Muse – муза, революция, или шибана претенция?културна дискусия
Started by incarnate, авг 27 2012 11:21
263 replies to this topic
Posted 30 август 2012 - 17:40
Много точно казано - СЪВРЕМЕННО НИВО!!!
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again
Posted 30 август 2012 - 17:51
violator, on 30 август 2012 - 17:29 , said:
От групите, за които лично аз бих казал, че правят някаква революция в музиката, само една е създадена след 1990 г. Всъщност e създадена точно 1990 г.
Radiohead?
...And through the window in the wall
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky
Posted 30 август 2012 - 17:56
Не, те са създадени доста по-рано. Предполагам тук се има предвид Opeth. Странен избор, но той си е изцяло на violator-а, който безкрайно уважавам като меломан. И все пак, защо не онова очилатото?
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 30 август 2012 - 20:11
marillion, on 30 август 2012 - 17:56 , said:
Предполагам тук се има предвид Opeth. Странен избор, но той си е изцяло на violator-а, който безкрайно уважавам като меломан.
О, не.

Хайде да видим кой ще познае. Можем да му измислим награда...
И все пак, защо не онова очилатото?
Пречат му няколко неща:
- влиянието на Pink Floyd. Избива почти навсякъде.
- култивацията и интелектуалността. Революции се правят от ненормалници. Той е твърде образован и културен.
- пеенето.
Всъщност, революционността изобщо не е критерий за музикална и музикантска гениалност. Че понякога дори и за грамотност. Справка: Кърт Кобейн, Лу Рийд, Sex Pistols, Боб Дилън, Джон Ленън, The Who, Black Sabbath, etc.
-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 30 август 2012 - 21:12
Ако нямаш предвид Pearl Jam, ще се наложи да атакувам с твърде тежка артилерия.
Което би било твърде жалко, предвид, че си написал за Мuse точно това, което мисля аз.

Don't mistake lack of talent for genius.
Posted 30 август 2012 - 21:24
Според мен не ме разбрахте. Коментарът ми беше в смисъл на да не кажа изумление откъде се изкарва Мюз като изключителен дразнител...след като не виждам точно тази група да се натрапва непрекъснато на масовия слушател. Едва ли не щом се каже "Мюз" е вече се острят камите срещу този звяр. Поне така на мен ми с струва...
Иначе съм съгласен с мнението на violator за Мюз, не само това непосредствено по-горе, но и едно по-напред в темата, че на практика звуяат модерно, актуално, атрактивно...
Иначе съм съгласен с мнението на violator за Мюз, не само това непосредствено по-горе, но и едно по-напред в темата, че на практика звуяат модерно, актуално, атрактивно...
Plus Ultra.
"This world is totally fugazi."
"We will always be so much more human than we wish to be."
"From the Stars back to our Cities"
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 30 август 2012 - 21:48
Mor-Rioghain, on 30 август 2012 - 21:12 , said:
Ако нямаш предвид Pearl Jam, ще се наложи да атакувам с твърде тежка артилерия.
Което би било твърде жалко, предвид, че си написал за Мuse точно това, което мисля аз.

Колкото и да обожавам Pearl Jam /и в частност Еди Ведър/, революционността в сиатълските гневни полета, за огромно мое съжаление, принадлежи другиму.
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 30 август 2012 - 22:16
През летото 1990 се появяват на бял свят - Anathema & Tool, например.
Смея да твърдя, че познавам добре моя скъп приятел Вио...
Според мен, Негова милост, има предвид Tool!!
Смея да твърдя, че познавам добре моя скъп приятел Вио...
Според мен, Негова милост, има предвид Tool!!
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis
"Fear builds walls!"
Roger Waters
"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan
"Fear builds walls!"
Roger Waters
Stevie Ray Vaughan
Posted 30 август 2012 - 22:21
Може би имаш предвид The Prodigy.Най-малкото станаха група, харесвана както от почитателите на електронната музика, така и на рок аудиторията.Чиста стрелба в тъмното, ама знам ли?!
Posted 30 август 2012 - 22:30
Да наддаваме, викам аз, или да хвърлим боб, или едни карти таро...барем познаем.
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 31 август 2012 - 00:02
Valtyr, on 29 август 2012 - 20:45 , said:
Нормално е, нали? Да, защото предполагам, че тъп "мъгъл" като мен не може да оцени изяществото на богопомазаната група Muse, нали така? А защо намесвам професионални музиканти ли? Ами, заради феновете на групата, защото съм се начел на "невероятни творби", "уникална музика", "страхотен талант"," никой друг не би могъл да измисли подобни композиции, освен Мarillion, които са бла бла бла...". Аз никога няма да харесам Muse, та ако ще и Моцарт да се завърне от Отвъдното и да ми каже колко са велики. Просто искам наистина да се убедя във възвеличаваните музикални възможности на групата, защото подобни приказки са ми бутафорни, а са изказвани с претенция за пълна истина. И тук не говоря за това колко много не ги харесвам, а по-скоро питам за каква революция си говорим под марката Muse. Не знам защо не е станало ясно...
Ако наистина това си разбрал от мнението ми, което цитираш, значи нямаш никакво желание за нормална комуникация и определено търсиш под вола теле. Мнението ми беше напълно неутрално, без да е насочено срещу някой, просто исках да ти кажа, да не се напрягаш толкова много, защото никой в нищо няма да убедиш, както и никой не си прави илюзии, че ще те произведе във фен на MUSE - нещо, което явно много страшно. Тук просто си обсъждаме една група, харесвана от някои и нехаресвана от други. И двете страни са прави за себе си. Много е просто, нали? В никакъв случай не бих си позволил да обидя или да поставям някакви квалификации на хора, несподелящи музикалните ми предпочитания. Моля те да се опиташ да подходиш малко по-позитивно към такъв род дискусии. Тук не сме се събрали, за да се делим. Бекаджии, кораджии, прогресари...
wolfy, брате, много добра идея е най-после да се видим целенасочено, а не поредната случайна среща някъде из София...

A new level reached, where the absence of air lets me breathe...
Posted 31 август 2012 - 00:18
^ Ще ще, задължително! Пък ти си ела с фланелка на Muse, аз ще си сложа на Morgoth

Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!
Posted 31 август 2012 - 07:59
satanicart, on 29 август 2012 - 19:02 , said:
С извинение към феновете им, но в цялата история на музиката е почти невъзможно да бъде намерена по-смотана и скучна група...
Змей Горянин, on 30 август 2012 - 11:53 , said:
Ето, скоро е концерта на най-слушаната във форума група - Mu.. пардон... Marduk - идеален повод са сбирка 

Posted 31 август 2012 - 08:35
violator, on 30 август 2012 - 20:11 , said:
Пречат му няколко неща:
- влиянието на Pink Floyd. Избива почти навсякъде.
- култивацията и интелектуалността. Революции се правят от ненормалници. Той е твърде образован и културен.
- пеенето.
+1
Принципно съм напълно съгласен. Можем да дискутираме по темата дали някой от музикантите от Pink Floyd може да бъде сравнен от професионална гледна точка със SW, но ще предизвикаме нова буря в чаша и не си струва. Относно второто предложение, напълно споделям, но пак има изключения от правилото. За пеенето, лично аз много харесвам пеенето на SW, но може би съм свикнал с годините и не обръщам внимание на техническите детайли за разлика от теб, който има професионална представа от вокално майсторство...
violator, on 30 август 2012 - 20:11 , said:
Всъщност, революционността изобщо не е критерий за музикална и музикантска гениалност. Че понякога дори и за грамотност. Справка: Кърт Кобейн, Лу Рийд, Sex Pistols, Боб Дилън, Джон Ленън, The Who, Black Sabbath, etc.
О, да, естествено! Обратното би било невъзможно. Революцията предполага фойерверки, възгласи, адреналин.....и най-вече общодостъпност на идеите...
18.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 31 август 2012 - 09:41
marooned, on 30 август 2012 - 22:16 , said:
има предвид Tool
Бате Роско печели серенада! "Hey You" и "Comfortably Numb" акустично под прозореца.

Смея да твърдя, че Tool нямат аналог. Атмосфера, изразни средства, визуализация, всичко. Те създадоха нов жанр, наречен AAM. Ачовешки Акселерирала Mузика.

Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 31 август 2012 - 10:15
Belbo, on 30 август 2012 - 22:21 , said:
Може би имаш предвид The Prodigy.Най-малкото станаха група, харесвана както от почитателите на електронната музика, така и на рок аудиторията.Чиста стрелба в тъмното, ама знам ли?!
Когато се появиха The Prodigy, вече имаше група, която от години беше харесвана както от почитателите на електронната музика, така и от масовата рок аудитория.
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 31 август 2012 - 10:50
violator, on 31 август 2012 - 10:15 , said:
Когато се появиха The Prodigy, вече имаше група, която от години беше харесвана както от почитателите на електронната музика, така и от масовата рок аудитория.
Мислех да напиша същия коментар

Бях почти сигурен, че няма да подминеш мнението на Belbo

Какво ще кажеш, ако към Hey You & C numb, добавим и Set the controls for the heart of the sun?
P.S. В една друга тема (не си спомням обаче кой беше) ти бяха открили грешка, свързана с "релевантен" - нерелевантен/ирелевантен.
Обърни внимание на поста си за монархията и кралското семейство от предните страници

"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
"Fear builds walls!"
Roger Waters
Stevie Ray Vaughan
"Fear builds walls!"
Roger Waters
Stevie Ray Vaughan
1 user(s) are reading this topic