Jump to content

Depeche Mode в София12.05.2013 г. - стадион "Локомотив"

407 replies to this topic

#381 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 12 май 2013 - 22:53

Галерия с над 50 снимки от концерта на Depeche Mode в София
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#382 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 13 май 2013 - 08:15

Стегната организация, безпроблемно влизане, пълен стадион (колкото и да не ми се вярваше), чудесен концерт - не най-добрият, на който съм присъствал, но определено не съжалявам, че отидох. Не съжалявам и че изтърпях т. нар. подгряваща група, защото след нея DM ми се сториха още по-извънземно добри (като цяло).
А Дейв е богче. Голямо богче.

#383 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 13 май 2013 - 08:33

Изключителна визуализация, има си хас да е другояче баш по време на концерт на точно тази група. Концепцията с триъгълниците беше великолепна, на моменти ме остави без дъх! Бяхме точно пред пулта, което предполага възможно най-добър звук. И той беше такъв. Спомням си, че през 2006 г. звукът ми се стори с една идея по-нисък. Снощи беше ОК, дори на моменти имаше леки премодулации, но в рамките на нормалното. Стегнато изпълнение. Имам чувството, че Дейв буквално не остарява. Равномерен сетлист без големи амплитуди, за разлика от 2006 г., когато имаше леко скучна средна част. Мартин продължава да бъде симпатичен в опитите си да открадне шоуто от Дейв, а най-после разбрахме, че основната роля на Анди не е на сцената, а във видеоклиповете. Добра посещаемост, дори по-добра от очакванията. Не особено добра организация при излизането, особено от зона FOS. Като цяло, по-добър концерт от онзи през 2006 г. "Орките" бяха под очакванията ми, нещо се губеше в синхрона при груповото изпълнение и не се получи онази позната магия. Стотиците плакати "We voted for you" в началото ми се сториха забавни, но после ме натъжиха ужасно, но това е друга тема...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#384 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 13 май 2013 - 08:49

Страхотен концерт, невероятен Дейв! За мен лично сетлиста бе малко по-слаб от този през 2006г., като разбира се имаше и няколко песни, които тогава не изпяха и вчера много се зарадвах да чуя на живо ... Доволен съм от всичко, освен от организацията - целия терен влизаше през 2 входа, беше кошмарно ... никога не съм влизал на концерт за 55 минути, ще кажеш, че е имало 300 000 публика ... Организаторите са най-големите мъже с леви наклонности, за които се сещам!!! Но не гейове, а просто мръсни ... амбриажи! И така обещавания "транспорт" след края на концерта беше ... или маниакални "бакшиши" или разходка до вкъщи ... Егати организацията, егати простотията!!! Ходил съм си пеша от стадион "Локомотив" до "Пирогов", само защото всички "бакшиши" се бяха залетели към "Надежда" и никой не ни спря, тъй като ние ходихме в посока, обратна на стадион "Локомотив". Просто на това място трябва да се забрани с указ да се провеждат концерти!!!! Целият кеф от концерта ми се развали, заради кошмарното прибиране ....

Edited by Minstrel in the Gallery, 13 май 2013 - 08:51 .

#385 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 13 май 2013 - 09:09

С извинение за лекото забавяне - репортаж от концерта.
I don't know how I managed it...

#386 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 13 май 2013 - 09:29

Фантастика. Заради:
- Black Celebration
- акустична Home
- Halo, Policy of Truth, Precious, Higher Love
- Дейв, за който се отнася и онова, което наскоро си мислех за Боно - грабва аудиторията за гушата, концентрира я върху себе си и й изважда душата с галещ струните и нотките памук
- стегнато, издялано от светлина диамантено представление
- пълен стадион в гаден ден

Edited by Jurisprudent, 13 май 2013 - 09:35 .

Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#387 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 13 май 2013 - 09:52

View PostJurisprudent, on 13 май 2013 - 09:29 , said:

Фантастика. Заради:
- Black Celebration

Мда, и за мен това беше абсолютният връх в снощното изпълнение. В подножието му бих наредил "Walking in My Shoes" (няма как - твърде пристрастен съм към тази песен), "Barrel of a Gun" (неочаквано и за мен самия) и "A Question of Time" и "Never Let Me Down Agаin" (напълно очаквано).

#388 reader

s'duh

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 226 posts

Posted 13 май 2013 - 09:57

View PostJurisprudent, on 13 май 2013 - 09:29 , said:

Фантастика. Заради:
Мартин Гор
Someone's gonna love me...

#389 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 13 май 2013 - 10:05

E, поне публиката беше над 20 000 човека, което беше добре ... Доколко чух оттук-оттам за Бон Джови са продадени над 50 000 билета, дано откъм публика е още по-добре, а освен това и откъм място и очаквана организация - просто по-зле от мястото и организацията на Депеш няма как да стане и да бъде .... :lol2:

#390 McVicar

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 70 posts

Posted 13 май 2013 - 10:53

Ужасно много ми хареса, както заради класиките, така и новите парчета ме впечатлиха много, перфектен звук, за мен организацията беше на ниво, за по-малко от 5 мин влязохме и излязохме. А относно локацията трябва да кажа ,че бул. Рожен не е единствения начин за стигане до стадиона, ако си с кола - по Ломско и после през Надежда се влиза в Свобода, и може да си намерите място за паркиране на по-малко от 5 мин пеша до стадиона. А градски транспорт - автобуси 83,85 ,86 имат спирки близо до стадиона, както и трамваи 6,11,12. Метрото пък има спирка на около 15-20 мин. пеша. За връщане - е ако концерта продължи след 23.30 - само таксита. Сигурно съм пристрастен, защото живея наблизо, но и аз се прибирам с такси след концерт на стадион Васил Левски например. Поздрави, и се надявам утре да не вали повече от вчера... :metal:

#391 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 13 май 2013 - 14:05

Sounds of the universe беше толкова неприятно игнориран, че ми се развали кефа. Изпълненията на Мартин бяха най-доброто, като не изключвам и Soothe my soul...
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#392 distortion

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 20 posts

Posted 13 май 2013 - 20:41

Много добър концерт, изпуснах ги 2006-та и се радвам, че наваксах. Повтарям някой по-горе за визуализациите - страхотни, фокусирани (не в оптическия смисъл) и...да, Антон Корбин.
С.М.Е.х наистина го бяха мислили следобеда към 5 часа пропускателния режим и в резултат - наред с голяма част от публиката влизахме в продължение на 40 минути. Т.е. подгряващите са свирили пред рехав стадион.

Може би е wishful thinking, но дано ги видим пак у нас. Поздрав с черешката за мен:

Edited by distortion, 13 май 2013 - 20:41 .

#393 Veron

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 150 posts

Posted 13 май 2013 - 21:55

Koнцертът беше на невероятно ниво ! Бях на 3м от Дейв и Марти, което на голяма част от концертите предвещава лошо качество на звука, но този път звукът беше просто уникален, изумителен, нямам думи. Толкова добър концерт скоро не бях посещавал. За отвратителен ден като вчерашния бях пренесен в друго измерение за няколко часа. Шоуто, което ни бе предоставено на екраните, тези триъгълници, тези прожектори просто съм изумен. Бил съм на концерти с къде къде повече ефекти, били пиро, били лазерни, но ДМ създават една уникална атмосфера. Атмосфера, която е извън земните граници. Единствено на Enjoy the Silence ми беше гнусно да гледам една от сгънатите жени и още ми е противно като си го спомня, но тогава просто си затворих очите и за пореден път бях откъснат от проектът на простотията, в който живеем. А що се отнася до зрителите според мен бяха около 30 000, а не 20 000, но това едва ли вълнува някой чак толкова много, Направи ми впечатление, че за разлика от много други концерти публиката беше доста цивилизована, нямаше бутане, ръгане, псуване и т.н. Относно организацията - бях 1 час преди отварянето на вратите там и пак чаках, защото пускаха всички от 1 вход. Това беше уникална простотия, но пък за сметка на това лесно се минаваше от един терен на друг. Излизането обаче беше кошмар. Около 25 минути ми отне да стигна до изхода на стадиона и още 15на докато измина 15м от стадиона до която и да е улица. А транспортът беше под всякаква критика, чаках около 30 минути за такси, което си поръчах по телефона, а накрая и някакви се намърдаха в него... Една уникална вечер благодарение на Дейв, Марти и Анди ! Очаквам ги отново с нетърпение ! :worship: :worship: :worship:
Cannot the Kingdom of Salvation take me home...

#394 Velvet Thorns

jedi knight

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 599 posts
  • Interests:paradise lost | doom metal | death metal | stoner metal | sludge metal | progressive metal | black metal | gothic metal | scandinavian metal | drone metal | post metal | industrial metal | cyber erotica | photography | body modification

Posted 15 май 2013 - 15:11

щастлива съм, че бях на този концерт (без дете, естествено. яд го е малко, че пропусна любимата си A Question of Time, но я видя записана, съпроводена с моето вокално изпълнение, а и в замяна съм му обещала Gorillaz при първа възможност). За мене лично връхната точка на концерта беше I Just Can't Get Enough и естесвено NLMDA, въобще DM са толкова велики извънземни, че никакво влизане от 1 вход или висене с часове по задръствания не успя да ми развали вечерта.
in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...

#395 glimpse

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 46 posts

Posted 15 май 2013 - 19:10

Обожавам Depeche Mode! Концертът беше страхотен, още живея с мисълта за него. Като че ли този от 2006 ми хареса повече, но сигурно е било защото беше първия!
Спомените за гадния стадион и времето вече избледняха, концертът няма да забравя!
When I was a child, I caught a fleeting glimpse, out of the corner of my eye...

#396 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 17 май 2013 - 16:10

"Концертът на Depeche Mode в Истанбул е отменен, след като блокадата на българо-турската граница е попречила на групата и тировете с техника да преминат. Това съобщи официалният профил на Depeche Mode във Facebook.

Блокадата, инициирана от български превозвачи като реакция срещу поставяните им ограничения, продължава въпреки уверенията на Турция, че рестрикциите ще бъдат премахнати.

Изявата им в Турция трябваше да бъде поредна спирка от европейското им турне след концерта им в София пред близо 30 000 души и в Букурещ пред 50 000.

За турските фенове това е втори отменен концерт в рамките на четири години. През 2009 г. гостуването в Истанбул беше отменено, поради заболяване на вокалиста Дейв Гахан."

Дневник.бг
I don't know how I managed it...

#397 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 17 май 2013 - 18:18

Комшиите пак улучиха свирка без топче...

#398 stivan

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 137 posts

Posted 17 май 2013 - 20:06

От Дневник.бг малко са попресилили цифрите на посещаемостта с по 10 000 и в София и в Букурещ. :read:
А за да нямат DM проблеми с бесни тираджии, следващото турне така
Posted Image
"Металистите - това е най-развитата и напредничава класа и никой не може да отрича, че тъкмо те са предния отряд на целия пролетариат. (В.И.Ленин,"Събрани съчинения", том 24)"

#399 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 18 май 2013 - 07:36

Странно защо не са минали през ГКПП Капитан Петко войвода - Орменион. Намира се на няколко километра от ГКПП Капитан Андреево. Така щяха да влязат в Гърция, да слязат на юг в посока Александруполис и да влязат в Турция от тамошното ГКПП. Явно е имало проблем с ТИР-карнетите, не виждам друга причина, за да не постъпят така...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#400 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 18 май 2013 - 11:48

аз не съм наясно - всички ГКППта към Турция ли са блокирани? През Гърция наистина изглежда най-бързия и лесен вариант за реакция, но и Лесово не е толкова далеч (няма и 100км), и ако там няма блокада, пак се влиза направо в Турция ... странна работа ... имаше забавен коментар някъде: "щеше да е забавно да видим 50000 мюсюлмани да пеят "Personal Jesus" "
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users