Jump to content

"Kavarna Rock 2012"13-15.07.2012 г.

451 replies to this topic

#261 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 юни 2012 - 10:38

View Posteddie, on 22 юни 2012 - 10:27 , said:

И на 22.06.2022 пак ще съберат повече хора на стадиона от "новите лъскави" групи...

Колко хора ще има на стадиона тази година и по-важното - колко билета ще бъдат продадени, е още рано да се каже. Да почакама и да видим.
Аз друго не мога да разбера... Защо непрекъснато трябва да се дава пример с това какво било преди 10 или 15 години. Било е за тогава. Сега е друго. Тогава на тези групи щеше да има 5 000 зрители. Днес времената са други - ако има 500 продадени билета ще е радостно събитие. Та за какво трябва да се връщам 10 години назад? Какво трябва да ми пука, че тогава някой би събрал 10 пъти повече публика от днес? Сега нали не може да ги събере?

Има два типа групи... Подвластни на времето и неподвластни на времето. При вторите няма никакво значение дали е преди 10-15 години или е след 20 години. При първите не е така.
I don't know how I managed it...

#262 Edwar_77

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 197 posts

Posted 22 юни 2012 - 11:19

Вярно е, че било каквото било преди и трябва да се гледа напред, че тези банди сега ще съберат една шепа хора и т.н.
Бандите иначе са си ок.

View PostEdwar_77, on 21 юни 2012 - 23:24 , said:

Става въпрос, че който иска лачени банди да ходи на София Рокс, а за останалите който се кефят на хевито и глема е добре дошъл този фест.

#263 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 22 юни 2012 - 11:21

Ако не ме лъже паметта, на Пърпъл в Каварна организаторите бяха обявили 18,000 човека. Днес едва ли ще съберат толкова в Каварна, по различни причини. Сега, не ми е много ясно, Пърпъл от подвластните или от неподвластните групи на времето е?

Иначе за прогнозата ти за 500 човека - склонен съм да заложа на повече от миналогодишната посещаемост.

П.С.
Аз пък друго не мога да разбера - обявят някой фест с групи, от, да ги наречем "старото поколение", и веднага се намират професори, дето обявяват че - първо никой нямало да дойде, второ - никой не ги слушал, щото сега са модерни новите дрогирани лъскави "рок" групички, дето след 5 години никой няма да си спомня за тях. Интересно, че в техните теми никой от нас (условно казано), не плюе - мен лично тъпи групи не ме интересуват, ама не им обяснявам по темите колко тъпо е да карат в Каварна групи, на които половината "фенове" им стоят зад оградата, и които едвам събират и 2000 човека на стадиона барабар с персонала и участниците от групите.

Edited by eddie, 22 юни 2012 - 11:22 .

#264 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 юни 2012 - 12:00

View Posteddie, on 22 юни 2012 - 11:21 , said:

Ако не ме лъже паметта, на Пърпъл в Каварна организаторите бяха обявили 18,000 човека. Днес едва ли ще съберат толкова в Каварна, по различни причини. Сега, не ми е много ясно, Пърпъл от подвластните или от неподвластните групи на времето е?

Ти Пърпъл не ги бъзикай... Пърпъл ще си съберат бая народ и днес, включително и в Каварна. 18 000 може и да не съберат, но считай, че по-малко от 7-8-9К няма да са. Което, предвид кризата и обедняването на хората, си е свръх посещаемост.

Иначе за прогнозата ти за 500 човека - склонен съм да заложа на повече от миналогодишната посещаемост.

Любопитна прогноза, ще я коментираме след фестивала. Бих се радвал, ако си прав, но някак си не си го представям. И за да няма после това-онова, нали обърна внимание, че аз говоря за ПРОДАДЕНИ БИЛЕТИ, а не за хора около кебапчийниците?

За останалото казано от теб съм съгласен, аз и не съм тръгнал да говоря по този начин (поне се старая да не го правя), въпреки че смятам, че КАТО ГРУПИ, това е най-слабия фестивал правен някога в Каварна. Лично мнение. Без да обиждам групите и техните почитатели. Сега, нали имам право да кажа мнението си, че за мен, с малки изключения, това са слаби групи?

#265 Edwar_77

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 197 posts

Posted 22 юни 2012 - 12:16

Да не би миналата или по-миналата година фестивала да беше с най силните банди пък!!!!!!!!!!!!!!!

#266 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 юни 2012 - 12:18

View Postmarillion, on 22 юни 2012 - 07:31 , said:

Концертът в София не беше час и половина. Питър ни "спести" единствено Come Talk To Me от сетлиста и то благодарение на малоумните правила на летище "София" по онова време. Не ми се вадят дисковете от софийския концерт, които и ти притежаваш, но съм убеден, че шоуто продължи около 1 ч. и 50 м...

Не. Просто не.

Признавам, добра памет имаш за времетраенето на концерта. За другото, онова в червеното, си далеч от истината.
Всъщност, нормално е на мен, от дистанцията на времето, концертът на Питър Гейбриъл в София да ми се струва кратичък. Защото:

- София - 1:58:18
- Прага - 2:27:28

В допълнение към целия сетлист от София, в Прага имаше още: "Darkness", "Burn You Up, Burn You Down", "More Than This", "Father To Son" и разбира се "Come Talk To Me" (онази с телефонната кабина, споменах ли я? B) ). Ето това наричам аз САКРАЛНО. В София беше по-скоро........ ЛЕЖЕРНО :harhar:

Що се касае за летището и правилата - не съм съгласен с теб. Дали правилата са малоумни или не - това е друга тема. Но след като ги има, то те са за да се спазват. И не летище "София" ще се съобразява с някой си (било то и Питър Гейбриъл), а Питър Гейбриъл ще се съобразява с летище "София". И което е по-важно - той трябва преди всичко да се съобразява с феновете си, които е дошъл да забавлява и да им представи творчеството си, за което пък те от своя страна МУ ПЛАЩАТ. Така че, вариантите бяха два:
- изпяваш шибаната песен, с шибаната телефонна кабина, след което отиваш и спиш в президентския апартамент на 6 звезден хотел в София (толкова ли е зле!?), а на другата сутрин литваш за Истанбул за следващия си концерт;
- казваш си: "Е*ал съм ви майката на шибаното летище и шибания ви вечерен час! Феновете така или иначе няма да умрат с една песен повече или по-малко!", след което съкращаваш сета си, качваш се на частния си самолет и литваш за родната Англия, за да спинкаш в собствения си креват. А на следващата сутрин отново хващаш същия самолет и отиваш в Истанбул за следващия си концерт.

Питър Гейбриъл избра второто. :yes:

#267 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 юни 2012 - 12:23

View PostEdwar_77, on 22 юни 2012 - 12:16 , said:

Да не би миналата или по-миналата година фестивала да беше с най силните банди пък!!!!!!!!!!!!!!!

Какво се очаква сега от мен да отговоря на това? Вероятно: "Абе, не знам дали са най-силните, ама в сравнение с тези от тази година са си направо Стоунс, Джоуви, Ю2, Металика и ДиСи!"

След което някой пак ще каже, че се изказвам лошо за групи, които не познавам и не ме интересуват. И т.н.

Този разговор няма край.

#268 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 22 юни 2012 - 12:28

View Posteddie, on 22 юни 2012 - 11:21 , said:

Аз пък друго не мога да разбера - обявят някой фест с групи, от, да ги наречем "старото поколение", и веднага се намират професори, дето обявяват че - първо никой нямало да дойде, второ - никой не ги слушал, щото сега са модерни новите дрогирани лъскави "рок" групички, дето след 5 години никой няма да си спомня за тях.
Това за мен ли се отнася или за Ози?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#269 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 22 юни 2012 - 12:36

Тигър - нито към теб, нито към Ози, а към "Мъртвия човек" от по-предната страница. Явно сте ме разбрали погрешно, за което се извинявам. :)

Ози, като вътрешен човек, предполагам че си по-наясно с продажбите, но лично аз предполагам, че тази година посещаемостта вътре на стадиона ще е по-голяма от миналогодишната.
Най-важното според мен е, че въпреки кризата, фест ще има. Което се надявам да се случи и догодина...

П.С. другото нещо (освен близостта с родното ми място и по-малкият път) което харесвам в Каварна е, че като цяло стилово добре подбират групите, а и има еднодневни билети. Някак си стилово не ми се вързва Лу Грам с Годсмак

Edited by eddie, 22 юни 2012 - 12:40 .

#270 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 юни 2012 - 12:44

View Posteddie, on 22 юни 2012 - 12:36 , said:

Ози, като вътрешен човек, предполагам че си по-наясно с продажбите
Веднага държа да отбележа, че нямам АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПРЕДСТАВА как вървят продажбите за фестивала.

тази година посещаемостта вътре на стадиона ще е по-голяма от миналогодишната.
Както казах, това за мен е интересно мнение и бих се радвал, ако се окаже вярно. И пак да вметна, че има разлика между:
- хора, които просто са отишли до Каварна и стоят извън стадиона
и
- хора, които са си КУПИЛИ билети

Най-важното според мен е, че въпреки кризата, фест ще има. Което се надявам да се случи и догодина...
Съгласен съм.

#271 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 22 юни 2012 - 13:18

View PostOzzy, on 22 юни 2012 - 12:00 , said:

Ти Пърпъл не ги бъзикай... Пърпъл ще си съберат бая народ и днес, включително и в Каварна. 18 000 може и да не съберат, но считай, че по-малко от 7-8-9К няма да са. Което, предвид кризата и обедняването на хората, си е свръх посещаемост.

Да не забравяме, че по тези географски ширини Пърпъл изцяло покриват понятието "стадионна група" и няма как да не съберат хора... :P
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#272 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 юни 2012 - 13:22

:lol2:

#273 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 22 юни 2012 - 13:23

View PostOzzy, on 22 юни 2012 - 12:18 , said:

Що се касае за летището и правилата - не съм съгласен с теб. Дали правилата са малоумни или не - това е друга тема. Но след като ги има, то те са за да се спазват. И не летище "София" ще се съобразява с някой си (било то и Питър Гейбриъл), а Питър Гейбриъл ще се съобразява с летище "София". И което е по-важно - той трябва преди всичко да се съобразява с феновете си, които е дошъл да забавлява и да им представи творчеството си, за което пък те от своя страна МУ ПЛАЩАТ. Така че, вариантите бяха два:
- изпяваш шибаната песен, с шибаната телефонна кабина, след което отиваш и спиш в президентския апартамент на 6 звезден хотел в София (толкова ли е зле!?), а на другата сутрин литваш за Истанбул за следващия си концерт;
- казваш си: "Е*ал съм ви майката на шибаното летище и шибания ви вечерен час! Феновете така или иначе няма да умрат с една песен повече или по-малко!", след което съкращаваш сета си, качваш се на частния си самолет и литваш за родната Англия, за да спинкаш в собствения си креват. А на следващата сутрин отново хващаш същия самолет и отиваш в Истанбул за следващия си концерт.

Питър Гейбриъл избра второто. :yes:

А, може би си спомняш, че шоуто започна с час-два по-късно от предвиденото и приключи някъде около 23.30 часа? Питър идваше от Истанбул и на турско-българската граница целият негов екип, барабар с тировете и техниката, бяха задържани от "неподкупните" митничари за "уточняване на някои подробности..." ;)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#274 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 юни 2012 - 13:26

По мои спомени концерта започна към 9, 9 и нещо. Беше още светло, даже слънце грееше, когато Питър Гейбриъл прекоси стадиона и помаха на публиката.
Но това е без значение и не променя споменатите от мен по-горе два варианта. Отново опираме до тях - или избираш първия, или избираш втория.

#275 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 22 юни 2012 - 13:30

Питър Гейбриъл е разглезено "емо", което ни подари неземно представление за стотинки, но накрая се изложи и си тръгна по-рано защото му се припишка, дийл? :)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#276 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 юни 2012 - 13:33

Дийл! Това вече е друго нещо. Аз дори не бих си позволил да го нарекъл "емо" - направо не мога да повярвам, че си го написал :lol2:

#277 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 22 юни 2012 - 13:52

Колко интересно. Когато аз коментирам музикалните качества на някой концерт или фестивал, а не логистичните му особености - за мен е все едно на колко километра отстояние е той от родното ми място.
Други хора са склонни да хиперболизират концерти/фестивали единствено и само защото те ще се случат в/близо до родното им място.
Хващам се на бас, че ако се обяви фестивал с абсолютно същия лайнъп в Кюстендил или Мездра, той пак ще има върли поклонници, но 90% от тях ще са хора, различни от върлите поклонници на фестивала в Каварна.
Както казах - интересно.....
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#278 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 22 юни 2012 - 15:38

Географското положение няма нищо общо с музикалните качества на един концерт. Обаче посещаемостта има.
Има хора, които работят по цял ден и основното им занимание не е да обикалят по концерти. И когато концерта е на 500 км и е в работен ден, и не могат да отсъстват от работа, те просто няма да отидат. Ако е на 150-160 км работата е друга.
В първият случай мероприятието ще се изпълни с върлите поклонници, а във вторият ще има в плюс и не толкова върли...

P.S. и да добавя само, че пътните разходи ако пътувам сам с автомобил до София и обратно са почти 3 пъти повече от средната цена на един концертен билет.

Edited by eddie, 22 юни 2012 - 15:42 .

#279 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 22 юни 2012 - 15:42

Към "Ози" и

Бих искал да вметна, че у нас няма 6-звезден хотел!
Дори 5-звездните хотели (бизнес хотели, туристически хотели и т.н.), които имаме, не покриват всички критерии, за да получат обективно най-високата оценка при категоризация!
Така е решил Питър, така е постъпил - да отлети по-рано. Аз не му се сърдя :)
Няма как да върнем времето назад и да променим вечерния час на летището.

Я, да разлая малко кучетата с любимата на всички тема за "количеството" в музиката - продажби, публика и т.н. и .т.н.
"Количеството" покрива разходите, генерира печалбите, високия жизнен стандарт на някои музиканти (някои купуват и острови :worship: ) и .т.н.
Извод: Лейди Гага е силна!!!
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#280 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 юни 2012 - 16:00

Естествено, че е силна. В нейния си жанр, разбира се.

Аз винаги се дразня, когато като говоря с някой на тема рок музика и изтъкна продажбите на някоя група (все едно коя), да ми се каже: "Че тя и Бритниту продава милиони - и нея ли трябва да тача!?" Бритниту е в друга област. В област "поп". Как да сравнявам нейната музика, с някой, който е в област "рок" или "метъл"? Това са различни неща :)

Мерси за поздрава! След 6 дена мисля да чуя песента на живо B) Вероятно и ти ще си някъде там :drinks:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users