Jump to content

"Kavarna Rock 2012"13-15.07.2012 г.

451 replies to this topic

#81 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 01 февруари 2012 - 17:10

Aз предните 5 години съм бил на фестивала и само миналата не съм бил фен на по-голямата част от групите(което не ми попречи да съм с тридневен билет). Познати от компанията с която съм се движил последните няколко години никога не са били с тридневни билети - 1 или 2 дни(каквито билети имаше в началото). Общо взето ми харесва че може да си щъкаш наоколо и да се заговориш с почти всеки непознат, приятно е някак нали затова е фестивал. В София това просто не се е получило досега.

А това с парите не знам за другите, но на мен една Каварна в която гледам концерти, разщъквам да видя дали не е избягало морето и хапвам и пийвам не ми излиза особено скъпо(като изключим една авария на колата която можеше да се случи и на път за друго). И миналата година един приятел ходи от далече с други които не влизаха на концерти и с пътя и яденето и пиенето(повечето домошарка) му беше излязло... 53 лв :)

Абе... на Каварна винаги е яко :)

#82 Journeyman

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted 02 февруари 2012 - 01:29

Какво прави впечатление до момента:
1.Ако ги няма хората, живеещи, учащи, работещи ,изкарващи пари и пр. в София-фест в Каварна нямаше и да си помислим да има
2.Ако имате нужда да се запознаете с предтавителна извадка на топ- измети, клошари, измекяри и прочие сволоч- зоната около фестивалното поле в Каварна е вашето място.
3.За палатка до стадиона-5.00 лв?Това цената на въпросния артикул в кооперация с разни изтънчени особи ли е? 4-ка за 20 кинта зор ще намерите, дори и в сергии като Практикер и Бриколаж
4.Цената на бирата -добре. 4 -ри двулитровки за 10-так с малко горница може и да докараш.Кебапчетата отдавна не са на мода....
В допълнение- с нетърпение очаквам да видя как точно ще бъде подредена онази смешка на летището, граничеща с вал , подобен на язовирна стена, циганска махала, летищен терминал , голо поле и за гарнитура-разкошен патарник по средата.Незавършената естрада нямам и намерение да коментирам-далеч назад във времето,в китния Айтос провеждаха фолклорния фестивал "Славееви нощи" на сцена, с класи над това "съоръжение"
"Армията"...на това коритце и хокей не става да се играе....Най много Акселчо да се намуси и да излезе за парче -две, след тричасово закъснение....
Така,че нека всеки сам да направи избора си.Няма нужда от 6 страници наливане на негативизми и генерализиране.
www.etarfans.org

#83 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 02 февруари 2012 - 08:58

View PostJourneyman, on Feb 2 2012, 01:29, said:

В допълнение- с нетърпение очаквам
Ще ти кажа и аз какво чакам с огромно нетърпение. Чакам да видя посещаемостта на фестивала в Каварна тази година. Не за друго, а за да си изясня сам за себе си:

Случай 1 - в Каварна тази година има голямо количество хора, сравнимо с предните години: в този случай ще се съглася с написаното от доста хора и повтарящото се от години, че феновете отиват там не толкова заради групите, колкото заради обстановката, традицията, усещането и т.н.
Случай 2 - в Каварна тази година има доста по-малко хора, сравнимо с предните години: тогава става ясно, че никаква Каварна, никаква традиция и никакво усещане нямат значение. От значение са само групите.

Да ти кажа честно - все ми е тая кой от двата варианта ще видим. Аз, откак има концертен живот в Каварна съм пропуснал 3-4 самостоятелни концерта и един фестивал. На всичко останало съм присъствал. И съм присъствал заради групите и концертите. Ако не бяха там, а в Берковица - щях да ходя в Берковица. Ако бяха в София - нямаше да ходя никъде. В смисъл - щях да си стоя в София. Но наистина искам за себе си да изясня това нещо, защото да ти кажа честно ми писна да чета за това какво било усещането в Каварна и как хората отивали там заради него.
I don't know how I managed it...

#84 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 02 февруари 2012 - 10:07

Aбе една идея по-добре е около морето, аз специално на море не ходя, ама за 2-3 дни да го видя дали не е избягало покрай концертите бива. Иначе и на мен не ми пречи дали ще е в Каварна или някъде другаде феста, само да не е в някой голям град.

#85 ferari359

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 02 февруари 2012 - 12:32

От цялата врява разбрах само едно Каварна не ви допада ,гадно е ,групите са гадни ,бирата е топла не ви подхожда на софийския имдж АМИ СТОЙТЕ СИ В софия :rolleyes:

#86 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 02 февруари 2012 - 12:53

Ами, да, стоим си в София :rolleyes: Групите в Каварна обикновено не са гадни, а готини - затова и ходим там. Когато има за какво. Ако тази година има интересни за мен групи (до момента такива не са обявени) - ще отида пак. Но за всичко останало си абсолютно прав - и за разлика от теб, аз не го казвам с ирония, а напълно сериозно. Каварна не ми допада - check. Гадно е - check. Бирата е топла (и гадна) - check. Не ми подхожда на софийския имидж :harhar: - check.

На когото му харесват и тези неща - да е жив и здрав, хубаво е нещо да те радва. На мен примерно не ми харесват много неща, включително и тонът ти.

View PostOzzy, on Feb 2 2012, 08:58, said:

Аз, откак има концертен живот в Каварна съм пропуснал 3-4 самостоятелни концерта и един фестивал. На всичко останало съм присъствал. И съм присъствал заради групите и концертите. Ако не бяха там, а в Берковица - щях да ходя в Берковица. Ако бяха в София - нямаше да ходя никъде. В смисъл - щях да си стоя в София. Но наистина искам за себе си да изясня това нещо, защото да ти кажа честно ми писна да чета за това какво било усещането в Каварна и как хората отивали там заради него.

Аз също съм пропуснал 2-3 от самостоятелните концерти, фестивал не. Ходя само по 1 причина - заради групите. Разбира се, виждам се и пийвам с познати, но спокойно мога да мина и без това. Освен групите там няма нищо, което да ме привлича.

Разни хора - разни идеали B)

#87 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 02 февруари 2012 - 14:31

View Postsatanicart, on Feb 2 2012, 12:53, said:

Освен групите там няма нищо, което да ме привлича.
+1.
Бил съм в Каварна всичко на всичко два пъти - и двата пъти само и единствено заради конкретни групи - и силно, ама наистина зверски силно се надявам никога да не ми се наложи да стъпвам там за трети път. И не, причината не е отдалечеността на мястото от София, а пълната липса на каквато и да било инфраструктура за нормалното провеждане на подобен род мероприятия. Защото да оградиш една поляна и да я наречеш къпминг и да пуснеш няколко продавача на кюфтаци и на нелегален мърч пред стадиончето не е инфраструктура.
А ако някой се чувства лично засегнат и обиден, че Каварна не ми допада, най-смирено му поднасям извиненията си.

#88 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 02 февруари 2012 - 15:10

& 1
с радост от 2009 \ дт\ насам тамо съм не ходил.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#89 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 02 февруари 2012 - 15:14

За сметка на това, на Ловеч, единствения път, когато ходих за два от дните на феста там, беше доста приятно :rolleyes:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#90 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 02 февруари 2012 - 15:22

^
Няма как да сравняваш престоя в на Ловеч с този в Каварната. :rolleyes:
И като казвам "престой", имам на в предвид само и единствено това - престоя. Самите концерти/фестивали не мога да ги сравнявам, дори и да искам, просто защото не съм присъствал на ловешкия.

#91 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 02 февруари 2012 - 15:25

View PostJurisprudent, on Feb 2 2012, 15:10, said:

& 1
с радост от 2009 \ дт\ насам тамо съм не ходил.

И още +1.
Само 2010 съм ходила, единствено заради групите.

Edited by HeathenHeart, 02 февруари 2012 - 15:26 .

Hedniska Blod

#92 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 02 февруари 2012 - 15:27

View PostSatyr, on Feb 2 2012, 15:14, said:

За сметка на това, на Ловеч, единствения път, когато ходих за два от дните на феста там, беше доста приятно B)

Вероятно заради домашната тетевенска, дето я донесе оня дребен брадат айдук с огромната раница (Моко) в кафене "Вароша" ("При войводите") ще да е. :rolleyes:

#93 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 02 февруари 2012 - 15:38

Ако беше заради нея, Тетевен щеше да ми е любимата концертна дестинация :rolleyes:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#94 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 02 февруари 2012 - 15:55

...или, както се пееше в един химн от края на 80-те: "Other towns rock - Teteven kills!" :rolleyes:

#95 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 02 февруари 2012 - 16:02

View PostSatyr, on Feb 2 2012, 15:38, said:

Ако беше заради нея, Тетевен щеше да ми е любимата концертна дестинация :harhar:

Тетевен може да не е концертна дестинация, но пък е действителната родина на блек метъла, ако още не сте разбрали - защото Венъм не е нищо повече от съкращение на ТетеВенЪМ. B) Може да се съди за истинноста на това и по широкоразпространените (алкохолни) върколаци в Тетевенско. :rolleyes:

#96 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 02 февруари 2012 - 16:03

Странно ми се вижда да биеш 300, 400 км или повече (в зависимост от кой край на България идваш) единствено, за да ядеш и пиеш. Винаги когато съм ходил в Каварна е било само заради групите.

#97 ferari359

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 02 февруари 2012 - 18:14

Сега понеже сте много обидчиви не се заяждам вече 7 година Каварна събира сумати младежи на така наречен рокфест ,да кажеш че няма инфраструктура е направо смешно, има хотели и квартири БОЛ,има перфектен път първокласен , има летище на 20км ИМА МОРЕ .Незнам какво има на летище софия но със сигурност е по малко от колкото в Каварна ,същото мога да кажа и за концертите организирани и провалени по софийските стадиони ИЗВИННЯВАМ се много но 120лв за двойна стая в софия си е направо престъпление Да разбирам столица е хора много пари също но когато Цонко почна да парви фестове в софия слушахте на Митко пайнера мероприятията Евала на новата ви кметица че ги забрани Пак казвам не се заяждам но недейте да плюете там където сте близали. Когато направите 7 години подред фестивали в софия и направите езерото Ариана да става за плуване МОЛЯ сравнявайте но сега си мълчете АЗ на летището на концерт няма да ходя нищо че фествала се казва КАварна рок И от мен да го чуете още един път спрете да мислите че светът се върти около софия Ако сте истински рокери и българи трябва да се адмирират такива малки градчета като Каварна , Ловеч защо не и така нататък ................ Ай сполай ви !!!!!!!!!!!

#98 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 02 февруари 2012 - 18:18

Не искам да звуча гадно, но може ли да те помоля да слагаш малко повече точки и запетаи на нужните места?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#99 ferari359

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 02 февруари 2012 - 18:19

View PostТигър, on Feb 2 2012, 18:18, said:

Не искам да звуча гадно, но може ли да те помоля да слагаш малко повече точки и запетаи на нужните места?
Мисля че и така ме разбираш или съм попаднал в литературен форум
:rolleyes:

#100 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 02 февруари 2012 - 18:25

Ъъ, много трудно те разбирам, честно казано.
Това, че не си попаднал в литературен форум, не означава, че трябва да пишеш по този начин. И в математически форум не си, обаче ако те попитам колко прави две плюс две, ще знаеш.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users