Depeche Mode в София12.05.2013 г. - стадион "Локомотив"
Started by Ozzy, окт 04 2012 18:20
407 replies to this topic
Posted 08 май 2013 - 14:04
Преди малко погледнах двата сетлиста от първите дати в Ница и в Тел Авив. Малко повечко ми идват изпълненията от новия албум. За сметка на това изпълненията от "моят" албум на групата са скандално малко. Включването на "Barrel of a Gun" обаче е похвално. Дано само метеорологичните прогнози не се сбъднат...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 09 май 2013 - 08:43
Понеже обсъждахме тук дали концертът можел технически да бъде преместен в новата зала (Амебата бил казал, че това не било възможно), днес попаднах на това:
"Due to local technical production issues, the upcoming Depeche Mode concert in Zagreb on May 23rd 2013 is being moved from Maksimir Stadium to Zagreb Arena. All tickets already bought for Maksimir Stadium remain valid at Zagreb Arena."
Ясно е какво означава "local technical production issues" - очаквали са 30 000 човека, но са продали 15 000 билета. Примерно.
Така загребчани ще гледат Depeche в извънземната "Zagreb Arena", а ние в клоаката "Локомотив".
"Due to local technical production issues, the upcoming Depeche Mode concert in Zagreb on May 23rd 2013 is being moved from Maksimir Stadium to Zagreb Arena. All tickets already bought for Maksimir Stadium remain valid at Zagreb Arena."
Ясно е какво означава "local technical production issues" - очаквали са 30 000 човека, но са продали 15 000 билета. Примерно.
Така загребчани ще гледат Depeche в извънземната "Zagreb Arena", а ние в клоаката "Локомотив".
I don't know how I managed it...
Posted 09 май 2013 - 08:55
Това е наистина любопитно. Остава някой технически запознат с двете зали да потвърди дали не сравняваме круши с ябълки...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 09 май 2013 - 09:05
Не сравняваме круши с ябълки. "Арена Армеец" и "Загреб Арена" са напълно съпоставими като големина, да не говорим, че нашата е и по-нова.
А причината да сме на "Локомотив" е повече от ясна: след като стана ясно, че не става на "Герена", СМЕ все още са си мислили, че могат да продадат бройка билети, която да надхвърля капацитета на "Армеец" (ще разберем дали са били близко или далеч от истината в неделя). Съответно са запазили "Локомотив", но от там Гигов им е казал: "Пичове, за да ви се проведе концертът тук, трябва предварително да платите наема, за да направим ремонт на въжетата и да вземем лиценз. Иначе не става". Плащат наема предварително и от там нататък са вързани с "Локомотив" независимо от бройката продадени билети, защото, ако случайно решат да преместят Depeche в "Армеец", няма кой да им върне платения наем, защото той вече е отишъл за ремонт на споменатите въжета.
Така за загребчани лачена зала, а за нас, клоака, кал, дъжд, разпадащ се стадион, затворен няколкокилометричен булевард, ходене пеша половин-един час до и от стадиона, липса на градски транспорт заради затворения булевард и т.н. Нормално. В България сме все пак.
Е, има и изключения разбира се - живеещите в "Надежда" са на далавера. Виолатора на петата минута след края на концерта ще си е у тях, ще си е сипал голяма водчица (неговите големи се равняват на 200 грама), ще си е пуснал ДВД-то "Devotional" и ще го бОли фара за отвратителната българска действителност
А причината да сме на "Локомотив" е повече от ясна: след като стана ясно, че не става на "Герена", СМЕ все още са си мислили, че могат да продадат бройка билети, която да надхвърля капацитета на "Армеец" (ще разберем дали са били близко или далеч от истината в неделя). Съответно са запазили "Локомотив", но от там Гигов им е казал: "Пичове, за да ви се проведе концертът тук, трябва предварително да платите наема, за да направим ремонт на въжетата и да вземем лиценз. Иначе не става". Плащат наема предварително и от там нататък са вързани с "Локомотив" независимо от бройката продадени билети, защото, ако случайно решат да преместят Depeche в "Армеец", няма кой да им върне платения наем, защото той вече е отишъл за ремонт на споменатите въжета.
Така за загребчани лачена зала, а за нас, клоака, кал, дъжд, разпадащ се стадион, затворен няколкокилометричен булевард, ходене пеша половин-един час до и от стадиона, липса на градски транспорт заради затворения булевард и т.н. Нормално. В България сме все пак.
Е, има и изключения разбира се - живеещите в "Надежда" са на далавера. Виолатора на петата минута след края на концерта ще си е у тях, ще си е сипал голяма водчица (неговите големи се равняват на 200 грама), ще си е пуснал ДВД-то "Devotional" и ще го бОли фара за отвратителната българска действителност

Posted 09 май 2013 - 09:48
Пак ти казвам, принципно двата с теб не сме наясно от техническа гледна точка дали двете зали са съпоставими точно за това събитие. Твърде е възможно твоята хипотеза да се окаже и 100% вярна, не отричам. Аз обаче вярвам само на проверени факти и доказателства. Гигов не е прибрал парите, там кашата е пълна и едни други хора се разпореждат със стадиона. Затвореният булевард може и да бъде избегнат, имам нещо предвид, обади ми се ако решиш да дойдеш с мен - имам две места в колата...

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 09 май 2013 - 09:55
marillion, on 09 май 2013 - 09:48 , said:
Твърде е възможно твоята хипотеза да се окаже и 100% вярна, не отричам.
Гигов не е прибрал парите, там кашата е пълна и едни други хора се разпореждат със стадиона.
Затвореният булевард може и да бъде избегнат, имам нещо предвид
Posted 09 май 2013 - 10:01
Наемът на този стадион не би трябвало да бъде повече от 20 000 лева. Раздели тези пари на евентуалния брой зрители и ще установиш, че това перо е относително най-малкото при организация на подобно събитие. Според мен са продадени минимум 15 000 билета, а на стадиона ще има поне 20 000 души. В този смисъл чашата ще изглежда по-скоро пълна, отколкото празна. За другото, друго имам предвид, но карай...

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 09 май 2013 - 10:35
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 09 май 2013 - 10:56
^
Интервюто, от което НИЩО не научаваме.
Интервюто, от което НИЩО не научаваме.
Posted 09 май 2013 - 11:10
Качено е в тубата на 04.05.2013 г. и към онази дата е давало някаква нова информация относно бекстейджа, но днес наистина изглежда безсмислено. Видях че е повече от 13 минути и преди още да го изгледам до край пуснах линк тук, а то се оказа, че самото интервю с Амебата е само пет минути в началото...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 09 май 2013 - 15:01
нещата, които казвате днес (ЧРД„ Дейв
изразяват и моите съмнения и опасения, и по отношение на сетлиста, и по отношение на 'стадиона' и почти съвсем сигурните валежи, макар и може би не силни...
...а всъщност понеже за 1ви път се каня да ходя с 6.5 годишния ми син, а тикетпро и сме дават различна и леко несигурна информация, се чудех дали някой може да сподели някакъв опит - какви са 'правилата', как се преценява на място дали трябва билет за детето...

...а всъщност понеже за 1ви път се каня да ходя с 6.5 годишния ми син, а тикетпро и сме дават различна и леко несигурна информация, се чудех дали някой може да сподели някакъв опит - какви са 'правилата', как се преценява на място дали трябва билет за детето...
in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...
Posted 09 май 2013 - 15:20
При СМЕ и Лауд - до 7 годишните влизат безплатно. При Болкан - безплатно е до 10 годишна възраст.
Не ти трябва никакъв билет. Само предварително си разпечатай декларация, че поемаш отговорност за детето (в два екземпляра) и си я попълни, за да не губиш там време.
Не ти трябва никакъв билет. Само предварително си разпечатай декларация, че поемаш отговорност за детето (в два екземпляра) и си я попълни, за да не губиш там време.
Posted 09 май 2013 - 15:49
merci за отговора... истина е, че Тикетпро казват 'Деца до 7 години или до 120 см. влизат безплатно.' Мойто е до 7 години и над 120 см. ....
обаче мацката на телефона на СМЕ, която замалко да ми скара, че заради такива като нас, дето до последния момент се чудят и не си купуват билет станало каквото станало с РХЦП (аз там не знам подробностите), иначе беше мила и любезна, твърдеше, че не било до 7, а до 6 ... каза също, че за сектор със стоящи, а не седящи места не би трябвало да му искат билет....... така, че засега плана е ние с таткото да отидем с билети, а малкия - без.... ако все пак не се откажем междувременно и не останем на варианта с Devotinal... и без дъждобрани
обаче мацката на телефона на СМЕ, която замалко да ми скара, че заради такива като нас, дето до последния момент се чудят и не си купуват билет станало каквото станало с РХЦП (аз там не знам подробностите), иначе беше мила и любезна, твърдеше, че не било до 7, а до 6 ... каза също, че за сектор със стоящи, а не седящи места не би трябвало да му искат билет....... така, че засега плана е ние с таткото да отидем с билети, а малкия - без.... ако все пак не се откажем междувременно и не останем на варианта с Devotinal... и без дъждобрани
in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...
Posted 09 май 2013 - 16:21
Velvet Thorns, on 09 май 2013 - 15:49 , said:
обаче мацката на телефона на СМЕ, която замалко да ми скара, че заради такива като нас, дето до последния момент се чудят и не си купуват билет станало каквото станало с РХЦП (аз там не знам подробностите)
Тъкмо си представих как отивам на фестивала в Англия да си купя билет в деня на започването и някой почва да ми се обяснява на касата да съм си го купел по-рано.
Много ме дразнят такива опити за вменяване на вина!
Ето примерно ако Depeche Mode беше в Арена-та щях да съм си взел билет...
Posted 09 май 2013 - 16:38
^^
Не и слушай глупостите. Не е до 6, а до 7. Никакъв билет не купувайте на детето за които и сектори да сте вие. Влиза безплатно.
Не и слушай глупостите. Не е до 6, а до 7. Никакъв билет не купувайте на детето за които и сектори да сте вие. Влиза безплатно.
Posted 09 май 2013 - 20:35
Novak Djokovic, on 09 май 2013 - 16:38 , said:
^^
Depositus Cordis, on 09 май 2013 - 16:21 , said:
Тъкмо си представих как отивам на фестивала в Англия да си купя билет в деня на започването и някой почва да ми се обяснява на касата да съм си го купел по-рано.

Depositus Cordis, on 09 май 2013 - 16:21 , said:
Ето примерно ако Depeche Mode беше в Арена-та щях да съм си взел билет...

"Металистите - това е най-развитата и напредничава класа и никой не може да отрича, че тъкмо те са предния отряд на целия пролетариат. (В.И.Ленин,"Събрани съчинения", том 24)"
Posted 09 май 2013 - 20:42
stivan, on 09 май 2013 - 20:35 , said:
Брей, каква необяснима любов на рок обществото към Арената. 

Няма необяснима любов към Арената. Просто в никоя ЦИВИЛИЗОВАНА държава, не е възможно да се проведе концерт на "съоръжение" като "Локомотив", в квартал като този, в който се намира "Локомотив", с инфрастукрура като тази, която е около "Локомотив".
Posted 09 май 2013 - 21:00
^
Всяка крушка си има опашка. Когато парите са водещия фактор, съзнанието се замъглява и всичко което се прави, се прави в името на печалбата. Тук правата и удобствата на клиентите (в случая меломаните) са без значение.
Всяка крушка си има опашка. Когато парите са водещия фактор, съзнанието се замъглява и всичко което се прави, се прави в името на печалбата. Тук правата и удобствата на клиентите (в случая меломаните) са без значение.

"Металистите - това е най-развитата и напредничава класа и никой не може да отрича, че тъкмо те са предния отряд на целия пролетариат. (В.И.Ленин,"Събрани съчинения", том 24)"
Posted 09 май 2013 - 21:25
Velvet Thorns, on 09 май 2013 - 15:49 , said:
merci за отговора... истина е, че Тикетпро казват 'Деца до 7 години или до 120 см. влизат безплатно.' Мойто е до 7 години и над 120 см. ....
Декларацията:

Имай предвид, че на децата на тази възраст им доскучава, вземете нещо да си играе, за да можете да си изслушате спокойно концерта.
Edited by HeathenHeart, 09 май 2013 - 21:28 .
Hedniska Blod
Posted 09 май 2013 - 22:37
^
И одеалце/възглавничка, за да може детето да си легне и да поспи върху вас, или върху седалките, някъде около петото-осмото парче от концерта.
Съвсем сериозен съм. А и имай предвид, че в неделя вечерта ще е меко казано хладно.
И одеалце/възглавничка, за да може детето да си легне и да поспи върху вас, или върху седалките, някъде около петото-осмото парче от концерта.
Съвсем сериозен съм. А и имай предвид, че в неделя вечерта ще е меко казано хладно.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users