В момента преслушвам "Relapse" на Ministry (same old song, без изненади), след малко подхващам "Koloss" на Meshuggah... пък току виж до края на деня се пръкнала и още някоя благина?
Какво звучи в момента?
Started by Yanni, фев 05 2012 14:43
823 replies to this topic
Posted 20 март 2012 - 08:55
Мда, днес определено е добър ден за аудио-демокрацията. 
В момента преслушвам "Relapse" на Ministry (same old song, без изненади), след малко подхващам "Koloss" на Meshuggah... пък току виж до края на деня се пръкнала и още някоя благина?
Posted 20 март 2012 - 10:09

Много свежо за моя вкус. Пълен миш-маш. А колко случайно го открих!
Posted 20 март 2012 - 10:21
И аз ще стигна до Мешугата по-късно, но сега...:
Overkill - The Electric Age
Overkill - The Electric Age
ПИСУК!
Posted 20 март 2012 - 14:28
Meshuggah - "Koloss" [2012]
Четвърто завъртане за днес. Действително колосален албум. Ще се купува.
Четвърто завъртане за днес. Действително колосален албум. Ще се купува.
Posted 20 март 2012 - 21:25
Municipal Waste - The Fatal Feast (2012) The Waste is back!
Flip off the sky
With bleeding fingers till I die
Posted 21 март 2012 - 10:26
С всяко следващо слушане албумът става все по-чудовищно добър. А ако трябва да съм максимално субективен, "Koloss" е единственият действително добър студиен албум за първото тримесечие на годината.
С всяко следващо слушане албумът става все по-чудовищно добър. А ако трябва да съм максимално субективен, "Koloss" е единственият действително добър студиен албум за първото тримесечие на годината.
Posted 21 март 2012 - 16:19

Shining (Nor) - Blackjazz (2010)
Posted 22 март 2012 - 15:35

The Mars Volta - Noctourniquet
Модерен албум. Под модерен разбирам фрашкан с електроника, на моменти проверявам дали не слушам Kid A. Не съм най-големия фен на тази електронна вълна, звучи ми малко стерилно и лишено от емоция, пък и ми липсват фойерверките на ритмичната секция от първите два албума.
Но въпреки това албумът е хубав. Ще си го купя.
...And through the window in the wall
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky
Posted 22 март 2012 - 18:07
Trivium - Shogun (2008) - In Waves не успя да прескочи летвата на този шедьовър и не знам дали, въобще, някога ще успеят да запишат нещо по-силно или дори на нивото му.
Flip off the sky
Posted 22 март 2012 - 23:25
Изравям го по случай идването им у нас на Sofia Rocks:
Scar Symmetry- Pitch Black Progress (2006)
Scar Symmetry- Pitch Black Progress (2006)
NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!
Posted 23 март 2012 - 09:51
incarnate, on 22 март 2012 - 15:35 , said:
The Mars Volta - Noctourniquet
Модерен албум. Под модерен разбирам фрашкан с електроника, на моменти проверявам дали не слушам Kid A. Не съм най-големия фен на тази електронна вълна, звучи ми малко стерилно и лишено от емоция, пък и ми липсват фойерверките на ритмичната секция от първите два албума.
Аз съм в тих възторг от този албум! От Frances The Mute насам не си бях падал толкова по албум на TMV от първо слушане. По принцип не съм особен почитател на групата, но харесвам соловата кариера на Omar Rodriguez Lopez. Изключително много ми харесва алтернативно звучене на Noctourniquet. Radiohead-ското влияние е осезаемо, но въпреки това не се натрапва неприятно или поне не и за мен."Волтите" никога не са били стандартна прог банда, така че бе въпрос на време да увеличат и електронното звучене в музиката си. Относно фойерверките на ритмичната секция не споделям усещането ти за липса - новият барабанист в групата, Deantoni Parks, свири като змей.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.
Duke Ellington
Duke Ellington
Posted 23 март 2012 - 11:14
За пореден път слушам албума, чета още топлото ревю на колегата Nespithe и си мисля, че в началото и аз се постреснах неприятно от чутото, но лека-полека така ми влезе под кожата... Особено някои от песните... Всъщност всички, с изключение на аутрото. Смааааааазват ме от кеф.
За пореден път слушам албума, чета още топлото ревю на колегата Nespithe и си мисля, че в началото и аз се постреснах неприятно от чутото, но лека-полека така ми влезе под кожата... Особено някои от песните... Всъщност всички, с изключение на аутрото. Смааааааазват ме от кеф.
Posted 23 март 2012 - 18:37
^ Same here. Цикъл!
Tribute to Ronnie James Dio - http://www.youtube.com/watch?v=2rIKJI30xu4
http://www.wartime.bg/ http://www.myspace.com/preordainedgame
Wartime - Facebook Profile Wartime New Video - "Bequest"
Wartime New Album - Buy Now In Store: Katehizis ; Wizard ; SMF
http://www.wartime.bg/ http://www.myspace.com/preordainedgame
Wartime - Facebook Profile Wartime New Video - "Bequest"
Wartime New Album - Buy Now In Store: Katehizis ; Wizard ; SMF
Posted 25 март 2012 - 17:38
Amon Amarth - Versus the World (2002)
Flip off the sky
Posted 26 март 2012 - 12:52
нашта маса най-сърдечно поздравява вашта маса по случай пукването на пролетта с Cold ways
in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...
Posted 26 март 2012 - 13:38
Envy, on 23 март 2012 - 11:14 , said:
Даа.. и аз от два дена не мога да спра да го слушам.
Албумът е фокусиран, свеж и размазващ. Структурата на песните е по-предвидима, но... самите те не звучат, като да имат нужда от повече композиционна разчупеност. В случая балансът м/у сложността и директността е малко повече в посока на последното, но това поне за мен не го прави по-малко оптимален от минали неща като Obzen или Nothing.
Posted 26 март 2012 - 15:16
Barren Earth - The Devil's Resolve

Е, вярно, че прилича доста на Amorphis (с оглед на участниците това не е изненадващо), но определено ме радва

Е, вярно, че прилича доста на Amorphis (с оглед на участниците това не е изненадващо), но определено ме радва
ПИСУК!
Posted 26 март 2012 - 15:44
DEAD Sara

Гласът и е доста интересен.Лично на мен,много ми харесва,а и е доста лудичка ^_^

Гласът и е доста интересен.Лично на мен,много ми харесва,а и е доста лудичка ^_^
Edited by Carlsberg, 26 март 2012 - 16:00 .
Posted 26 март 2012 - 16:22
whiplash159, on 26 март 2012 - 15:16 , said:
Barren Earth - The Devil's Resolve

много е як албума, и аз, както вече казах, доста го въртя... по много приятен наяин успяват да поднесат елементи, които не преглъщам лесно по принцип
in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...
Posted 26 март 2012 - 19:30
Velvet Thorns, on 26 март 2012 - 12:52 , said:
нашта маса най-сърдечно поздравява вашта маса по случай пукването на пролетта с Cold ways 
Ама ние не сме ли на една маса?!?
Ха наздраве на цялото заведение с Primordial - Redemption at the Puritan's Hand.
Sláinte!
Don't mistake lack of talent for genius.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

This topic is locked