Какво звучи в момента?
Started by Yanni, фев 05 2012 14:43
823 replies to this topic
Posted 24 април 2012 - 08:07
Fear Factory - "Recharger"
Песен от задаващия се "The Industrialist". Стопроцентов FF от най-висока класа, но и абсолютно нищо ново... Любопитно ми е дали целият албум ще е такъв или ще има и някоя и друга глътка свежест.
Песен от задаващия се "The Industrialist". Стопроцентов FF от най-висока класа, но и абсолютно нищо ново... Любопитно ми е дали целият албум ще е такъв или ще има и някоя и друга глътка свежест.
Posted 24 април 2012 - 09:06
Storm Corrosion - "Storm Corrosion" [2012]
Три пъти го мъчих от снощи досега и не знам дали ще издържа четвърти път. От целия този 3/4 час я се съберат общо 4-5 свежи и интересни минути, я не... Отдавна не бях слушал нещо толкова досадно.
Жалко за коМика. А SW трябва да бъде забранен със закон.
Три пъти го мъчих от снощи досега и не знам дали ще издържа четвърти път. От целия този 3/4 час я се съберат общо 4-5 свежи и интересни минути, я не... Отдавна не бях слушал нещо толкова досадно.
Posted 24 април 2012 - 09:17
Halestorm - The Strange Case Of...

Обикновено повечето хард рок албуми с жени вокалистки имат вредния навик да изпадат в досадна лигавост. Затова и е готино когато откриеш нещо, което да си струва слушането. Е, Halestorm си струват. За това говори и фактът, че новият им албум се издава от Roadrunner Records, а когато нещо излиза под тяхната опека човек е добре да се ослушва. В случая дискът не успява непрекъснато да страни от клопката спомената по-горе (в средата му са наблъскани три балади една след друга), но когато парчета са с по-твърд уклон е приятно да слушаш как Lzzy Hale успява да пее както чисто така и да вкарва контролирана сипкава и леко дрезгава нотка в гласа си.
Справка 1
Справка 2
Справка 3

Обикновено повечето хард рок албуми с жени вокалистки имат вредния навик да изпадат в досадна лигавост. Затова и е готино когато откриеш нещо, което да си струва слушането. Е, Halestorm си струват. За това говори и фактът, че новият им албум се издава от Roadrunner Records, а когато нещо излиза под тяхната опека човек е добре да се ослушва. В случая дискът не успява непрекъснато да страни от клопката спомената по-горе (в средата му са наблъскани три балади една след друга), но когато парчета са с по-твърд уклон е приятно да слушаш как Lzzy Hale успява да пее както чисто така и да вкарва контролирана сипкава и леко дрезгава нотка в гласа си.
Справка 1
Справка 2
Справка 3
ПИСУК!
Posted 24 април 2012 - 10:11
Envy, on 24 април 2012 - 09:06 , said:
Storm Corrosion - "Storm Corrosion" [2012] Три пъти го мъчих от снощи досега и не знам дали ще издържа четвърти път. От целия този 3/4 час я се съберат общо 4-5 свежи и интересни минути, я не... Отдавна не бях слушал нещо толкова досадно. Жалко за коМика. А SW трябва да бъде забранен със закон.
Нетърпелив си, а практиката показва, че албум с участието на "онзи, който трябва да бъде забранен със закон", изисква малко повече дни (не толкова прослушвания), за да бъде възприет правилно...
За мен Storm Corrosion е нова порция експериментален ню-кримзън проект и само след две прослушвания вече съм тотално зарибен от произведението...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 24 април 2012 - 10:14
Поздрав за Envy 
Поздрав за Envy

Поздрав за Envy

Attached Files
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 24 април 2012 - 10:25
^
За всеки влак си има пътници, но този определено не спира на моята гара.
Ответен поздрав с новата Meshuggah. Надявам се поне нея да съм успял да я възприема правилно.
За всеки влак си има пътници, но този определено не спира на моята гара.
Ответен поздрав с новата Meshuggah. Надявам се поне нея да съм успял да я възприема правилно.

Posted 24 април 2012 - 10:27
На мен ми е любопитно какво точно ще се случи ако влакът на Meshuggah вземе, че мине през гарата на @marillion 
И за да не съм извън темата да си кажа, че слушам тези симпатяги:
Cancer Bats - Dead Set on Living

И за да не съм извън темата да си кажа, че слушам тези симпатяги:
Cancer Bats - Dead Set on Living

ПИСУК!
Posted 24 април 2012 - 10:34
Envy, моля те, не се подкачай от думата. Нито те поучавам, нито имам намерение да ти внушавам "правилен" начин на слушане на музика. Разбира се, че за всеки влак си има пътници. А този на новата Meshuggah със сигурност има статут на кончеловски влак-беглец от моя гледна точка на човек застанал на перона на гарата... 
Ха-ха, по едно и също време сме мислили в една посока...

Ха-ха, по едно и също време сме мислили в една посока...
Edited by marillion, 24 април 2012 - 10:34 .
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 24 април 2012 - 10:46
Envy, on 24 април 2012 - 09:06 , said:
Storm Corrosion - "Storm Corrosion" [2012]
Не съм го чул още и сигурно не трябва да се обаждам, но не мога да се стърпя да не кажа, колко бях убеден в този резултат. Четох и гледах предварителните им изявления. Двата албума от миналата година не са лоши, но посоката, по която са тръгнали не е моята. Знаех си, че тукa ще стигнат до крайности и влакът им май ще спира на все по-странни гари, пълни с ветрове и мъгли и не особено населени. Дано да хванат някой обратен влак скоро.

Envy, много се радвам за Gojira. Чакам куриера и потривам ръце.

...And through the window in the wall
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky
Posted 24 април 2012 - 10:50
whiplash159, on 24 април 2012 - 10:27 , said:
На мен ми е любопитно какво точно ще се случи ако влакът на Meshuggah вземе, че мине през гарата на @marillion 

Нещо като лагер за американски военнопленници във Виетнам след преминаването на Чък Норис.

-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 24 април 2012 - 11:09
Envy, on 24 април 2012 - 10:59 , said:
Аз моите ги протрих вече от потриване, но все още не са пуснали албума за pre-order... 
За сметка на това, пуснаха "The Flesh Alive".

За сметка на това, пуснаха "The Flesh Alive".

Така е – все пак има 2 месеца до излизането на албума. По-горе се изказах метафорично.

...And through the window in the wall
Posted 24 април 2012 - 11:30
И като казахте Gojira

Gojira - The Way Of All Flesh (2008)

Gojira - The Way Of All Flesh (2008)
"Be the one to give them nightmares when they sleep
Never back down from anyone" - Jeremy McKinnon
Never back down from anyone" - Jeremy McKinnon
Posted 24 април 2012 - 11:58
incarnate, on 24 април 2012 - 11:09 , said:
Така е – все пак има 2 месеца до излизането на албума. По-горе се изказах метафорично. 

А бе не е баш така. Други юнски издания (Ulver, Laibach, etc.) вече са available for pre-order, но G-то още го бавят... Предполагам, че уточняват разните му там специални, по-специални и ултра-мега-гига-хиперспециални издания с бонус перце за китара, тресчица от палка за барабани, косъм от някой от братята Duplantier (по избор) и пр., затова се помайват.
По темата: Mekong Delta - "Intersections" [2012]
Posted 24 април 2012 - 14:06
Storm Corrosion - Storm Corrosion

... шъ зъспъ....

... шъ зъспъ....

ПИСУК!
Posted 24 април 2012 - 14:09
whiplash159, on 24 април 2012 - 09:17 , said:
За това говори и фактът, че новият им албум се издава от Roadrunner Records, а когато нещо излиза под тяхната опека човек е добре да се ослушва.
Отдавна не сме в 1990-те.

marillion, on 24 април 2012 - 10:14 , said:
Поздрав за Envy 

Аз се самопоздравявам. Направо да ги забраняват и двамата.

А новият Puscifer е доста интригуващ, както и старият, между другото. И обложката е също толкова култова, макар и по съвсем различен начин...

Don't mistake lack of talent for genius.
Posted 24 април 2012 - 14:20
whiplash159, on 24 април 2012 - 14:06 , said:
... шъ зъспъ.... 

Предупредих тъ.
А тук вече трещи Gojira - Live at Vieilles Charrues Festival 2010
Пълен запис от концерта, част от който е включена в "The Flesh Alive".
Това чудо кара дори Meshuggah на моменти да звучат като "онзи, който трябва да бъде уволнен от Окерфелт a.s.a.p.".
Posted 24 април 2012 - 14:59
Mor-Rioghain, on 24 април 2012 - 14:09 , said:
Отдавна не сме в 1990-те. 

Envy, on 24 април 2012 - 14:20 , said:
А тук вече трещи Gojira - Live at Vieilles Charrues Festival 2010

ПИСУК!
Posted 24 април 2012 - 16:09
whiplash159, on 24 април 2012 - 14:59 , said:
лейбълът умее да изнамира и да лансира по правилния начин съответните изпълнители.
Което по абсолютно никакъв начин не касае доколко съответният изпълнител заслужава да се чуе, а именно това коментирах по-горе. И за отношението на Roadrunner към музикантите, които представляват, мога да поспоря много.
Явно скуката ме мъчи изключително страшно тези дни, понеже изрових от архивите...

Vintersorg - The Focusing Blur
Какво изобщо ме е накарало да си помисля, че бих могла да го харесвам?!?
Don't mistake lack of talent for genius.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users