Jump to content

"Sofia Rocks - 2013"26.07.2013 - Национален стадион "Васил Левски"

355 replies to this topic

#181 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 29 март 2013 - 15:30

Както вече няколко пъти казах - възприятията ми за понятието и преживяването фестивал явно са диаметрално различни от вашите и странни за много от вас. За мен има огромна разлика между (да речем) Хелоуийн в студио (не притежавам нито един техен албум и нямам намерение да притежавам) и Хелоуийн на концерт. На самостоятелен такъв няма да им отида, но едно 45-минутно сетче по време на фестивал бих посрещнал с отворени обятия (по-точно уши). Възприятия и нагласи. Иди ги разбери. :)

П.С.: Аз като не мога да го кажа ясно, други го правят вместо мен:

View PostSatyr, on 29 март 2013 - 15:28 , said:

За обща култура и за веселба. На Световно първенство само отборите, които подкрепяш ли гледаш? И ако никой от тях не стигне до финала - не гледаш ли финала?
Ако на един фестивал има 2 групи, които харесваш и 8, които харесваш - по каква точно логика приемаш това едва ли не като лична обида или като нещо направено нарочно, за да ти е неприятно?

Posted Image

View PostEnvy, on 29 март 2013 - 12:40 , said:

И пак да кажа (този път по повод изказването: "Те фестивалите са затова. Другото се нарича концерт и там отиваш, щото си фен на тоя или оня.") - Sofia Rocks 2013 не е фестивал. Sofia Rocks 2013 е концерт на "Rammstein + Guests", както си пише и на официалния плакат (справка - тук).

Те могат и "Десети конгрес на ДКП плюс гост-лектори" да го кръстят. И какво от това? През 2011 г. да не би да гледахме концерта "Judas Priest & Guests"?

Edited by Jimmy Pop, 29 март 2013 - 15:43 .

#182 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 29 март 2013 - 16:36

View PostJimmy Pop, on 29 март 2013 - 15:30 , said:

Те могат и "Десети конгрес на ДКП плюс гост-лектори" да го кръстят. И какво от това? През 2011 г. да не би да гледахме концерта "Judas Priest & Guests"?

Не знам вие какво сте гледали - лично аз гледах само Priest, без guests. ;)

#183 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 29 март 2013 - 16:51

^
^^

От моя гледна точка пък, това 2011 г. беше концерт на Mike & The Mechanics с разточително детско афтърпарти. :)
-----------------------------------------
Слушай силно!

#184 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 30 март 2013 - 13:23

^ :yes:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#185 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 04 април 2013 - 11:23

На Световно първенство само отборите, които подкрепяш ли гледаш? И ако никой от тях не стигне до финала - не гледаш ли финала?

Предполагам говориш за футбол. Много отдавна не гледам световни (а и европейски) първенства - безкрайно скучни са ми. Не мога да си причинявам подобно нещо. Гледам отделни мачове, обикновено не повече от 5-6 от първенство.

Логиката за гледане на мачове и групи при мен е абсолютно еднаква - ако мисля, че нещо ще ми е интересно се опитвам да го гледам. Ако мисля, че няма да ми бъде интересно - не виждам причина да си губя времето с него.

Ако на един фестивал има 2 групи, които харесваш и 8, които харесваш - по каква точно логика приемаш това едва ли не като лична обида или като нещо направено нарочно, за да ти е неприятно?

По никаква логика не го приемам така - никъде не съм казал подобно нещо :) Казвам само, че гледам групите които ми харесват, а другите просто отебавам - без да се обиждам лично, без да ми е неприятно и т.н. Би ми било неприятно да гледам и слушам тъпи за мен групи - но аз не го правя :)

#186 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 април 2013 - 12:36

Добре. Значи ти вече не си или почти не си футболен фен.

Ако продължим аналогията - тогава ти не си или почти не си рок фен. Щом на един рок фестивал с 10 групи, ако само 2 са ти любими, то този фестивал не те интересува, е горе-долу същото като с първенствата ;)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#187 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 04 април 2013 - 13:43

Отдавна вече не съм "футболен" фен - фен на съм на конкретен футболен отбор, а не на спорта като цяло :)

View PostSatyr, on 04 април 2013 - 12:36 , said:

Ако продължим аналогията - тогава ти не си или почти не си рок фен. Щом на един рок фестивал с 10 групи, ако само 2 са ти любими, то този фестивал не те интересува, е горе-долу същото като с първенствата ;)

Не, не съм рок фен - не мога да понасям рок, повръща ми се от тази музика. Аз съм метъл фен :lol:

Сега малко по-сериозно - в контекста на разговора формулировката ти е много, много грешна. Ти казваш "Щом на един рок фестивал с 10 групи, ако само 2 са ти любими, то този фестивал не те интересува" - това не е вярно защото ще посетя въпросния фестивал заради двете любими за мен групи. А аз казах "Ако харесваш (примерно) 2 групи от общо (примерно) 10, защо по дяволите трябва да гледаш и слушаш останалите 8?" - това означава само, че ще се постарая да не гледам и слушам останалите осем групи, които за мен са тъпи. Не означава, че няма да посетя фестивала - означава, че няма причина да се затормозявам с някакви кретени на сцената :)

Явно не си ме разбрал правилно. Може и аз да не съм се изразил достатъчно ясно :)

#188 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 април 2013 - 13:47

Да, вероятно е имало неразбиране. Под "защо по дяволите трябва да гледаш и слушаш останалите 8" аз разбрах, че не би посетил такъв фестивал.

Иначе - метълът е поджанр на рока, така че не е много коректно да се прави такъв вид разграничаване :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#189 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 04 април 2013 - 14:46

View Postsatanicart, on 04 април 2013 - 13:43 , said:

означава, че няма причина да се затормозявам с някакви кретени на сцената :)
Защо да са кретени? За други може да са любими групи, а и като хора да са супер свестни. Не си длъжен да ги харесваш, ама им уважавай труда и не им лепи разни квалификации.
Hedniska Blod

#190 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 04 април 2013 - 16:04

View PostSatyr, on 04 април 2013 - 13:47 , said:

метълът е поджанр на рока

Принципно е така, но аз винаги съм се опитвал да забравя тази подробност защото тя ме дразни.

View PostHeathenHeart, on 04 април 2013 - 14:46 , said:

не им лепи разни квалификации.

Не върви във всяко изречение да пиша

View Postsatanicart, on 04 април 2013 - 13:43 , said:

които за мен са

Edited by satanicart, 04 април 2013 - 16:05 .

#191 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 04 април 2013 - 16:59

^ Излиза, че:
1. Те дразни това, че метълът е поджанр на рока.
2. Който свири нещо, което не ти харесва за теб е кретен.

На английски има една дума "ridiculous", която идеално описва ситуациите в 1 и 2.
Hedniska Blod

#192 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 04 април 2013 - 17:56

View PostHeathenHeart, on 04 април 2013 - 16:59 , said:

^ Излиза, че:

На английски има една дума "ridiculous", която идеално описва ситуациите в 1 и 2.

Абсолютно неадекватни коментари!!! Мислех да напиша и по-обидно определение, но няма. Без въобще да схванете или да опитате да разберете позицията или пък какво иска да каже човекът "satanikart"!
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold

#193 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 04 април 2013 - 18:23

^ Би ли се обосновал, т.е. да обясниш.
Hedniska Blod

#194 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 04 април 2013 - 19:24

View PostHeathenHeart, on 04 април 2013 - 18:23 , said:

^ Би ли се обосновал, т.е. да обясниш.

Кое да обясня? За футбола? За рока? За метъла? За тоталното нежелание да бъде разбаран човек? За фестивалната култура? За еднодневните билети или липсата им? За това, че нама блек? Или нещо друго?
Nothing to prove
We're too old too cold
Too old and too cold

#195 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 04 април 2013 - 20:32

^Е как кое? Твърденията от предишния ти пост естествено - защо смяташ коментарите за неадекватни и защо смяташ, че не сме разбрали какво е искал да каже satanikart, респективно какво ти си разбрал, че е искал да каже.
Hedniska Blod

#196 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 04 април 2013 - 21:53

^ Излиза, че:

Дразни те това, че някой нещо си класифицирал, казал си мнението, без да се опиташ да разбереш гледната му точка. И май забравяш, че всеки може да си има мнение и да си го казва, независимо дали ти харесва или не. И се изказваш жлъчно по този повод. После правиш абсолютно същото /класифицираш нещо/. С какво се различаваш от човека "satanicart"? И трябва ли хората да се изказват жлъчно спрямо твоите коментари? Или трябва да се обясняват?
За футбола искаш ли разяснение?
Nothing to prove
We're too old too cold
Too old and too cold

#197 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 04 април 2013 - 23:16

^Разбрах гледната точка, не съм съгласна с някои придружаващи я квалификации и твърдения.
Всеки си преценява как да се изказва към коментарите на другия.
Когато се наложи всеки се обяснява.
Може да ти се стори странно, понякога гледам футбол и разбирам от него колкото ми е необходимо. :)
----
Хайде да напиша нещо и по другите въпроси в темата. Няколко пъти за проба съм ходила на концерт, където не ми харесва групата (групите). Било ми е скучно. На фестивал по време на група, която не ми харесва излизам, ходя да ям, за бира, вода и т.н. Ако са приключили групите, които ме интересуват, обикновено си тръгвам.
Hedniska Blod

#198 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 05 април 2013 - 10:57

^ Излиза, че:

Излиза, че не ми се занимава да обяснявам колко ridiculous би било да ти обръщам внимание :)

#199 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 05 април 2013 - 12:16

^Че някой кара ли те! :lol2:
Hedniska Blod

#200 stef_lp

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 128 posts

Posted 07 април 2013 - 08:46

satanicart, ако някой ти каже, че си кретен ще се обидиш сигурно ако не добави думите 'за мен'.. а всъщност тези думи нямат никаква нова стойност, естествено че като казваш нещо е 'за тебе'
Да знаеш че има и 'други гледни точки', и хора които ги уважават, защото осъзнават, че съществуват и че няма универсална истина в изкуството, са със сигурност по умни от тебе така че не спори с тях.

Edited by stef_lp, 07 април 2013 - 08:47 .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users