, защото беше първи най-вече, а и като че ли в зала е малко по-въздействащо, веднага след това подреждам шоуто от вчера :)
When I was a child, I caught a fleeting glimpse, out of the corner of my eye...

#1263 Kaloyanis

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 31 август 2013 - 20:03

Как се обяснява следната случка:

Роджър Уотърс посещава гроба на комуниста Франк Томпсън придружен от Янаки Стоилов, а вечерта по време на концерта излиза надпис "Оставка" ? :)

Не се заяждам или дразня, просто ми е интересно да чуя мнението на хората, които пишат тук :)
Free will, it's a bitch

#1264 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 31 август 2013 - 20:04

Размишления по темата дали Роджър Уотърс е Господ:

За:
"Лудогорец" скочиха срещу концерта в София - падна им се възможно най-тежкия жребий и ги отнесоха с 6:2
Мишо Шамара скочи срещу Роджър - за по-малко от един ден остана без профил във "Фейсбук"

Против:
Ако Господ е създал човека по свой образ и подобие, то единственият човек на света е Ричард Гиър, а останалите сме нещо друго
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#1265 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 31 август 2013 - 20:10

View PostKaloyanis, on 31 август 2013 - 20:03 , said:

Как се обяснява следната случка:

Роджър Уотърс посещава гроба на комуниста Франк Томпсън придружен от Янаки Стоилов, а вечерта по време на концерта излиза надпис "Оставка" ? :)

Не се заяждам или дразня, просто ми е интересно да чуя мнението на хората, които пишат тук :)

Според мен така:

Роджър не е посетил гроба на майор Томпсън в качеството му на комунист, а на убит в България английски военен.
Със сигурност Роджър не е поканил Балки да го придружи, а Балки по някакъв начин е успял да му се прикрепи*

За изписването на "Оставка" едва ли е нужно да обяснявам

*Когато в България гостува звезда от величината на Уотърс - организаторите с месеци са подложени на всякакви бомбардировки, натиск, молби, искания и т. н. от почти всяко нещо, дето мърда, да успее по някакъв начин да се облажи от посещението на звездата. Повечето не успяват, то няма и как, но някои успяват. Е, Балки е успял.

#1266 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 31 август 2013 - 20:18

View PostKaloyanis, on 31 август 2013 - 20:03 , said:

Роджър Уотърс посещава гроба на комуниста Франк Томпсън придружен от Янаки Стоилов

Дали? Гледах всички възможни репортажи - Янаки там не го видях. Нека в мен да е грешката и да не съм го видял. Нека да е бил там. Това означава ли, че той ПРИДРУЖАВА Господ или просто е бил там, за да прави пиар на партията си?
I don't know how I managed it...

#1267 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 31 август 2013 - 20:22

View PostSatyr, on 31 август 2013 - 20:04 , said:

Размишления по темата дали Роджър Уотърс е Господ:

За:
"Лудогорец" скочиха срещу концерта в София - падна им се възможно най-тежкия жребий и ги отнесоха с 6:2

А днес 3 на 1 с Черно море? B)

#1268 Kaloyanis

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 31 август 2013 - 20:24

View PostOzzy, on 31 август 2013 - 20:18 , said:

Дали? Гледах всички възможни репортажи - Янаки там не го видях. Нека в мен да е грешката и да не съм го видял. Нека да е бил там. Това означава ли, че той ПРИДРУЖАВА Господ или просто е бил там, за да прави пиар на партията си?

https://fbcdn-sphoto...811365641_n.jpg

Може би аз гледам прекалено идеалистично на нещата, но все пак - това, че Франк Томпсън е английски военнослужещ, променя ли факта, че е бил комунист ? Идеология, срещу която са насочени голяма част от текстовете на Пинк Флойд :)

Все си мисля, че когато си известна личност трябва да внимаваш с кого се движиш и до кого сядаш... ;)
Free will, it's a bitch

#1269 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 31 август 2013 - 20:34

View PostKaloyanis, on 31 август 2013 - 20:24 , said:

Може би аз гледам прекалено идеалистично на нещата, но все пак - това, че Франк Томпсън е английски военнослужещ, променя ли факта, че е бил комунист ?
Не. Нито фактът, че е английски военнослужещ променя факта, че е военен.
По-нататък не мога да ти отговоря, правя само догадки.

За да можем да направим някакъв по-общовалиден извод, трябва да проследим програмата на Роджър из целия свят - къде и какво посещава. И ако се окаже, че поне в няколко други държави посещава гробове на комунисти, които са основно такива, тогава може да му размахаме пръст :nono:

#1270 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 31 август 2013 - 20:36

https://fbcdn-sphoto...811365641_n.jpg

Може би аз гледам прекалено идеалистично на нещата, но все пак - това, че Франк Томпсън е английски военнослужещ, променя ли факта, че е бил комунист ? Идеология, срещу която са насочени голяма част от текстовете на Пинк Флойд :)

Все си мисля, че когато си известна личност трябва да внимаваш с кого се движиш и до кого сядаш... ;)
Обществото, в което живее Роджър Уотърс до голяма степен е надживяло разделението на сини, червени, пембени и т.н.
Роджър Уотърс едва ли определя придружаващите го местни, за него Стоилов е официално лице и толкова. Освен това Уотърс, независимо от надписа "Оставка" изобщо няма намерение да се бърка в българската политика. Текстовете на Пинк Флойд са насочени против диктатурата изобщо, а антифашистките настроения бяха видни в цялото шоу. Франк Томпсън е бил антифашист, според мен Уотърс го приема като такъв и както вече се писа - като английски военен загинал у нас. По време на концерта Уотърс спомена за посещението си в Литаково и каза, че Томпсън обичал България. Не знам дали последното е вярно, но е говорел български. Всички тези неща взети заедно (вкл. написаните от другите отговорили ти) правят поклонението пред паметника на майор Томпсън нещо напълно естествено за Роджър Уотърс.

Edited by HeathenHeart, 31 август 2013 - 20:36 .

Hedniska Blod

#1271 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 31 август 2013 - 20:40

РОДЖЪР. УОТЪРС. Е. БОГ!!!
(не че не съм го знаел преди)
Мисля че все още не съм в състояние да напиша кой знае какво и кой знае колко смислено...от друга страна дали има смисъл? Знаеш ли името, знаеш всичко.
Все пак ще се опитам следващите дни да подредя някак емоциите си и да опиша какво почуствах аз и видях от моята позиция - на дългогодишен фен, докоснал се за пръв път (наживо) до Бог едва снощи...и стоял на първа редица, на 1-2 метра (на моменти) от Него!

Благодаря на Катехизис за точното и навременно отразяване, за снимките, за чудесната статия...

p.s. ОСТАВКА! А всички смешни коментари на Прасчо Медия груп просто трябва да се подминат - за съжаление нищо не можем да променим в мисленето на тези хора, но тяхното поведение показва комплекса и съжалението им че не може както едно време рок-музиката да се забранява. Вече не е едно време...и колкото и да им е жал на червените зомбита, светът се променя...трудно за съжаление, но се променя. И щом Господ Роджър е на наша страна, нищо друго няма значение (а мижитурки и комплексари като Мишока дори е излишно да си губим времето да коментираме - те на това разчитат за малко внимание, защото никога няма да стигнат величието на Роджър...всъщност дори никога няма да заслужат дори да сънуват, как целуват праха под обувките на Роджър...

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#1272 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 31 август 2013 - 20:44

View PostHeathenHeart, on 31 август 2013 - 20:36 , said:

Обществото, в което живее Роджър Уотърс до голяма степен е надживяло разделението на сини, червени, пембени и т.н.
Роджър Уотърс едва ли определя придружаващите го местни, за него Стоилов е официално лице и толкова. Освен това Уотърс, независимо от надписа "Оставка" изобщо няма намерение да се бърка в българската политика. Текстовете на Пинк Флойд са насочени против диктатурата изобщо, а антифашистките настроения бяха видни в цялото шоу. Франк Томпсън е бил антифашист, според мен Уотърс го приема като такъв и както вече се писа - като английски военен загинал у нас. По време на концерта Уотърс спомена за посещението си в Литаково и каза, че Томпсън обичал България. Не знам дали последното е вярно, но е говорел български. Всички тези неща взети заедно (вкл. написаните от другите отговорили ти) правят поклонението пред паметника на майор Томпсън нещо напълно естествено за Роджър Уотърс.

Мисля, че това изчерпва темата :)

#1273 Kaloyanis

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 31 август 2013 - 20:46

Моето виждане явно е извратено ;)

Съжалявам, че се повтарям, но - Ако си известна личност и имаш позиция по дадена въпроси, позиция, която изразяваш и чрез твоето творчество - трябва да внимаваш с кого се срещаш и до кого сядаш ;)

Ако аз съм фен на Роджър Уотърс, неговото творчество е изиграло голяма роля при формирането ми като личност и го наричам Господ (къде шеговите - къде сериозно) - няма да се почуствам приятно, направо ще ми загорчи, когато видя негова снимка до функционер на социалистическа (бившка комунистическа) партия ;)

П.С. В Бълария фашисти / фашистко правителство не е имало ;) Но това е друга тема... ;)
Free will, it's a bitch

#1274 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 31 август 2013 - 20:49

:)

Attached File  wtares-balki.jpg   38,89K   88 downloads

#1275 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 31 август 2013 - 20:54

View PostSatyr, on 31 август 2013 - 20:49 , said:

само пластмасовата маса липсваше...грешка на екипа Му ;)

По тая тема с политическите наклонности на Роджър бих искал да кажа нещо, макар че вече е казано по един или друг начин. Роджър е голям...толкова голям, че може да си позволи да не съобразява политическите си позиции с никого и да изразява свободно тези позиции, вкл в публични изяви и концерт. И хората ще му повярват. От всичко което знам и съм научил през годините, бих обобщил че Родж е против всякаква форма на диктатура - политическа, военна, религиозна и т.н....всичко опира до това че политиците и висшите военни сеи играят игрички - обикновените войници и обикновените цивилни граждани загиват или страдат. Това е престъпление. Той го е казал по някакъв начин вече. И това е смисъла, излишно е да търсим под вола теленце. А това че различни хора се опитват и ще се опитват да се облажат от присъствието на някой Голям е неизбежно и трудно за контрол. Родж например нямаше как да знае как призива Оставка ще се извърти наопаки от червеите на Прасчо...но нито Роджър, нито който и да е друг голям има силата да промени нещата. Делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се (както имаше един израз) - ние сме тези които трябва да се борим, а призванието на големи артисти, музиканти и т.н. е да отправят послания, които да ни карат да се замислим и да ни подтикват към борба. Така си мисля аз.

Edited by Geddy, 31 август 2013 - 21:01 .

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#1276 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 31 август 2013 - 21:13

View PostKaloyanis, on 31 август 2013 - 20:46 , said:

Моето виждане явно е извратено ;)

Съжалявам, че се повтарям, но - Ако си известна личност и имаш позиция по дадена въпроси, позиция, която изразяваш и чрез твоето творчество - трябва да внимаваш с кого се срещаш и до кого сядаш ;)

Ако аз съм фен на Роджър Уотърс, неговото творчество е изиграло голяма роля при формирането ми като личност и го наричам Господ (къде шеговите - къде сериозно) - няма да се почуствам приятно, направо ще ми загорчи, когато видя негова снимка до функционер на социалистическа (бившка комунистическа) партия ;)
Вече ти написахме, че не Уотърс определя с кой местен ще се срещне, дори често не знае кой какъв е от местните, представят му се, чува някакво име и обяснение, подава ръка и толкова. Викат му протокол.
Другите неща също се обясниха по няколко пъти.
Между другото, ако си ходил командировки в чужбина или си се срещал с чуждестранни официални представители на нещо у нас, трябва да знаеш как ставата тези неща. Ако нямаш такъв опит - поразпитай и ще ти стане ясно кое защо така става.

View PostKaloyanis, on 31 август 2013 - 20:46 , said:

П.С. В Бълария фашисти / фашистко правителство не е имало ;) Но това е друга тема... ;)
Какво разбираш под фашисти и фашистко правителство?
Hedniska Blod

#1277 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 31 август 2013 - 21:19

Може би аз гледам прекалено идеалистично на нещата, но все пак - това, че Франк Томпсън е английски военнослужещ, променя ли факта, че е бил комунист ?

Пинк Флойд правят албум по книга на Джордж Оруел, който е убеден комунист и се включва на страната на комунистите по време на гражданската война в Испания през 1936 г. Оруел обаче бързо е проумял истината. Томпсън просто не е имал шанса и времето да го направи. Примерно. Тези неща не са се разграничавали лесно в онези объркани времена, без значение от интелект и социален статус. Освен това според сведения от PR-а му Роджър в момента чете исторически книги посветени на Томпсън, нещо нормално за човек, който се интересува от история, била тя воненна или мирна. Вие никога ли не сте чели нещо на/за Вапцаров?

#1278 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 31 август 2013 - 21:25

По онези времена в Германия е битувал афоризмът, че човек, който не е ляв на младини и десен на старини, не е нормален :)

#1279 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 31 август 2013 - 21:29

View PostJimmy Pop, on 31 август 2013 - 21:19 , said:

Томпсън просто не е имал шанса и времето да го направи.
Самата истина - убит е на 23-24 години. Всъщност е убит напразно - когато начева мисията си, тя вече е отхвърлена като начин на действие от английското правителство и той е оставен почти на съдбата си.
Hedniska Blod

#1280 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 31 август 2013 - 21:41

Напротив, напротив, има си ясно разделение на сини и червени и малко жълти, с пълзящи кафяви...

А Уотърс си е жив комунист. Под "комунист" не разбирайте поддръжник на Ленин, Сталин, Чаушеску, Живков, Мао и т.н.

Edited by Jurisprudent, 31 август 2013 - 21:55 .

Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users