Jump to content

Какво звучи в момента?

• This topic is locked This topic is locked
823 replies to this topic

#401 Bledolik

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 05 април 2012 - 22:30

Pendragon - Passion 2011

Posted Image

#402 Agent Orange

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 254 posts

Posted 06 април 2012 - 17:33

Posted Image

Accept - Stalingrad (2012)

Страхотен албум,все още е рано да се каже колко близо е до Blood of the Nations като класа,но със сигурност това ще бъде един от албумите на годината в хеви метъла и един от албумите на годината за мен. :rolleyes:

Posted Image

U2 - Achtung Baby (1991)

Най-после успях да изтрая цял албум на U2 от началото до края. B) Горд съм със себе си. :harhar: И докато го слушах албумът не ми доскуча дотолкова,че да го спра,както се случи след втория ми опит да го чуя (когато издържах 6 парчета) или пък както след първия ми опит,когато ми се стори толкова скучен,бозав и безинтересен,че го спрях още след 4-тата песен и си казах,че повече никога,ама никога няма да си пусна U2. :rolleyes: Знам,че си навличам форумният гняв с тези ми редове,както и се надявам профилът ми да не бъде премахнат от някой от многобройните U2 ултраси във форума,но така мислех преди да чуя целия албум не само за Achtung Baby,но и за групата като цяло.Смятах ги за скучни,претенциозни и много надценени и макар мнението ми да не се промени на 180 градуса,след като "издържах изпитанието",все пак мнението ми за бандата вече е по-високо и ще чуя и други неща на U2.Пък да видим дали ще успея да ги харесам.А,че върл фен няма да им стана,това е ясно,но пък може да започнат да ме кефят.ще видим.Така,че с радост бих приел предложение на някой фен на бандата към кой техен албум да се насоча сега.(може би The Joshua Tree?) А аз започнах с Actung Baby опуитите си да прослушам U2 просто защото това им е един от най-известните албуми и за това се насочих към него. :)

Posted Image

Cauldron - Burning Fortune (2011) :worship:

Един от най-добрите албуми за изминалата година,а се превърна и в един от любимите ми албуми въобще. :yes:

Edited by Agent Orange, 06 април 2012 - 17:35 .

#403 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 07 април 2012 - 12:13

Posted Image
Пускам го тук, защото още не съм гледала ДВД-то.
Dark Tranquillity - Where death is most alive

Edited by BeerMe, 07 април 2012 - 12:14 .

#404 incarnate

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 427 posts

Posted 07 април 2012 - 13:25

View PostAgent Orange, on 06 април 2012 - 17:33 , said:

U2 - Achtung Baby (1991)

Най-после успях да изтрая цял албум на U2 от началото до края. B) Горд съм със себе си. :harhar: И докато го слушах албумът не ми доскуча дотолкова,че да го спра,както се случи след втория ми опит да го чуя (когато издържах 6 парчета) или пък както след първия ми опит,когато ми се стори толкова скучен,бозав и безинтересен,че го спрях още след 4-тата песен и си казах,че повече никога,ама никога няма да си пусна U2. :rolleyes: Знам,че си навличам форумният гняв с тези ми редове,както и се надявам профилът ми да не бъде премахнат от някой от многобройните U2 ултраси във форума,но така мислех преди да чуя целия албум не само за Achtung Baby,но и за групата като цяло.Смятах ги за скучни,претенциозни и много надценени и макар мнението ми да не се промени на 180 градуса,след като "издържах изпитанието",все пак мнението ми за бандата вече е по-високо и ще чуя и други неща на U2.Пък да видим дали ще успея да ги харесам.А,че върл фен няма да им стана,това е ясно,но пък може да започнат да ме кефят.ще видим.Така,че с радост бих приел предложение на някой фен на бандата към кой техен албум да се насоча сега.(може би The Joshua Tree?) А аз започнах с Actung Baby опуитите си да прослушам U2 просто защото това им е един от най-известните албуми и за това се насочих към него. :)

Както и друг път съм казвал, не обичам номенклатурата в музиката, но в случая е добре да си дадеш сметка дали би ти харесал стила, в който свирят U2, и тогава да се хвърляш да ги слушаш интензивно, за да влезеш в музиката им. Ако подобен музикален стил – поп рок с алтърнатив, построк, артрок (etc) елементи, не го дишаш, няма как да харесаш U2, независимо колко са различни, уникални и свръхпопулярни. Така поне мисля аз.

А иначе – бих ти препоръчал да чуеш (няколко пъти :D) All That You Can’t Leave Behind.
...And through the window in the wall
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky

#405 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 07 април 2012 - 15:37

Аз бих препоръчал "The Unforgettable Fire". С този албум групата надскача пост-пънка от първите си три албума, вкарвайки нови елементи в музиката си. "The Unforgettable Fire", "The Joshua Tree" и "Achrung Baby" ги считам за есенцията на музиката на U2. "All That You Can´t Leave Behind" също е прекрасен албум, но ако игнорираме няколкото хита в него, това е завръщане към звученето на "The Unforgettable Fire" и "The Joshua Tree". Много харесвам брусспрингстийнкареещия (Posted Image) "Rattle and Hum", както и експерименталните "Zooropa" и "Pop", но тези албуми бих препоръчал като "десерт".
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#406 Mephistofel

Инфернален Херцог

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 798 posts

Posted 07 април 2012 - 17:27

Posted Image

Jeff Loomis - "Plains of Oblivion" (2012)

#407 insider

скиталец

• Енориаши
  • PipPip
  • 135 posts

Posted 08 април 2012 - 04:06

View PostYanni, on 28 март 2012 - 17:55 , said:

Posted Image
OSI - Fire Made Thunder (2012) B)

Най-после! OSI е една от малкото групи, на които харесвам ВСИЧКО. За сефте завъртам току що излезлия им нов албум, но какво начало само! :worship:

Наистина много добър албум! На мен дори ми харесва повече от "Blood" и "Free". Като цяло музикалните идеи на Kevin Moore винаги са се отличавали с една особена индивидуалност и специфика, която няма как да се сбърка.
Унеси меня, дорога,
От шутов и дураков,
От сумы и от острога,
От друзей-врагов

#408 Agent Orange

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 254 posts

Posted 08 април 2012 - 11:22

View Postincarnate, on 07 април 2012 - 13:25 , said:

Както и друг път съм казвал, не обичам номенклатурата в музиката, но в случая е добре да си дадеш сметка дали би ти харесал стила, в който свирят U2, и тогава да се хвърляш да ги слушаш интензивно, за да влезеш в музиката им. Ако подобен музикален стил – поп рок с алтърнатив, построк, артрок (etc) елементи, не го дишаш, няма как да харесаш U2, независимо колко са различни, уникални и свръхпопулярни. Така поне мисля аз.

А иначе – бих ти препоръчал да чуеш (няколко пъти :D) All That You Can’t Leave Behind.

Аз слушам доста различни стилово банди в рока и метъла,така че не виждам защо трябва да ми остане неприязънта към U2. :rolleyes: Както написах - ясно е,че няма да им стана върл фен и няма да ми станат любима банда,но след като "издържах" Achtung Baby вече определено не са ми неприятни.Но все още не ме кефят.И за това питах за други албуми,да чуя и други техни неща,за да си изградя обосновано мнението за U2.Ще чуя албума,който ми препоръчваш.Може би няма да е днес или утре,но тези дни ще намеря време да го чуя. ;)

View PostRob Roy, on 07 април 2012 - 15:37 , said:

Аз бих препоръчал "The Unforgettable Fire". С този албум групата надскача пост-пънка от първите си три албума, вкарвайки нови елементи в музиката си. "The Unforgettable Fire", "The Joshua Tree" и "Achrung Baby" ги считам за есенцията на музиката на U2. "All That You Can´t Leave Behind" също е прекрасен албум, но ако игнорираме няколкото хита в него, това е завръщане към звученето на "The Unforgettable Fire" и "The Joshua Tree". Много харесвам брусспрингстийнкареещия (Posted Image) "Rattle and Hum", както и експерименталните "Zooropa" и "Pop", но тези албуми бих препоръчал като "десерт".

Благодаря за отзивчивостта и разясненията за тези албуми.Ще имам предвид това,което си написал. :)
И да не бъда офтопик:

Posted Image

Sixx:A.M. - This is Gonna Hurt (2011)

Posted Image

Dream Theater - Octavarium (2005)

#409 Shub-Niggurath

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 47 posts

Posted 08 април 2012 - 12:45

Posted Image

Inverloch - "Dusk | Subside"

Направо ме сгърчва!

Edited by Shub-Niggurath, 08 април 2012 - 12:46 .

#410 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 08 април 2012 - 19:40

ФСБ --> "Вълче време"

Няма да се уморя да го повтарям - ако тази композиция беше в дискографията на TOTO, щеше да е световен масив хит!

Умът ми не го побира, защо тоз ъперкът упорито отсъства в актуалните им сетлисти. Та това е в Топ 5 на най-най-най-силните им парчета.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#411 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 09 април 2012 - 08:34

Elend - "The Umbersun / Au trefonds des tenebres" [1998 / Orphika edition 2008]

Беше и си остава най-силно въздействащата група ever.

#412 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 09 април 2012 - 08:44

^^

Аз също се питам, как е възможно ФСБ да "пропускат" в репертоара си тези две класически творби:

ФСБ --> "В средата"

и актуалната:

ФСБ --> "Изповед"
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#413 Mephistofel

Инфернален Херцог

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 798 posts

Posted 09 април 2012 - 09:43

Posted Image

TRIVIUM - "In Waves" (2011)

По случай новините!!!

#414 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 09 април 2012 - 15:07

God Forbid - Equilibrium
Posted Image
ПИСУК!

#415 gellllle

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 373 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 09 април 2012 - 17:18

Ian Anderson - Thick as a Brick 2 - 2012 - добро продължение,не очаквах много но се е получило!

#416 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 09 април 2012 - 18:43

Един освежаващо цветен албум като за след слънчева Цветница. :beach:

Posted Image

#417 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 10 април 2012 - 11:27

Killing Joke - "MMXII" [2012]

От диск звучи пъти по-добре, отколкото от скапаните ем-пе-трици. :yes:

#418 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 10 април 2012 - 22:41

Posted Image
NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!

#419 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 12 април 2012 - 16:18

View Postgellllle, on 09 април 2012 - 17:18 , said:

Ian Anderson - Thick as a Brick 2 - 2012 - добро продължение,не очаквах много но се е получило!

Аз съм още по-скептичен към този албум. Чух го два пъти и не ми хареса особено. Звучи ми рутинно изсвирен. Ian Anderson нееднократно е демонстрирал своя композиторски гений, но това "продължение" е по-скоро правено за да си начеше крастата и да доразкаже историята. Неслучайно е издаден като негов самостоятелен албум, освен и евентуално за да се тушират очакванията и неизбежните сравнения с "първата част". Чисто в музикален аспект, този запис се родее повече с последните албуми на Jethro Tull, отколкото с култовата "първа част" от 1972 година. Не е лош албумът, но не е и нищо особено. Не вярвам, че ще бъде слушан или запомнен, освен от заклетите фенове на JT.

Днес реших да чуя и дебютния албум на новата "супергрупа" Soen, където личат имената на Steve DiGiorgio (дърпал дебелите струни за не едно или две големи имена в метъл музиката) и Martin Lopez (бивш барабанист на Opeth). Самите музиканти признават за силното влияние на Tool върху творческият процес по композирането на "Cognitive", като самият Lopez обяснява, че всъщност Tool са създатели на нов стил в музиката, който бива изследван от музикантите в Soen. Това обаче са само празни приказки. Целият "Cognitive" звучи като едно безидейно и болнаво копие на Tool. И музиката, и вокалните партии (по-лошото е, че по всичко изглежда да е търсен ефект - трудно ми е да повярвам, че вокалистът съвсем случайно има сходен тембър с този на Maynard от Tool), че дори и обложката, са копия от аудио-визуалното наследство на Tool. Странно ми е, че двама доказани музиканти като DiGiorgio и Lopez са участвали в това, но дано опровергаят подобни негативни мнения с по-добър следващ студиен албум, без толкова много и силни "взаимствания" от Tool.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#420 Silentdeath

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 12 април 2012 - 18:51

Clutch - Blast Tyrant (2004)

Posted Image
Flip off the sky
With bleeding fingers till I die

2 user(s) are reading this topic