Digger, on Feb 1 2012, 14:01, said:
Малко уточнение - посетителите от София никога не са били по-малко и хората, които са посещавали фестивала в началото, са били повече, защото групите, които тогава се канеха, са по-широко слушаеми. Не можеш да сравняваш по фенска маса Motley Crue, Scorpions или Alice Cooper с групи като Opeth, KataЛonia (както се изрази един телевизионен водещ) и Kreator. (Избрах групите на прима-виста).
Възможно е предните години да е имало повече посетители извън София, но за общата фенска маса си прав (което също е вероятно като съображение при избор на групи).
Digger, on Feb 1 2012, 14:01, said:
Друго е характерно за феста в Каварна - огромна част от хората ходят там не заради групите.
Ако си забелязал - вътре бяха феновете, а отвън - всички отнези, за които групите нямаха значение. Значението за тях беше, че са в Каварна по време на феситвала.
Може някои да ходят заради атмосферата на феста, но отвън има много придружители на фенове, излизащи след сет на любима група и чакащи да дойде тяхната група.
През 2010, когато бях в Каварна, мъжа ми влиза само първия ден, а втория ден ме чакаше пред стадиона да изслушам КорТиклаани (това пък го имаше в един вестник) и да ходим на разходка. Аз влизах и излизах и трите дни, през цялото време имаше доста хора да се мотаят около стадиона.
Edited by HeathenHeart, 01 февруари 2012 - 14:23 .