Моето мнение се различава малко от вашите по някои точки...но да споделя и аз моите впечатления :>
1. Организацията беше ок с изключение на въпроса за тоалетните. Ми...само две тоалетни за няколко хиляди не са достатъчни особено при положение, че бирата е толкова евтина и хората доста купуваха. Имаше километрични опашки...горките женки особено, при тях ставаше още по-бавно, На излизане видях няколко химически тоалетни, които бяха отвън залата обаче. А охраната няколко пъти ме резна като ми каза, че ако изляза няма да вляза пак (поради това, че няма ленти по ръцете)
2. Звукът... както и очаквах не беше на ниво. Според мен единствено на Edguy и Amorphis саунда беше що годе на ниво. Беше мега отвратителен преди това. През цялото време се чуваше някво кънтене на ниските...ебаси//дори някой да свирише соло пак чуваш "джън-джън-джън". За звука при Agathodaimon дори не искам да коментирам...особено за моментите в които Сатонис очевидно пееше нещо на микрофона обаче озвучителя явно решил да се избъзика му изключил микрофона.
3. Групите:
- Overdawn, чувал съм ги единствено от песните им на профила им в мс. На концерта определено не успях да ги чуя заради озвучаването. Бтв местих се къде ли не из залата, навсякъде сейм шит. Иначе мнението ми за тях... не че са лоши, просто с/д мен не бяха за точно този концерт. Защо някой не ги покани да подгряват Ill Nino, щяха да паснат много по-добре.
- Revenge Project - противно на мненията на другите тук, според мен това беше една идея по-слабо представяне за групата от обичайното. Те са ми една от най-любимите български банди и съм ги гледал на много концерти дето свирят в пъти по-нахъсано, по-точно, с по-добро сценично поведение. И все пак любимци са ми, но не мога да си кривя душата :/ Голяма роля за представянето им уви изигра лошият звук.
- Agathodaimon, освен това за звука дето написах по-горе няма кой знае какво да добавя, едно време им бях фен, доволен съм от представянето им. единствения от стария състав е Сатонис, имат доста нови песни, които не бях чувал, но определено ще им хвърля едно ухо. Радвам се, че изсвириха Banner Of Blasphemy (на която в началото посбъркаха малко кекеке)
- Benediction., тук съм съгласен с другите, адски добре изкъртиха мамка му! много се накефих, бтв първата част от концерта им гледах на седалките отстрани, и ми се затвърди мнението, че има коренна разлика от това дали си долу в тълпата или седиш отстрани и гледаш. Първо като бях горе все едно гледам някво двд, в комбинация с гадния звук там много не се изкефих в началото до момента в който слязох долу, а то беше едно пого, една емоция
- Edguy, едно време бях чул първите им два албума и се превърнаха в единствената хеви група от новата вълна, която ми допадна горе-долу. Всякви други рапсодита, хамърфоли и стратовариуси не ми понасят хич. Въпреки, че и Едгай в момента по-скоро не ми харесват...даже напротив. И някъв гей имидж сякаш витае около Тоби наистина. розовото кърпе на панталонките със звездичките бяха отвратителни. Жалко, че ми се падна да си хвана перце от китарист на групата, която най-малко харесвам на този фест. Перцето е яко обаче

с логото на едгай, а отзад с онзи клоун дето беше от няква обложка. Много ме подразни обаче, че Тобито не спираше да плямпа глупости...и то повече от колкото трябва. Наистина можеша да направят още някоя друга песен във времето, което идиотският им фронтмен изгуби в обясняване в лубоФФ... И дръмсолото им...не беше нещо, което да те изкефи да речем. Според мен, когато някой ще прави нещоп такова, трябва да покаже някво майсторство, докато бараниста им не изсвири нищо интересно

поне имаше свежа интерпретация на imperial march

- Lord Vader?
- Yes Master?
- RISE!!!
косата ми настръхна хехе :>
И за Едгай също мисля, че не са за този фест, по-добре щяха да си паснат на концерта Halloween/GammaRay(/Еdguy, да ама не)
Иначе разбирам, че организаторите са искали да се застраховат да дойдат повече хора. И аз очаквах да има повече хора обаче... Дори билета не беше скъп за такъв фест с такива групи...странно.
- Amorphis!!! Абсолютно най-добрата група за вечерта, безспорните хедлайнери! Незнам какво сте чували вие, обаче за мен Томи беше перфектен във всяко отношение. Чисти, мръсни вокали и сценично поведение! Чистите се чуваха перфектно.. изфалшивял?? не повече от колкото Паси мучи по концертите. Може да се каже, че пее песните на Паси перфектно, по-добре от него дори.
Озвучаването също при тях беше най-добро, въпреки че имаше какво още да се желае. Не мога да повярвам, че видях тази любима моя група на живо, и тотално изпълни и задмина всичките ми очаквания! Толкова се изкефих, че не усетих кога свърши... може би това беше големия недостатък, краткотрайността на изпълнението..а.з иска да чуя още и още няколко любими песни. Въпреки че изпълниха любимите ми into hiding, leaves scar,Alone (а не Her Alone), house of sleep, black winter day, weaving the incantation и др, но ми се искаше да изпълнят още drowned maid, forgotten sunrise, the gathering, song for the troubled one, goddess of the sad man и тн :> ама...дано пак ги гледаме! със сигурност ще съм там!
а да, забравих, мърчъндайза беше АДСКИ НЕАДЕКВАТЕН!!! единия щанд беше на Горгон, които си продаваха някви си техни неща, другия на Уизърд... Изненада, имаше тениски на Бенедикшън.. и толкоз, защо нямаше на другите участници от феста за мен беше загадка, но пък имаше на всякви други групи. Аз мисля, че е нормалнод а имаше тс/лс на аморфис, агатодаймон, едгай нали ? и дискове и други артикули също, но не би :>
Edited by Nosferatu, 04 ноември 2007 - 18:31 .