Jump to content

Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"

1082 replies to this topic

#981 Seaborn

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 124 posts

Posted 10 юли 2012 - 21:55

View PostHeathenHeart, on 10 юли 2012 - 20:29 , said:

Недоволни авантаджии:
Като не ти харесват групите, дори да е аванта - не ходи. Ако все пак отидеш, няма какво да се правиш на отворко и да обиждаш другите. Винаги има избор да си тръгнеш, не видях никой вързан на стадиона.

Не исках да заформям дискусии във футболен стил, но все пак трябва да се направи малко уточнение. Т.нар. авантаджии не са влезли нелегално на фестивала, а са официалната компенсация на закупилите билети поради отпадналото участие на Готсмак. Очевидно тази немалка група хора не са фенове на групите от първите дни, иначе вероятно щяха да имат собствени билети. Всеки присъствал на концерта има право да си изрази мнението, включително в случай, че това, което е чул му е било неприятно или откровено го е отвратило.

Аз, например, написах точно това, което ми беше на ума, когато се прибрах вкъщи (тръгнах си след втората песен на Trivium). Не мисля, че съм задължен да правя проучване на всяка група, която ще свири на фестивал (спорил съм по тази тема и след като пооплюх изпълнителните на Спирита миналата година). Не съм искал да провокирам никого, но сега разбирам колко ранима може да бъде метълската душа. Представям си как след няколко часа на слънце, животински вокали в стил "мордорска естрада", размазване, бирички и як кютек пред сцената, заклет фен на Heaven Shall Burn се прибира вкъщи, отваря форума на Metal Katehizis, прочита възмутено мнение от някой си с аватар на Ян Андерсън и... се обижда. Ай пентаграми и маргаритки!

Edited by Seaborn, 10 юли 2012 - 21:55 .

Windy bus-stop. Click. Shop-window. Heel.

#982 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 10 юли 2012 - 22:07

View Postviolator, on 10 юли 2012 - 20:21 , said:

Абе, не е баш случайност. :no: БЕК не шмекеруват по тази линия за пръв път. Сещам се за случая с гостуването на Joe Cocker. Пускат надути цени и като виждат, че не вървят - месец преди концерта пускат някакви измислени "фамилни" и прочие "групови" билети, които реално правят пропуска с до 20% по-евтин. Мисля, че и за Стинг имаше нещо подобно от страна на СМЕ.
Да не говорим, че въпросните схеми винаги се обявяват с безумни и откровено лъжливи прес рийлизи, списани като като за малоумници. Което дрази адски, адски, адски много.

За Joe Cocker бяха пуснали "зона пред сцената". Първоначално беше за правостоящи. Като влезнах в залата обаче "зоната пред сцената" се оказа за седящи.
Тъй като моят билет нямаше "ред и място", се наложи да гледам концерта от голямата трибуна, в дясно от сцената.

За Стинг една от "изцепките" на СМЕ беше, че пуснаха билети, няколко дни преди концерта, за правостоящи в зоната между терена и сектор А.
В резултат на "прекрасното" озвучаване, се оказа, че хората, които бяха платили билети за тази зона, са хвърлили парите си, за да видят Стинг "на екран".

Иначе Петър Петров непрекъснато се опитва да накара българския фен "да подпира плета"!!!
Но, макар да няма "фестивална култура", "българският фен" не е Настрадин Ходжа!!!

Edited by marooned, 10 юли 2012 - 22:09 .

"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#983 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 10 юли 2012 - 22:29

View PostSeaborn, on 10 юли 2012 - 21:55 , said:

Не исках да заформям дискусии във футболен стил, но все пак трябва да се направи малко уточнение. Т.нар. авантаджии не са влезли нелегално на фестивала, а са официалната компенсация на закупилите билети поради отпадналото участие на Готсмак. Очевидно тази немалка група хора не са фенове на групите от първите дни, иначе вероятно щяха да имат собствени билети. Всеки присъствал на концерта има право да си изрази мнението, включително в случай, че това, което е чул му е било неприятно или откровено го е отвратило.

Човече.
На мен ако ми предложат да придружа някого на концерт на Драгана Миркович (на аванта, разбира се), няма да отида.
Точка по въпроса.

(Всичко друго е просто нелепо).

#984 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 10 юли 2012 - 22:48

View PostSeaborn, on 10 юли 2012 - 21:55 , said:

Аз, например, написах точно това, което ми беше на ума, когато се прибрах вкъщи (тръгнах си след втората песен на Trivium). Не мисля, че съм задължен да правя проучване на всяка група, която ще свири на фестивал (спорил съм по тази тема и след като пооплюх изпълнителните на Спирита миналата година). Не съм искал да провокирам никого, но сега разбирам колко ранима може да бъде метълската душа. Представям си как след няколко часа на слънце, животински вокали в стил "мордорска естрада", размазване, бирички и як кютек пред сцената, заклет фен на Heaven Shall Burn се прибира вкъщи, отваря форума на Metal Katehizis, прочита възмутено мнение от някой си с аватар на Ян Андерсън и... се обижда. Ай пентаграми и маргаритки!
Извинявам се, но това е високомерна възхвала на незнанието (спестявам един по-тежък синоним).

View PostJimmy Pop, on 10 юли 2012 - 22:29 , said:

Човече.
На мен ако ми предложат да придружа някого на концерт на Драгана Миркович (на аванта, разбира се), няма да отида.
Точка по въпроса.

(Всичко друго е просто нелепо).
+1
(Всъщност, защо не отидеш и после да разправяш колко е тъпа Драгана във форум с нейни почитатели, защото това ти е първото текнало на ума. :harhar:)

Edited by HeathenHeart, 10 юли 2012 - 22:55 .

Hedniska Blod

#985 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 10 юли 2012 - 22:59

View Postmarooned, on 10 юли 2012 - 22:07 , said:

Но, макар да няма "фестивална култура"...

Не знам за фестивална, но българските фенове със сигурност нямаме потребителско-правна култура. Ако имахме, адвокатът на БЕК нямаше да излезе от съда в близките няколко месеца. :yes:
Но, така като гледам, болшинството хора са харесали концерта на Guns n Roses и воят на Аксел, така че освен фестивална и потребителско-правна култура, смятам че българските фенове също нямаме и слух, и сносни критерии. :yes:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#986 Seaborn

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 124 posts

Posted 10 юли 2012 - 23:07

View PostJimmy Pop, on 10 юли 2012 - 22:29 , said:

Човече.
Точка по въпроса.

Не знам коя е Драгана Миркович, но едва ли ще я поканят на фестивал с име Lovech Rocks.

View PostHeathenHeart, on 10 юли 2012 - 22:48 , said:

Извинявам се, но това е високомерна възхвала на незнанието (спестявам един по-тежък синоним).

Боли те нещо, приятел ти подарява някакво лекарство, защото има две опаковки, купени при подобен проблем. Обаче на листовката пише, че това лекарство предизвиква алергични реакции. Но къде ти някой с аватар на Ян Андерсън ще прави проучване на всяка листовка към лекарство. Хапваш си хапчето, получаваш алергичен шок...и край с възможностите за антиреклама на илача или на някоя непозната за теб група. Виновно е ... лекарството и тези, на които е помогнало/харесало.

Лош пример на няколко нива. Първо, не отивам на концерт, за да се лекувам, а за да си доставя удоволствие. Тук правилният пример щеше да е следният - приятел ти подарява нов сладолед с няколко различни вкуса на марка Rocks, която по принцип харесваш. Оказва се, че първият вкус е подобен на стиропор, но стискаш зъби и го изяждаш. Отдолу идва втори вкус, който напомня на повърната бира. Излизаш навън и сядаш да слушаш Софийския духов оркестър, докато чакаш тази част от сладоледа да се разтопи. От миризмата и другаря Станишев като фон започва да ти се повдига. Отдолу се показва най-препоръчваната част, но след две хапки установяваш, че сладоледът е развален. Хвърляш го в кофата, прибираш се вкъщи и споделяш във форум Ice Cream Katehizis.

П.П. Алергична реакция и шок може да се развие само ако преди това си се срещал с лекарството или друго с подобна химическа структура. Дори и да си прочетеш листовките, може да те връхлетят всички описани и доста неописани лекарствени реакции след като пиеш хапченцето.

#987 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 10 юли 2012 - 23:15

View Postviolator, on 10 юли 2012 - 22:59 , said:

Не знам за фестивална, но българските фенове със сигурност нямаме потребителско-правна култура. Ако имахме, адвокатът на БЕК нямаше да излезе от съда в близките няколко месеца. :yes:

Г-н Пешо го брига шперца,че разни хорица спамят и оревават света в разни форуми,пък било то и с право.Той знае ,че никой няма да набие залдо няколко хиляди лева и да се влачи по дела 1-2 години(средно толкоз) заради тази негова хитрост с билетите.

Всички знаем скороста на българското правосъдие и до какви нерви води то :).А и г-н Пешо го знае ;)

Не е луд тоя дето яде баницата,а тоя дето му я дава.

Edited by Carlsberg, 10 юли 2012 - 23:18 .

#988 Seaborn

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 124 posts

Posted 10 юли 2012 - 23:22

View PostHeathenHeart, on 10 юли 2012 - 22:48 , said:

(Всъщност, защо не отидеш и после да разправяш колко е тъпа Драгана във форум с нейни почитатели, защото това ти е първото текнало на ума. :harhar:)

Това форум на почитателите на групите от първия ден на фестивала ли е или форум, където фенове на всякакъв вид метъл и рок музика споделят добри или лоши впечатления. И тъй като не обсъждаме изпълнения на филхармонията, а фестивален ден, в който най-добре представилата се група виртуозно римува "mother fucker" със "sucker", са ми смешни призивите да използвам някакъв вид "металическа коректност".

View PostCarlsberg, on 10 юли 2012 - 23:15 , said:

Не е луд тоя дето яде баницата,а тоя дето му я дава.

Всъщност, не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето си говори с нея.

#989 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 10 юли 2012 - 23:34

View PostSeaborn, on 10 юли 2012 - 23:07 , said:

Не знам коя е Драгана Миркович, но едва ли ще я поканят на фестивал с име Lovech Rocks.

Лош пример на няколко нива. Първо, не отивам на концерт, за да се лекувам, а за да си доставя удоволствие. Тук правилният пример щеше да е следният - приятел ти подарява нов сладолед с няколко различни вкуса на марка Rocks, която по принцип харесваш. Оказва се, че първият вкус е подобен на стиропор, но стискаш зъби и го изяждаш. Отдолу идва втори вкус, който напомня на повърната бира. Излизаш навън и сядаш да слушаш Софийския духов оркестър, докато чакаш тази част от сладоледа да се разтопи. От миризмата и другаря Станишев като фон започва да ти се повдига. Отдолу се показва най-препоръчваната част, но след две хапки установяваш, че сладоледът е развален. Хвърляш го в кофата, прибираш се вкъщи и споделяш във форум Ice Cream Katehizis.

П.П. Алергична реакция и шок може да се развие само ако преди това си се срещал с лекарството или друго с подобна химическа структура. Дори и да си прочетеш листовките, може да те връхлетят всички описани и доста неописани лекарствени реакции след като пиеш хапченцето.
Ако изобщо прочете, в последствие бях махнала примера, именно защото ще почнеш с това, че не си отишъл да се лекуваш и т.н.
А от твоя пример се вижда, че очакваш някой да мисли вместо теб. И да чете - изключително недостъпната информация какви групи свирят на даден фестивал.

View PostSeaborn, on 10 юли 2012 - 23:22 , said:

Това форум на почитателите на групите от първия ден на фестивала ли е или форум, където фенове на всякакъв вид метъл и рок музика споделят добри или лоши впечатления. И тъй като не обсъждаме изпълнения на филхармонията, а фестивален ден, в който най-добре представилата се група виртуозно римува "mother fucker" със "sucker", са ми смешни призивите да използвам някакъв вид "металическа коректност".
Явно не знаеш и къде пишеш.

Edited by HeathenHeart, 10 юли 2012 - 23:35 .

Hedniska Blod

#990 Mor-Rioghain

bean sídhe

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 451 posts

Posted 10 юли 2012 - 23:45

Изобщо, сега е моментът и аз да запитам, warn status-ът има ли някакво приложение?
Don't mistake lack of talent for genius.

#991 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 11 юли 2012 - 00:13

View PostMor-Rioghain, on 10 юли 2012 - 23:45 , said:

Изобщо, сега е моментът и аз да запитам, warn status-ът има ли някакво приложение?

Все ми се е искало да не се превръщаме в полицейски форум, както и да има сравнително широка свобода на мисленето /и мнението/. Ако баннем с лека ръка инакомислещите, ще се превърнем в утопично общество, знаеш.
Повишаването на warn status-a е мярка, която никога не е имала практическо приложение по тези места. В случаи на нажежена обстановка винаги сме се опитвали да решаваме проблемите дипломатично. Едно, за да не разваляме разнообразната среда ...и друго, за да не се превръщаме в пъдари.

В този ред на мисли, моля юзърите jasta и Seaborn да бъдат по-обрани в квалификациите за стилове, които не харесват. :yes:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#992 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 11 юли 2012 - 00:41

View PostSeaborn, on 10 юли 2012 - 23:07 , said:

Драгана не знам, но Scar Symmetry, Heaven Shall Burn или Clawfinger са си напълно на мястото на фестивал, съдържащ думичката Rock.
Озовал се безплатно и по-собствена воля на феста, или се съобразяваш с това, или кротко си излизаш.
За протокола - първият ден нямаше нито една група, която харесвам. Но бях там по собствена воля и напълно наясно със стилистиката на въпросните творци. С билет. Никоя от тях така и не ми хареса особено. И ако взема да ги плюя - плюя единствено на себе си. А без билет тази зависимост е с двойна сила.

#993 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 11 юли 2012 - 01:07

Слаба работа тая година. Но пък може да съм се изнежил след Big 4 и Джудас :pop: :lol2:

#994 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 юли 2012 - 08:07

Абе, аз отдавна ви казах, че да се ходи на концерти в чужбина вече е на моменти дори по-евтино от тези в България, групите са по яки и звукът по правило е по-добър, ама вие продължавате да се занимавате с глупости и да се дърляте по форумите :lol2:
I don't know how I managed it...

#995 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 11 юли 2012 - 08:14

Че то даже цяла тема имаше по въпроса, която скоро ще стане доста актуална ако продължават в същия дух. :P

#996 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 11 юли 2012 - 09:02

View PostOzzy, on 11 юли 2012 - 08:07 , said:

Абе, аз отдавна ви казах, че да се ходи на концерти в чужбина вече е на моменти дори по-евтино от тези в България, групите са по яки и звукът по правило е по-добър, ама вие продължавате да се занимавате с глупости и да се дърляте по форумите :lol2:
И на Луната да е концертът, ако някой не е прочел какви групи ще свирят, пак на кривата ракета ще е виновен Космосът. :harhar:
Hedniska Blod

#997 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 юли 2012 - 09:08

Е, такъв няма. Аз поне не знам за някой, който да е тръгнал в чужбина на концерт/фестивал и да не знае кои групи ще свирят :lol2:

#998 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 11 юли 2012 - 09:35

Не бъди толкова убеден, особено по отношение на "балканските концерти". Преди месец в Триест имаше трима хървати, които определено не знаеха на какъв концерт са дошли, но добре се бяха ориентирали по отношение разположението на местата за продажба на бира на терена... :nyam:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#999 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 11 юли 2012 - 09:41

Еми,то и аз познавам такива хова.Ходят на фестове да слушат музика на живо и да лъокат бира.И говоря в чужбинско даже(ходихме заедно на едно фестче в швабско преди време) а една група не знаеха...ама нали бира има.

#1000 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 юли 2012 - 10:22

Аз, хора от България, които да ходят на концерти в чужбина, без да знаят на кои групи са тези концерти, не познавам. Вие щом познавате - ОК.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users