Jump to content

Depeche Mode в София12.05.2013 г. - стадион "Локомотив"

• You cannot reply to this topic
407 replies to this topic

#121 Ясмина

Тъмна земя

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 338 posts

Posted 24 октомври 2012 - 16:18

Posted Image

...и така нататък :)))))))))))

Edited by Ясмина, 24 октомври 2012 - 16:32 .

...и покапаха жълти капки...

#122 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 24 октомври 2012 - 16:26

В Београд са с 20 лв по-евтини билетите. Мисля да бойкотирам СМЕ :) Точно 120 лв ще ми излезе с пътя до там ако сме 4-ма в кола ;)
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#123 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 24 октомври 2012 - 16:28

View PostTHE DEADMAN, on 24 октомври 2012 - 15:34 , said:

Колкото и да се дискутира тази тема, едва ли нещо може да се направи.

Да, нищо не може да се направи. Но поне ще има яснота и единна позиция по въпроса. А не да падне концерт и промоутърът, който в същото време публично и селяшки парадира, че притежава пет скъпи лични автомобила, едва ли не да обвинява на всеослушание българския фен, че бил предпазлив, купувал билети в последния момент, нямал фестивална култура, не струвал и прочие...
Това просто не е вярно и трябва да бъде НАКАЗВАНО! Българският фен жертва много повече за любимите си групи от своите събратя в Европа, че и по света. Факт! И затова трябва да бъде уважаван, а не третиран като дойна крава.
Запитайте се, какво ще се случи със съответния германски промоутър, ако за концерта на Depeche Mode обяви средна стойност на билета 550 EUR (нашата цена, съотнесена към средните работни заплати в Германия и България). Едно съм сигурен - при такава цена, ако концертът в Германия изобщо се състои, няма да е на стадион. :no: А може и в Арена да не е.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#124 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 24 октомври 2012 - 16:36

В момента слушам "Дарик". Говори се за грандиозна реконструкция на ст. "Г. Аспарухов". Не вярвам това да е било решено днес. Може и да е партенка, преди време от ЦСКА дори идеен проект представиха...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#125 Ясмина

Тъмна земя

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 338 posts

Posted 24 октомври 2012 - 16:38

не е партенка, но дано смогнат до 12-ти май...

#126 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 октомври 2012 - 16:42

^^
Казаха ли кога започва ремонтът? В нета намирам само, че ще свърши до края на 2015-та.
I don't know how I managed it...

#127 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 24 октомври 2012 - 16:43

Няма как да смогнат, става дума за откриване по случай 100 годишнината на отбора от Герена, а това означава някъде през 2014 г...

Не, Ози, нищо конкретно...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#128 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 24 октомври 2012 - 16:46

Ето повече инфо и аудио запис от изказването на Иво Тонев:

http://gong.bg/view_...ticle_id=305697
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#129 Ясмина

Тъмна земя

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 338 posts

Posted 24 октомври 2012 - 16:51

информацията, която получих току-що е, че през февруари се планира стадионът да е почти напълно разрушен, което автоматично показва, че няма да е готов за месец май. остава вариантът да започнат ремонтните работи чак след концерта или да го изместят на друг стадион, което мен лично изобщо не ме бърка..

#130 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 24 октомври 2012 - 16:57

Да, теб не те бърка, но хората със закупени места по всяка вероятност ще ги "бърка". На концерта на РХЧП помогнах на едни румънци, които си бяха купили седящи места за сектор "В" на "Г. Аспарухов". Това преместване от стадион в зала създаде доста неудобства, същото би се получило и при преместване от един стадион на друг, защото стадионите не са идентични и седящите места не могат да се препокрият автоматично...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#131 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 24 октомври 2012 - 17:57

И аз ще взема отношение по 1-2 от повдигнатите въпроси :)

View Postviolator, on 24 октомври 2012 - 08:42 , said:

Ерго, при подобни цени и U2, и The Rolling Stones (а специално при тези групи средната цена на билета принципно е поне с 20% по-висока от тази на Depeche), няма да напълнят националния стадион. :no:

Лично аз съм убеден, че точно двете посочени от теб групи ще го напълнят без никакъв проблем дори при 50 % по-висока цена на билетите в сравнение с тази за Depeche Mode, като това важи с особена сила за концерт на Rolling Stones. Защо мисля така? Съгласен съм с това, че не трябва да приемаме личната покупателна способност на някой от нас например с тази на болшинството хора и не го правя. Ясно е също така, че за жалост такава цена е абсолютно непосилна за много, много хора, или по-точно казано за огромния процент от населението на България. И все пак, нека се има предвид, че тук живеят и хора с много високи доходи, при това съвсем не малко. Да, малко като процент от общото население, но не и малко като чиста бройка. Това важи най-вече за София, разбира се, но такива хора има във всеки дори малък град. Именно това са и т.нар. "кибици", много от които биха дали мило и драго да говорят пред познатите си как са били на концерт на име от такъв чудовищен калибър като Стоунс или Ю Ту, даже и да не могат да разпознаят дори 1 песен на някоя от двете групи. Това е първата група хора, които не само имат финансовата възможност да посетят концерта, а и необходимия стимул да го направят :lol: Убеден съм, че те са много голям брой. Втората група хора според мен са чужденците. Първо, кратко търсене с Гугъл показва, че групата не е имала турне от около 6 години насам, т.е. и без това огромният по начало интерес вероятно сега ще бъде още по-голям от обикновено. Второ, готов съм да се обзаложа, че при евентуален техен концерт в България няма да има такъв в нито една от съседните страни. Трето, сигурен съм, че интерес към произволен техен концерт ще имат много хора от всяка част на света, дори такива в чиито страни те ще имат концерт. Като цяло ни-най малко не бих се учудил ако чужденците на такъв концерт в София доближават броя на българите.

Тези две групи и особено Стоунс имат просто галактическа популярност, а този фактор не трябва да се подценява...

View Postviolator, on 24 октомври 2012 - 09:22 , said:

Ако цената нямаше основно влияние, значи този концерт беше за стадион Васил Левски, тъй като аз лично залагам главата си, че почти няма човек от онези 40 хиляди на Локомотив, който не би си доставил отново същото удоволствие на една разумна цена.

Съгласен съм с предходните на цитираното изречение. Вероятно си прав и в цитираното от мен, но просто искам да отбележа, че аз щях да съм такъв човек. Дори при цена от 2 лева, аз пак не бих отишъл втори път на концерт на DM, просто защото аз бях кибик на първия и тогава задоволих интереса си да видя какво представлява на живо тази толкова популярна група, на която не съм фен. Разбира се ни най-малко не искам да кажа, че при цена на билетите сходна на тези от 2006 сега нямаше да отидат нови и нови кибици като мен или пък голяма част от тези от 2006 г. Ясно е, че не е така.

View PostOzzy, on 24 октомври 2012 - 09:25 , said:

Може ли някой да се сети за друга стока, каквато и да е било тя - - чиято цена да се е вдигнала за последните 3 години със 100 %, а за последните 6 - с близо 300 %? Има ли друга такава стока, освен "билет за концерт"?

Не, наистина не мога. Не мога обаче да се сдържа да не отбележа, че това има връзка с една друга дискутирана във форума тема, която породи доста противоречиви (меко казано) мнения, а именно купуването на оригинална продукция и в частност на дискове. Именно огромното намаляване на продажбите на албуми е една от двете основни причини абсолютно всички групи по света да вдигат цената си за концерт, тъй като при намаляващите сериозни приходи от продажба на албуми тя представлява все по-голямо и по-голямо перо в приходите на групата.

Разбира се както намаляването на продажбите, така и увеличаването на хонорарите на групите за концерти са с коренно различни мащаби в зависимост от популярността на конкретната група, но пряката връзка между двете е несъмнена и е посочвана не един път както от безброй групи, така и от мениджмънта им.

#132 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 24 октомври 2012 - 17:59

View PostOzzy, on 24 октомври 2012 - 16:42 , said:

Казаха ли кога започва ремонтът? В нета намирам само, че ще свърши до края на 2015-та.

Егати, това ако се окаже вярно... че хората за толкова време построяват напълно нов стадион от нулата...

#133 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 октомври 2012 - 18:04

^
Ето...

#134 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 24 октомври 2012 - 18:21

Да, благодаря. Въпреки че това всъщност изобщо не ме интересува, просто се "учудих" с каква светлинна скорост се работи тук :lol:

Между другото само аз ли виждам известни разминавания между заглавието на статията (Левски вдига нов стадион) и второто изречение (Според изп. директор Иво Тонев е задвижен проект за реконструкцията на стадиона)? :lol:

#135 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 октомври 2012 - 18:28

Ами, то е средно между двете... Нали ще сриват до основи 3 от 4 сектора и ще ги строят наново.

#136 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 24 октомври 2012 - 18:29

В газетата "Стандарт"-ъ, по мои и чужди наблюдения, преекспонираните, стигащи до малоумие и неотговорящи на съдържанието заглавия са канон :spiteful:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#137 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 24 октомври 2012 - 18:41

View Postsatanicart, on 24 октомври 2012 - 18:21 , said:

Между другото само аз ли виждам известни разминавания между заглавието на статията (Левски вдига нов стадион) и второто изречение (Според изп. директор Иво Тонев е задвижен проект за реконструкцията на стадиона)? :lol:

По-горе съм дал линк към "Гонг". Освен в писмен вид, инфото може да бъде чуто от аудио файл. Не знам защо никой не обърна внимание на източника, а коментирате журналистически интерпретации по думите на Тонев...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#138 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 25 октомври 2012 - 12:36

"Според "ТВ7" новият стадион на Левски ще бъде за 28 000 зрители. Събарянето по сектори на сегашното съоръжение ще започне през февруари 2013. Най-вероятно "сините" ще се преместят за около година и половина на Националния стадион "Васил Левски", където ще играят домакинските си срещи."

Ако наистина февруари започнат събаряне на сектори, то концерт там през май със сигурност няма да има.

#139 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 25 октомври 2012 - 14:10

Какво е положението със стадион Локомотив? Там също мисля, че се извършват ремонти, за да могат да се провеждат различни мероприятия. Ако стадионът е годен за ползване нищо чудно да се проведе отново там.

#140 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 25 октомври 2012 - 14:18

^
В момента не е годен. Но преди седмица четох някъде, че скоро май Локото пак щели да играят там. Което значи, че нещо се работи по стадиона, но пък се съмнявам да са направили генерален ремонт на трибуните, които бяха в окаяно положение когато бях там за последно. Буквално се разпадаха и не вярвам до пролетта да има коренна разлика, още повече, че предстои зима. А и секторите на стадион "Локомотив" са по-особени. Те не са съпоставими с тези на "Герена" и с билетите по трибуните ще настане хаос.
"Армията" също няма лиценз. Уж обещават и там скоро нещо да се промени, но се съмнявам, че до месец май ще стане.
Чичо Венци не дава стадион "Славия" за подобни мероприятия.
"Академик" го ремонтираха до скоро, но май в момента са спряли - сигурно нямат пари. А и този стадион съвсем не е съпоставим с "Герена".
Вариантите действително не са много. Дори бих казал, че ако концерта се мести на друг стадион, то опцията май е само една (ако до напролет не станат някакви чудеса) - "Васил Левски".

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users