Jump to content

Roger Waters в София30.08.2013 г., стадион Васил Левски

1508 replies to this topic

#1021 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 09 август 2013 - 11:10

View PostHeathenHeart, on 09 август 2013 - 11:05 , said:

То пък да е само на това...

нека да не политизираме темата! :nono: :nono:
(insert sarcasm smiley here)

#1022 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 09 август 2013 - 11:11

@Scardust - Васил Левски НЕ покрива изискванията на УЕФА за този playoff и без това. Ще се играе на него заради компромис от страна на УЕФА - ще направят и още един. За съжаление това е положението у нас, а мен сърцето ми се свива, че трябва да се молим да не вали дъжд, да се падне удобен противник, удобно домакинство и всякакви подобни, за да може да живеен нормален живот. Всеки казва "Стискай палци да стане еди какво си" - ами изтъркаха ми се палците вече.
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#1023 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 09 август 2013 - 11:11

View PostKarolina, on 09 август 2013 - 11:10 , said:

Eто това е глобалниятпроблем, по моето скромно мнение - че докато не ни засегне лично, сме склонни да търпим всякакви своеволия и дерибейщини - нали някой друг страда от това, може пък и да си го е заслужил... Но това е една съвсем друга тема...

а не, не съм склонна да ги търпя хич :) :) нямах това предвид:
признай си, че малко хора са пряко засегнати от некадърен министър на спорта в нормални обстоятелства (извън техните среди)

#1024 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 09 август 2013 - 11:12

...и младежта, важно е да се подчертае! ;)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#1025 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 09 август 2013 - 11:12

За мен вероятността да преебат концерта заради мача е абсолютно сравнима с назначението на Пеевски за шеф на ДАНС.

Но това си ти, изхождащ от субективна позиция (част от рок субкултурата и не част от футболната такава).
Аз съм твърдо "за" да се преебе концерта заради мача (но само ако няма вариант за компромисно решение). И любимата ми група да свиреше, пак щях да съм за. Просто стадионът го асоциирам най-напред с футбол, останалото е вторично.
В същото време, също бях против назначаването на свинята в ДАНС. И не виждам никакво сходство между казусите.
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#1026 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 09 август 2013 - 11:14

Пешо, сходството е в методите, но явно не искаш да вникнеш в проблема... ;)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#1027 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 09 август 2013 - 11:15

айде, не почна ли тоя жребий...

#1028 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 09 август 2013 - 11:18

Радушев, ако искаш, развий теза и ще я коментирам. Такива подмятания са несъстоятелни и само затвърждават позицията ми.
Изгубил се, открих нощта

#1029 Manchester_United

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 9 posts
  • Interests:MANCHESTER UNITED

Posted 09 август 2013 - 11:19

Защо въобще трябваше да се слага името на великия г-н Уотърс до това на селски отбор на 3 години от село Разград... ама нали все пак живеем в България що ли се учудвам.

#1030 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 09 август 2013 - 11:21

View PostOverhate, on 09 август 2013 - 11:12 , said:

Аз съм твърдо "за" да се преебе концерта заради мача (но само ако няма вариант за компромисно решение). И любимата ми група да свиреше, пак щях да съм за.
Интересно. Аз пък съм твърдо "за" концерта, ако ще концертът да беше на Бритни Спиърс, а мачът да беше на любимия ми отбор.
Че има субективен момент в случая - има. Но генерално съм на страната на коректните бизнес отношения. Какво значи "стадионът е преди всичко за футбол"? Ами, естествено че е, това никой не го оспорва. Но щом това трябва да прецаква всичко друго - или да не го дават за друго, или с големи букви в договорите - предварителни и следварителни, да пишат, че стадионът се дава, ама при условие, че не изникне мач.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#1031 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 09 август 2013 - 11:23

View PostManchester_United, on 09 август 2013 - 11:19 , said:

Защо въобще трябваше да се слага името на великия г-н Уотърс до това на селски отбор на 3 години от село Разград... ама нали все пак живеем в България що ли се учудвам.

има някаква извратена ирония всичко това да се случва около точно ТОЗИ концерт

#1032 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 09 август 2013 - 11:24

генерално съм на страната на коректните бизнес отношения

Aз също. Развалянето на един договор по предвидените в него стъпки и с предвидените в него компенсации е коректно бизнес отношение. Те точно затова и са предвидени.
Никъде не съм казал, че СМЕ не трябва да получат обезщетение, ако имат подписан договор. Ако, защото по-горе прочетох изказвания, че може би нямат.
Изгубил се, открих нощта

#1033 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 09 август 2013 - 11:27

View PostGeddy, on 08 август 2013 - 21:35 , said:

Актуален? А футболна топка и логото на Лудогорец? ;)

Posted Image
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#1034 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Ако става дума - и мача и концерта ще се уредят по някакъв удовлетворителен начин. Въпроса обаче вече не е само в това. Не е в пристрастността (нормално е да сме пристрастни, така както и феновете на Лугогорец са пристрастни по въпроса).
Въпроса е в нарушаването на договор, засягащ събитие от голям мащаб, което се прави за да си пише някой червени точки и да задоволи нечий частен интерес. Порочна практика която носи морални, икономически и други вреди на обикновения гражданин (и данъкоплатец).

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#1035 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

View Posthendy, on 09 август 2013 - 11:23 , said:

има някаква извратена ирония всичко това да се случва около точно ТОЗИ концерт
Точно колкото има ирония да ни управлява коалиция от комунисти, турци и "националисти". Но тъй като първите две групи се коалират за пореден път, това почти не ни прави впечатление вече. Като в началото на "Дзифт" - ако те замерят с едно лайно - супер гадно. Ама ако те засипят с осем тона лайна - вече ти става безразлично :puke:

#1036 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 09 август 2013 - 11:29

View PostOverhate, on 09 август 2013 - 11:24 , said:

Aз също. Развалянето на един договор по предвидените в него стъпки и с предвидените в него компенсации е коректно бизнес отношение. Те точно затова и са предвидени.
Никъде не съм казал, че СМЕ не трябва да получат обезщетение, ако имат подписан договор. Ако, защото по-горе прочетох изказвания, че може би нямат.
Така и аз съм съгласен. Но случаят не е такъв. По публичните изяви на министърката това разваляне става едностранно и без другата страна изобщо да има право на глас. А това вече излиза от коректните бизнес отношения. И тук не говорим за договор дали аз ще купя от теб мушмули на цена 5 лв. за килограм или 6 лв. Говорим за договор, от който зависи нормалното провеждане на събитие в огромен мащаб.

#1037 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 09 август 2013 - 11:36

Вчера имаше "игра с публиката" по едно радио на тема концерт vs мач и един слушател, звучеше като да е навътре в нещата, сподели, че неустойката била 5 млн лева. Разбира се, това може да е чиста партенка и преувеличаване, както е преувеличена реакцията на Домусчиев, че щял да си изнесе вложенията в спорта извън България, но ме накара да се замисля. При неустойка 5 млн лева министърът дали ще дръзне да отмени концерта и кой ще плаща тези пари? Най-вероятно няма да е Домусчиев, няма и да са феновете на Лудогорец и футбола, а ще са всички данъкоплатци, вкл. и вие, феновете на RW, които сте били твърдо против. Не, че по тази схема няма да плащаме и Белене, ама все пак това е супер дебелокожо.
От друга страна знаем, че правителството с радост ще си свали гащите и ще се наведе, за да направи кефа на футболните фенове, понеже ги е страх от тях, тъй като са доста радикални и не биха искали да присъстват на протестите, в качеството на искрени протестиращи, а не на платени такива.
... Through dreams I influence mankind...

#1038 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 09 август 2013 - 11:38

Satyr, по принцип, доколкото съм запознат, клаузите за разваляне на договор обикновено са свързани с едностранно волеизявление на развалящата страна - тоест, ако аз и ти имаме договор и аз реша да го разваля, единственото, което ти можеш да направиш е да претендираш за записаната в договора компенсация и евентуално да ме съдиш, ако не ти я изплатя в срок. Ако няма такава клауза, вероятно можеш да ме съдиш за пропуснати ползи. Но няма начин да ме спреш да разваля договора,
Колкото до събитието - в случая говорим за две събития от голям мащаб: едното от културно-музикален такъв, а другото от спортно-обществен. Да, няма спор, че концертът на Уотърс ще бъде по-посетен от евентуален мач на Лудогорец, но евентуалното влизане на българския футболен шампион в групите на най-престижния и комерсиален клубен футболен турнир в Европа (а и в света) със сигурност е от голямо значение за реномето на българския спорт. И, следователно, ако стадионът е под контрола на спортното министерство, нормално е то да мисли първо за спорта, а после за всичко останало.
Изгубил се, открих нощта

#1039 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 09 август 2013 - 11:40

Иначе, пак по темата:

"Sportal.bg научи, че съвместната работа на организаторите, спортното министерство и БФС, както и представителите на Лудогорец, са довели до намиране на изход от патовата ситуация. Сцената за шоуто на Роджър Уотърс ще бъде изграждана съвместно с провеждането на футболния двубой, независимо дали ще се играе на 20 или 27 август. По този начин за фенове ще бъдат отворени три сектора от стадион "Васил Левски" - "А", "Б" и "В". Затворен ще остане единствено сектор "Г", пред който трябва да бъде сцената за концерта "The Wall". Тя ще бъде изграждана на лекоатлетическата писта, а за срещата на Лудогорец ще бъде предпазена със специални мрежи. След края на мача на "зелените" пък ще бъдат довършени всички останали организационни работи по провеждането на спектакъла на Роджър Уотърс."
Изгубил се, открих нощта

#1040 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 09 август 2013 - 11:42

View PostOverhate, on 09 август 2013 - 11:18 , said:

Радушев, ако искаш, развий теза и ще я коментирам. Такива подмятания са несъстоятелни и само затвърждават позицията ми.

Тезата е ясна.

Имаме възникнало наемно правоотношение от месец ноември, 2012 г.

Имаме казус, касаещ предметът на наемното правоотношение от 06.08.2013 г.

От горното следват няколко извода, под формата на въпроси:

1. Какво точно налага прекратяване на първото наемно правоотношение и замяната му с ново правоотношение?
2. Ако основното предназначение на националния стадион е провеждане на футболни и други спортни прояви, това по какъв начин касае частен футболен клуб?
3. Имагинерното класиране на който и да е било български клубен футболен отбор в по-нататъшна фаза на турнир под егидата на УЕФА означава ли, че най-голямото спортно съоръжение в страната трябва да стои празно през цялата година в очакване на сбъдването на едно бъдещо несигурно събитие?
4. С какво правата на един частен футболен клуб са по-важни и оттам защитени за сметка на правата на една частна компания?
5. Интересите на 2 000 души дали са по-важни от интересите на 20 000 души?
6. Кое налага провеждането на футболна среща на частен отбор на националния стадион, който е 100% държавна собственост и служи за задоволяване на обществени интереси?
7. Редно ли е държавата в лицето на изпълнителната власт да се намесва пряко в едно правоотношение за сметка на друго правоотношение?

Със сигурност мога да ти изредя поне още толкова тезисни въпроса, но не виждам никакъв смисъл от това...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users