"Sofia Rocks - 2013"26.07.2013 - Национален стадион "Васил Левски"
Started by Satyr, сеп 21 2012 11:32
355 replies to this topic
Posted 08 януари 2013 - 14:52
Само да обърна внимание на още един интересен факт свързан с "Армеец". Наскоро разбрах, че залата е почти неизползваема в светлите часове на деня. Покривната конструкция е прозрачна. Така е по проект, което е доста странно, но това е друга тема. В тази връзка управителите на залата се оплакаха от проблеми свързани с организацията на събития през деня, конкретно ставаше дума за тенис турнира на шампионите. Не знам доколко този проблем може да има отношение към провеждане на фестивал в залата, по-скоро надали ще окаже каквото и да е влияние. Още повече всички знаем, че фестивалните участия са подредени на принципа на градацията, което означава, че хедлайнерите така или иначе ще свирят на тъмно...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 08 януари 2013 - 14:59
Не знам дали покривът пропуска светлина или не, но със сигурност ще се издушим и измрем от жега, ако в края на юли набутат Рамщайн в зала. Надявам се поне този път БЕК да проявят малко здрав разум.
Posted 08 януари 2013 - 15:05
^^
Турнирът на шампионките се провежда в началото на ноември. Тогава се стъмва в около 17:00 часа. Не виждам какъв им е проблемът на "Армеец". Дори когато има три мача на ден и първият започва в 16:00, пак не би трябвало да има проблеми, защото тенис мачовете по принцип се провеждат по светло.
^
Е, искрено се надявам, че поне най-модерната зала в България е климатизирана както трябва.
Турнирът на шампионките се провежда в началото на ноември. Тогава се стъмва в около 17:00 часа. Не виждам какъв им е проблемът на "Армеец". Дори когато има три мача на ден и първият започва в 16:00, пак не би трябвало да има проблеми, защото тенис мачовете по принцип се провеждат по светло.
^
Е, искрено се надявам, че поне най-модерната зала в България е климатизирана както трябва.
I don't know how I managed it...
Posted 08 януари 2013 - 15:11
Незнам дали ще преместят в "Армеец" фестивала, но на фона на другите имената догодина пълен "Васил Левски" на 26 юли е химера. Хората избират, и едва ли всеки ще може да посети всичко, което иска догодина. Съдя по себе си и доста голяма част от познатите ми и приятели.
П.п: На Ред Хот си беше топъл септемврийски ден и смея да твърдя, че в залата беше доста приятно!
П.п: На Ред Хот си беше топъл септемврийски ден и смея да твърдя, че в залата беше доста приятно!
Edited by Joey, 08 януари 2013 - 15:12 .
Insane in my brain
Posted 08 януари 2013 - 15:17
Envy, on 08 януари 2013 - 14:59 , said:
Не знам дали покривът пропуска светлина или не, но със сигурност ще се издушим и измрем от жега, ако в края на юли набутат Рамщайн в зала. Надявам се поне този път БЕК да проявят малко здрав разум.
Сега като се замисля, Envy е прав. Това би трябвало да бъде същинския проблем на управителите, а не толкова пропусканата светлина. Нямам идея какъв е капацитета на климатичната система в залата, но определено по това време на годината и при наличие на прозрачен покрив, вътре ще бъде истински мор...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 08 януари 2013 - 15:17
^^
Ред Хот едва ли са отоплявали залата с огньове и пироефекти.
Ред Хот едва ли са отоплявали залата с огньове и пироефекти.

Posted 08 януари 2013 - 15:24
^^
В интерес на истината покривът не е съвсем прозрачен. Знам го, защото още с първото ми влизане там ми направи впечатление и си казах, че ако се провеждат концерти лятото, то за хедлайнера трябва да се чака до 21:30, за да стане тъмно. Което не е проблем - хедлайнерите по принцип към толкова излизат.
Та за покрива... На снимката долу мисля, че горе долу се вижда за какво става въпрос. Самият таван не е прозрачен. Прозрачни са двата, да ги наречем, полукръга в ляво и в дясно на тавана:
В интерес на истината покривът не е съвсем прозрачен. Знам го, защото още с първото ми влизане там ми направи впечатление и си казах, че ако се провеждат концерти лятото, то за хедлайнера трябва да се чака до 21:30, за да стане тъмно. Което не е проблем - хедлайнерите по принцип към толкова излизат.
Та за покрива... На снимката долу мисля, че горе долу се вижда за какво става въпрос. Самият таван не е прозрачен. Прозрачни са двата, да ги наречем, полукръга в ляво и в дясно на тавана:

Posted 08 януари 2013 - 15:26
Е, аз само споделих какво казаха хората от залата, очевидно имат известни трудности в тази връзка...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 08 януари 2013 - 15:28
Да ме прощавате за тъпия въпрос, обаче какво пречи прозрачните части от покрива да бъдат покрити с нещо?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Posted 08 януари 2013 - 15:34
^^
Трудностите са им, че от двата полукръга влиза светлина. Само че, на концерт хедлайнерите обикновено излизат след 21:00, а по това време вече е тъмно. В крайна сметка вече на доста концерти се нагледахме в "Армеец" - нито един не е почнал по светло. Включително и Том Джоунс
Що се отнася до тениса, вече споменах, че това не може да е проблем. Бях на турнира тази година, всичко си беше на 6. Включително и мачовете, които започваха в 16:00. Виж, за другите спортове не знам как е положението, но като се замисля, не виждам драми и там.
Сега се сещам обаче за нещо друго - спектакли от типа на "We Will Rock You" - когато са по два на ден, може и да има проблем. Все пак първият започва в 15:00.
^
Нямаше да пречи, ако прозрачната част беше тавана. Т.е., равната част, защото тя лесно се покрива. Двата полукръга са по-трудни за покриване.
Трудностите са им, че от двата полукръга влиза светлина. Само че, на концерт хедлайнерите обикновено излизат след 21:00, а по това време вече е тъмно. В крайна сметка вече на доста концерти се нагледахме в "Армеец" - нито един не е почнал по светло. Включително и Том Джоунс

Що се отнася до тениса, вече споменах, че това не може да е проблем. Бях на турнира тази година, всичко си беше на 6. Включително и мачовете, които започваха в 16:00. Виж, за другите спортове не знам как е положението, но като се замисля, не виждам драми и там.
Сега се сещам обаче за нещо друго - спектакли от типа на "We Will Rock You" - когато са по два на ден, може и да има проблем. Все пак първият започва в 15:00.
^
Нямаше да пречи, ако прозрачната част беше тавана. Т.е., равната част, защото тя лесно се покрива. Двата полукръга са по-трудни за покриване.
Posted 08 януари 2013 - 15:40
^^ Зададох този въпрос, защото и на мен ми се стори логичен. Отговорът беше, че е трудно осъществимо конструктивно. В смисъл, че лепенето на фолио или поставянето на някакви плоскости върху прозрачната част на покривната конструкция не е толкова лесно осъществимо. Предполагам става дума за проблеми от конструктивно естество - няма как човек да работи отгоре без риск за здравето или пък технологично е трудно за осъществяване. Да не говорим, че сградата има авторски надзор и всяко едно подобно изменение може да се осъществи само след получено съгласие от проектанта...
Ози, мисля, че проблемите в тениса бяха по време на тренировките сутрин и през деня, а не по време на самите мачове. Според мен основните проблеми са свързани с климатизацията, говоря за летния период...
Ози, мисля, че проблемите в тениса бяха по време на тренировките сутрин и през деня, а не по време на самите мачове. Според мен основните проблеми са свързани с климатизацията, говоря за летния период...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 08 януари 2013 - 15:46
Лично аз вярвам, че "Армеец" е с добра климатизация. Нямам информация дали е наистина така, но ми се струва абсурдно да не е помислено за това специално що се отнася до тази зала .
Posted 08 януари 2013 - 17:11
Намерихте пак какво да обсъждате.Някой да е казал,че ще се мести концерта?
Posted 08 януари 2013 - 17:46
^^
Не, обсъждаме си! Пречи ли ти?
Не, обсъждаме си! Пречи ли ти?
Insane in my brain
Posted 08 януари 2013 - 19:07
Ozzy, on 08 януари 2013 - 15:46 , said:
Лично аз вярвам, че "Армеец" е с добра климатизация. Нямам информация дали е наистина така, но ми се струва абсурдно да не е помислено за това специално що се отнася до тази зала .
Климатизацията в Арена "Армеец" е перфектна. Бях там за Световната волейболна лига в разгара на лятото и вътре беше ветровито като на треньорския пост в ЦСКА.
-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 08 януари 2013 - 19:26
Ozzy, on 08 януари 2013 - 15:46 , said:
Hedniska Blod
Posted 08 януари 2013 - 19:50
^
Вярно,че на JMJ "малко" се бяха попрестарали с охлаждането,но като за първи концерт в залата може да им се прости,а и навън беше доста студено като за началото на октомври.
Вярно,че на JMJ "малко" се бяха попрестарали с охлаждането,но като за първи концерт в залата може да им се прости,а и навън беше доста студено като за началото на октомври.
"Металистите - това е най-развитата и напредничава класа и никой не може да отрича, че тъкмо те са предния отряд на целия пролетариат. (В.И.Ленин,"Събрани съчинения", том 24)"
Posted 08 януари 2013 - 20:27
Ozzy, on 08 януари 2013 - 14:37 , said:
За сметка на това обаче, си имаме "Армеец", където вече са се провели два концерта, които преди това са били обявени за "Васил Левски", при това сцената за турнетата на съответните изпълнители е била предвидена за стадиони
Все ми се струва, че това няма да останат единствените подобни случаи.

Edited by stivan, 08 януари 2013 - 20:29 .
"Металистите - това е най-развитата и напредничава класа и никой не може да отрича, че тъкмо те са предния отряд на целия пролетариат. (В.И.Ленин,"Събрани съчинения", том 24)"
Posted 08 януари 2013 - 23:03
Такива летни фестивали мисля, че трябва да се правят на поляни. Да ти е широко и да нямаш чувството, че те наблюдават от сектор В. Да си седнеш на тревата и да си поркаш биричка и да слушаш гледаш бандичките в изчакване на хедлейнера.
Пожелавам успех на организаторите и се надявам, че JBJ ще покрие евентуалните пропуснати ползи от липса на достатъчно публика за Sofia Rocks.
Пожелавам успех на организаторите и се надявам, че JBJ ще покрие евентуалните пропуснати ползи от липса на достатъчно публика за Sofia Rocks.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users