Какво звучи в момента?
Started by Yanni, фев 05 2012 14:43
823 replies to this topic
Posted 05 април 2012 - 22:30
Pendragon - Passion 2011

Posted 06 април 2012 - 17:33

Accept - Stalingrad (2012)
Страхотен албум,все още е рано да се каже колко близо е до Blood of the Nations като класа,но със сигурност това ще бъде един от албумите на годината в хеви метъла и един от албумите на годината за мен.

.jpg)
U2 - Achtung Baby (1991)
Най-после успях да изтрая цял албум на U2 от началото до края.

Cauldron - Burning Fortune (2011)

Един от най-добрите албуми за изминалата година,а се превърна и в един от любимите ми албуми въобще.

Edited by Agent Orange, 06 април 2012 - 17:35 .
Posted 07 април 2012 - 12:13

Пускам го тук, защото още не съм гледала ДВД-то.
Dark Tranquillity - Where death is most alive
Edited by BeerMe, 07 април 2012 - 12:14 .
Posted 07 април 2012 - 13:25
Agent Orange, on 06 април 2012 - 17:33 , said:
U2 - Achtung Baby (1991)
Най-после успях да изтрая цял албум на U2 от началото до края.

Както и друг път съм казвал, не обичам номенклатурата в музиката, но в случая е добре да си дадеш сметка дали би ти харесал стила, в който свирят U2, и тогава да се хвърляш да ги слушаш интензивно, за да влезеш в музиката им. Ако подобен музикален стил – поп рок с алтърнатив, построк, артрок (etc) елементи, не го дишаш, няма как да харесаш U2, независимо колко са различни, уникални и свръхпопулярни. Така поне мисля аз.
А иначе – бих ти препоръчал да чуеш (няколко пъти

...And through the window in the wall
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky
Posted 07 април 2012 - 15:37
Аз бих препоръчал "The Unforgettable Fire". С този албум групата надскача пост-пънка от първите си три албума, вкарвайки нови елементи в музиката си. "The Unforgettable Fire", "The Joshua Tree" и "Achrung Baby" ги считам за есенцията на музиката на U2. "All That You Can´t Leave Behind" също е прекрасен албум, но ако игнорираме няколкото хита в него, това е завръщане към звученето на "The Unforgettable Fire" и "The Joshua Tree". Много харесвам брусспрингстийнкареещия (
) "Rattle and Hum", както и експерименталните "Zooropa" и "Pop", но тези албуми бих препоръчал като "десерт".

By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.
Duke Ellington
Duke Ellington
Posted 07 април 2012 - 17:27

Jeff Loomis - "Plains of Oblivion" (2012)
Tribute to Ronnie James Dio - http://www.youtube.com/watch?v=2rIKJI30xu4
http://www.wartime.bg/ http://www.myspace.com/preordainedgame
Wartime - Facebook Profile Wartime New Video - "Bequest"
Wartime New Album - Buy Now In Store: Katehizis ; Wizard ; SMF
Posted 08 април 2012 - 04:06
Yanni, on 28 март 2012 - 17:55 , said:

OSI - Fire Made Thunder (2012)

Най-после! OSI е една от малкото групи, на които харесвам ВСИЧКО. За сефте завъртам току що излезлия им нов албум, но какво начало само!

Наистина много добър албум! На мен дори ми харесва повече от "Blood" и "Free". Като цяло музикалните идеи на Kevin Moore винаги са се отличавали с една особена индивидуалност и специфика, която няма как да се сбърка.
Унеси меня, дорога,
От шутов и дураков,
От сумы и от острога,
От друзей-врагов
От шутов и дураков,
От сумы и от острога,
От друзей-врагов
Posted 08 април 2012 - 11:22
incarnate, on 07 април 2012 - 13:25 , said:
Както и друг път съм казвал, не обичам номенклатурата в музиката, но в случая е добре да си дадеш сметка дали би ти харесал стила, в който свирят U2, и тогава да се хвърляш да ги слушаш интензивно, за да влезеш в музиката им. Ако подобен музикален стил – поп рок с алтърнатив, построк, артрок (etc) елементи, не го дишаш, няма как да харесаш U2, независимо колко са различни, уникални и свръхпопулярни. Така поне мисля аз.
) All That You Can’t Leave Behind.

Аз слушам доста различни стилово банди в рока и метъла,така че не виждам защо трябва да ми остане неприязънта към U2.

Rob Roy, on 07 април 2012 - 15:37 , said:
Аз бих препоръчал "The Unforgettable Fire". С този албум групата надскача пост-пънка от първите си три албума, вкарвайки нови елементи в музиката си. "The Unforgettable Fire", "The Joshua Tree" и "Achrung Baby" ги считам за есенцията на музиката на U2. "All That You Can´t Leave Behind" също е прекрасен албум, но ако игнорираме няколкото хита в него, това е завръщане към звученето на "The Unforgettable Fire" и "The Joshua Tree". Много харесвам брусспрингстийнкареещия (
) "Rattle and Hum", както и експерименталните "Zooropa" и "Pop", но тези албуми бих препоръчал като "десерт".

Благодаря за отзивчивостта и разясненията за тези албуми.Ще имам предвид това,което си написал.

И да не бъда офтопик:

Sixx:A.M. - This is Gonna Hurt (2011)

Dream Theater - Octavarium (2005)
Posted 08 април 2012 - 12:45
Inverloch - "Dusk | Subside"
Направо ме сгърчва!
Edited by Shub-Niggurath, 08 април 2012 - 12:46 .
Posted 08 април 2012 - 19:40
ФСБ --> "Вълче време"
Няма да се уморя да го повтарям - ако тази композиция беше в дискографията на TOTO, щеше да е световен масив хит!
Умът ми не го побира, защо тоз ъперкът упорито отсъства в актуалните им сетлисти. Та това е в Топ 5 на най-най-най-силните им парчета.
Няма да се уморя да го повтарям - ако тази композиция беше в дискографията на TOTO, щеше да е световен масив хит!
Умът ми не го побира, защо тоз ъперкът упорито отсъства в актуалните им сетлисти. Та това е в Топ 5 на най-най-най-силните им парчета.
-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 09 април 2012 - 08:34
Elend - "The Umbersun / Au trefonds des tenebres" [1998 / Orphika edition 2008]
Беше и си остава най-силно въздействащата група ever.
Беше и си остава най-силно въздействащата група ever.
Posted 09 април 2012 - 08:44
^^
Аз също се питам, как е възможно ФСБ да "пропускат" в репертоара си тези две класически творби:
ФСБ --> "В средата"
и актуалната:
ФСБ --> "Изповед"
Аз също се питам, как е възможно ФСБ да "пропускат" в репертоара си тези две класически творби:
ФСБ --> "В средата"
и актуалната:
ФСБ --> "Изповед"
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 09 април 2012 - 09:43

TRIVIUM - "In Waves" (2011)
По случай новините!!!
Tribute to Ronnie James Dio - http://www.youtube.com/watch?v=2rIKJI30xu4
Posted 09 април 2012 - 15:07
God Forbid - Equilibrium

ПИСУК!
Posted 09 април 2012 - 17:18
Ian Anderson - Thick as a Brick 2 - 2012 - добро продължение,не очаквах много но се е получило!
Posted 10 април 2012 - 11:27
Killing Joke - "MMXII" [2012]
От диск звучи пъти по-добре, отколкото от скапаните ем-пе-трици.
От диск звучи пъти по-добре, отколкото от скапаните ем-пе-трици.

Posted 10 април 2012 - 22:41

NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!
Posted 12 април 2012 - 16:18
gellllle, on 09 април 2012 - 17:18 , said:
Ian Anderson - Thick as a Brick 2 - 2012 - добро продължение,не очаквах много но се е получило!
Аз съм още по-скептичен към този албум. Чух го два пъти и не ми хареса особено. Звучи ми рутинно изсвирен. Ian Anderson нееднократно е демонстрирал своя композиторски гений, но това "продължение" е по-скоро правено за да си начеше крастата и да доразкаже историята. Неслучайно е издаден като негов самостоятелен албум, освен и евентуално за да се тушират очакванията и неизбежните сравнения с "първата част". Чисто в музикален аспект, този запис се родее повече с последните албуми на Jethro Tull, отколкото с култовата "първа част" от 1972 година. Не е лош албумът, но не е и нищо особено. Не вярвам, че ще бъде слушан или запомнен, освен от заклетите фенове на JT.
Днес реших да чуя и дебютния албум на новата "супергрупа" Soen, където личат имената на Steve DiGiorgio (дърпал дебелите струни за не едно или две големи имена в метъл музиката) и Martin Lopez (бивш барабанист на Opeth). Самите музиканти признават за силното влияние на Tool върху творческият процес по композирането на "Cognitive", като самият Lopez обяснява, че всъщност Tool са създатели на нов стил в музиката, който бива изследван от музикантите в Soen. Това обаче са само празни приказки. Целият "Cognitive" звучи като едно безидейно и болнаво копие на Tool. И музиката, и вокалните партии (по-лошото е, че по всичко изглежда да е търсен ефект - трудно ми е да повярвам, че вокалистът съвсем случайно има сходен тембър с този на Maynard от Tool), че дори и обложката, са копия от аудио-визуалното наследство на Tool. Странно ми е, че двама доказани музиканти като DiGiorgio и Lopez са участвали в това, но дано опровергаят подобни негативни мнения с по-добър следващ студиен албум, без толкова много и силни "взаимствания" от Tool.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.
Duke Ellington
Duke Ellington
Posted 12 април 2012 - 18:51
Clutch - Blast Tyrant (2004)

Flip off the sky
With bleeding fingers till I die
With bleeding fingers till I die
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users