Jump to content

Какви са критериите за истинско фенство?И важно ли е да притежаваш оригинални продукти на групи

445 replies to this topic

#401 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 27 септември 2012 - 06:44

Уточни и дали тези хора отделят много време за слушане на съответните групи и дали посещават техни концерти и т. н.. Защото сто на сто има хора, татуирали си нечие лого, просто щото ги кефи, без дори да слушат групата. Да се запитаме ли те фенове ли са? ;)

Покрай това се сетих и още един критерий - да можеш да нарисуваш логото на любимата група. Подобно е на това със свиренето - трябва да имаш талант. Познавам човек, който рисува по памет логото на Morbid Angel :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#402 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 04 октомври 2012 - 15:22

Само за протокола. Преди малко си купих лимитираното издание с бонус DVD на новия албум на MUSE за точно 18 лева. Приемам, че на мен ми правят редовна отстъпка в този магазин. Това означава, че редовната цена би трябвало да бъде 20 лева. Това го пиша защото по-горе бяха споменати цифри за оригинални дискове, които бяха актуални допреди пет години. Днес, нещата са различни. Дори от магазин в София, цената на новите албуми не надвишава 27 лева за лимитирано издание с бонус CD/DVD. Цената на "нормалните" издания се движи между 15 и 20 лева. С доставка от Amazon понякога е дори по-евтино...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#403 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 04 октомври 2012 - 22:09

Бре, още ли я има тая тема :D
бтв, преди време се разкарвах из квартала с някаква фанелка на Manowar (някакъв мускулест воин, не помня точно коя фанелка беше) и един комшия, който общо взето е по чалгата, се впечатли от картинката...щял да си татуира такава :D

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#404 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 04 октомври 2012 - 22:29

Това е чалгата. Като отношение и светоусащане. Подобно е на помиярщината. Докато ние се караме на тема струват ли или не струват Manowar след началото на новото хилядолетие, както и за стотици други (дребни) подобни неща, чалгаджиите са склонни да си татуират метъл картинка без въобще да ги е еня какво по-точно би изобразявала тя.
Твоят съсед после може така и концерт на Manowar да посети. И като чуе как Джоуи му говори на български и какви призиви отправя - може и фен/"фен" да стане :D
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#405 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 04 октомври 2012 - 23:21

View PostSatyr, on 04 октомври 2012 - 22:29 , said:

Твоят съсед после може така и концерт на Manowar да посети.
На концерта на Мейдън през 2007 г. на стадион "Локомотив", в т.нар. ВИП, имаше групичка от 2 мъже и 2 жени, които след като втръснаха на всички по реда с н-найсе минавания за и с картонени поставки с бири, започнаха да щракат с пръсти и да въртят гюбеци, а единият си подвикваше "опа-опа". :lol2:
Hedniska Blod

#406 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 05 октомври 2012 - 00:27

View Postmarillion, on 04 октомври 2012 - 15:22 , said:

Само за протокола. Преди малко си купих лимитираното издание с бонус DVD на новия албум на MUSE за точно 18 лева. Приемам, че на мен ми правят редовна отстъпка в този магазин. Това означава, че редовната цена би трябвало да бъде 20 лева. Това го пиша защото по-горе бяха споменати цифри за оригинални дискове, които бяха актуални допреди пет години. Днес, нещата са различни. Дори от магазин в София, цената на новите албуми не надвишава 27 лева за лимитирано издание с бонус CD/DVD. Цената на "нормалните" издания се движи между 15 и 20 лева. С доставка от Amazon понякога е дори по-евтино...

ами ... 16 паунда ми струваше Classic Rock Magazine по случай 40 годишнината на Machine Head с трибют диска .. при нормална цена на списанието от 5, ако не греша ... т.е. за 18 лв. или 27 едва ли бих успял да се вредя :)
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#407 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 05 октомври 2012 - 09:00

^ Какво имаш предвид? Толкова ти е струвала доставката на списанието? Толкова си платил за него в eBay след изчерпване на тиража? Толкова е струвало изданието с въпросния трибют диск, при нормална иначе цена от 5 паунда? Не разбрах в каква връзка го казваш, но ако някой ти е взел за доставка от Англия 11 паунда, грешката е в твоя телевизор... ;)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#408 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 05 октомври 2012 - 09:07

Мисля, че този линк ще отговори на повечето ти въпроси. Това си е официалното място от където се поръчва въпросното списание.
ПИСУК!

#409 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 05 октомври 2012 - 09:16

И? Цената на списанието е 15.99 паунда. Това е списание с диск. Не разбирам каква е връзката с казаното от мен по-горе относно новите албуми?
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#410 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 05 октомври 2012 - 09:44

На това вече ще трябва да ти отговори stormbringer. Аз само изясних какво си е поръчал и на каква цена.
ПИСУК!

#411 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 05 октомври 2012 - 10:17

да де - толкова струва, аз от там го поръчах, ама мисълта ми беше, че лимитирани издания и пр. трудно се намират за 18 лв .. ако не се лъжа същата цена (15.99) платих преди година и половина пак за специално издание на списанието с новият тогава албум на Whitesnake ...
както и да е .. може би и аз не осмислих правилно написаното от теб ... идеята ми беше, че за 18 лева може би може да си вземеш нормален диск, но не и нещо, което е в графата "лимитирано" ... обаче сега като прочетох пак, видях, че ти имаш и някаква отстъпка
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#412 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 05 октомври 2012 - 10:30

^
Конкретно "лимитарката" на новия Muse я има по магазините в София за 19,90 лв. ("стандартна" цена - без отстъпки и пр.), така че е факт - до двайсетина лева спокойно можеш да си намериш т. нар. "специални" оригинални издания (стига да не попаднеш в магазин, който си праска 50+% надценка, разбира се).

#413 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 05 октомври 2012 - 10:35

Цената на лимитираното издание на новия албум на MUSE е по-ниска от нормалното. Аз затова по-горе казвам, че:

Това го пиша защото по-горе бяха споменати цифри за оригинални дискове, които бяха актуални допреди пет години. Днес, нещата са различни. Дори от магазин в София, цената на новите албуми не надвишава 27 лева за лимитирано издание с бонус CD/DVD. Цената на "нормалните" издания се движи между 15 и 20 лева. С доставка от Amazon понякога е дори по-евтино...

Допреди пет-шест години, цената на лимитираните издания беше в порядъка от 35 до 45 лева, а цената на нормалните издания се движеше в рамките от 25 до 30 лева. Това са цени в специализирани магазини в София. Цените в Amazon бяха подобни - около 12-15 паунда за "нормално" издание и около 20 паунда за "лимитирано" издание. Днес, нещата са коренно различни и тези цени са трайно занижени. За България вече казах - 27 лева "лимитирано", срещу 15-20 лева за "нормално" издание. В Amazon - 7-10 паунда за "нормално" издание, срещу 10 - 15 паунда за "лимитирано" издание...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#414 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 05 октомври 2012 - 10:59

Изобщо не е така. Примерно Demona 2012, който трябва да поръчам отвън, тъй като го няма тук, ще ми излезе над 30 лв, а е обикновено сд, без бонус материали. Това е малка и некомерсиална група. Даваш за пример лимит едишъни с ДВД или друг бонус. Взимаме да речем Grave - Enraptured. Лимитирано издание, CD/DVD. Цена 40 лв. Доста сериозна разлика, нали? Наскоро се поинтересувах за някои неща на Борнхолм и тук намерих едно СД на цена от 30 лв. Без никакви допълнителни екстри. И то с поръчка. Давам бърз пример с неща, които съм проверил наскоро, мисля че няма нужда да се разровя и да намеря много подобни. joiuoujo
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#415 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 05 октомври 2012 - 11:02

Аз говоря в общия случай, изключения винаги има...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#416 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 05 октомври 2012 - 20:23

View Postwolfy, on 05 октомври 2012 - 10:59 , said:

Взимаме да речем Grave - Enraptured. Лимитирано издание, CD/DVD. Цена 40 лв.

Вземи Death Unhallowed - там ще намериш сидито и дивидито на Enraptured плюс още 11 сидита (цялата дискография на групата, без тазгодишния албум), всичко това за 100 лева. 13 диска за 100 лева, пада се по 7.70 на диск.

Т.е. двата диска за които говориш ти ще ти излязат 15.40 лева. Не е особено скъпо, нали? :)

Edited by satanicart, 05 октомври 2012 - 20:25 .

#417 man on a mission

Sixx

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 963 posts

Posted 14 октомври 2012 - 19:07

Само за протокола - току що си закупих три (3) оригинални диска с музика.Резултатът е 57 лв. За три (3) оригинални диска с музика!
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again

#418 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 14 октомври 2012 - 19:16

Радвам се за теб.
Само дето не разбирам какво точно целиш. Преди няколко поста изнедоволства от това, че хората ти обсъждали финансите, а сега на практика сам им ги буташ в лицето. Защо?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#419 man on a mission

Sixx

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 963 posts

Posted 14 октомври 2012 - 19:23

View PostТигър, on 14 октомври 2012 - 19:16 , said:

Радвам се за теб.
Само дето не разбирам какво точно целиш. Преди няколко поста изнедоволства от това, че хората ти обсъждали финансите, а сега на практика сам им ги буташ в лицето. Защо?
Не бутам на никой нищо... Само давам поредният пример за "безбожно скъпата оригинална продукция", сещаш ли се??? А и не виждам за какво ми казваш, че се радваш?! Някъде да видя "Тигър, ти радваш ли се за мен"???
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again

#420 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 14 октомври 2012 - 19:40

От друга страна, с тези пари аз ще ям една седмица. Или ще си купя няколко комплекта струни за китарата. Или ще си платя интернета за два месеца. Или... Или... Или...

Аз пък ей сега, докато писах този пост, си купих новия албум на Епизод. Отне ми по-малко от минута, цялото нещо имам предвид - плащането на албума и получаването му, и даже нямаше нужда да ставам от стола.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users