Jump to content

"Kavarna Rock 2012"13-15.07.2012 г.

• You cannot reply to this topic
451 replies to this topic

#61 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 01 февруари 2012 - 14:15

View PostDimi, on Feb 1 2012, 12:20, said:

С глупости не мога да се занимавам

Точно така си представям човекът, който не се занимава с глупости. Списващ във форум поредица от мнения, в които освен че няма и дума от обсъжданата тема, присъстват преки лични обиди към опонента и никого неинтригуващи го детайли от личния му живот /професия, челяд, работно време/.

Като се върне вкъщи и дъщеря ми и нея ще я предупредя да има едно наум и с какви хора общува в пространството. Не мога да й кажа какво да прави, но да си преценява, а е от толкова време във форума.

Ако бях на мястото на дъщеря ти, щях да умра от срам и яд, че някой ме обсъжда публично без мое знание и ми вменява роля и отношение в подобен, с нищо незасягащ ме контекст. :yes:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#62 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 01 февруари 2012 - 14:19

View PostDigger, on Feb 1 2012, 14:01, said:

Малко уточнение - посетителите от София никога не са били по-малко и хората, които са посещавали фестивала в началото, са били повече, защото групите, които тогава се канеха, са по-широко слушаеми. Не можеш да сравняваш по фенска маса Motley Crue, Scorpions или Alice Cooper с групи като Opeth, KataЛonia (както се изрази един телевизионен водещ) и Kreator. (Избрах групите на прима-виста).
Възможно е предните години да е имало повече посетители извън София, но за общата фенска маса си прав (което също е вероятно като съображение при избор на групи).

View PostDigger, on Feb 1 2012, 14:01, said:

Друго е характерно за феста в Каварна - огромна част от хората ходят там не заради групите.
Ако си забелязал - вътре бяха феновете, а отвън - всички отнези, за които групите нямаха значение. Значението за тях беше, че са в Каварна по време на феситвала.
Може някои да ходят заради атмосферата на феста, но отвън има много придружители на фенове, излизащи след сет на любима група и чакащи да дойде тяхната група.
През 2010, когато бях в Каварна, мъжа ми влиза само първия ден, а втория ден ме чакаше пред стадиона да изслушам КорТиклаани (това пък го имаше в един вестник) и да ходим на разходка. Аз влизах и излизах и трите дни, през цялото време имаше доста хора да се мотаят около стадиона.

Edited by HeathenHeart, 01 февруари 2012 - 14:23 .

Hedniska Blod

#63 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 февруари 2012 - 14:24

70 процента от всички посетителите на фестивала в Каварна идват от София. Като казвам "всички", имам предвид онези, които са с билети, разбира се.
I don't know how I managed it...

#64 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 01 февруари 2012 - 14:28

View PostOzzy, on Feb 1 2012, 14:24, said:

70 процента от всички посетителите на фестивала в Каварна идват от София.

Като добавим и логистиката по организацията на фестивала, на място като Каварна, и всичко си идва на място със софийския еквивалент. :yes:

#65 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 февруари 2012 - 14:32

Съвсем логично е, да. В крайна сметка няма какво да се лъжем - ако не бяха жителите на столицата в Каварна щяха да се организират фестивали за пред една шепа хора. Нещо, което виждам, че тази година ще бъде постигнато.

#66 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 01 февруари 2012 - 14:44

View PostOzzy, on Feb 1 2012, 14:32, said:

Съвсем логично е, да. В крайна сметка няма какво да се лъжем - ако не бяха жителите на столицата в Каварна щяха да се организират фестивали за пред една шепа хора. Нещо, което виждам, че тази година ще бъде постигнато.
Едно малко уточнение - голяма част от жителите на София, които ходят на фестивала в Каварна, всъщност са дошли от провинцията...
А защо в последно време имало повече хора пред стадиона, отколкото вътре - ами много просто, финансовата криза засегна доста от феновете, без оглед на това откъде идват.
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#67 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 февруари 2012 - 14:53

View PostMetal Heart, on Feb 1 2012, 14:44, said:

Едно малко уточнение - голяма част от жителите на София, които ходят на фестивала в Каварна, всъщност са дошли от провинцията...
Не случайно казвам "жителите на София", а не "софиянци" B)

А защо в последно време имало повече хора пред стадиона, отколкото вътре - ами много просто, финансовата криза засегна доста от феновете, без оглед на това откъде идват.
Има логика в това твърдение. То обаче противоречи на повсеместното схващане, че хората отивали там не заради концертите, а заради някакво си невероятно чувство, свързано с това, да си в Каварна около фестивала. Нещо, в което винаги съм се съмнявал. В крайна сметка аз съм абсолютно сигурен, че 80 процента от хората, които отиват в Каварна, отиват там заради концертите и групите. Ако там нямаше концерти и групи - те нямаше никога да си мръднат задника и да отидат в Каварна. Независимо дали живеят в София, Бургас или Кнежа (тези дни е модерно да се говори за Кнежа :yes: ) А, че има там 20 процента, които всяка година се мъкнат до Каварна за да виснат пред стадиона и да разправят колко невероятно било това - да, има ги.

#68 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 01 февруари 2012 - 15:03

Абсолютно вярно, дори си държа плавниците и дюшека при родителското тяло, за да не ги возя всяко лято по 500км :yes: (това без грам сарказъм го казвам)

Edited by BeerMe, 01 февруари 2012 - 15:10 .

#69 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 01 февруари 2012 - 15:22

Ъъъъ, това какво общо има с фестивала.

Всъщност билетите са едно от най-евтините неща в цялото пътешествие до Каварна. Малко странно ми се вижда да дадеш пари за път, храна, спане за да висиш пред стадиона в Каварна, но хора всякакви.
Hedniska Blod

#70 Дамаджан Петров

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 47 posts

Posted 01 февруари 2012 - 15:23

Едва ли финансовата криза е причината за голяма част от висящите пред стадиона. Като си по масите цял ден, пиенето и яденето общо взето компенсират цената на билета.

Познавам обаче хора, които не само си купуват прилежно тридневни билети, но и изкарват повечето време по капанчетата в пиянство, запазвайки си правото когато им скимне да се завлекат отпред на оградата. Не разбирам стопроцентово тази категория "гости на Каварна", но май не са малко :yes:

#71 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 февруари 2012 - 15:32

View PostHeathenHeart, on Feb 1 2012, 15:22, said:

Всъщност билетите са едно от най-евтините неща в цялото пътешествие до Каварна. Малко странно ми се вижда да дадеш пари за път, храна, спане за да висиш пред стадиона в Каварна
Не е точно така. Или поне за някои хора:
- път: на стоп / в колата на познат - 0,00 лв.
- спане: палатка до стадиона - 5,00 лв. (примерно); на открито - 0,00 лв.
- храна: 4 кебапчета + 2 питки на ден - 5,00 лв.
- пиене - 5 двулитрови бири от евтините, купени от магазин - 10,00 лв.

Общо разходи на ден:
- 20,00 лв. (ако се спи на палатка)
- 15,00 лв. (ако се спи на открито)

При тези сметки изведнъж се оказва, че 100 кинта за тридневен билет си е баснословна цифра.

И, да - има такива хора и те не са никак малко.

#72 U.D.O.

Bulgarian LionHeart

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 325 posts

Posted 01 февруари 2012 - 15:32

Каварна е вълшебно място за хора, тип Спиро Келепиро от Мало Малово който чрез изключителен висш пилотаж се напива в къмпинг Пияна Свиня и се търкаля в генгерлика .... Естествено аз това го приемам положително, имам доста приятели които минават за клош метъли .....

защо има хора отвън - щото нямат пари, щото предпочитат пиене,ядене и пушене пред музиката, защото групите не ги кефят и т.н.
"It's your problem if you can't accept ACCEPT, not mine." (Joe Schlared, 1993)

#73 U.D.O.

Bulgarian LionHeart

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 325 posts

Posted 01 февруари 2012 - 15:36

Във Варна съм се запознавал с доста чужденци и какво ми направи впечатление: попаднах няколко пъти на германци които не слушат даже рок музика , но ходят на Вакен заради свинщината .....

В Каварна става същото, но за нашите стандарти. Виждал съм варненски чалгаджии, рапъри, пънкари, кораджии и всякакви други които идват заради клош свинщината ....

#74 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 01 февруари 2012 - 15:58

View PostHeathenHeart, on Feb 1 2012, 15:22, said:

Ъъъъ, това какво общо има с фестивала.

Всъщност билетите са едно от най-евтините неща в цялото пътешествие до Каварна. Малко странно ми се вижда да дадеш пари за път, храна, спане за да висиш пред стадиона в Каварна, но хора всякакви.

Как да няма общо - през лятото учащите в София например (жители на града през по-голямата част от годината) се прибират по родните си места и оттам пътуват за Каварна. Съответно и пътят им дотам може да не е толкова дълъг.
За билетите разсъждаваш от гледна точка на живущ в другия край на страната. Както и други вече писаха, ако си от място в околностите на Каварна, пътят ти е евтин, храната си я консумираш вкъщи, пиенето си го носиш, спането въобще го отпиши. Остава само билетът, а като нямаш пари за него, слушаш групите отвън.

Edited by Metal Heart, 01 февруари 2012 - 16:10 .

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#75 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 01 февруари 2012 - 16:25

Всичко казано до тук потвърждава думите ми, че хората ходят в Каварна, защото е... Каварна. Ходят организирано. Ако няма фест, никога на това място няма да се съберат толкова много народ. Всъщност - никой няма да отиде там и да опъне палатки. Миналия фестивал хората бяха повече отвън - не защото са фенове на групите. Феновете ги видяхме - 3500 на вечер. Те бяха там - защото има нещо в Каварна.

"Малко странно ми се вижда да дадеш пари за път, храна, спане за да висиш пред стадиона в Каварна, но хора всякакви."

Точно така е. Има хора всякакви. И точно това правят - висят пред стадиона. Вдигат се три коли с пълни багажници. Отиват предишния ден, за да си намерят по-хубави места за палатките и се почва - три дни - свинщина (в добрия смисъл на думата), след това всичко се събира, по колите и кой откъде де. Голяма част от посетителите планират годишните си отпуски, така че да съвпаднат с датите на фестивала. Почиват на Камен бряг, примерно, и на 13 юли си казват - "абе, я да отидем да пием две бири в Каварна, има нещо, ще свирят някви, ама не ги знаем, но пък ще има хора..."

Това е.

Edited by Digger, 01 февруари 2012 - 16:26 .

#76 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 01 февруари 2012 - 16:27

View PostU.D.O., on Feb 1 2012, 15:36, said:

Във Варна съм се запознавал с доста чужденци и какво ми направи впечатление: попаднах няколко пъти на германци които не слушат даже рок музика , но ходят на Вакен заради свинщината .....

В Каварна става същото, но за нашите стандарти. Виждал съм варненски чалгаджии, рапъри, пънкари, кораджии и всякакви други които идват заради клош свинщината ....

Точно това е! Отиваш там, за да се забавляваш с хора от твоята кръвна група, колкото и силно да звучи.

#77 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 01 февруари 2012 - 16:29

View PostMetal Heart, on Feb 1 2012, 15:58, said:

Как да няма общо - през лятото учащите в София например (жители на града през по-голямата част от годината) се прибират по родните си места и оттам пътуват за Каварна. Съответно и пътят им дотам може да не е толкова дълъг.
Може и обратното - от родното място пътят да е по-дълъг или по-неудобен, ако си без личен транспорт.
Идеята ми беше, че не е правилно да се казва, тоя откраднал фестивала на онзи, а още по-малко да се намесва вечния спор София/повинцията. Всичко написано до тук доказва, че има хора всякави, за всякакви фестивали
Hedniska Blod

#78 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 01 февруари 2012 - 16:30

View PostOzzy, on Feb 1 2012, 15:32, said:

Не е точно така. Или поне за някои хора:
- път: на стоп / в колата на познат - 0,00 лв.
- спане: палатка до стадиона - 5,00 лв. (примерно); на открито - 0,00 лв.
- храна: 4 кебапчета + 2 питки на ден - 5,00 лв.
- пиене - 5 двулитрови бири от евтините, купени от магазин - 10,00 лв.

Общо разходи на ден:
- 20,00 лв. (ако се спи на палатка)
- 15,00 лв. (ако се спи на открито)

При тези сметки изведнъж се оказва, че 100 кинта за тридневен билет си е баснословна цифра.

И, да - има такива хора и те не са никак малко.

Ози, сметката ти е малко грешна - особено при пиенето - 10 лева на ден въобще не стигат :) Ако ги направиш 50 - имаш шанс да уцелиш :) Пък и кой ти яде храна, когато има бира... мухахахахахахахахахахаха

Edited by Digger, 01 февруари 2012 - 16:30 .

#79 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 февруари 2012 - 16:31

Eeeeee, не всички са пиячи като теб :) Има и такива, за които 20 бири (толкова са 5 двулитровки) са достатъчни :)

#80 U.D.O.

Bulgarian LionHeart

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 325 posts

Posted 01 февруари 2012 - 16:34

View PostDigger, on Feb 1 2012, 16:30, said:

Ози, сметката ти е малко грешна - особено при пиенето - 10 лева на ден въобще не стигат :) Ако ги направиш 50 - имаш шанс да уцелиш :) Пък и кой ти яде храна, когато има бира... мухахахахахахахахахахаха
по мое мнение масово парите за палатката (5лв) отиват за пушене .........

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users