Jump to content

Какви са критериите за истинско фенство?И важно ли е да притежаваш оригинални продукти на групи

445 replies to this topic

#421 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 14 октомври 2012 - 19:56

Обсъждането на финансите мина границата в момента, в който започнаха да се споменават семейно положение, битови и др. подобни разходи. Да кажа "купих си 5 диска за 100 лв., баничка за 30 ст. или книга за 10 лв." не е да бутам финансите си в лицето на някого.

Що се отнася до това ти какво би направил с тези пари, нали точно това е фенът - има 50 лв., които може да изяде и изпие, той изяжда и изпива 10, с останалите 40 си купува нещо, свързано с фенщината си. Все едно дискове, книги, струни за китара, колички мачбокс или каквото там.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#422 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 14 октомври 2012 - 20:31

Не, просто човекът идва с практически пулсиращ в поста му обвинителен тон, казващ на практика "А пък аз дадох Хикс лева за музика, а ВИЕ НАПРАВИХТЕ ЛИ ГО, А, А, А???"

Поне на мен това ми говорят удивителните, поясненията в скоби и агресията след моя отговор.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#423 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 14 октомври 2012 - 20:59

Няма ли кой да удари катинара на тази тема? Posted Image
Hedniska Blod

#424 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 14 октомври 2012 - 21:57

View PostHeathenHeart, on 14 октомври 2012 - 20:59 , said:

Няма ли кой да удари катинара на тази тема? Posted Image

Е стига де, отстрани си е супер шоу да се гледа и чете темата
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#425 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 14 октомври 2012 - 22:09

View PostТигър, on 14 октомври 2012 - 20:31 , said:

Нещо си недоразбрал. Човекът даде пример, че уж толкова скъпите оригинални дискове могат и да не бъдат чак толкова скъпи.

#426 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 14 октомври 2012 - 22:37

View PostJurisprudent, on 14 октомври 2012 - 21:57 , said:

Е стига де, отстрани си е супер шоу да се гледа и чете темата
Това става и като е заключена и увековечена за идните поколения като шедьовър. :harhar:
Hedniska Blod

#427 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 15 октомври 2012 - 07:42

Тази тема става все по забавна и безмислена :D

Понеже някой спомена ходенето на концерти - припомням си случаи с мои познати, които сами твърдят че са големи фенове на дадена банда...и отиват в Каварна, където свири дадената банда. Само че вместо да дадат 30-40 лева за билет, ги изпиват и изяждат отвън. Е хубаво - ако нямам финансовите възможности, въобще няма да ходя в Каварна (или където и да е) само за да изям и изпия голяма сума пари, а и по-евтино и здравословно ще излезе да си купя бирата от магазина и сам да си опека кебапчетата, вместо да ям сурова кайма с неясен произход от сергиите пред стадиона. Пък и така и така не виждаш бандата, по-лесно и евтино излиза направо да се събереш някъде на терен и да си слушаш бандата от диск...пардон, mp3-ka - звука ще е по-добър отколкото това което чуваш около стадиона. Къде обаче е фенството тука?

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#428 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 15 октомври 2012 - 07:53

^Това е фенство на кръстена бира и кебапчета тип "рога и копита". :harhar:

Edited by HeathenHeart, 15 октомври 2012 - 07:53 .

Hedniska Blod

#429 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 15 октомври 2012 - 11:31

View PostSatyr, on 14 октомври 2012 - 22:09 , said:

уж толкова скъпите оригинални дискове могат и да не бъдат чак толкова скъпи.

Уж толкова скъпите оригинални дискове... в петък минах през книжарница Сиела - на втория етаж на Мол ъф София. Там има един рафт с вероятно поне 1000 (а нищо чудно да са доста повече) диска на чужди групи, т.нар. "оригинални дискове". Става въпрос само за албуми от т.нар. хард/хеви стилове. Абсолютно всякакви неща - като се почне от примерно Deep Purple и се стигне до да кажем Deicide и Napalm Death. Цената на огромен процент от тези албуми бе от 15 до 20 лева.

Готов съм да се обзаложа, че няма човек който да слуша хард рок или някоя от разновидностите на метъл музиката, който да не открие там (в една книжарница, хаха - толкова за ъндърграунд музиката...) поне 10 албума, които харесва. Има и магазини, където изборът е още по-голям, а цените - сходни.

15 - 20 лева... е, толкова много ли са за нещо, което даден човек наистина харесва много? (Въпросът е риторичен, евентуалните отговори не ме интересуват :lol:)

Edited by satanicart, 15 октомври 2012 - 11:32 .

#430 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 15 октомври 2012 - 12:13

Да. Но за да не бъдем обвинени в демагогия, правя уговорката, че има и наистина скъпи оригинални издания. Те са или на щандовете на търговци, които слагат голяма надценка (това за всяка стока на пазара е валидно), или различните видове специални, ограничени, суперспециални издания и др. п.

#431 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 15 октомври 2012 - 12:35

Разбира се, това е така. Аз съвсем преднамерено говоря за нормалните издания. Те първо са по-евтини (респективно достъпни) и второ, не ми се вярва човек, който по принцип не би си купил нормалното издание на някакъв албум да си купи лимитираното...

#432 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 15 октомври 2012 - 12:39

Редно е за всеки труд да се плаща, но не е редно да се казва на друг за какво трябва да си дава парите, кое му е много и кое - малко. Всеки сам да преценява по съвест, разбирания и възможности. Съответно да си носи последствията за действията.
Пиша принципно, защитавам ВЪЗМОЖНИ тези и положения. Това обяснение давам за някои, които трудничко четат между редовете и се втурват да ме причисляват към една или друга категория на базата на собствения си "таван".
Hedniska Blod

#433 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 15 октомври 2012 - 13:51

View PostHeathenHeart, on 15 октомври 2012 - 12:39 , said:

Редно е за всеки труд да се плаща, но не е редно да се казва на друг за какво трябва да си дава парите

Запетайката разделя две диаметрално различни позиции - поне когато става въпрос за темата на дискусията.

Това обяснение давам за някои, които трудничко осъзнават, че ако искаш да ползваш даден труд трябва да си дадеш парите за него :harhar:

#434 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 15 октомври 2012 - 14:23

за протокола (относно цените)

Повече от половината дискография на Rush съм си я купил от онлайн магазина на Катехизис. Говорим за оригинални дискове. По-старите албуми вървяха по около 16 лева. Същите албуми (същите издания), мой приятел е видял в Public на цена над 30 лева за диск.
Без коментар...

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#435 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 15 октомври 2012 - 14:27

View PostSatyr, on 15 октомври 2012 - 12:13 , said:

търговци, които слагат голяма надценка

View PostGeddy, on 15 октомври 2012 - 14:23 , said:

Public
:yes:

#436 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 15 октомври 2012 - 15:19

View Postsatanicart, on 15 октомври 2012 - 13:51 , said:

Запетайката разделя две диаметрално различни позиции - поне когато става въпрос за темата на дискусията.
Не. Поне по две причини. Първата, че не можеш да кажеш на свободен (пълнолетен) човек какво да прави, освен ако не му платиш, дори в контекста на темата, втората, че диаметрално различни позиции в случая всъщност няма. Това, че някой си живее в черно-бял филм и много, ама много иска да е от "добрите", но дали наистина е, вече е друга работа. Пък пустата му тъмна страна е така привлекателна, но там и цветове има, да му се не види, сложна работа, стройната схема отива на кино. :harhar:

Edited by HeathenHeart, 15 октомври 2012 - 15:22 .

Hedniska Blod

#437 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 15 октомври 2012 - 15:44

И от цялото това словоблудство разбрах само едно - че е редно да се плаща за труда на хората занимаващи се със създаване на музика, но не и от тези които ползват труда им - защото видиш ли, никой няма право да казва на някой, че е по-добре да си плаща за ползваната услуга отколкото да я открадне :lol:

Добре си живеете вие в цветната тъмна страна, евтинко минавате :lol:

#438 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 15 октомври 2012 - 15:50

Малко остава да изневеря на традицията си с едноцветните правоъгълничета и да изпиратствам от някъде картинка с череп и кръстосани кости, които да си сложа за аватар...

Edited by Тигър, 15 октомври 2012 - 15:51 .

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#439 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 15 октомври 2012 - 16:52

View Postsatanicart, on 15 октомври 2012 - 15:44 , said:

И от цялото това словоблудство разбрах само едно - че е редно да се плаща за труда на хората занимаващи се със създаване на музика, но не и от тези които ползват труда им - защото видиш ли, никой няма право да казва на някой, че е по-добре да си плаща за ползваната услуга отколкото да я открадне :lol:

Добре си живеете вие в цветната тъмна страна, евтинко минавате :lol:

Пиша принципно, защитавам ВЪЗМОЖНИ тези и положения. Това обяснение давам за някои, които трудничко четат между редовете и се втурват да ме причисляват към една или друга категория на базата на собствения си "таван".

Hedniska Blod

#440 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 15 октомври 2012 - 17:52

View PostGeddy, on 15 октомври 2012 - 14:23 , said:

съм си я купил от онлайн магазина на Катехизис

Пропуснах да отбележа... това може да ми послужи като подсещане. От доста време се каня да си поръчам от там няколко диска на български групи, които ми се ще да имам, но все забравям...

View PostТигър, on 15 октомври 2012 - 15:50 , said:

Малко остава да изневеря на традицията си с едноцветните правоъгълничета и да изпиратствам от някъде картинка с череп и кръстосани кости, които да си сложа за аватар...

Защо не си сложиш някоя от "пиратските" обложки на Running Wild? :lol: Така поне част от хората може да решат, че си фен на групата, а не на пиратството :lol:

Това обяснение давам за някои, които трудничко четат между редовете и се втурват да ме причисляват към една или друга категория на базата на собствения си "таван".

Повече от очевидно е, че оправдаваш кражбата на музика. Може и моят "таван" по отношение оценката ми на хората да е твърде нисък (или по-скоро "висок"), но лично на мен това ми е напълно достатъчно :)

Колкото до втурването и причисляването - доста страници назад е, но не е трудно да се прочете кой от нас двамата първи се втурна да причисли другия към дадена категория. Съжалявам, няма как да стане - не и към тази ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users