Jump to content

"Sofia Rocks - 2013"26.07.2013 - Национален стадион "Васил Левски"

355 replies to this topic

#161 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 29 март 2013 - 11:14

View Postwhiplash159, on 29 март 2013 - 10:29 , said:

Javor от разговор в skype: има еднодневни билети и блек!!!! :D :D :D
Всъщност според сайта на София Рокс - не е ясно дали има блек :lol2:

Attached Files

#162 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 29 март 2013 - 11:33

Aз пък за пореден път се убеждавам колко задръстен е Бг метъл/рок фена.Слуша 10 банални,досадни групи цял живот и като докарат нещо по-така почва да мрънка.Щом не си чувал Enslaved и Spineshank....ми ходи слушай Sweet child o mine цял живот.

Edited by jasta, 29 март 2013 - 11:33 .

#163 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 29 март 2013 - 11:36

View Postjasta, on 29 март 2013 - 11:33 , said:

Тук просто няма как да не се съглася с теб :)

През 2013 г. голяма част от рок феновете у нас още са зад Желязната завеса :(
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#164 karasko

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 39 posts

Posted 29 март 2013 - 11:37

Аз пък за пореден път се убеждавам каква изсъхнала мерудия на всяка манджа си

#165 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 29 март 2013 - 11:43

View Postjasta, on 29 март 2013 - 11:33 , said:

Щом не си чувал Enslaved и Spineshank....ми ходи слушай Sweet child o mine цял живот.

Извинявай за въпроса, но правиш ли разлика между "не си чувал" и "не харесваш"?

#166 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 29 март 2013 - 12:03

View PostEnvy, on 29 март 2013 - 11:43 , said:

Извинявай за въпроса, но правиш ли разлика между "не си чувал" и "не харесваш"?
Не знам за jasta, аз моето твърдение го изказвам въз основа няколко коментара на сайта, където се казва директно "никой освен Рамщайн не съм чувал".
Т.е. тези хора не са чували (или твърдят, че не са чували) и за Bullet-ите :D

#167 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 29 март 2013 - 12:14

Изключително много съм се дразнил на някои от мненията на потребителя jasta, но този път съм съгласен с него напълно.

Теоретично (съждествено):

Странно е да искаш всички групи на един фестивал да са ти любими, за да имаш причина да го посетиш. (Още по-странно е да си купиш билет за фестивал и да го оползотвориш, гледайки само една от групите).

От години се смея как всички, дето мрънкаха, че у нас се канели само едни и същи пенсионирани групи, сега пък мрънкат, че се канят разни непознати млади никога-неидвали-досега такива... :mellow:

Искрено се удивлявам на редовия роден рок фен от проявяваната толкова усърдно липса на каквото и да е желание от време на време да усеща приятната тръпка на това да откриеш нова любима група покрай старите ти познайници по фестивалите. Да разшириш кръгозора си. Ей така, без никакви положени усилия, освен да си купиш билет. Те фестивалите са затова. Другото се нарича концерт и там отиваш, щото си фен на тоя или оня.

Никога не спирам да се учудвам как редовия роден рок фен намира основание да мрънка за ВСИЧКО.

Емпирично (съществено):
Никога не съм присъствал на фестивал, на който свири повече от една наистина любима (до преди фестивала) група. И никога не съм съжалявал. Но аз може и да съм идиот... :tease:(И диод!)
На практика (не-дотам-девствено):

Цигара магара тактика! Posted Image (И кюфте за мезе!)

#168 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 29 март 2013 - 12:30

View PostJimmy Pop, on 29 март 2013 - 12:14 , said:

Странно е да искаш всички групи на един фестивал да са ти любими, за да имаш причина да го посетиш. (Още по-странно е да си купиш билет за фестивал и да го оползотвориш, гледайки само една от групите).

Не знам за такива хора, но дори и да има, няма нищо странно в това, освен ако не възприемаш себе си и възприятията ти като универсални критерии кое е нормално. Не визирам конкретно теб. Колкото до откриването на нови групи, Envy вече го е написал - има разлика между това да не си слушал и да не харесваш нещо.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#169 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 29 март 2013 - 12:40

Още по-странно е да си купиш билет за фестивал и да го оползотвориш, гледайки само една от групите.

Явно съм адски странен тип, тъй като на 26 юли смятам да направя точно това. За пореден път.

А сега сериозно - лично за мен би било пъти по-странно да изтърпя няколкочасовото свирене на 5 групи, които категорично не ми харесват, само за да дочакам да видя и чуя едната група, която харесвам. Струва ми се доста по-логично просто да си спестя подобно изживяване и да отида направо за това, което ме интересува, вместо да кибича на стадиона, да си поглеждам часовника през 15 минути и да дразня с пасивното си присъствие феновете на въпросните 5 групи.

И пак да кажа (този път по повод изказването: "Те фестивалите са затова. Другото се нарича концерт и там отиваш, щото си фен на тоя или оня.") - Sofia Rocks 2013 не е фестивал. Sofia Rocks 2013 е концерт на "Rammstein + Guests", както си пише и на официалния плакат (справка - тук).

#170 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 29 март 2013 - 12:51

Дано го преместят в арена Армеец, защото гледката на полупразен стадион ще убие още повече атмосферата.

П.С. не можете да правите заключение на базата на 3 конкретни групи. Това дали хората ги познават не може да е предпоставка за тяхната музикална образованост.

Edited by THE DEADMAN, 29 март 2013 - 13:04 .

#171 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 29 март 2013 - 13:06

View PostTHE DEADMAN, on 29 март 2013 - 12:51 , said:

Дано го преместят в арена Армеец, защото гледката на полупразен стадион ще убие още повече атмосферата.

Полупразен стадион, когато говорим за "Васил Левски", означава поне 30 000 човека публика. Някак си не виждам това да се случи, честно.
I don't know how I managed it...

#172 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 29 март 2013 - 13:11

Е, да де, разбра какво имам предвид. В такъв случай гледката ще е още по - покъртителна. :unsure:

#173 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 29 март 2013 - 13:20

Теоретично (съждествено):

Странно е да искаш всички групи на един фестивал да са ти любими, за да имаш причина да го посетиш.

Въобще не е странно, въпрос на концепция на самия фестивал. През 2008 г., лично аз присъствах на тридневен фестивал, в който нямаше нито една група/изпълнител извън сравнително стеснения кръг на личните ми музикални предпочитания. Но, подчертавам, това е единственият фестивал, който от моя гледна точка заслужава посещение. Там става дума за пълнокръвни концерти на групи и изпълнители, а не за съкратени фестивални сетове. Или, както вече споменах, въпрос на концепция на самия фестивал...

(Още по-странно е да си купиш билет за фестивал и да го оползотвориш, гледайки само една от групите).

И тук не виждам нищо странно. Миналата година присъствах само на хедлайнерската проява от втората вечер на един фестивал в София. По-миналата година пък си тръгнах преди хедлайнерската проява на друг фестивал в София. Това може да означава само едно. Организаторът на тези фестивали е с тотално сгрешена концепция и съставя лайнъп, който се превръща в абсолютен тюрлю гювеч. Вярно, така този организатор "обира" по-широк кръг потенциални посетители, но по никакъв начин не работи за създаване на "истинска фестивална култура" в страната...

Емпирично (съществено):
Никога не съм присъствал на фестивал, на който свири повече от една наистина любима (до преди фестивала) група. И никога не съм съжалявал.

На практика това обезсмисли почти изцяло написаното от мен по-горе, но ако някога случайно посетиш фестивал с изцяло любим за теб лайнъп, може би ще разбереш позицията ми...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#174 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 29 март 2013 - 13:24

^
Аз пък виждам, че този фестивал се очертава да стане баш като за теб! Тук няма и една банда, която да не ти е в кръвната група! Вече те виждам как още по обедно време си застанал пред стадиона за да си първи на оградата :rolleyes:

#175 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 29 март 2013 - 13:40

^

Те хората ако знаеха какво правехме ние с теб (и Рося) по време на миналогодишния София Рокс преди Guns, щяха да ни нарекат не странни, а извратени.
Между другото, нашата приятелка, която игра хоро под звуците на "Унгарски танц N5" на Брамс, оня ден беше на първия ред на концерта на ФСБ. На най-гъзарското място. Оркестрина, първи ред, в средата. Ако щеш ми вярвай.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#176 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 29 март 2013 - 13:44

:lol2:

#177 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 29 март 2013 - 14:45

Аз пък на този фестивал съм ходил един единствен път, за да гледам Anthrax. Разбира се, имаше и има, и други банди, които искам да гледам, но не ходя, защото не ми харесва къде се провежда...

#178 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 29 март 2013 - 15:06

View Postmarillion, on 29 март 2013 - 13:20 , said:

Въобще не е странно

Разбира се, предполагам това не е странно за много хора, но за мен е. Явно разликата се крие в това по какъв начин възприемам фестивалите. Както казах, за мен те не са концерти, които посещавам заради конкретна/и група/и. Аз лично ходя на фестивали най-вече заради специфичната атмосфера - любимци на сцената могат да бъдат само бонус или допълнителна мотивация за посещение. Но ходи ли ми се на фест - отивам (стига да не е някой Manowarrior Fest of Steel :paladin: , макар че ако е Nanoworrior такъв - съм на първи ред! :D ) да послушам малко жива музика, пийна бира и си изкарам готино вечерта. Ако има непознати за мен банди, толкова по-добре.

Както съм казвал и друг път, аз обожавам музиката на живо. Попадал съм на случайни локални фестивалченцета, на които свирят напълно анонимни читалищни групенца, и съм се скъсвал от кеф. Фестивалите са затова - да се скъсваш от кеф. Да празнуваш триумфа на магията на живата музика. То оттам идва и самата дума "фестивал" - на германските езици "фест" означава "купон". Концертът е друго - там си концентриран, емоционално обременен и натоварен с очаквания, отдаден изцяло на твоята група, даваща всичко от себе си пред теб на сцената. Самата дума на латински означава "събиране", "хармония". "Акорд".

Концертът е обред. Ритуал. (Там двете страни се обичат и се отдават една на друга. Свята моногамия.)
На концерт цялото ти същество е в напрегнато (макар и сладострастно) съсредоточение и дъни стегнати акордни прогресии.

Фестивалът е парти. Веселба. Иху-аху, пенке-ле! (Чиста оргия. Кой когото. Без дълбоки чувства. Фън.)
На фестивал душата ти шредва безразборно като Ингви Малмстийн след злоупотреба с шоколад - хич не ти дреме за някакви си акорди.

Але-хоп! :P

Edited by Jimmy Pop, 29 март 2013 - 15:12 .

#179 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 29 март 2013 - 15:21

Фестивал или концерт - все тая, не виждам абсолютно никаква причина човек да си губи времето като гледа групи, които не харесва. Ако харесваш (примерно) 2 групи от общо (примерно) 10, защо по дяволите трябва да гледаш и слушаш останалите 8?

#180 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 29 март 2013 - 15:28

View Postsatanicart, on 29 март 2013 - 15:21 , said:

Ако харесваш (примерно) 2 групи от общо (примерно) 10, защо по дяволите трябва да гледаш и слушаш останалите 8?
За обща култура и за веселба. На Световно първенство само отборите, които подкрепяш ли гледаш? И ако никой от тях не стигне до финала - не гледаш ли финала?
Ако на един фестивал има 2 групи, които харесваш и 8, които харесваш - по каква точно логика приемаш това едва ли не като лична обида или като нещо направено нарочно, за да ти е неприятно?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users