Jump to content

Amorphis, Edguy и Benediction, в София03.11.2007, Тангра Мега Рок 7 - Зимен дворец

285 replies to this topic

#181 cadaurus

мелоФройд

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 494 posts

Posted 04 ноември 2007 - 10:55

View PostOzzy, on Nov 4 2007, 10:39, said:

13. ???*

Towards and Against.

Можеше да ме питаш, вместо да се караш на жена си. :metal:
violator: Моите категории са абсолютно обективни. Това е факт.

#182 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 04 ноември 2007 - 10:59

Яко беше, но имаше по-малко хора, отколкото очаквах. Benediction бяха жестоки и като че ли най-вече те успяха да раздвижат народа. Amorphis - страхотни, нищо че не изпяха нито една от любимите ми песни :metal: , но забиха яко, мдаа, ще се помни! Edguy бяха излишни, ако не бяха те, умората от феста нямаше да е толкова голяма и щях да се размажа на Amorphis както си трябва. За пръв път в живота си щях да заспя на концерт, а именно по време на Edguy - много скучни и нелепи на фона на другите групи.....За визията да не говорим, с тез лъскави звезди и лилаво шалче, ужасен ужас! :wub:
Като цяло обаче си беше жесток фест! :yes:

Edited by Rebel, 04 ноември 2007 - 11:00 .

The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#183 пияница на грил

Хемул

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 192 posts

Posted 04 ноември 2007 - 11:07

View Postiilnd, on Nov 4 2007, 10:29, said:

Tи стърча зад пулта, бе, пияницо, къде намери бой и там :wub: :D :) :D
ам той стана у фойету боя между джефри и още некъв и скочиха там и анал дисектет енджъл и кой ли не :metal: :yes:
tiuriuliu biurgiurdiuliu.Рейс 305 е ПОДВОДНИЦА!!!
АЛКОХОЛЪТ В МАЛКИ ДОЗИ Е ПОЛЕЗЕН ВЪВ ВСЯКАКВИ КОЛИЧЕСТВА
powered by ВИП СУЛЮ
http://www.myspace.com/anchorheaddarthmetal

#184 MartinOwaR

TrueInside

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts
  • Interests:True, trueeeeee

Posted 04 ноември 2007 - 11:22

View PostRebel, on Nov 4 2007, 10:59, said:

Яко беше, но имаше по-малко хора, отколкото очаквах. Benediction бяха жестоки и като че ли най-вече те успяха да раздвижат народа. Amorphis - страхотни, нищо че не изпяха нито една от любимите ми песни :metal: , но забиха яко, мдаа, ще се помни! Edguy бяха излишни, ако не бяха те, умората от феста нямаше да е толкова голяма и щях да се размажа на Amorphis както си трябва. За пръв път в живота си щях да заспя на концерт, а именно по време на Edguy - много скучни и нелепи на фона на другите групи.....За визията да не говорим, с тез лъскави звезди и лилаво шалче, ужасен ужас! :D
Като цяло обаче си беше жесток фест! :yes:

За мен излишни групи нямаше. Имаше скучни - Amorphis. Размотавах се из залата и подритвах бирени кутийки, никой не се включи в мачлето, зяпаха сцената, май им харесваше.
Едгай - за тях отидох и се накефих. Твърде много песни от последните два албума, точно тях не ги харесвам особено. Хепи имиджа им (как само ги кара да се поклащат горките момчета), разпяването с публиката, дръм солото - излишни неща. Като цяло прекрасен концерт!
Не ми се ще с написаното да наелектризирам многобройните анти-гей организации и да се изпишат тонове "лични мения". Исках да покажа различната гледна точка, имаше групи за всеки.

А Бенедикшън ме изкъртиха, като музика, свирене и поведение :wub:

#185 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 04 ноември 2007 - 12:49

View PostMartinOwaR, on Nov 4 2007, 11:22, said:

А Бенедикшън ме изкъртиха, като музика, свирене и поведение :wub:

Абсолютно. Това беше най-здравата група. Фестивалът беше готин. За българските групи - евала на момчетата, че не се стреснаха и се сп авиха чудесно. Говоря основно за Оувърдаун, защото им е за първи път на подобна сцена. Ривендж, колкото и пъти да ги гледам все едно, че е за първи. Много здрави и стегнат сет.
За AGATHODAIMON :D - е на Sathonys през целия сет така ли някой не се сети да му пусне микрофона. При тях озвучаването беше меко казано скапано. Добре, че имаше и по бавни части, че да се чуе и клавира - не само да изглежда.
BENEDICTION :) :D - размазаха. Тези "дет-ковци" не знаят що е спирка.
EDGUY :metal: - много приказки. Можеха да изпълнят поне още две-три парчета. Бла-бла-бла... Но се радвам, че ги видях. Една от групите, които много харесвах навремето. Забавни са на живо. С тази тяхната хореография - :yes:
Толкова. Друго не гледах. За AMORPHIS нищо не мога да кажа. Групата и така или иначе не я харесвам.
Обаче фестът си беше страхотен. С всичкия мърчъндайз и сесиите за автографи. И разбира се всичките познати и приятели, с които ако не са подобни мероприятия виждането е трудно. И дано това да не е последното метъл събитие на Тангра Мега рок. :D

#186 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 04 ноември 2007 - 13:01

Симпатичен "фест" се получи. Затвърди ми се мнението, че The Revenge Project са една доста добра група. Agathodiamon пък ми бяха едни такива много милички, толкова му се радвах на дикцията на вокала :D и да отбележа, че , въпреки че половината от музикантите реално не се чуваха ( :yes: ) , успяха да повъодушевят публиката. Bendiction бяха жестоки, не мисля че някой остана равнодушен, докато бяха на сцената. А след тях по независещи от мен причини :metal: трябваше да напусна... Само за Amorphis съжалявам :wub:

Edited by little'circle, 04 ноември 2007 - 13:03 .

#187 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 ноември 2007 - 13:24

В коментарите на сайта, както винаги, има доста бисери.
Но един от тях искрено ме развълнува:

Аз пък се чудя - до един от входовете в залата през целия концерт някакъв отчаян младеж се опитваше да омилостиви едно дребно чернокосо девойче - то не бяха стойки, падане на колене, същинска драма! Някой знае ли как се развиха нещата, понеже почнаха Аморфис и не дочакахме развръзката.
И аз искам да попитам? - Знае ли някой как са се развили нещата в крайна сметка? :yes: :metal:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#188 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 04 ноември 2007 - 13:29

View PostOzzy, on Nov 4 2007, 10:39, said:

Кой направи концерта? Бирмингамците :metal: :D :)

абсолютно :yes: вечерта беше на Бенедикшън.
колкото и да обичам Аморфис и да ми е криво да го кажа :wub:
не знам озвучаването ли бе причината, но Томи определено се губеше на чистите вокали, нищо не му се разбираше, дори още в Leaves Scar ми изфалшивя на някои места... :D
абе имах усещането, че гласът ву се дави в музиката на останалите инструменти, освен когато ревеше. което го прави добре.
та някак с вокален блясък не ми се открои в изпълненията си на живо.
може би затова и House of sleep и black winter day не възстановиха очакванията ми, макар сравнително да звучаха много по-добре :D

мда, публиката беше рехава. любопитно защо при такъв мощен фест...
но пък достатъчно ентусиазирана за своите групи :D
Ози запечата неотразимата ни голяма форумна агитка със страхотен фото материал (очаквам в скоро време да си смени аватара, хе!)

поздравления на всички пророци съвместно отразили феста. страхотен екип сте :D

#189 slartibartfast

fjordgestalter

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 197 posts

Posted 04 ноември 2007 - 14:52

А нали щеше да е фестивалтирепанаир?
Нямаше захарни петлета.
Но за сметка на това видях, че глем-рокът е жив! В изпълнение на Балета на ГДР.

Много съм доволен от българските групи, особено Ривендж забиха стегнато и уверено.
Бенедикшън наистина взривиха залата, много нахъсани и категорични.
От представянето на Аморфис също съм доволен, но винаги се получава проблем с озвучаването на концерти, в които има чисти вокали и синтезатори. Може би проблемът е, че се правят в спортни зали, в които акустиката е като в баня - кънтеж и ужас!

Организацията беше на ниво, дори охраната беше любезна.
Но аз поне не видях обещаните допълнителни тоалетни.

А Едгай... Едгай! Не ги бях слушал задълбочено досега и много се радвам за това.
Особено онова розово парцалче...
И полюшващата се тройка...
Леле-леле....
Веселба!
Even angels lose their wings, eventually..

#190 katatonia

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 27 posts

Posted 04 ноември 2007 - 15:05

Отидох главно за Benediction и останах супер доволен от порцията първокласен бирмингамски дет метъл, която сервираха. Останалите групи ме зарадваха, но не могат да стъпят на малкия пръст на де товците.
Иначе феста беше супер , като изключим лошия звук за AGATHODAIMON.
Браво на тангра мега рок- дано продължават все така.

Надявам се BENEDICTION пак да доидат в България този път с нов албум. Видяха , че не сме ги забравили.

:puke: :metal: :metal:

#191 Nemesis

Tormentor of Christian Souls

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 240 posts

Posted 04 ноември 2007 - 15:05

View Postslartibartfast, on Nov 4 2007, 15:52, said:

Особено онова розово парцалче...
И полюшващата се тройка...
Леле-леле....
Веселба!

И звездичките върху панталоните на вокала!?!! :puke: :metal: :metal: :lol:
Every time this year

this dark fog will appear

up from the tombs it comes

to take one more life that

can be near ...

#192 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 04 ноември 2007 - 15:08

View PostNemesis, on Nov 4 2007, 15:05, said:

И звездичките върху панталоните на вокала!?!! :puke: :metal: :lol: :lol:
Аз това отдавна го казах, ама не четете ей! :D Грабна ме визията веднага...... :metal:

#193 Guest_alice_*

• Гости

Posted 04 ноември 2007 - 15:41

View PostSatyr, on Nov 4 2007, 05:05, said:

Ееееееееееее, не си ме снимал как стърча на конче :puke:

#194 Guest_alice_*

• Гости

Posted 04 ноември 2007 - 15:43

View Postпияница на грил, on Nov 4 2007, 11:07, said:

ам той стана у фойету боя между джефри и още некъв и скочиха там и анал дисектет енджъл и кой ли не :metal: :metal:
абе, супер нещастници са тия дето са скочили на Джефри. :puke:
от Анал Дисектед само Калински май е участвал... :lol:

#195 Guest_alice_*

• Гости

Posted 04 ноември 2007 - 15:47

View Postalice, on Nov 4 2007, 15:41, said:

Ееееееееееее, не си ме снимал как стърча на конче :metal:
И все пак, да си кажа мнението - много хубав концерт - абсолютно съм очарована...
И Сатъра ме посрещна с думите "Не си отвън" :puke: :metal:
Забележка само за 50 стинки кенеф - така и не платих...Васко Върбанов дали знае за събирането на подобна такса...

#196 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 04 ноември 2007 - 15:47

Amorphis не са някакво чудовище наживо, но като цяло се представиха на добро ниво. Липсваха ми клавирите, а чистите вокали на юнака с растите бяха неуверени и доста тихи. Много яка банда са, личи си отвсякъде, но лично аз сериозна тръпка от живото им участие не почувствах. Хем се натиках доста напред, в търсене на оптимален допир с музикантите, хем и вече бях подгрял със сериозно количество уранова смес.
Озвучаването ли им прецака шоуто, изпълнението ли....не знам. Но нещо не беше както трябва.

Benediction бяха тези, които ми свалиха скалпа снощи. И не само моя...посякоха всичко живо.
Злата сеч, в която ни въвлякоха британците, ме върна много назад в миналото. Във времената, в които този стил беше млад и нямаше как за него да се употребява понятието "олд скуул". Почувствах лека носталгия.

Публиката ги посрещна по невероятен начин, а те видимо се развълнуваха от реакцията на множеството. Държаха се адски естествено, дори се бъзикаха със себе си - самообявиха се за пънк група. :puke:

На останалите банди им гледах само информативно по едно-две парчета, затова и не мога да ги коментирам.

Хубав фест. Трябва да има повече такива! Но не съм оптимист, че ще стане някаква традиция, след като видях колко малко публика имаше. Очаквах да е претъпкано.
Налице бяха всички предпоставки за това - в София се провежда, сезонът вече не е отпускарски, в неработен ден, с участие на много яки и все именити банди от различни стилове. И въпреки всичките тези благоприятни обстоятелства - посещаемостта беше много слаба. Зимният дворец е голяма зала и това се набиваше на очи.

Edited by violator, 04 ноември 2007 - 15:54 .

-----------------------------------------
Слушай силно!

#197 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 ноември 2007 - 16:16

View Postalice, on Nov 4 2007, 15:41, said:

Ееееееееееее, не си ме снимал как стърча на конче :puke:
Значи, нямаш доказателства, че си стърчала :metal:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#198 Guest_alice_*

• Гости

Posted 04 ноември 2007 - 16:23

View PostSatyr, on Nov 4 2007, 16:16, said:

Значи, нямаш доказателства, че си стърчала :lol:
Да де, затва се ядосвам :lol:
Освен мен, стърчеше по едно време само една мацка и отпред едно малко метълче, което беше с баща си :puke: :metal: :metal:

#199 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 04 ноември 2007 - 16:56

View Postalice, on Nov 4 2007, 16:23, said:

Да де, затва се ядосвам :lol:
Освен мен, стърчеше по едно време само една мацка и отпред едно малко метълче, което беше с баща си :puke: :metal: :metal:
Споко, за стърчането аз съм ти свидетел - стърчеше баш пред мен и не виждах нищо по едно време :lol:

#200 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 04 ноември 2007 - 17:07

View PostMartinOwaR, on Nov 4 2007, 11:22, said:

Едгай - за тях отидох и се накефих. Твърде много песни от последните два албума, точно тях не ги харесвам особено. Хепи имиджа им (как само ги кара да се поклащат горките момчета), разпяването с

Аз пропуснах феста, но тъй или инак, ако бях отишла, щеше да е заради Едгай.
Едно не мога да разбера: в темата изчетох маса обиди отправени към Едгай и все от хора, които очевидно нито са им фенове, нито ги слушат. Не че не са в правото си да коментират впечатления от представянето им, ама да ползват случая да обясняват КООООЛКО противни са им Едгай...ми се струва меко казано излишно.
За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users