Jump to content

Amorphis, Edguy и Benediction, в София03.11.2007, Тангра Мега Рок 7 - Зимен дворец

285 replies to this topic

#201 Guest_alice_*

• Гости

Posted 04 ноември 2007 - 17:39

View PostRebel, on Nov 4 2007, 16:56, said:

Споко, за стърчането аз съм ти свидетел - стърчеше баш пред мен и не виждах нищо по едно време :metal:
Ами....сори...то и аз стърчах, щото не виждах нищо :puke: :metal:

#202 Guest_alice_*

• Гости

Posted 04 ноември 2007 - 17:42

View PostHard rock fan, on Nov 4 2007, 17:07, said:

Аз пропуснах феста, но тъй или инак, ако бях отишла, щеше да е заради Едгай.
Едно не мога да разбера: в темата изчетох маса обиди отправени към Едгай и все от хора, които очевидно нито са им фенове, нито ги слушат. Не че не са в правото си да коментират впечатления от представянето им, ама да ползват случая да обясняват КООООЛКО противни са им Едгай...ми се струва меко казано излишно.
Ами, Фенке, трябваше да чакаме два часа да мине шоуто на Едгей...Очевидно нарочно ги бяха сложили по средата, щото ако бяха накрая, нямаше да имат публика :metal: Та, два часа в студеното фоайе се наливахме и се чудехме кво да правим и бяхме изморени за Аморфис - има защо да ги псуваме :puke:

#203 Braindead

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 04 ноември 2007 - 17:51

Даааа, точно Едгай нямаше да има ниииикаква публика.

Тънката разлика между феновете на групи като Едгай и групи в другите стилове е, че първите ВИНАГИ си купуват билети за шоутата и влизат.

Edited by Braindead, 04 ноември 2007 - 17:54 .

#204 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 04 ноември 2007 - 17:54

View Postalice, on Nov 4 2007, 17:42, said:

Ами, Фенке, трябваше да чакаме два часа да мине шоуто на Едгей...Очевидно нарочно ги бяха сложили по средата, щото ако бяха накрая, нямаше да имат публика :metal: Та, два часа в студеното фоайе се наливахме и се чудехме кво да правим и бяхме изморени за Аморфис - има защо да ги псуваме :puke:

Съмнявам се, че не са щяли да имат публика. "чудехме какво да правим", "бяхме изморени за Аморфис", "киснахме във фоайето и се наливахме"...и сякаш хора, които са се кефели тъкмо на Едгай, не е имало. Ето, напр., Марто сподели, че Аморфис са му били скучни, а е отишъл за Едгай - съмнявам се да е бил единственият.
Ама щом ви влече: псувайте ги.
За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#205 Code187

Средник!

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 344 posts

Posted 04 ноември 2007 - 18:08

Сякакви мнения виждам тук. От статията на Про-рок стана ясно, че списващия е бил за бира повреме на Бенедикшън :puke:. Overdawn ме изненадаха приятно. Revenge отново се изложиха като кифладжий (вокала им е много слаб, а музиката без никаква идея), какво намирате в тях въобще незнам. Agatodiamon изсвириха нещата си доста добре.

За Benediction просто нямам думи. Групата се изкефи на публиката и публиката на групата. Постоянно викане и на няколко пъти изчакваха докато гиприветствахме. Погото беше рехаво, но на ниво. Изгубих си телефона, но един съвестен човек ми го върна. Благодаря много за което! Признателен съм. Звука беше много добър можех да чуя всеки един инструмент ясно и отчетливо при всяко заслушване. Извириха всичките си яки песни. С една дума Benediction просто Сцепиха.

Edguy веселяци и страхотен глас на вокалиста. Изпълнението на Тhe Trooper взриви публиката. Попрекалиха с приказките, но като цяло звука беше добър и публиката се изкефи.

Amorphis перфектни с някой дефекти в звука и доста хладно отношение към пибликата. Напомниха ми за Iron Maiden като отношение. Публиката беше изморена като цяло и не се изкефи толкова много. Самите Amorphis според мен очакваха много повече, но това беше положението.

Забелязах господин Върбанов на сцената беше доста подпийнал :metal:.

Бирата лев но тоалетната 50 стотинки. Това направи лошо впечетление.
Мърчъна беше на ниво, като липсваха тениски на много ценни групи от списъка на Nuclear Blast.

Типично за фестивал, хората пред сцената се сменяха за всяка гурпа. Пак казвам за Benediction публиката беше най-надъхана и най-гръмогласна. Очаквах повече хора, но в предвид в кой свят живеем беше нормална посещаемост. Имаше хора от всякаква възраст. Забелязах деца на 7, 8, 10 години до възрастни фенова на 50, 60 години. И всички се забавляваха и се усмихваха пиеха бира и куфяха в една зала на различни стилове музика.

Като заключение феста беше хубав и много добре организиран. Имаше какво да се желае, но като за първи път е доста добре. Аз лично съм много доволен и с още един хубав спомен от концерт.

P.R. Организаторите да помислят по-добре за кенефите следващия фест :metal:
Rock n' Roll

#206 Guest_alice_*

• Гости

Posted 04 ноември 2007 - 18:20

View PostBraindead, on Nov 4 2007, 17:51, said:

Даааа, точно Едгай нямаше да има ниииикаква публика.

Тънката разлика между феновете на групи като Едгай и групи в другите стилове е, че първите ВИНАГИ си купуват билети за шоутата и влизат.
ми добре, не искам да прозвучи като заядждане, ама Фенката нали се кефи на Едгей, що не беше там тогава?
на Едгей публиката беше наполовина на Бенедикшън :puke:

#207 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 04 ноември 2007 - 18:24

Моето мнение се различава малко от вашите по някои точки...но да споделя и аз моите впечатления :>
1. Организацията беше ок с изключение на въпроса за тоалетните. Ми...само две тоалетни за няколко хиляди не са достатъчни особено при положение, че бирата е толкова евтина и хората доста купуваха. Имаше километрични опашки...горките женки особено, при тях ставаше още по-бавно, На излизане видях няколко химически тоалетни, които бяха отвън залата обаче. А охраната няколко пъти ме резна като ми каза, че ако изляза няма да вляза пак (поради това, че няма ленти по ръцете)
2. Звукът... както и очаквах не беше на ниво. Според мен единствено на Edguy и Amorphis саунда беше що годе на ниво. Беше мега отвратителен преди това. През цялото време се чуваше някво кънтене на ниските...ебаси//дори някой да свирише соло пак чуваш "джън-джън-джън". За звука при Agathodaimon дори не искам да коментирам...особено за моментите в които Сатонис очевидно пееше нещо на микрофона обаче озвучителя явно решил да се избъзика му изключил микрофона.
3. Групите:
- Overdawn, чувал съм ги единствено от песните им на профила им в мс. На концерта определено не успях да ги чуя заради озвучаването. Бтв местих се къде ли не из залата, навсякъде сейм шит. Иначе мнението ми за тях... не че са лоши, просто с/д мен не бяха за точно този концерт. Защо някой не ги покани да подгряват Ill Nino, щяха да паснат много по-добре.
- Revenge Project - противно на мненията на другите тук, според мен това беше една идея по-слабо представяне за групата от обичайното. Те са ми една от най-любимите български банди и съм ги гледал на много концерти дето свирят в пъти по-нахъсано, по-точно, с по-добро сценично поведение. И все пак любимци са ми, но не мога да си кривя душата :/ Голяма роля за представянето им уви изигра лошият звук.
- Agathodaimon, освен това за звука дето написах по-горе няма кой знае какво да добавя, едно време им бях фен, доволен съм от представянето им. единствения от стария състав е Сатонис, имат доста нови песни, които не бях чувал, но определено ще им хвърля едно ухо. Радвам се, че изсвириха Banner Of Blasphemy (на която в началото посбъркаха малко кекеке)
- Benediction., тук съм съгласен с другите, адски добре изкъртиха мамка му! много се накефих, бтв първата част от концерта им гледах на седалките отстрани, и ми се затвърди мнението, че има коренна разлика от това дали си долу в тълпата или седиш отстрани и гледаш. Първо като бях горе все едно гледам някво двд, в комбинация с гадния звук там много не се изкефих в началото до момента в който слязох долу, а то беше едно пого, една емоция :metal:
- Edguy, едно време бях чул първите им два албума и се превърнаха в единствената хеви група от новата вълна, която ми допадна горе-долу. Всякви други рапсодита, хамърфоли и стратовариуси не ми понасят хич. Въпреки, че и Едгай в момента по-скоро не ми харесват...даже напротив. И някъв гей имидж сякаш витае около Тоби наистина. розовото кърпе на панталонките със звездичките бяха отвратителни. Жалко, че ми се падна да си хвана перце от китарист на групата, която най-малко харесвам на този фест. Перцето е яко обаче :metal: с логото на едгай, а отзад с онзи клоун дето беше от няква обложка. Много ме подразни обаче, че Тобито не спираше да плямпа глупости...и то повече от колкото трябва. Наистина можеша да направят още някоя друга песен във времето, което идиотският им фронтмен изгуби в обясняване в лубоФФ... И дръмсолото им...не беше нещо, което да те изкефи да речем. Според мен, когато някой ще прави нещоп такова, трябва да покаже някво майсторство, докато бараниста им не изсвири нищо интересно :puke: поне имаше свежа интерпретация на imperial march :lol:
- Lord Vader?
- Yes Master?
- RISE!!!
косата ми настръхна хехе :>
И за Едгай също мисля, че не са за този фест, по-добре щяха да си паснат на концерта Halloween/GammaRay(/Еdguy, да ама не)
Иначе разбирам, че организаторите са искали да се застраховат да дойдат повече хора. И аз очаквах да има повече хора обаче... Дори билета не беше скъп за такъв фест с такива групи...странно.
- Amorphis!!! Абсолютно най-добрата група за вечерта, безспорните хедлайнери! Незнам какво сте чували вие, обаче за мен Томи беше перфектен във всяко отношение. Чисти, мръсни вокали и сценично поведение! Чистите се чуваха перфектно.. изфалшивял?? не повече от колкото Паси мучи по концертите. Може да се каже, че пее песните на Паси перфектно, по-добре от него дори.
Озвучаването също при тях беше най-добро, въпреки че имаше какво още да се желае. Не мога да повярвам, че видях тази любима моя група на живо, и тотално изпълни и задмина всичките ми очаквания! Толкова се изкефих, че не усетих кога свърши... може би това беше големия недостатък, краткотрайността на изпълнението..а.з иска да чуя още и още няколко любими песни. Въпреки че изпълниха любимите ми into hiding, leaves scar,Alone (а не Her Alone), house of sleep, black winter day, weaving the incantation и др, но ми се искаше да изпълнят още drowned maid, forgotten sunrise, the gathering, song for the troubled one, goddess of the sad man и тн :> ама...дано пак ги гледаме! със сигурност ще съм там!
а да, забравих, мърчъндайза беше АДСКИ НЕАДЕКВАТЕН!!! единия щанд беше на Горгон, които си продаваха някви си техни неща, другия на Уизърд... Изненада, имаше тениски на Бенедикшън.. и толкоз, защо нямаше на другите участници от феста за мен беше загадка, но пък имаше на всякви други групи. Аз мисля, че е нормалнод а имаше тс/лс на аморфис, агатодаймон, едгай нали ? и дискове и други артикули също, но не би :>

Edited by Nosferatu, 04 ноември 2007 - 18:31 .

#208 Braindead

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 04 ноември 2007 - 18:37

^^ Не съм видяла никъде тя да е написала, че е фенка на Едгай.

И както би трябвало да се досетите, говоря за масата, някак си феновете на гейовете предпочитат да отидат на любимата си банда вместо да се направят на щайги няколко вечери подред. Но както и да е, не ми е припукало, неприятно ми е просто, че каквото и да се направи за прословутия български фен, той все ще мрънка, все ще се оплаква и пр.; как в темата се бълват абсурди след абсурди.

Edited by Braindead, 04 ноември 2007 - 18:40 .

#209 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 04 ноември 2007 - 18:52

View Postalice, on Nov 4 2007, 16:23, said:

Да де, затва се ядосвам :lol:
Освен мен, стърчеше по едно време само една мацка и отпред едно малко метълче, което беше с баща си :puke: :metal: :metal:

И аз стърчах ,ей :lol:

#210 Guest_alice_*

• Гости

Posted 04 ноември 2007 - 18:55

View PostBraindead, on Nov 4 2007, 18:37, said:

^^ Не съм видяла никъде тя да е написала, че е фенка на Едгай.

И както би трябвало да се досетите, говоря за масата, някак си феновете на гейовете предпочитат да отидат на любимата си банда вместо да се направят на щайги няколко вечери подред. Но както и да е, не ми е припукало, неприятно ми е просто, че каквото и да се направи за прословутия български фен, той все ще мрънка, все ще се оплаква и пр.; как в темата се бълват абсурди след абсурди.
аз пък не иждам връзка между правенето на щайга и ходенето по концерти - който иска, ще отиде, който не - няма.
Не виждам защо го приемате толкова навътре...Колкото и да ви се иска да живеем в невероятна толерантност и всички фенове да са супер примерни на всяко концертче с билетче под строй и трезвени под дрегер...ами не се връзва просто... :puke:

View Postlittle'circle, on Nov 4 2007, 18:52, said:

И аз стърчах ,ей :metal:
Значи, ити си другата мацка? Къдрава коса?

#211 ArthurDent

епископ

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 245 posts

Posted 04 ноември 2007 - 18:57

View PostBraindead, on Nov 4 2007, 18:37, said:

неприятно ми е просто, че каквото и да се направи за прословутия български фен, той все ще мрънка, все ще се оплаква и пр.; как в темата се бълват абсурди след абсурди.
АБСОЛЮТНО съгласен. Затова не мисля да си пиша мнението тук :puke:
Снимки ще има на сайта ми... след като ги оправя

Edited by ArthurDent, 04 ноември 2007 - 18:57 .

#212 Culfalathiel

джуджанка

• Енориаши
  • PipPip
  • 88 posts

Posted 04 ноември 2007 - 19:02

View PostNosferatu, on Nov 4 2007, 18:24, said:

а да, забравих, мърчъндайза беше АДСКИ НЕАДЕКВАТЕН!!! единия щанд беше на Горгон, които си продаваха някви си техни неща, другия на Уизърд... Изненада, имаше тениски на Бенедикшън.. и толкоз, защо нямаше на другите участници от феста за мен беше загадка, но пък имаше на всякви други групи. Аз мисля, че е нормалнод а имаше тс/лс на аморфис, агатодаймон, едгай нали ? и дискове и други артикули също, но не би :>
Носфи, минавах няколко пъти покрай мърчандайза (в стремежа си да се докопам до повече бира в почивките :puke: ) и забелязах, че след всяка група сменяха изложените тениски. В началото имаше тениски на Бенедикшън (изкупени до последната, доколкото разбрах), после видях, че окачват Едгай. Така де, не самите Едгай, тениски техни :metal: . На Аморфис не съм видяла, де.
Някой за автографи реди ли се?

Edited by Culfalathiel, 04 ноември 2007 - 19:05 .

BAUGHURST (n.)
That kind of large fierce ugly woman who owns a small fierce ugly dog.