Jump to content

Depeche Mode в София12.05.2013 г. - стадион "Локомотив"

407 replies to this topic

#281 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 31 януари 2013 - 16:21

View Postviolator, on 25 януари 2013 - 11:58 , said:

На 5-и февруари чакаме с нетърпение сингъла Heaven.

Heaven

Меко казано съм впечатлен, май се задава чудовищен албум...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#282 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 31 януари 2013 - 16:52

^

Не съм разочарован, но и съвсем не съм впечатлен. Прекалено мудна структура. И с тази банална бас линия ми прилича на парче от филм за Бонд. На забавен кадър.

Най-бавният и най-нехитово звучащ пилотен сингъл в цялата история на групата. Странно решение. Надявам се да е за добро, макар че се съмнявам. Ще разберем, когато видим как звучи в контекста на целия албум.

Дори б-сайдът "All That`s Mine" ми хареса повече. Защото има симпатично ретро-уейв звучене.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#283 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 31 януари 2013 - 17:05

Лично аз харесах директната реминсценция към АЛБУМА с главно "А", както и градацията и прогресивното /като форма/ развитие на основната тема...

View Postviolator, on 31 януари 2013 - 16:52 , said:

Дори б-сайдът "All That`s Mine" ми хареса повече. Защото има симпатично ретро-уейв звучене.

Точно това "ретро-уейв" звучене с електронен привкус никога не съм харесвал в DM, което обяснява и въодушевлението ми от Heaven...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#284 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 31 януари 2013 - 17:21

Единственото, което човек може да направи на "Heaven", е да заспи. И подобна песен да се избира за първи сингъл??? Когато покрай първия им концерт у нас излезе сингъла "Precious", още от първото слушане на човек му ставаше ясно, че това парче ще стане хит. Убийствено добра песен! А идеята на синглите е точно това - да грабне максимално количество слушатели, не само дивоутитата. Да стане хит. Да представи албума по най-добрия възможен начин и да подпомогне неговата продажба. Дори "Wrong", от предишния албум, която продължавам и днес да твърдя, че е безобразно скучна и слаба, те грабваше с повтарящия се припев и те караше да се заслушаш.

"Heaven"? :lazy2:

Искрено се надявам албумът да е с класи над тази песен. Но се съмнявам :(
I don't know how I managed it...

#285 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 31 януари 2013 - 17:27

View Postmarillion, on 31 януари 2013 - 17:05 , said:

Лично аз харесах директната реминсценция към АЛБУМА с главно "А", както и градацията и прогресивното /като форма/ развитие на основната тема...

Не откривам нищо, което директно да ме препраща към Songs-a. Освен може би мощното пеене на Дейв и далечната асоциация с постройката на "Condemnation". Но за сравнение между качествата на двете парчета и дума не може да става. Онова ти изтръгва сърцето, а това е просто една добра песен.
Ако Мартин си мисли, че само с използването на повече китари и повече блус схеми ще успее да ревизира онази Черна дупка от 93-та, според мен много се лъже. Songs-ът е бездънен. Освен ярките и грабващи мелодии, аранжиментите там сякаш са триизмерни.
Слушай силно!

#286 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 01 февруари 2013 - 09:42

Хайде, "Heaven" вече и с видоклип.
Слушай силно!

#287 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 01 февруари 2013 - 10:05

^ "Твоят" човек почти не влиза в кадър, едва в края получава внимание. Прави впечатление внушението за изпълнение на стандартна рок група с вокалист, китарист, барабанист и човек зад пианото. Продължавам да твърдя, че моето усещане е за чудовищен албум и вече нямам търпение да разбера дали съм прав...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#288 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 01 февруари 2013 - 10:12

И аз не чувам кой знае какви препратки към "Songs...", но за чудовищността на "Heaven" не ми и хрумва да споря - отдавна песен на DM не ми беше харесвала толкова много.

#289 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 01 февруари 2013 - 10:16

Той, Боря МЕГА Жегата, вече подсказа какво имам предвид под препратки към ОНЗИ Албум... ;)

Поне моите възприятия по отношение на Heaven сочат директно продължение на Condemnation и лично аз съм много доволен от случващото се...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#290 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 01 февруари 2013 - 23:37

Струва ми се, че идващият албум ще е най-забележителен със силните вокали на Дейв.

Иначе песента ми идва малко прекалено приспивно. Не е заради ритъма, Депеш може да имат бавни песни, но никога просто приспивни. Напротив, бавните песни на Депеш са обикновено бездънни емоционални ями. В този случай само вокалите на Дейв ще копаят ямата надолу, защото засега не усещам друго.
Разбира се, трябва да изчакаме целия албум, за да правим каквито и да било сериозни заключения.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#291 Vaskes

Contemplator

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Interests:Post-punk, Industrial, Gothic Rock, Punk, New Wave, Rock'n'Roll, Orchestral, Instrumental, Experimental

Posted 02 февруари 2013 - 00:43

Heaven звучи адски безлично. Нито е синтпоп/уейв, нито има дълбочина, нито е запомняща се с нещо, каквото и да е, дори пеенето на Дейв не ми направи впечатление.

All That's Mine, от друга страна, определено ми хареса, има характер тая песен, и като звучене и като текст ми хареса много повече от Heaven.
There's a devil crawling along your floor

#292 glimpse

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 46 posts

Posted 02 февруари 2013 - 17:54

На мен много ми допада Heaven. Дайте й шанс, определено е от песните които не те хващат от първо слушане, но пък след това стават любими.
When I was a child, I caught a fleeting glimpse, out of the corner of my eye...

#293 alarmapunk

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 168 posts

Posted 03 февруари 2013 - 09:05

David Gahan е заприличал на Евгени Минчев. Парчето "Heaven" като композиция и аранжимент е DM изпълнява лошо Keane.

Edited by alarmapunk, 03 февруари 2013 - 09:06 .

#294 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 февруари 2013 - 09:33

Понеже в тази тема доста говорихме за стадиони, та го пускам тук:

"Тодор Батков: Стадионът ще се казва както досега

Тодор Батков разкри някои интересни подробности около новия стадион на .

Собственикът на "сините" гостува в шоуто на БНТ 1 "Денис и приятели" и сподели, че вероятно новият стадион на тима ще се казва така, както досега - "Георги Аспарухов", а целият комплекс ще носи друго име.
”Ще направим всичко възможно за 24 май 2014 година да са готови сектор „А” и сектор „Б”. Всъщност сектор „А” със сигурност ще бъде готов. За сектор "В" – зависи от договора с новия генерален
спонсор”, коментира собственикът на .
Той допълни, че не е гледал на живо взривяването на сектор „А” и дори не го е наблюдавал след това по телевизията.
„Вероятно ще бъде дадено допълнително име. Стадионът ще се казва както досега, а целият комплекс ще има друго име. Водим разговори с възможно най-сериозния
спонсор.
Водим преговори с една чужда фирма, която иска да инвестира, с правото да организира концерти на стадиона”, допълни собственикът на „сините”."

#295 stivan

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 137 posts

Posted 08 февруари 2013 - 22:08

View PostNovak Djokovic, on 08 февруари 2013 - 09:33 , said:

Понеже в тази тема доста говорихме за стадиони, та го пускам тук:

"Тодор Батков:
Водим преговори с една чужда фирма, която иска да инвестира, с правото да организира концерти на стадиона”, допълни собственикът на „сините”."
Live Nation?
"Металистите - това е най-развитата и напредничава класа и никой не може да отрича, че тъкмо те са предния отряд на целия пролетариат. (В.И.Ленин,"Събрани съчинения", том 24)"

#296 tormentor

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 09 февруари 2013 - 21:09

американската компания AEG !

Edited by tormentor, 09 февруари 2013 - 21:10 .

#297 alarmapunk

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 168 posts

Posted 11 февруари 2013 - 09:13

може би ще трябва да преговарят и с друга фирма да им изгради транспортна подземна инфраструктура, за да може и феновете от западна София да са доволни.

#298 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 февруари 2013 - 09:20

^
Точно до стадиона ще има спирка на метрото.

#299 alarmapunk

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 168 posts

Posted 11 февруари 2013 - 17:59

идеалка, значи се създават условия и за туризъм.

#300 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 12 февруари 2013 - 09:47

^
"Герена" е чувствително по-близо до Центъра от зала "Христо Ботев" и Зимния дворец, където са се провели десетки рок концерти. Но трябва да се мрънка :yes:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users