Posted 09 май 2012 - 15:59
Нека и аз напиша няколко думи за концерта!
И аз като Antibus давам положителна оценка за представянето на Металика!
Както винаги - много енергия се носеше от сцената! Въпреки "лошата" публика!
От 2002 ходя на концерти - у нас и в чужбина, но толкова апатична публика не бях срещал.
През последните няколко години бях на доста концерти в Белград и след всеки се затвърждаваше впечатлението, че рок и метъл музиката не е по вкуса на сърбите! Групата усети настроението им и бяха максимално сдържани през целия концерт.
Ако се върнем през 2008 и 2010, когато Металика беше в България, още с интрото (което се превърна в запазена марка на групата) - гениалното произведение на Енио Мориконе - "Ecstasy of Gold", публиката беше наелектризирана до краен предел и огласяше целия стадион и цяла София. Вчера това липсваше и то при положение, че целия Черен албум се изпълнява на живо. Не може на концерт на Металика да липсва връзката/контактът между групата и публиката.
Единственото изключение беше българското присъствие.
Поздравления за всички български фенове и особено за тези в circle-a", които бяха окупирали предните редици и развяваха българското знаме.
Можем само да се гордеем с "Harvester of Sofia"!!!
Относно звука, аз бях във фен зоната - централно, до пулта, където звукът беше много приличен.
На предните два концерта - 2008 и 2010, по подобие на Florimel, бях във фен зоната, но от лявата и от дясната страна спрямо сцената. Имах чувството, че са ме били с чук по главата, защото, от тази позиция, звукът беше ужасяващ.
През 2009, когато се проведе концерта на AC/DC в Белград, стана ясно, че българската публика и България заслужаваше повече този концерт. Получихме го през 2010. Сега, с Черния албум и Металика, положението е същото.
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis
"Fear builds walls!"
Roger Waters
"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan