Аз като цяло съм много доволен от концерта.
Имаше известно закъснение от обявената програма понеже ние влязохме към 16:30 и Overdawn още пищяха, а в програмата пишеше, че към 5 трябва да излязат Agathodaimon.
Та да карам и аз поред.
Първо мърчъндайза беше адски зле. Неищо обещанията на Васил Върбанов относно част от феста не се изпълниха. Продавачите на бира не бяха облечени като рицари

мърчъндайза беше зле, закъснението и факта, че хората, които са се надявали да се приберат с последните рейсове май ги изпуснаха (пък такситата в София са отвратително скъпи

). Кенефа също беше на безбожна цена. Всъщност това да се плаща за кенеф е мега гигантска простотия. И сандвичите дето се предлагаха на първия етаж бяха зле. Някак си ми се вижда откровено нагло да искаш 2 лева за 2 малки филийки хляб с някакъв колбас толкова тънко нарязан, че можеш да четеш книга през него.
Така да минем на групите.
Overdawn
Като влязох те вече свиреха и погледнах през вратата за какво става въпрос, след което се отдадохме на разглеждане на мърчъндайза и за последната им песен вече бяхме долу пред сцената. От това, което чух си правя извода, че са ебати скучната банда. Предвид стила, който свирят това не е толкова учудващо... Не ми харесаха. Виждам, че във форума доста хора са ги харесали, но аз лично не открих нещо, което да ми допадне в тях.
The Revenge Project
Страхотна банда. Изпълнението им беше много добро и определено раздвижиха влязлата публика, която не беше особено многобройна. Екраните бяха малко размазани през повечето време.
Agathodaimon
Това беше една от групите, които чаках с нетърпение. За съжаление останах невероятно разочарован
Новия вокал е доста ужасен. Защо им трябваше да се разделят с Akaias?
В началото още не ми харесаха и после влязох само за изпълнението на Serpent's Embrace обаче заради лошия звук така и не чух чистите вокали
Ако си намерят по-добър вокалист и с по-добро озвучаване определено бих ги гледал отново.
Benediction
Знаех ги само като име и какво свирят обаче до вчера не бях чувал нито една тяхна песен. Страхотна банда са и определено пометоха залата с изпълнението си. Искрено се израдваха на посрещането, а и публиката определно им се раздаде най-много. Ще ги следя отсега нататък и дано дойдат отново за концерт у нас.
Edguy или Edgay
Фен съм на групата от 4-5 години и с нетърпение очаквах да ги видя наживо. Минус към изпълнението им беше, че първите песни бяха откровено глупави, а те имат къде по-добри парчета, които да изпълнят наживо, гей-вида на Hellfire Tobi

и непрестанното му дърдорене, което изяде поне 2 песни. Иначе съм много доволен от тях. Със Свилип бяхме много напред и видяхме и чухме всичко от страхотна позиция. Добре се усетиха да разпеят публиката докато имаха проблем с едната китара. По принцип имам едно на ум когато някой започне да разправя след всяка песен колко ме страхотни обаче се надявам, че сме им допаднали като публиката, защото макар и публиката да не беше така раздаваща се като на Benediction определено в залата имаше много фенове на Edguy. За мен не бяха излишни. Даже внесоха известно разнообразие в програмата. Обаче оная лигава балада беше излишна. Да бяха изпълнили Nailed To The Wheel или All the Clowns вместо нея.
Amorphis
Въпреки, че чистите вокали се губеха на места финландците се справиха страхотно.
За тях вече бяхме на оградите и борбата за първите места определено не беше лека та ми изяде вниманието за първите 15-на минути от концерта. Няма и как да е иначе. Всеки иска да бъде най-отпред. Не съм сигурен дали се изкефиха на нашата публика тъй като ми се видя, че са малко вглъбени и общо взето пускаха по някоя и друга усмивка, а Томи не беше особено словоохтлив (особено в сравнение с Тоби ама това не е минус) пък и като говореше много не го чувах какво приказва
Новите песни малко трудно ги различавах не знам защо. Адски еднакво ми звучат наживо
Страхотен сетлист все пак и невероятен край с Онази песен
Явно подобни събития имат почва у нас и предполагам, че с времето и повече публика ще започнат да събират или поне така се надявам. Като организация има какво да се желае още. Като плюс ще спомена и това, че охраната беше доста учтива и не стояха там като вързани против волята си.
Дано има още събития от този тип поне веднъж годишно.
Следващият път ще е по-добре.
п.п. Бирата беше отврат. Ама като за едно левче толко. Баси това ако беше Холстен Хамърфол да продадат от следващи яси албум 40 милиона копия за една седмица
Edited by Джуджето_GIMLY, 04 ноември 2007 - 21:51 .