Jump to content

Metallica в Белград08.05.2012г. - парк "Usce"

95 replies to this topic

#61 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 06 май 2012 - 20:57

Някой ще пътува ли утре за Белград и има 2 свободни места в колата? :) Моля ви, спешно е! :)

#62 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 07 май 2012 - 08:32

Аз ще пътувам, но имам само едно свободно място. Всъщност аз ще пътувам утре сутринта, т.е. вторник сутринта.

Edited by Javor, 07 май 2012 - 08:33 .

#63 Bozo

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 07 май 2012 - 08:44

View PostJavor, on 07 май 2012 - 08:32 , said:

Аз ще пътувам, но имам само едно свободно място. Всъщност аз ще пътувам утре сутринта, т.е. вторник сутринта.

За съжаление ние сме двама. Dart Marty е сина ми. Мислехме тази нощ да бъдем в Белград за да можем утре, отпочинали да се редим за първа линия. Обаче за нещастие вчера ми се пукна предното стъкло на колата. Та днес гледам автобуси, коли под наем ...

Edited by Bozo, 07 май 2012 - 08:45 .

#64 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 07 май 2012 - 09:02

Сцената в Прага:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
I don't know how I managed it...

#65 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 07 май 2012 - 09:17

View PostBozo, on 07 май 2012 - 08:44 , said:

За съжаление ние сме двама. Dart Marty е сина ми. Мислехме тази нощ да бъдем в Белград за да можем утре, отпочинали да се редим за първа линия. Обаче за нещастие вчера ми се пукна предното стъкло на колата. Та днес гледам автобуси, коли под наем ...
Яхвате довечера нощния влак в едно спално купе и сутринта сте свежи и отпочинали. ЖП гарата е съвсем близо до мястото на провеждане на концерта.

#66 Bozo

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 07 май 2012 - 10:44

View PostJavor, on 07 май 2012 - 09:17 , said:

Яхвате довечера нощния влак в едно спално купе и сутринта сте свежи и отпочинали. ЖП гарата е съвсем близо до мястото на провеждане на концерта.
Това го мисля като последен вариант.
Засега се очертава да яхаме автобуса в 16 :neo:
Пък ако се засечем там може да пием по бира :-)

#67 Silentdeath

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 07 май 2012 - 14:01

Някой знае ли горе долу за колко време се стига от София до Белград с автобус? Организираното от Black Lodge пътуване тръгва от 6 сутринта (или може би към 6:30) и ми е интересно дали ще имаме малко време преди концерта да обиколим, да пием няколко бири, да хапнем няколко плескавици :P
Flip off the sky
With bleeding fingers till I die

#68 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 07 май 2012 - 15:39

Приятно изкарване на всички българи, които ще посетят концерта. Завиждам благородно. :)

#69 Dobri

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 07 май 2012 - 17:50

View PostSilentdeath, on 07 май 2012 - 14:01 , said:

Някой знае ли горе долу за колко време се стига от София до Белград с автобус? Организираното от Black Lodge пътуване тръгва от 6 сутринта (или може би към 6:30) и ми е интересно дали ще имаме малко време преди концерта да обиколим, да пием няколко бири, да хапнем няколко плескавици :P

Плана е да сме там около 14,00 часа. Ако решите да влизате около 18,00-19,00 часа ще имате време да се разходите до центъра (стария град), Той е на 2 км от мястото на концерта. А иначе може би и по-наблизо, някъде в "новия град", може да намерите нещо подходящо.

#70 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 07 май 2012 - 22:54

Ето и сетлист от тази вечер в Прага... 1. Hit the Lights 2. Master of Puppets 3. The Shortest Straw 4. For Whom the Bell Tolls 5. Blackened 6. The Struggle Within 7. My Friend of Misery 8. The God That Failed 9. Of Wolf & Man 10. Nothing Else Matters 11. Through the Never 12. Don't Tread On Me 13. Wherever I May Roam 14. The Unforgiven 15. Holier Than Thou 16. Sad But True 17. Enter Sandman Encore 18. Fuel 19. One 20. Seek & Destroy

20 парчета, Черният албум отзад напред, много яко :)
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#71 trasholasho

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 193 posts

Posted 07 май 2012 - 23:34

разходката из центъра е макс 2 часа, минавате по главната пешеходна алея, която не е много дълга, на края и са най-добрите плескавци, продават ги на нещо като будка. може да ходите във военния музей - има крило от стелт !!после слизате за към моста и хващате рейс или тролий за 1,2 спирки, може и да не дупчите.слизате пред големия мол след моста.
концерта е зад него в ляво...

#72 cygnusx86

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 323 posts

Posted 08 май 2012 - 09:15

"9.29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога безусловно и с покорство."

#73 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 08 май 2012 - 10:43

Нямам търпение да минат още няколко години и да дойдат турнетата с целите "Лоуд" и "Релоуд"! :metal:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#74 trasholasho

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 193 posts

Posted 09 май 2012 - 00:55

View PostSatyr, on 08 май 2012 - 10:43 , said:

Нямам търпение да минат още няколко години и да дойдат турнетата с целите "Лоуд" и "Релоуд"! :metal:

и аз за тва си мислех

#75 Florimel

архиепископ

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 642 posts

Posted 09 май 2012 - 11:20

Най-разочароващият ми концерт на Metallica от четирите (с този), които съм посетила.
Не че не се съдрах да си пея любимите песни от черния албум (все пак с него прослушах Праведната музика преди почти 20 години), но едва чувах китарата на Кърк, предимно ми бумтеше в ушите едно "тупа-лупа" от Ларс. Не изключвам вероятността да е било от локацията (парк, а не стадион - няма достатъчно близки сгради или конструкции да "върнат" звука), местоположението ми (леко встрани от сцената в standing зоната) или внушителната ми осанка (по подразбиране всички са по-високи от мен, но пък сърбите се оляха). Както и да е, ще запазя приятни спомени, предполагам. След години лошото се забравя.
Machine Head, макар да не съм им фен, правят страхотна музика, достойна за уважение - и куфеене - но и на тях озвучаването не им направи добра услуга. Gojira въобще не ме развълнуваха.

#76 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 09 май 2012 - 13:04

И аз определено очаквах повече. Въпреки че момчетата от Металика показаха своята мощ, енергията, която групата демонстрира е феноменална и аз бих се насладил на това дори и при турнета за Лоуд и Рилоуд :) А за легендарния Черен албум на живо нямам какво да кажа, беше адски вълнуваща част от този концерт. За съжаление това място не позволява кой знае каква атмосфера, звукът беше кофти на моменти, имаше някои дребни неточности в песните. И може би нещото, от което съм най-разочарован е поведението на сърбите. Много неприятно впечатление ми направи адски многото пияни и дрогирани "фенове", които непрестанно пречеха и тормозеха останалите. И тук има такива, но според мен са по-малко и в повечето драстични казуси охраната се намесва. Докато в Белград нямаше такова нещо. А и вялата реакция към култови парчета на Металика бе видна за групата и смятам, че те изсвириха част от песните просто, защото трябваше да го направят. Някак си лиспваше тръпката и комуникацията между групата и публиката... Но в крайна сметка на сцената имаше професионалисти, които си знаят работата :)

И финално - свалям шапка на момчетата и момичетата от България, на общите кадри от фен зоната се виждаха адски много български знамена, което ми достави истинско удоволствие. Браво! И така в очакване на следващото гостуване на тази огромна група, но този път в България :)
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#77 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 09 май 2012 - 13:15

Ще започна първо с благодарности към клуб Black Lodge за перфектната организация - много точно, много коректно отидохме, видяхме и се върнахме по живо, по здраво. Два автобуса от Black Lodge и (поне) още два на Eventim.

Общата ми оценка за представянето на Metallica е положителна, но мисля, че още не са влезли в ритъм (предвид, че им е втори концерт за тази година). Общото озвучване и на трите групи беше гадно. От сета на Machine Head се чуваше само един як джангър - никакви вокали. От този на Metallica всичко друго, но не и китарата на Hammet (въпреки че около Nothing Else Matters се пооправи). Най-голямото ми разочерование беше, че за трети концерт на Metallica не мога да се насладя на One - и при двата концерта в София, и в Белград нещо му има на озвучаването. Дано при следващото ми посещение да получа това ".. that what I desire".

Аз не съм от ниските, нито от хората с дребни габарити, ноооо явно тези плескавици яко зобат, защото сърбите са големички - и мъжете и жените.
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#78 trasholasho

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 193 posts

Posted 09 май 2012 - 13:51

Аз не ходих на концерта но съм ходил на това място на други концерти. Лично мое любимо място, а и звука си е бил ок.
Сигурно такива са се стекли обстоятелствата. По отношение на местната публика - апатични са към чужди изпълнители,
но е и факт че там желязна завеса почти не е имало след 70та година - т.е. IRON MAIDEN са свирили 7 пъти и т.н. ...

Edited by trasholasho, 09 май 2012 - 13:52 .

#79 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 09 май 2012 - 15:59

Нека и аз напиша няколко думи за концерта!

И аз като Antibus давам положителна оценка за представянето на Металика!
Както винаги - много енергия се носеше от сцената! Въпреки "лошата" публика!
От 2002 ходя на концерти - у нас и в чужбина, но толкова апатична публика не бях срещал.
През последните няколко години бях на доста концерти в Белград и след всеки се затвърждаваше впечатлението, че рок и метъл музиката не е по вкуса на сърбите! Групата усети настроението им и бяха максимално сдържани през целия концерт.
Ако се върнем през 2008 и 2010, когато Металика беше в България, още с интрото (което се превърна в запазена марка на групата) - гениалното произведение на Енио Мориконе - "Ecstasy of Gold", публиката беше наелектризирана до краен предел и огласяше целия стадион и цяла София. Вчера това липсваше и то при положение, че целия Черен албум се изпълнява на живо. Не може на концерт на Металика да липсва връзката/контактът между групата и публиката.
Единственото изключение беше българското присъствие.
Поздравления за всички български фенове и особено за тези в circle-a", които бяха окупирали предните редици и развяваха българското знаме.
Можем само да се гордеем с "Harvester of Sofia"!!!

Относно звука, аз бях във фен зоната - централно, до пулта, където звукът беше много приличен.
На предните два концерта - 2008 и 2010, по подобие на Florimel, бях във фен зоната, но от лявата и от дясната страна спрямо сцената. Имах чувството, че са ме били с чук по главата, защото, от тази позиция, звукът беше ужасяващ.

През 2009, когато се проведе концерта на AC/DC в Белград, стана ясно, че българската публика и България заслужаваше повече този концерт. Получихме го през 2010. Сега, с Черния албум и Металика, положението е същото.
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#80 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 09 май 2012 - 18:39

Аз съм безкрайно доволен от концерта. Може би защото в кошарата отпред не се виждаше нищо от останалата част от публиката и звука беше приличен (с изключение на факта, че китарата на Кърк наистина се губеше през половината концерт). Иначе отпред успяхме да се съберем сигурно 40-50 българи и първия ред беше изцяло наш :lol2: Преди да излязат хедлайнерите си бяхме направо само ние в "snake pit"-а. Впоследствие се понапълни мястото и със сърби. Досега си мислех, че в Румъния ми е бил най-спокойния концерт в първите редици на Metallica, но вчера беше направо идилия. Кеф ти да се подпреш на мантинелата, кеф ти да се ръгаш с напушените сърби в опитите им за пого, кеф ти да си куфееш на спокойствие и бонус да се здрависаш с Джеймс, който се разхожда наоколо на равнището на главата ти. Равносметката ми e доволно, но много кратко изпълнение на Gojira, тотално изтрещяване на Machine Head на оградата, точно срещу Роб Флин + едно тяхно перце и накрая изгледах и изслушах втори цял албум на Metallica след Master Of Puppets. При това на една ръка разстояние от групата. Сдобих се с две перца и от тях.

Edited by Javor, 09 май 2012 - 18:48 .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users