Jump to content

Какви са критериите за истинско фенство?И важно ли е да притежаваш оригинални продукти на групи

445 replies to this topic

#101 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 10 септември 2012 - 18:29

View PostPanzergrenadier, on 07 септември 2012 - 12:21 , said:

Да се опиташ да живееш като своите кумири,
"Мъжо, започвам да живея като любимите си групи, а ти си чааакай вечерята..." :lol2: :lol2: :lol2:

View PostSatyr, on 08 септември 2012 - 09:46 , said:

че ако аз не харесвам новия албум на Менъуор и няколко мънуориръра тук ме нападнат, че не съм фен - к'во правим при положение, че ги слушам отпреди някои от тях да се родят и имам повече дискове на Менъуор от всичките ми "нападатели", взети заедно. М? :)
Има няколко варианта:
1. Сдъвкваш ги;
2. Отговаряш им с чувство за хумор;
3. Изобщо не им отговаряш и се отдаваш на философски размисли и стари спомени.
Hedniska Blod

#102 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 10 септември 2012 - 19:22

А сега едно малко по-широко разсъждение:

Кои са видовете изкуство:

Архитектура
Скулпотра/Изобразително изкуство
Танц
Театър/Драматургия
Художествена литература
Кино
Музика

Представителите на тези изкуства са практикуващите ги. Сред всяка една група от тях са добре познати изявени нейни представители - класици, звезди и др.

Друга група, свързана с изкуствата, са почитателите им. Те понякога могат и да са практикуващи, но това е отделна тема.

Ако съм фен на Гауди (архитект), какво правя? - Отивам в Барселона да му разглеждам произведенията, събирам си снимки от Интернет, купувам си албуми с негови сгради, книги за живота му.

Ако съм фен на Роден (скулптор), какво правя? - Събирам си албуми с негови скулптури, книги за него, евентуално репродукции и ако съм мултимилионер, си купувам негов оригинал. Ако не съм - да притежавам оригинал на Роден е огромна моя мечта. Същото и с художниците.

Фен на танци/театър - преди всичко ходя на постановки. В случая с танците може да събирам видеотека с танцови изпълнения и книги. В случая с театъра - почти задължително събирам книги с драматургични произведения.

Фен на литература - чета и си купувам книги, като в 99% от случаите колекционирам книги.

Фен съм на киното. Гледам филми, ходя на кино, колекционирам филми. В днешно време - свалям от Замунда.
Първо - така крада от режисьори, артисти, продуценти и киностудии, второ - гледам филми със съмнително качество (понякога снимани с камера в киносалон или прекалено компресирани) и почти винаги - с много съмнителен превод. Качеството на превода при повечето субтитри е приемливо, но често има дребни, глупави грешки, като в превода, да не говорим за правописа, където понякога хич не са дребни.
В крайна сметка аз нерядко ползвам некачествена продукция на едно изкуство, на което (уж) съм фен.

И идваме до музиката. Слушам музика, ходя по концерти, събирам дискове (аудио и видео), информирам се за музиканти и банди.
Както установихме, в общия случай оригинал на Роден, Пикасо и т. н. е почти нереално да притежавам. Но преспокойно мога да притежавам оригинално копие на филм или музикално произведение.

И какво имаме тук - почитатели на изкуство, които демонстративно и агресивно отказват да събират негови (не скъпоструващи и достъпни) оригинали, твърдейки че е ненужно, но въпреки това приемащи себе си за големи фенове. Те също пиратстват, ощетявайки обаче не толкова самите музиканти, колкото издателите им.
Еми, това е някаква странна и не съвсем истинска група почитатели и "почитатели" на музикалното изкуство, независимо от многобройността й.

Подчертавам - това е обобщаващо твърдение.
Нека сега не се изрежда всеки отново да казва, че не претендира да е хипер-мега-гига фен и т. н.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#103 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 10 септември 2012 - 19:29

View PostAbadon, on 10 септември 2012 - 15:38 , said:

Иначе примерите които дава Марильон за новаторските инициативи в продажбата на зелено и тн. PR похвати са бъдещето, трябва да се погъделичка фенът, все пак вече живеем в 21 век, просто музикалната индустрия се променя, феновете се променят, трябва и мисленето на самите групи и лейбъли да се промени за да могат да изкарат пари от това което правят

Нов пример по темата. Отново свързан с групата marillion. След като стана ясно, че разпратените в средата на миналата седмица копия от новия албум на групата няма да достигнат до всички предплатили творбата по едно и също време, съвсем естествено се създаде леко напрежение между феновете в социалната мрежа. Логично е, след като от няколко дни виждам как английските фенове на групата охкат и ахкат по албума и на мен да ми стане леко криво от нетърпение. Дори се стигана до закачки по темата...

Отговорът на Луси не закъсня. Преди един час тя пусна загадъчно съобщение в социалната мрежа до всички предплатили луксозното издание на Sounds That Can't Be Made, които живеят извън пределите на UK. Малко по-късно получих e-mail с директна връзка за даунлоъд на новия албум. Така на този етап се сдобих със заместител на пощальона...

Не е кой знае какво, но показва отношение към феновете, а това в днешно време се помни..................поне до следващата "pre-order" кампания... ;)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#104 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 10 септември 2012 - 20:20

^^Личи си, че не пиратстваш много филми.
А аз го правя, при това в огромни количества и нямам никакви намерения да спирам в близко бъдеще. Правя и субтитри отвреме-навреме, при това на доста добро ниво. Когато излезе "Рок завинаги" с читаво качество, вероятно ще го преведа и ще ъплоудна субтитрите където трябва. Причината е, че заводският превод, с който го гледах на кино, беше просто кошмарен. Писах в темата за филмите за това, няма да се повтарям.
При последните ми ходения на кино в субтитрите имаше повече грешки, отколкото в любителските преводи, които човек може да намери на subs.sab.bz, да речем - както правописни, така и преводни.
Случвало ми се е да спра филм, закупен на оригинално DVD, защото преводът е бил толкова зле, че само ми е пречел да разбера какво става.
Принципно, бих се радвал да притежавам оригинално копие на "Рок завинаги", понеже филмът ми хареса нереално много. Но като знам, че преводът ще е на ниво "не особено опитен любител", защо да го правя?
Още повече бих се радвал на оригинални копия на десетките филми с бойни изкуства, които съм изпиратствал в последните десет години, но... Принципно, преди време взех решение никога да не давам пари за филм, който не е преведен на езика на държавата, в която живея.
Мисълта ми е, че ако дистрибуторите на филми не искат да им пиратствам продукцията, трябва да ми покажат, че ми искат парите - т.е. да ми дадат качествен продукт така, както го искам. Четири години точих лиги по "Отмъстителите" - още от излизането на "Железният човек" - и - тряс! - само на 3D. Майната им тогава. На разпространителите, де. Такъв формат не мога да гледам поради физиологичен проблем. И далеч не съм единствен. Същото се случи и с доста други филми. И продължава да се случва. Кината масово отказват да приемат субтитрирани копия на анимационните филми, затова често законният начин да видим някой такъв е да го гледаме дублиран, обикновено доста зле. А аз сакати дублажи не искам нито да слушам, нито да подпомагам финансово, премного съжалявам.

И така нататък.
От филмите, които съм искал да видя на кино тази година и са излезли в подходящ за мен формат, повечето ги гледах на кино, останалите ще ги гледам скоро.
Но филмите, които съм искал да видя и заради интелигентните ни разпространители не съм гледал както си трябва, са доста повече. Естествено, не съм олигофрен, че да гледам гнусни кам-рипове, затова стоя и чакам, и стоя, и чакам, и точа лиги, и чакам... месеци наред.

При закупуването на музика, естествено, положението е напълно различно и нищо от написаното горе не важи.

Общото между двете е само това, че, за разлика от всички останали изкуства, интернет-пиратството може да ти достави продукт, практически неразличим от оригиналния - ако приемем, че продуктът е музиката или филмът, а не носителят или опаковката.
А не може да бъде спряно. Така че ако на някой разпространител му пречи, да намери начин да го използва.
Впрочем, преди време в Замунда се появи DVD на българска група. Мисля, че беше Балканджи, но не съм сигурен, така че ако бъркам, извинете ме. В момента го няма там. Естествено, доста хора освириха ъплоудъра, че краде от българската музика, защото дава възможност на хората да не плащат за нея и така нататък. Тогава той каза, че записът му е предоставен от самата група с цел да бъде качен на сайта като реклама.
Просто го споменавам това, пък деанам...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#105 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 10 септември 2012 - 20:39

Филми не просто не пиратствам много, даже почти никак. И от малкото, с които съм го направил, имам това наблюдение с грешките. Вероятността да изпиратствам 50 от 5000 заглавия и да попадна на 10-те с най-кофти грешки при субтитрите е много по-малка, отколкото, ако изпиратствам 1000.

Имам стотици филми на оригинални DVD-та, а забележките към техните субтитри броя на пръстите на едната си ръка. Някои от грешките в пиратските субтитри съм ги хванал именно при легални копия, които съм гледал по-късно.

Да си свалиш DVD или музика с перфектно качество, неразличимо от оригинален диск, не е същото като да си го купиш не само заради "опаковката". Не е същото и заради носителя. Този носител с опаковката си остава в шкафа или където там си държиш дисковете, докато не го разкараш, не ти го откраднат или не го развали природно бедствие. Сваленото копие, дори да го запишеш на CD-R, DVD-R е много по-нетрайно. А ако си го държиш на хард диска - също. Няма вечни хард дискове, всеки рано или късно се разваля. Рано или късно триеш, за да освободиш място.
Ако искаш трайна колекция, трябва да се грижиш за бекъпи, или след счупване на диска да си набавяш отново същото съдържание, което с днешния обем на харддисковете едва ли някой е в състояние да направи, ако не си води каталог на нещата.

П. С. Давам 1000 точки на човека, който ми направи пиратски субтитри на "Сирано Дьо Бержерак" с Жерар Депардийо, аналогични на официалния му тв-превод.

#106 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 10 септември 2012 - 20:42

View PostSatyr, on 10 септември 2012 - 19:22 , said:

Скулпутра

Sepultura?

Съжалявам, ама просто не можах да се сдържа :lol:

View PostТигър, on 10 септември 2012 - 20:20 , said:

оригинално DVD, защото преводът

Лицензионно DVD :)

По темата - вижте, каквото и да си говорим истината е една и тя е, че кражбата си е кражба. Можем да намерим вероятно няколко хиляди начина по които да я оправдаем, но тя си остава кражба.

За мен най-вярното нещо казано до момента (съжалявам, но не помня кой точно го каза) си остава това: когато даден човек е наистина фен на нещо, той неизбежно иска да го притежава в най-добрия възможен формат. Не цитирам точно, може би дори променям донякъде казаното, но това е истината. Ако някой, който и да е той, се смята за изключително голям фен на групата Х или пък на отделни нейни албуми - той със сигурност има ако не всичко което харесва на въпросната група, то поне една немалка част от харесваните от него/нея албуми. Мега-гига-ултра-хипер-не-знам-си-какви феновете, които знаят всяка една секунда от всяка една песен на група с 30 години история, знаят наизуст рождените дни на всеки един от преминалите през същата тази група 349835629384765 музиканта и знаят всяка една публикувана някога някъде частица от историята й, но не притежават абсолютно НИЩО на тази група на оригинален носител - сори, за мен това не са абсолютно никакви фенове.

Странно защо, но когато се срещна лице в лице с индивид като посочените малко по-горе, аз винаги губя интерес много бързо, а те се обиждат твърде много... чудя се само защо ли...

Edited by satanicart, 10 септември 2012 - 20:43 .

#107 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 10 септември 2012 - 20:53

View Postsatanicart, on 10 септември 2012 - 20:42 , said:

Нямай грижа за у/о-то - знам как е правилното. А съществуват и двете думи :)

Лицензионният продукт е също оригинален. Особено DVD-тата. В много от тях в България е правена само опаковката, а дискът вътре е същият, който ще си купиш в Париж или Лондон.

View Postsatanicart, on 10 септември 2012 - 20:42 , said:

Странно защо, но когато се срещна лице в лице с индивид като посочените малко по-горе, аз винаги губя интерес много бързо, а те се обиждат твърде много... чудя се само защо ли...
Защото подсъзнателно или дори създнателно си знаят, че нещо не им е наред във фенството ;)

#108 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 10 септември 2012 - 21:17

View PostSatyr, on 10 септември 2012 - 20:53 , said:

Нямай грижа за у/о-то - знам как е правилното. А съществуват и двете думи :)

Не, имах предвид като цяло сгрешеното (очевидно от бързане) в края наименование - много ми заприлича на името на групата :)

Колкото до продукта - да, принципно е така от гледна точка на това, че изданието е напълно законно, както обикновено и от гледна точка на качеството. Но естествено ако говорим за филм, правата за който държи примерно американска компания, в американското издание няма български субтитри.

Edited by satanicart, 10 септември 2012 - 21:17 .

#109 Joacim

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 10 септември 2012 - 21:20

View PostТигър, on 07 септември 2012 - 17:36 , said:

Бтв, как следва да постъпи един истински фен в този случай:
http://katehizis.com...ws.php?id=4910

Верно, че е бая изолиран и е от преди пет години, но все пак...
Как?
Феновете на Manowar нямат нужда да крадат техните дискове..и няма и да го направят. Ще си направят сметката и в края на месеца ще си го купят.
Пък и Manowar не биха се принизили до това ниво-НИКОГА

Много българисти се навъдиха тук май :) Нищо че сатаниста ,с поста над мен, е допуснал лекичка пунктуационна грешка . Важното е да изпъкваме и да сме важни -you men ,hell yeaaah !!!!

Edited by Joacim, 10 септември 2012 - 21:24 .

#110 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 10 септември 2012 - 21:21

View PostSatyr, on 10 септември 2012 - 19:22 , said:

А сега едно малко по-широко разсъждение:

Архитектура
Скулпотра/Изобразително изкуство
Танц
Театър/Драматургия
Художествена литература
Кино
Музика
много съм съгласен с мнението ти. Без да твърдим че задължително си купуваш музика, все по някакъв начин трябва да покажеш (не на другите, на себе си) че наистина си фен на дадено нещо, тоест търсиш начин да се докоснеш, да притежаваш част от това нещо.

View Postmarillion, on 10 септември 2012 - 19:29 , said:

Не е кой знае какво, но показва отношение към феновете, а това в днешно време се помни..................поне до следващата "pre-order" кампания... ;)
всеки обича да го "гъделичкат" по някакъв начин, така че "производителя" трябва да прояви някакво отношение към "купувача", а не просто да му вземе парите и да му даде някакъв продукт

View PostSatyr, on 10 септември 2012 - 20:39 , said:

Рано или късно триеш, за да освободиш място.
това ме подсети за няколко (макар и редки) случаи когато съм работил по сериозни проекти (заемащи много място) и в даден момент съм закъсвал с мястото на харда...клиента няма да те чака да си запишеш на дискове полезната информация от харда, нито ще те чака да ходиш да търсиш друг хард. Просто забърсваш голяма част от музиката (и каквото друго може). Обикновено на работния си компютър държа към 30GB музика, защото така ми е по лесно да я търся. Забърсвам, а после възстановявам от дискове. Наистина някои неща по бързо можеш да си ги набавиш от някой торент (стига връзката ти да е ок и да има достатъчно споделящи файловете в момента), но аз имам и неща, които трудно се намират, освен това съм претенциозен към качеството, а в мрежата гъмжи от неграмотни рипъри (демек хора дето рипват музика от оригинални носители и я правят на mp3)...хаха, в торент форуми даже съм попадал на спорове, понеже някой иска даден албум в 320kbps, а разни разбирачи му казват че е тъп, защото музиката трябва да е в 128kbps, понеже така заема по малко място...

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#111 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 10 септември 2012 - 21:28

View PostJoacim, on 10 септември 2012 - 21:20 , said:

Феновете на Manowar нямат нужда да крадат техните дискове..и няма и да го направят. Ще си направят сметката и в края на месеца ще си го купят.
Пък и Manowar не биха се принизили до това ниво-НИКОГА
става дума за съвсем друго нещо - Trent имаше търкане с компанията си, докато Manowar са част от Magic Circle Music, в която пък Joey има водеща дума...няма как Joey да има търкане със себе си :D

сори, това мнение беше отговор към нещо публикувано по късно и не го залепих към предния си пост

Edited by Geddy, 10 септември 2012 - 21:29 .

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#112 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 10 септември 2012 - 21:30

Да напиша и аз един сериозен пост по темата. :)
До тук се разглежда главно материалната страна на фенството - купува ли някой оригинални дискове, мърч, ходи ли на концерти и т.н. Обаче има и един друг аспект - социален (не се сещам за по-добро определение). Беше написано, че за фенството се иска търпение и време. Истинското фенство е това, което е съхранено във времето. Не само по време на соца, когато метъла беше (почти) забранена музика, а и на наши дни. Общественото приемане на метъл феновете съвсем не е еднозначно. Все още много хора смятат това за нещо нередно, срамно, извратено, в най-добрия случай странно. Свързват метъл фенството задължително с разни пороци - наркомания, пиянство, разврат. В името на любимата музика често се налага човек да се бори с предразсъдъци, дори у най-близките си хора - най-често родители, но и партньори, роднини, колеги. Не смятам, че метъл феновете сме някакви герои, но все пак е необходима доза убеденост, устойчивост, за да си отстояваш хобито, увлечението или там както го наричаш.
Hedniska Blod

#113 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 10 септември 2012 - 21:48

View PostSatyr, on 10 септември 2012 - 20:39 , said:

П. С. Давам 1000 точки на човека, който ми направи пиратски субтитри на "Сирано Дьо Бержерак" с Жерар Депардийо, аналогични на официалния му тв-превод.
Ако знаех френски, може би щях да пробвам.
Принципно превеждането през език - т.е. някой да го е превел на английски, а аз от там на български - обикновено не ми е проблем, но в подобен случай по-добре не, мисля, че е ясно защо. Естествено, има достатъчно тесктове и филми, които не бих се наел да преведа, понеже си знам възможностите, но в общия случай се справям поне прилично.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#114 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 11 септември 2012 - 00:00

Вижте сега, то хубаво да се подкрепят групите, да сме истински фенове и така нататък, но някои неща не са еднакви при всеки. Аз например слушам, търся и съм ценител на много редки, ъндърграунд банди, имам дето се вика, хиляди албуми, много от които са крайно неизвестни за повечето редови метъл-фенове. Та, мисълта ми е, че е абсолютно невъзможно да събера оригинални сд-та на повечето от тези групи - голяма част дори нямат! Днес си говорихме със Змея именно за това, че търся диск на една много ъдърграунд унгарска блек група, който всъщност е сингъл. С много мъка си намерих техни мп3-ки и реших, че този синъл трябва да го имам на оригинален диск. Добре, но след задълбочено търсене се оказа, че не е издаван. И това е доста често сред групите, които търся и слушам. А аз преслушвам тежката сцена от всички континенти, в Южна Америка например, има такива банди от стиловете, които слушам, че ти се завърта главата на 360 градуса! Само от там ако трябва да се сдобивам с дискове, първо ще ударя на камък с повечето и второ - с тези които успея да набавя, сигурно ще се разоря. Шипинга оттам нали се сещате колко е... И да кажа, че аз нямам уредба, на която да ги слушам, ползвам само компютър, каквото имам го взимам просто като фен и ценител. Имам даже няколко оригинални плочи, първи издания на любими банди, които пък хептен нямам къде да чуя - взимал съм ги от чисто фенство, а съм се бъркал бая за тях. Искам да слушам музика на серизона уредба със сериозни колони, но такова нещо струва няколко хилки, за да ми задоволи претенциите, ако ще е уредба и звук, да е - и със средни или разни кекави варианти няма да се задоволя. Засега не мога да събера такава сума и си слушам на компа. Смятам, че мп3-ките са задължителни, защото чрез тях се научават много групи. А някои ги няма в тубата, други дори не фигурирт в метъл-архива! Иначе, разбира се че имам оригинални дискове на любими групи и албуми. Последната ми придобивка отпреди няколко дена е албум на една японска блек/дуум кръст банда. Много ценно нещо :)
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#115 man on a mission

Sixx

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 963 posts

Posted 11 септември 2012 - 05:47

View PostValtyr, on 10 септември 2012 - 23:06 , said:

Колко хора в България биха си купили дискове на Rotting Christ например? Тях изобщо не ги интересува тези 10-20 продадени копия. Даже съм чел много интервюта, в които се казва:"Дърпайте нашата музика! Важното е да чуете за нас!" Какво се оказва? От значение е мащабът на групата, когато говорим за подкрепа чрез купуване на оригинални албуми.
Добър пример, но точно Rotting Christ надали можем да ги пратим в дълбокия ъндърграунд.По-скоро казаното от тях е поради факта, че колкото и познато име да са, няма как да са масово явление или група с огромна фен база (което не е изключено).Няма да е като с Dimmu Borgir примерно.Но някак си дори това не може да ме убеди във факта, че и те очакват някакви приходи от дискове.Защо иначе ще ги записват и издават?Не мисля, че закупуването на оригинална музика (на която и да е група) не носи удовлетворение на създателите и, пък ако ще да са най-големият ъндърграунд.Защо тогава БГ групите записват, издават и продават дискове? Те печелят доооста по-малко в сравнение с която и да е чуждестранна банда.А и да не забравяме, че все пак музикалната индустрия все още не се е изродила до толкова, че да се набляга на интернет за основно разпространение на продуктите!
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again

#116 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 11 септември 2012 - 06:40

View PostТигър, on 10 септември 2012 - 21:48 , said:

Ако знаех френски, може би щях да пробвам.
И ако беше поет над средното ниво, защото този филм е в голямата си част в стихове. Да го преведеш е като да превеждаш Шекспир. За което е нужно малко повечко от знаенето на английски ;)

View PostValtyr, on 10 септември 2012 - 23:06 , said:

Колко хора в България биха си купили дискове на Rotting Christ например?
Само предпоследния им албум са си го купили двама души от онлайн магазина ни. Самият аз си го купих на диск от мърч-щанда им при едно от гостуванията им. Ставаме трима, като със сигурност има още, пазарували от други места. Може да се докараме до 10-20, може и да не успеем и, да, групата не я интересуват особено продадените по стандартните магазини копия. Но тези на мърча я интересуват.
А и ако издадат нов албум и той се продаде в невижданите примерно 200 копия по стандартен път - бас, че веднага ще дойдат за още един концерт - защото 1 - ще има гаранция, че той ще е добре посетен и 2 - ще могат да се надяват на добър оборот на мърча, печалбата от който си е директно за тях. Така че - и стандартните продажби имат значение, ако печалбите за музикантите от тях да са мизерни.

Ето Wolfy отговаря на критерия за оригиналните дискове, защото има желание да си купи такива. Това, че не намира на много от любимите си групи, е отделен въпрос. А и сигурно на около 99% от тези групи той едва ли би могъл да посети концерт.

Прочее, какво правят феновете на Пинк Флойд, скоро и на все повече и повече класически банди, които отиват в небитието? Те няма как да посетят техни концерти, ако ще да са деца на Васил Божков. Ако игнорират и притежването на оригинални дискове, то те си остават в голяма степен фенове на думи.

#117 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 11 септември 2012 - 07:30

^ Ние, феновете на Пинк Флойд, сме още по-зле. Непрекъснато сме принудени да купуваме периодичните преиздания на дискографията на групата. Тежко е, вервай ми... :yes: А, май се задава нова порция. Онзи ден Фиш сподели, че в Лондон е имал среща с агента си в EMI от славното време с Marillion. Все още е неофициално, но Universal купува EMI и така един от последните символи на британската музикална инвазия от ХХ-ти век отива в небитието... Това означава нова серия преиздания на албумите на Пинк Флойд, например... :(
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#118 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 септември 2012 - 07:56

View PostSatyr, on 11 септември 2012 - 06:40 , said:

Прочее, какво правят феновете на Пинк Флойд? Те няма как да посетят техни концерти, ако ще да са деца на Васил Божков.
Не е необходимо да са. Просто отиват на концерт на Roger Waters. Друго не им е и нужно. :no:
I don't know how I managed it...

#119 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 11 септември 2012 - 07:58

View PostJoacim, on 10 септември 2012 - 21:20 , said:

Много българисти се навъдиха тук май :) Нищо че сатаниста ,с поста над мен, е допуснал лекичка пунктуационна грешка . Важното е да изпъкваме и да сме важни -you men ,hell yeaaah !!!!

:lol:

#120 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 11 септември 2012 - 08:41

View PostOzzy, on 11 септември 2012 - 07:56 , said:

Не е необходимо да са. Просто отиват на концерт на Roger Waters. Друго не им е и нужно. :no:
А феновете на Dio? На концерт на Dio Disciples ли отиват? Феновете на Rainbow? - На концерт на Blackmore's Night? И така нататък :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users