"Kavarna Rock 2012"13-15.07.2012 г.
Started by wizzle, яну 26 2012 22:27
451 replies to this topic
Posted 15 юли 2012 - 15:06
Из очерка на официалния концертен портал на Каварна:
Противоречив втори ден на Kavarna Rock
Вторият ден на Kavarna Rock протече пред забележимо по-малобройна публика от първия (около 600-800 души), въпреки че участие взеха банди имена като Dokken и Stryper. ..................
Вторият ден на Kavarna Rock протече пред забележимо по-малобройна публика от първия (около 600-800 души), въпреки че участие взеха банди имена като Dokken и Stryper. ..................

WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 15 юли 2012 - 15:23
Защо се учудваш, някой в коментарите даже беше писал 500.
Личните ми прогнози бяха още по-песимистични, специално за този ден.За първия и третия ден предполагах 1000-1500. За първия се потвърди.
Личните ми прогнози бяха още по-песимистични, специално за този ден.За първия и третия ден предполагах 1000-1500. За първия се потвърди.
Edited by HeathenHeart, 15 юли 2012 - 15:40 .
Hedniska Blod
Posted 15 юли 2012 - 18:42
satanicart, on 31 май 2012 - 09:22 , said:
Предвид подбора на групите наистина не виждам как ще бъдат продадени повече от 300 билета на ден... жалко наистина, както за групите, така и за публиката.
За съжаление по всичко личи, че злощастната ми прогноза се е оказала приблизително вярна. Съдейки по посочените в двата репортажа бройки присъствали и като се има предвид каква част от тях са били там без да закупят билети (журналисти, познати на кмета и охраната и т.н.), вероятно съм познал цифрата. Не бих очаквал днес да има повече публика от вчерашната.
Лично аз бих посетил концерт на Dokken, MSG и най-вече Lizzy Borden в София, но в настоящото си състояние нито една от трите групи не може да ме прати до другия край на страната...
Жалко наистина. Ако не броим новогодишните и шестомайските концерти, почти няма концерт в Каварна, който да съм пропуснал - още от самото начало на "рок" заниманията на кмета. Идваха хубави и интересни групи, ходенето до там внасяше някакво разнообразие, изобщо като цяло бях доволен. Надявам се следващата година да има някаква (от моя гледна точка) положителна промяна, но не вярвам. По-скоро бих предположил, че днешният ден ще бъде последният, в който там ще има такъв тип концерт

Posted 16 юли 2012 - 02:50
Няма да е последния,защото от сега са обявени Primal Fear за Нова Година!!!

Posted 16 юли 2012 - 09:33
Преди "със сериозен промотър", да не му споменавам името, дори имаше по-малко публика ( ок. 500 на The Cult).
Формата на този фестивал е различен от формата на София Рокс или Лауд Фестивал.
В конкретния случай посещението изобщо не зависи от промотъра, а от line-up-а, както и това, че вече има конкуренция и избор и хората си избират къде да ходят, според желанията си. Все пак събитието в Каварна е добро. Освен това, публиката(особено в бг) е последен фактор в това дали даден фестивал е качесвтен или не, според мен.
The Cult и Paul Dianno свириха пред рекордно малко публика
Формата на този фестивал е различен от формата на София Рокс или Лауд Фестивал.
В конкретния случай посещението изобщо не зависи от промотъра, а от line-up-а, както и това, че вече има конкуренция и избор и хората си избират къде да ходят, според желанията си. Все пак събитието в Каварна е добро. Освен това, публиката(особено в бг) е последен фактор в това дали даден фестивал е качесвтен или не, според мен.
The Cult и Paul Dianno свириха пред рекордно малко публика
Edited by alarmapunk, 16 юли 2012 - 09:58 .
Posted 16 юли 2012 - 09:43
alarmapunk, on 16 юли 2012 - 09:33 , said:
Преди "със сериозен промотър", да не му споменавам името, дори имаше по-малко публика ( ок. 500 на The Cult).
alarmapunk, on 16 юли 2012 - 09:33 , said:
В конкретния случай посещението изобщо не зависи от промотъра, а от line-up-а, както и това, че вече има конкуренциа и избор и хората си избират къде да ходят, според желанията си.
Нали за сериозен line-up някой все пак трябва да извади пари...Как го виждаш Цонко да плати за нещо по-добро от тазгодишната селекция? От тук и твърдението ми, че без голям промоутър нищо няма да стане.
Posted 16 юли 2012 - 09:53
Еми аз ще ти подскажа, промотъра беше "Джокер Медия" тогава под ръководството на сегашния собственик на Loud Concerts т.нар МС.
Цонко винаги е вадил някви пари като основен спонсор. Не е задължително промотъра да оперира със свои средства или дори да е голям, за да може да направи подходящ за формата line-up. Обикновенно промотърите работят със спонсори за подобни мероприятия иначе е мега риски да не хлътнат.
пс: пуснал съм ти линк в едита на предния ми пост
Цонко винаги е вадил някви пари като основен спонсор. Не е задължително промотъра да оперира със свои средства или дори да е голям, за да може да направи подходящ за формата line-up. Обикновенно промотърите работят със спонсори за подобни мероприятия иначе е мега риски да не хлътнат.
пс: пуснал съм ти линк в едита на предния ми пост
Edited by alarmapunk, 16 юли 2012 - 09:55 .
Posted 16 юли 2012 - 11:40
Цонко директно пари не може да дава. Общината не е ЕООД. Но това няма значение в случая... фестивал така или иначе ще има.
Ниската посещаемост ме изненада. Естествено, не съм очаквал 15 - 18 хил. човека като първите години, но предполагах че присъствието ще е горе-долу колкото на Лауд феста - все пак Румъния е близко. Но нищо, както казах на един приятел по телефона - българската публика заслужава Черна Златка, Руса Златка и нищо друго. Спорове от рода на нов метъл срещу старите кучета няма смисъл да раздухвам - всеки слуша каквото му харесва и не е нужно да обижда феновете на останалите стилове. Но явно кризата си казва думата по един или друг начин. Страйпър ме изненадаха приятно - свиреха сработено и стегнато, гласът на Майкъл не е мръднал. Феновете на Рапсоди и особено на Камелот заслужават адмирации. За жалост трябваше да тръгвам и пропуснах Лизи Борден, ама по един или друг начин не съм им голям фен... т.е. не съм им въобще фен
Ранният час за започване (разписанието се спазваше строго - пролича си че германец командва парада) не се върза никак със жегата - учудвам се че е имало и 40 човека. Според мен за следващата година е добре фестивала да почва по-късно, когато слънцето почти се е скрило. Сесиите за автографи трябва да ги правят вътре в стадиона, защото не е справедливо хора, които са купили билет да се редят на една опашка с авантаджиите.
Ниската посещаемост ме изненада. Естествено, не съм очаквал 15 - 18 хил. човека като първите години, но предполагах че присъствието ще е горе-долу колкото на Лауд феста - все пак Румъния е близко. Но нищо, както казах на един приятел по телефона - българската публика заслужава Черна Златка, Руса Златка и нищо друго. Спорове от рода на нов метъл срещу старите кучета няма смисъл да раздухвам - всеки слуша каквото му харесва и не е нужно да обижда феновете на останалите стилове. Но явно кризата си казва думата по един или друг начин. Страйпър ме изненадаха приятно - свиреха сработено и стегнато, гласът на Майкъл не е мръднал. Феновете на Рапсоди и особено на Камелот заслужават адмирации. За жалост трябваше да тръгвам и пропуснах Лизи Борден, ама по един или друг начин не съм им голям фен... т.е. не съм им въобще фен

Ранният час за започване (разписанието се спазваше строго - пролича си че германец командва парада) не се върза никак със жегата - учудвам се че е имало и 40 човека. Според мен за следващата година е добре фестивала да почва по-късно, когато слънцето почти се е скрило. Сесиите за автографи трябва да ги правят вътре в стадиона, защото не е справедливо хора, които са купили билет да се редят на една опашка с авантаджиите.
Posted 16 юли 2012 - 11:57
HeathenHeart, on 15 юли 2012 - 15:23 , said:
Оставам с надежди за самостоятелни концерти на Рапсоди (и двете формации).
Hedniska Blod
Posted 16 юли 2012 - 12:05
"Lizzy Borden обаче буквално издухаха всички останали, поставиха подобаващ край на мероприятието и със сигурност бяха не само хедлайнърите на вечерта, но и на целия фест. Те показаха изключителен хъс и професионализъм и направиха убийствено олдскуул шоу "
Уоу... какъв триумф в сравнение с предишната вечер! Браво, Kavarna PR machine.
Уоу... какъв триумф в сравнение с предишната вечер! Браво, Kavarna PR machine.
Edited by Nespithe, 16 юли 2012 - 12:06 .
Posted 16 юли 2012 - 12:28
BeerMe, on 16 юли 2012 - 08:14 , said:
Гледам на ръка, карти Таро и боб. 

Всъщност, прогнозата ти изобщо не е близо до истината. Вътре може и да е имало 500 човека (в пиковите моменти на ден 2 и 3), но голямата трагедия тази година беше отвън. Видях не повече от 50 човека на трите капанчета пред стадиона (прогнозираните от теб бяха 1000, нали?). На същото място в предишни години имаше ДЕСЕТКИ заведения със умопомрачително количество хора седнали в тях. Преброих около 30 палатки. Преди бяха стотици. Една единствена сергия за продажба на метъл атрибути. Преди бяха десетки. Пред стадиона беше пусто, сякаш е паднала атомна бомба. Всичко онова, което някои години наред наричат "атмосферата в Каварна" го няма (аз и преди не я усещах тази толкова специална атмосфера, ама да речем, че това си е бил лично мой проблем).
Прогнозите ми бяха песимистични, но това, което видях, надмина всичките ми очаквания. Като прибавим и че от тези 500-600 човека на стадиона във втория и третия ден на феста (на първия не съм бил и не мога да коментирам), половината са били без билети (акредитации, покани, авантаджии, местни) - мисля, че думата, която описва тазгодишния фестивал в Каварна е само една: ПРОВАЛ.
Вероятно дълго време и организатори и фенове ще нищят причините за случилото се, но за мен те са кристално ясни още от сега (подреждам ги без приоритет, всичките са с еднаква тежест):
- отдръпването на "Loud Concerts" от Каварна и организирания от тях "Loud Festival";
- "Sofia Rocks";
- драстично намаления бюджет на фестивала в Каварна. С толкова вложени пари не може да се очакват големи хедлайнери. Без големи хедлайнери всеки фестивал е обречен на провал.
Дали ще я бъде Каварна като рок дестинация или не - предстои да разберем. Едно обаче е ясно: ако и догодина групите са от този ранг, колкото и някои да се пънат да обясняват за това, че бандите са титанични, атмосферата в Каварна е уникална и всякакви подобни небивалици, посещаемостта ще бъде в рамките на 100-200 човека.
I don't know how I managed it...
Posted 16 юли 2012 - 13:15
Е, ти пък къде си виждал гледачка да познае всичко. 
Е, ти пък къде си виждал гледачка да познае всичко.
Визирах тези вътре, ни най-малка представа имам колко са били отвън, от теб разбирам сега. В такъв случай трагедията е пълна и ще продължава да е докато някой не извади големите пари и не направи един истински фестивал с по 10 групи на ден, за да има за всеки по много и да има голяма посещаемост. Аз вече се отказах да хвърлям пари за фестчета с по 1 група+ пълнеж, ще се ходи навън другото лято.

Ozzy, on 16 юли 2012 - 12:28 , said:
Всъщност, прогнозата ти изобщо не е близо до истината. Вътре може и да е имало 500 човека (в пиковите моменти на ден 2 и 3), но голямата трагедия тази година беше отвън. Видях не повече от 50 човека на трите капанчета пред стадиона (прогнозираните от теб бяха 1000, нали?).

Posted 16 юли 2012 - 13:24
Всъщност, прогнозата ти изобщо не е близо до истината. Вътре може и да е имало 500 човека (в пиковите моменти на ден 2 и 3), но голямата трагедия тази година беше отвън. Видях не повече от 50 човека на трите капанчета пред стадиона...
"Между 1500-2000 души посетиха стадион "Калиакра" на 15 юли" (Екип на "Metal Katehizis")
Последно?
Posted 16 юли 2012 - 13:30
Вътре може и да е имало 500 човека (в пиковите моменти на ден 2 и 3)
Аз лично се разбих снощи. На Рапсоди звукът не беше балансиран, но за Камелот вече всичко беше наред, а новият вокалист пя като змей.

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users