Jump to content

Какви са критериите за истинско фенство?И важно ли е да притежаваш оригинални продукти на групи

445 replies to this topic

#381 mutant

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 71 posts

Posted 24 септември 2012 - 14:00

в какъв смисъл да "филтрират трафик" ?

#382 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 24 септември 2012 - 14:01

За всичко си има начини, срещу начините има противодействие, на противодействието се отговаря с други начини и така до безкрай.

Именно, това беше и мойта теза. На този етап, привържениците на свободния трансфер в Интернет успяват да стоят една крачка напред в този кръговрат.
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#383 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 24 септември 2012 - 14:36

View Postmutant, on 24 септември 2012 - 14:00 , said:

в какъв смисъл да "филтрират трафик" ?
Например по портове, по адреси на сайтове и т. н.

View PostOverhate, on 24 септември 2012 - 14:01 , said:

Именно, това беше и мойта теза. На този етап, привържениците на свободния трансфер в Интернет успяват да стоят една крачка напред в този кръговрат.
Даже няколко крачки, защото никой не е тръгнал да въвежда драконовски мерки срещу тях. Освен в някои учреждения и корпоративни офиси. Там успешно се забранява достъп до всякакви развлекателни и нествойствени за дейността на фирмата сайтове и програми :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#384 mutant

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 71 posts

Posted 24 септември 2012 - 15:04

не се забранява успешно ами се разрешава само каквото е нужно :> филтрирането на софтуер като скайп например е доста куцо именно заради криптирането на протокола. Доставчика ми обаче няма администраторски достъп до машината ми и неможе да ме спре да пускам каквото искам. По нагоре някой даде пример за иран - факт е че дори там - дори с hardware/software купени специално за цензуриране от гиганти като cisco/ibm/hp етц. пак немогат да филтрират tor network и подобните им. Надали западните бизнесменчета имат достатъчно интереси в България за да могат да накарат милиционерите да въведат ирански мерски в България.

#385 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 24 септември 2012 - 15:12

Аз споменах Иран :)
Както и че, да, тук едва ли биха се въвели подобни мерки. Такива мерки може да не са 100% ефективни, но за ограничаване на пиратството в настоящите му размери биха били преспокойно достатъчни едни 90%. Защото целта е да се ограничи основната маса потребители. Ясно е, че хора като теб ще намират заобиколни пътища. Но и, ако се въведат такива закони, и ти знаеш, че използвайки заобиколните пътища, рискуваш примерно 2 години затвор или 10 000 лв. глоба - най-малкото сериозно ще се замислиш, преди да го направиш.

#386 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 24 септември 2012 - 15:19

Бе според мен, основната маса потребители сега са невежи, защото не им се налага друго. Ако им се наложи, набързо ще се научат как се ползва прокси сървър или как се пренасочва информация през друг порт, да не говорим, че набързо някой услужлив програмист ще напише юзър-френдли програма за това. А така наречените от теб "заобиколни пътища" няма как да се криминализират, освен ако не говорим за грубо погазване на харта за права на човека и тем подобни.
Изгубил се, открих нощта

#387 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 24 септември 2012 - 15:22

^ Това е така, с изключение на тезата за масовото поумняваме на масовия потребител ;)

#388 mutant

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 71 posts

Posted 24 септември 2012 - 15:22

закона и сега го има - просто не се прилага - държавата няма интерес да го прилага.

#389 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 24 септември 2012 - 19:43

Извинявам се на момчето, наистина прозвучах хапливо и дребнаво, не съм искал да обиждам никого. Просто направих бърза сметка, това ми е професионално изкривяване. И понеже не излезе, реших, че може да получа някой съвет как бих могъл да се справя и аз със семейния бюджет :)
... Through dreams I influence mankind...

#390 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 24 септември 2012 - 19:47

View PostЗмей Горянин, on 24 септември 2012 - 19:43 , said:

Извинявам се на момчето, наистина прозвучах хапливо и дребнаво, не съм искал да обиждам никого. Просто направих бърза сметка, това ми е професионално изкривяване. И понеже не излезе, реших, че може да получа някой съвет как бих могъл да се справя и аз със семейния бюджет :)

не ми хареса, как се хвърлихте няколко души, да ровите на човека финансите, били те и нереалистично звучащи, и казано честно не искам да съм причина, да се придължи да се приказва в тази посока, но само искам да вметна, че той беше писал, че НЕ плаща наем, който според мен е доста сериозно перо в повечето бюджети
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#391 mutant

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 71 posts

Posted 25 септември 2012 - 03:37

не по сериозно от 2 кутии цигари на ден :>

#392 man on a mission

Sixx

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 963 posts

Posted 25 септември 2012 - 06:01

Айде сега към всички! Хубав опит да разгледате социалния ми живот.Щом ще издребняваме,ОК. Първо, не живея с "жена си" (разделени сме).Второ, за въпросното дете освен мен и много роднини помагат финансово.Трето, не живея на квартира, живея с родителите си (предполагам и повечето от пишещите тук също) и съответно цялата история със сметки и консумативи не пада върху мен.Четвърто, явно всички в сметките си за това колко ми излизат цигарите ги смятат средно около 5 лв. на кутия.А от къде знаете какви цигари пуша? А дали не си купувам тютюн ( с 50 гр. тютюн изкарвам между 3-5 дена и пак ми се връзват около! 2 кутии на ден)? Когато човек е живял сам и без никаква! помощ с жена и дете на квартира (обаче е взимал заплата 1300 лв.! и сега работи за около 450-500 лв.) бързо се учи да си прави сметката. И да, поради това че не давам 10 лв. на ден за цигари, а давам 25лв. за тютюн на 3-5 дена съм си направил сметката, че мога да отделя средства "за безбожно скъпата оригинална музикална продукция".Пето, другото са извинения :)
Интересно как се подлагат на съмнение такива неща.И е леко обидно еди кой си да ме обвинява в лъжа!
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again

#393 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 25 септември 2012 - 07:42

View Poststormbringer, on 24 септември 2012 - 19:47 , said:

не ми хареса, как се хвърлихте няколко души, да ровите на човека финансите, били те и нереалистично звучащи, и казано честно не искам да съм причина, да се придължи да се приказва в тази посока, но само искам да вметна, че той беше писал, че НЕ плаща наем, който според мен е доста сериозно перо в повечето бюджети
Хубаво де, извиних се, успокойте се. За наема никой от "сметкаджиите" не е споменавал. :)
... Through dreams I influence mankind...

#394 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 25 септември 2012 - 13:12

View PostТигър, on 24 септември 2012 - 13:27 , said:

Отбранителната позиция, за която се спомена, идва(ше) основно благодарение на агресивно-нападателния тон на satanicart. `щото като дойде някой да ти обяснява какъв си крадец, как само си търсиш извинения и как си откровено тъп и не можеш да мислиш, особено при положение, че, както се оказва, този някой е също толкова крадец, колкото си и ти... Ами, неприятно е, да.

Ще ти бъда изключително благодарен ако не слагаш знак за равенство между себе си и подобните на теб ("Нищо против, и аз го правя отвреме-навреме, макар и не особено често.") от една страна и мен от друга. На вас ви липсва принципната нагласа, че е редно и правилно да си купувате оригинална продукция. На мен и на подобните на мен - не. От там и действията - вие принципно не купувате. Ние търсим начини да го правим и кой повече, кой по-малко - успяваме.

Не съм казал за никой, че е откровено тъп. Не съм казал за никой и че не може да мисли. Казах (както правилно си отбелязал), че сте крадци и че си търсите извинения - нима не е така? Казвам само, че сте крадци и очевидно това не ви смущава ни най-малко.

Бъдете живи и здрави. Аз от своя страна мога да ви пожелая само още едно нещо - дано някой ден станете музиканти и всичките ви фенове да са такива, каквито сте вие :lol:

P.S. Пиша само защото бях споменат - мисля, че това уточнение е необходимо за езическото сърце :)

View PostТигър, on 24 септември 2012 - 13:27 , said:

И хайде стига с опитите за вменяване на вина, може ли?

Извинявам се, заслужавате само и единствено похвали. Без такива всеотдайни фенове като вас любимите ви групи нямаше да могат да съществуват.

#395 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 25 септември 2012 - 13:37

View Postsatanicart, on 25 септември 2012 - 13:12 , said:

Не съм казал за никой, че е откровено тъп. Не съм казал за никой и че не може да мисли.

View Postsatanicart, on 21 септември 2012 - 10:42 , said:

Изключително слаба способност за мислене
Последно?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#396 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 25 септември 2012 - 13:41

Има известна разлика, нали? :lol:

Последно - не ми се занимава с такива фенове :) Мисля, че всяка от страните си изясни позицията достатъчно ясно.

#397 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 25 септември 2012 - 13:44

Kрайно време е да се въведе опцията "блокирай/игнорирай потребителя" в този форум, според мен.
Изгубил се, открих нощта

#398 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 25 септември 2012 - 13:49

View Postsatanicart, on 25 септември 2012 - 13:12 , said:

Ще ти бъда изключително благодарен ако не слагаш знак за равенство между себе си и подобните на теб ("Нищо против, и аз го правя отвреме-навреме, макар и не особено често.") от една страна и мен от друга. На вас ви липсва принципната нагласа, че е редно и правилно да си купувате оригинална продукция. На мен и на подобните на мен - не. От там и действията - вие принципно не купувате. Ние търсим начини да го правим и кой повече, кой по-малко - успяваме.

Не съм казал за никой, че е откровено тъп. Не съм казал за никой и че не може да мисли. Казах (както правилно си отбелязал), че сте крадци и че си търсите извинения - нима не е така? Казвам само, че сте крадци и очевидно това не ви смущава ни най-малко.

Бъдете живи и здрави. Аз от своя страна мога да ви пожелая само още едно нещо - дано някой ден станете музиканти и всичките ви фенове да са такива, каквито сте вие :lol:

P.S. Пиша само защото бях споменат - мисля, че това уточнение е необходимо за езическото сърце :)
??? Posted Image
Ти нещо съвсем си оплел конците.
Единственото, което съм твъдяла е, че всеки си има приоритети и е негова работа какво да си прави с парите. Също, че не ме интересува да се меря по фенство и се забавлявам, във форума също.
Другото е плод на твоята фантазия и изводи от "от въздуха".

View PostOverhate, on 25 септември 2012 - 13:44 , said:

Kрайно време е да се въведе опцията "блокирай/игнорирай потребителя" в този форум, според мен.
Наистина не е зле да има такава опция.
Hedniska Blod

#399 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 25 септември 2012 - 20:49

Няма да ви извади очите, но опцията винаги си е била тук :)

Attached Files

• Attached File  ign.jpg   67,55K   31 downloads

#400 Abadon

приятел на Чубака

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 577 posts

Posted 26 септември 2012 - 22:58

http://www.facebook...._count=1&ref=nf

въх, още един критерии да се карате дали сте фенове.
познавам достатъчно хора които са се нарисували с логото на любимата група, ама нямат хич един оригинален диск

п.с.:нещо не можах да се оправя с прикачването на картинката

Edited by Abadon, 26 септември 2012 - 23:06 .

Знаете ли че ...

Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users