Два дена не мога де се възстановя, а като че ли на този концерт гледах да го раздавам по-спокойно и даже не бях напред на всички групи. Едва днес, след като вчера бях на работа и вечерта спах 11 часа се чувствам що-годе в кондиция да разкажа и моята гледна точка.
Още от рано се срещнахме с познати пред Зимния и след някоя и друга отразена бира в една от околните кръчми се наредихме на опашките на чакащите за влизане. А то, влизането, беше бързо и безпроблемно. Тук ще е мястото да кажа и няколко думи за организацията, макар че повечето хора преди мен са разчепкали темата. Имаше и плюсове и минуси:
+ цената на бирата
- 0.50 лв тоалетната (значи бирата е с обща цена 1,50

)
+ щандовете...
- ...които бяха странно бедни, имайки предвид, че аз очаквах да има почти всичко на гостуващите групи и съответно да си напазаря един "Hellfire Club", ама не би...
+ ... но пък за сметка на това имаше по-старички издания на Nuclear Blast и се възползвах да си купя In Flames-кия "Clayman" за 15лв

КЕФ!
+ времетраенето на сетовете на групите беше малко разтеглено, което позволи на Benediction да изкарат няколко песни повече от колкото беше предвидено...
- но пък това попречи на някой хора да видят част от групите тъй като гонеха я автобус, я влак.
+++ сесията за автографи на Amorphis, тъй като даде възможност на големите им (и не чак толкова големи фенове като мен) да се доближат съвсем близо до тази група
Та за концерта:
"Overdawn" бяха първата за вечерта група и понеже не ги бях слушал слязах долу за да мога да попия повечко от изпълнението им. Добри са, но за техния стил (модерен метъл е най-близкото, което ми идва на ум) е нужен много добър звук, а тази вечер те не разполагаха с такъв.
"The Revenge Project" съм ги гледал няколко пъти и този път използвах времето, в което свириха да видя с познати из фоайето на залата.
"Agathodamion" - ще ги запомня с отваратителния им звук. Чуваше се само едно жужене и барабани, а това, че на бек вокалиста и китарист му бяха изключили микрофона беше най-абсурдното. Изгледахме техния сет от седялките и прегрупирахме редиците за да щурмуваме зоната пред сцената за....
"Benediction", на които по принцип не съм фен (даже не ги бях слушал до тази вечер), но тези хора определено обраха овациите и сърцата на повечето хора в залата. Видимо им личеше, че са изненадани от посрещането, което им оказахме и се изкефиха. В крайна сметка изкараха и няколко песни, които като че ли не бяха предвидени в сета им. Нашата малка, но сплотена агитка се оказа точно пред погото и отнесохме не един и два удара, но пак куфяхме и подкрепяхме британците до последната минута на изпълнението им. Евала! Кофтито беше, че и при тях звука беше позамазан, но поведението им компенсира този недостатък.
"Edguy" - групата, за която бях дошъл! Велики!

Купон и веселба от началото до края - това, в което немската шайка е най-добра. Досега само бях слушал за идиотиите на Тоби, но да ги чуя с ушите си бе още по-забавно. Пълен антипод на типичния навъсен метъл имидж, предвожданата от накиченият с блестящи звездички по дрехите и розова кърпа Hellfire Tobi дружинка показа как може да се изпълнява такава музика без да се вземаш прекалено на сериозно. Както правилно отбеляза и Риков, с който се видяхме след изпълнението на групата във фоайето, тоя човек (Тобиас) е гениален. Единствения недостатък, ккто споменаха и доста хора преди мен, беше словоохотливостта му, която наистина можеше да ни бъде спестена и вместо това да изкарат още някое парче, но нейсе - за мен това е бял кахър. Сета ми допадна защото любимия ми албум е "Hellfire Club", a от него имаше най-много песни. Най-запомнящите се моменти бяха изпълнението на страхотните "Mysteria" и "Vain Glory Opera" както и задявката с Maiden+Edguy ending

От скачане и припяване в края на изпълнението им едва дишах и това беше причината да се трупясам на трибуните по време на изпълнението на
"Amorphis" - за тях не мога да кажа кой знае какво тъй като тогава умората от предните две групи и от пътуването през предната нощ си каза думата и аз просто седях и гледах, а в края ми се наложи да си тръгна преди биса поради транспортни причини.
Като цяло: Браво на Тангра Мега Рок и нека подобни малки фестивали с големи групи да се организират по-често.