Jump to content

"Sofia Rocks - 2013"26.07.2013 - Национален стадион "Васил Левски"

• You cannot reply to this topic
355 replies to this topic

#301 alarmapunk

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 168 posts

Posted 27 юли 2013 - 10:42

View PostOzzy, on 27 юли 2013 - 08:25 , said:

^
.... А относно Олигарски - снощи беше първият концерт в живота ми, на който в паузите между групите на всеки 5-10 минути публиката спонтано започваше да вика "О-СТАВ-КА!", а по едно време дори запя и химна.....
Стана традиция през последния месец на концерти на интернационални групи в София публиката да скандира "О-став-ка!". Основно се използва за "викане на бис". Снощи Рамщайн обаче, май не бяха извикани с О-став-ка, или поне скандиранията около мен не бяха такива.
Това шоу като че ли е по-симпатично от предното като креативност. Саунда беше чук.
И бирата беше евтина 2.50 за бира на фестивал си е много добър жест спрямо феновете. Имаше много излишни зрители с "червени тениски". Според мен публиката в бг се самодисциплинира след почти двумесечен протест. evala.

#302 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 27 юли 2013 - 10:58

Беше супер концерт! Страхотни Рамщайн, Булет също много ми харесаха. Групата преди Булет, при цялото ми уважение, няма място на такъв фест. Жалко, че нямаше толкова много хора, колкото обикновено, но при тези цени на билетите и този организатор ми се струва, че посещението беше на ниво.

2/3 от публиката ми напълниха душата с виковете ОСТАВКА! Останалите, които освиркаха ми се струва, че или са много тъпи или са слепи и не виждат, че комунистическата и турска сган затрива страната ни. Но това е оф-топик, за което се извинявам.

Чакам с нетърпение репортажа на Катехизис, сигурен съм, че ще е много интересен. Браво на Рамщайн за шоуто и благодаря за страхотното удоволствие в тези смутни дни :)
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#303 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 27 юли 2013 - 11:25

Ровейки из нета за клипчета от снощи, попаднах на тази изключително симпатична банда, с особено силен (във всяко едно отношение) барабанист B)

I don't know how I managed it...

#304 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 27 юли 2013 - 11:27

А тук подгряват и самите Rammstein:

#305 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 27 юли 2013 - 12:30

View Postalarmapunk, on 27 юли 2013 - 10:42 , said:

И бирата беше евтина 2.50 за бира на фестивал си е много добър жест спрямо феновете.
А още по-добър жест щеше да е да е бира, а не пикня. За първи път присъствам на фестивал, на който не изпих и грам бира :(
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#306 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 27 юли 2013 - 12:35

Нещо друго, което ми направи впечатление вчера. Излязох от стадиона веднага след края на последното парче, още докато групата се покланяше. Излизам от входа откъм парка и срещу мен....... стотици хора. Много народ. Досега не съм виждал такова количество от фенове (или просто любопитни люде), които стоят отвън и слушат концерта. В Каварна съм свикнал на тази картинка - там пред стадиона винаги има огромно количество хора, които не си купуват билет, стоят до стадиона, пият бира и слушат групите, които в този момент свирят. Но в София чак на такава картинка не бях попадал. Обиколих целия стадион, за да стигна до "Гурко" - пред всички входове положението беше същото. Което е доста тъжно всъщност, защото означава, че това са хора, които искат да са вътре в стадиона, но не могат да си го позволят. За болшинството говоря, де. Винаги има кибици, които се мотаят около стадионите просто от любопитство.

#307 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 27 юли 2013 - 12:37

^^На павилиончето пред главния вход на статиода, кен "Стела" беше на същата цена. Имаше и други видове бира.

Edited by HeathenHeart, 27 юли 2013 - 12:37 .

Hedniska Blod

#308 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 27 юли 2013 - 12:37

View PostSatyr, on 27 юли 2013 - 12:30 , said:

А още по-добър жест щеше да е да е бира, а не пикня. За първи път присъствам на фестивал, на който не изпих и грам бира :(

Да. Първо изпих четири. После още две. После още две. Не усетих кой знае какъв ефект върху себе си, а ако бирата е истинска, такъв задължително трябваше да има :lol2:

#309 McVicar

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 70 posts

Posted 27 юли 2013 - 12:52

Въпрос на тренинг. Явно си добър. :yes: А при нас продаваха и еднолитрови пластмасови каменици вътре на стадиона на цена 4 лв. А барабаниста от горните клипове наистина е убиец... :secret:

Edited by McVicar, 27 юли 2013 - 13:04 .

#310 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 27 юли 2013 - 13:48

Така, събудих се вече. След емоцията снощи да обобщим с няколко реда какво се случи на Sofia Rocks 2013. Започвам с отпадането на Dorn. Група, която едва ли липсваше на някого и затова отпадането и не доведе до оплаквания. Интересно е да се отбележи, че доста често взе да им се случва на БЕК да им отпадат групи в последния момент. Дали поради тяхна вина или нещо свързано със самата група, но е факт, че им се насъбра. Съдба, предполагам. Хубавото беше, че бяха заместени с друга банда и то чужда. За съжаление пак имаше закъснение с отварянето на вратите, около час и нещо над обявеното, но в България това стана редовна практика и всеки път си го говорим. Важното е, че дългото чакане от сутринта си заслужаваше и се метнах на оградата. La Frontera се представиха нелошо като за откриваща група. Вокалистът им се вживяваше малко повече от необходимото, но бяха поносими. Hamatom определено раздвижиха редиците и публиката остана доволна от тях. Направиха добро шоу с маймуните и очаквам доста хора да им обърнат внимание. Enslaved не се вписаха в програмата. Нищо против групата, но не беше за това издание. Bullet For My Valentine са група, която не ми е по вкуса, но се представиха доста добре, а и предполагам, че зарадваха феновете си в България. Напълно е възможно да се върнат за самостоятелно участие. Дойде ред за голямото име в програмата и тези, заради които посетих Sofia Rocks - RAMMSTEIN! Каквото и да кажа ще е малко. Който е бил на техен концерт знае за какво опустошително събитие става въпрос. Запалиха ни отново, още по - брутално от предишния път. Стегнат сет, без почти никакви паузи между песните. Страхотно шоу и сценично присъствие на сцената, огньовете бяха повече и доста по - силни от 2010. На няколко пъти имах чувството, че лицето ми ще изгори. :D Поливането с пяна също беше доста по - обилно от миналия. :D Истински професионалисти, които ни отвяха зверски и не усетих колко бързо мина времето с тях. Пак да дойдат, пак ще се посети. Група, която няма да те остави безразличен!

П.С. по моя преценка бяхме над 20 000 души със сигурност, може би около 25.

Edited by THE DEADMAN, 27 юли 2013 - 14:00 .

#311 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 27 юли 2013 - 14:45

Култови Rammstein,за втори път се убедих.По-яко беше от предния път,особено на Buck Dich и Main Tail.Но освен Rammstein Bullet другите групи въобще не ставаха.Повечето хора,дори не разбраха,че Дорн са сменени,аз също,но влязох към края на LA FRONTERA.Някой си мислеха дори,че това били Хематом.Очаквах повече публика като цяло.И друго,което забелязах.За първи път не бях front of stage,а standing regular.Реално погледнато няма никакво значение дали имаш билет за седалките или за standing regular.Влизаш си свободно.Само отпред не можеше да се влиза.Та не виждам смисъл на има 4-5 вида билети,при положение,че са точно 2.Другото са излишни 10-20 лева отгоре.Добре,че както винаги си намерих по-евтин билет от обява,50 кинта за standing regular.

Edited by jasta, 27 юли 2013 - 14:46 .

#312 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 27 юли 2013 - 15:24

А, защо имаше екрани, но не бяха използвани?! :dntknw:

#313 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 27 юли 2013 - 19:48

Няколко човека от публиката ми обясниха, че екрани на Рамщайн няма по принцип. Нямам идея дали е така или не, но на мен ми липсваха честно казано. Това, което казва Ози за хората извън стадиона е адски тъжно. Особено на фона на факта, че наистина реално има 2 вида билети - front stage и standing regular. И с двата вида можеш да ходиш навсякъде. Дано организаторите си вземат бележка за следващия път, защото не ме кефи винаги да си купувам най-скъпите билети, а всъщност да няма никакъв смисъл от това....
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home

#314 Karolina

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 102 posts

Posted 27 юли 2013 - 20:41

Мисля, че посещаемостта беше слаба по принцип, но пък доста над моите очаквания, които бяха къде-къде по-песимистични. Аз очаквах 10000 с мъка, и евентуално преместване в Арена Армеец. Реално бяха около 20000 човека, не повече, но достатъчно, за да се създаде впечатление за нагъчкан (половин) стадион. Пък Рамщайн може и да не са виждали по-нататък зад загражденията, все пак достатъчно прожектори им светят в очите, току виж не обърнали внимание на факта, че половината стадион е празен...

И наистина имаше много хора отвън.

#315 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 27 юли 2013 - 21:47

Лудници :harhar:
Posted Image

#316 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 28 юли 2013 - 01:21

View Postdani1948, on 27 юли 2013 - 19:48 , said:

Няколко човека от публиката ми обясниха, че екрани на Рамщайн няма по принцип.

:no: Най - малкото 2010 имаше.

#317 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 28 юли 2013 - 01:44

Триакордни впечатления от фестивала:

Първите две групи - пропуснати по обективни петъчноработни причини.

Enslaved - първи досег с музиката им. В началото - зле. Постепенно взеха да ми харесват. Достатъчно, за да им дам шанс и студийно. Една от песните им беше с ритъма на "Jump in the Fire" на Металика, ама по-бавен. :)

Bullet for My Valentine - прекалено малко песни от дебюта, който наистина харесвам. И поредна "ънтрю" група, която се хареса на един мой приятел-(псевдо) прогресар. :P

Rammstein - Страхотно шоу и звук. Тил дори влезе в контакт с публиката на два пъти. :shok: Липсваше ми "Reise, Reise" и още няколко парчета от едноименния и Rosenrot.

Шрак:

https://www.facebook...&type=1

Edited by Jimmy Pop, 28 юли 2013 - 01:45 .

#318 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 28 юли 2013 - 08:02

View Postdani1948, on 27 юли 2013 - 19:48 , said:

Няколко човека от публиката ми обясниха, че екрани на Рамщайн няма по принцип.

18 юли, седмица преди нашия концерт:

Принципно, на самостоятелен концерт и аз не се сещам да слагат екрани, но явно, когато става въпрос за фестивално участие, това нещо си зависи от конкретния фестивал.

#319 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 28 юли 2013 - 09:27

Явно, не знам... През 2010 свириха на сцената на Металика, така че екрани така или иначе си имаше. По повечето ДВД-та обаче нямат. Може би наистина зависи от самия фест. Както и да е, според мен трябва да има екрани на такива събития :)
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home

#320 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip