valя, on Sep 18 2007, 12:41, said:
valя, on Sep 18 2007, 12:41, said:
И за да те освежа малко, макар и не съвсем на място и на време, те поздравявам с невероятната "Surrounded" (знам, че си от малкото хора тук, които не биха имали нищо против), по случай случая от вчера 

) (с пожелание за още повече вяра, надежда и любов 

)
Не само нямам нищо против, ами и точно "Surrounded" ми е една от най-любимите пиеси изобщо. Съвършена e! Един от най-блестящите и ценни бисери в творчеството на Dream Theater. 
Не че и тя не е вдъхновена от тъжна история, но си права, че е далеч по-разведряваща от каквото и да било на Tool 

Благодаря за вниманието и пожеланията. 

Тоол принципно, и вероятно съвсем не случайно, не са съвсем в реда. На каквито и да е неща. 
Преди години, се въртеше техен клип по муз. канали, също така достатъчно безумен, че да реша, че тия не ща да ги и чуя/видя. 

(този само го попреврътнах леко, предвид предупрежденията ти 

и отидох да пийна една вода).
Сигурно имаш предвид "Parabоla". Него съм засичал най-често по музикалните телевизии. Умопомрачителен е. Шедьовър. 
Но въпросният клип на "Jambi" е нещо повече и от това. Може би е най-човешкият клип на Tool. От чисто смислова гледна точка. Тук я няма типичната за другите им видеота ачовешка, машинно-технологична, кибернетична и свръхестествена фрагментарност. Тук, в този символистичен мини-филм, реално се разказва за нещо много простичко....и то е, как човек, каквото и да прави, никога не може да избяга от природата си. И също, колко зависим е от нея.
А това, че е пречупен през една изключително болно-брутална призма, тази на режисьора Morgan Routt и цялостната визуална концепция на клиповете Туулски, го прави още по-разтреперващ.
Все пак го гледай!

Edited by violator, 18 септември 2007 - 15:00 .