HeathenHeart, on 10 юли 2012 - 20:29 , said:
Като не ти харесват групите, дори да е аванта - не ходи. Ако все пак отидеш, няма какво да се правиш на отворко и да обиждаш другите. Винаги има избор да си тръгнеш, не видях никой вързан на стадиона.
Не исках да заформям дискусии във футболен стил, но все пак трябва да се направи малко уточнение. Т.нар. авантаджии не са влезли нелегално на фестивала, а са официалната компенсация на закупилите билети поради отпадналото участие на Готсмак. Очевидно тази немалка група хора не са фенове на групите от първите дни, иначе вероятно щяха да имат собствени билети. Всеки присъствал на концерта има право да си изрази мнението, включително в случай, че това, което е чул му е било неприятно или откровено го е отвратило.
Аз, например, написах точно това, което ми беше на ума, когато се прибрах вкъщи (тръгнах си след втората песен на Trivium). Не мисля, че съм задължен да правя проучване на всяка група, която ще свири на фестивал (спорил съм по тази тема и след като пооплюх изпълнителните на Спирита миналата година). Не съм искал да провокирам никого, но сега разбирам колко ранима може да бъде метълската душа. Представям си как след няколко часа на слънце, животински вокали в стил "мордорска естрада", размазване, бирички и як кютек пред сцената, заклет фен на Heaven Shall Burn се прибира вкъщи, отваря форума на Metal Katehizis, прочита възмутено мнение от някой си с аватар на Ян Андерсън и... се обижда. Ай пентаграми и маргаритки!
Edited by Seaborn, 10 юли 2012 - 21:55 .