Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"
Started by Satyr, яну 22 2012 12:16
1082 replies to this topic
Posted 10 юли 2012 - 11:07
Най-добрата група беше Кайзер Чийфс.
Гънс са по-големи позьори и от Менуар, честно.
Гънс са по-големи позьори и от Менуар, честно.
"It's your problem if you can't accept ACCEPT, not mine." (Joe Schlared, 1993)
Posted 10 юли 2012 - 12:53
Никой не говори 15 мин. бла, бла, бла като чичо ти Димайо на развален Български.

Posted 10 юли 2012 - 13:10
Ъъъ, Manowar поне все още могат да си изпълнят песните наживо. Нещо, което Аксел Роуз никога не е умеел, а сега е съвсем зле. И хайде стига с това петнайсет минути говорене. Има я цялата реч в ютуб, по-малко от четири минути е

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 10 юли 2012 - 13:18
Значи 4 мин. бла, бла, бла.
А Аксел си беше що годе добре.

А Аксел си беше що годе добре.
Edited by Edwar_77, 10 юли 2012 - 13:17 .
Posted 10 юли 2012 - 14:38
Фестът в крайна сметка беше ОК. Ако мислим позитивно. Имаше бира, за която не чаках много и беше на добра цена, особено в сравнение с цените на фестивали в съседните държави, влизането и излизането бяха супер, гривните си ги взехме веднага, имаше хора звукът беше ОК в голяма част от времето. Групите бяха ОК с леки изключения (въпреки, че Тривиум много се стараят да приличат на Металика, по мое мнение в музикално отношение трябва да израстнат още, имат голям потенциал). Това, че Аксел излезе дори малко по-рано на сцената беше изненадващо, лошото е, че тези 3 часа този път ми дойдоха множко. Гънс са велика група, Аксел е легенда. Но могат да спестят 6-7 песни от сетлиста. В крайна сметка се радвам, че го гледах на живо, защото класиките на Гънс винаги са ми били интересни и съм ги харесвал.
И все пак този фест щеше да е много по-успешен, ако всичко около групите и организацията се беше случило както беше предвидено. Оттук насетне БЕК дано да си направят изводите, моят е, че за техни събития няма да си купувам билет по-рано от ден преди концерта
И все пак този фест щеше да е много по-успешен, ако всичко около групите и организацията се беше случило както беше предвидено. Оттук насетне БЕК дано да си направят изводите, моят е, че за техни събития няма да си купувам билет по-рано от ден преди концерта

When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home
Posted 10 юли 2012 - 16:39
dani1948, on 10 юли 2012 - 14:38 , said:
...Оттук насетне БЕК дано да си направят изводите, моят е, че за техни събития няма да си купувам билет по-рано от ден преди концерта 

Нищо лично,но много ми е любопитно да го видя това.За да съм по-точен.Ако догодина ВЕС обявят,да речем една от най любимите ти групи,ще рискуваш ли да пропуснеш шанса да ги гледаш? Реално погледнато не е лошо като идея,но не е и сигурно.Кога обявиха отпадането на Иги? А имеше и един друг фест в който феновете дори видяха групата заради която бяха там,но концерт имаше ли?
Разбира се просто си разсъждавам,за нищо на света не карам някой да се съглсява с мен.Нека погледнем на нещата по друг начин.Ако е концерт на дадена група,е все тая дали ще си вземеш билет един ден преди събитието или 5 месеца преди него.Ако падне концерта големите фирми връщат пари(поне не съм чул ВЕС да не връщат) от не състояло се мероприятие.Виж ако е фестивал нещата седят по малко по различен начин.И все пак ако не се купуват билети няма концерт/фест. Съмнявам се някой промоутър да чака до последния ден преди да отмени концерт/фест,защото се надява хората да си купят билет 1ч. преди събитието(това канцелиране дето е толкова модно ми е малко странна дума).За тях това е бизнес.А и бълг(х)арския манталитет на всички ни е познат до болка

Това ме навежда на Ред хот чили-то.Е,ако си фен на тая група(аз все още се чудя дали да давам пари от едното любопитство) от чий зор чакаш последния момент(друг е въпроса дали не е финансова причината) ? Единственото което почелиш е, да няма концерт,но всеки си преценява де

Ако има концерт/фестивал на група/групи които аз лично обожавам и нямам възможност да си позволя да ходя в чужбина ще си купя билет.Естествено когато имам възможност за това

Със здраве

Posted 10 юли 2012 - 16:55
^ Горе-долу моето мнение по темата. Няма как да очакваме концерти на любимите си групи и изпълнители, ако не подпомогнем промоутърите с предварително закупени билети. Според мен дори най-голямата акула в бранша "Live Nation" не може да си позволи подобен лукс, а именно да разчита на приходи едва няколко дни/седмици преди съответното събитие. За фестивалите нещата са наистина по-различни и там рисковете от внезапно разочарование при настъпила промяна в последния момент са доста по-големи, но няма пълно щастие...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 10 юли 2012 - 17:19
От друга страна, откакто знам за съществуването на БЕК досега винаги са показвали на феновете преди всичко че няма смисъл да се бърза. Като съм ги видял вече няколко пъти да разширяват разпродадената фен-зона дни преди концерта, как ще бързам да си купя билети пред сцената, преди да са свършили? Защо да го правя, като знам, че накрая пак ще има?
Тази година ако на хората от семейството ми им се ходеше на първия ден на "София Рокс" заради някоя различна от отпадналия хедлайнер група, щеше да се окаже, че ни е било много по-изгодно да чакаме до последния момент заради промоцията с вкарването на приятелче.
Ако ни интересуваха пък само музикантите от втория ден, пак щеше да ни е по-изгодно да чакаме до последно за еднодневния билет.
Миналата година на "София Рокс" влезнаха хора, които реално бяха платили с около трийсет процента по-ниска цена, защото не бяха бързали да си купят билети - можеха да влязат двама с един билет за пропадналия "Сонисфиър".
Мисълта ми е, че с поведението си БЕК ми показват, че за мен няма изгода да бързам. Точно обратното, ако изчакам до последно, в най-лошия случай бих платил същата сума, която бих платил и в началото, а може и да изпадне някаква възможност да платя доста по-малко.
Тази година ако на хората от семейството ми им се ходеше на първия ден на "София Рокс" заради някоя различна от отпадналия хедлайнер група, щеше да се окаже, че ни е било много по-изгодно да чакаме до последния момент заради промоцията с вкарването на приятелче.
Ако ни интересуваха пък само музикантите от втория ден, пак щеше да ни е по-изгодно да чакаме до последно за еднодневния билет.
Миналата година на "София Рокс" влезнаха хора, които реално бяха платили с около трийсет процента по-ниска цена, защото не бяха бързали да си купят билети - можеха да влязат двама с един билет за пропадналия "Сонисфиър".
Мисълта ми е, че с поведението си БЕК ми показват, че за мен няма изгода да бързам. Точно обратното, ако изчакам до последно, в най-лошия случай бих платил същата сума, която бих платил и в началото, а може и да изпадне някаква възможност да платя доста по-малко.
Edited by Тигър, 10 юли 2012 - 17:24 .
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 10 юли 2012 - 17:34
Точна това, което Тигър е написал, мислех да постна и аз.
Много точно с конкретните "изгоди" да не се бърза с купуването на билет за събитие, организирано от БЕК. Като се замисля, то тази неприятна като цяло тенденция ще я има и като отношение въобще към концертния живот, не само за този промоутър.
Много точно с конкретните "изгоди" да не се бърза с купуването на билет за събитие, организирано от БЕК. Като се замисля, то тази неприятна като цяло тенденция ще я има и като отношение въобще към концертния живот, не само за този промоутър.
Edited by karasko, 10 юли 2012 - 17:36 .
Posted 10 юли 2012 - 17:51
Точно това е най-неприятното, че от обстоятелства свързани с един промоутър се обобщава и извежда правило, което в крайна сметка ще бъде в ущърб на редовия рок фен в страната...
18.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 10 юли 2012 - 17:55
Горе Дани каза, че ще постъпва така с концертите на БЕК. Не знам как смята да действа спрямо останалите.
Знам, обаче, че още от миналата година все повече и повече хора се отказват да купуват предварително - и това е точно заради БЕК. Жалко е, че покрай тях горят и останалите.
Знам, обаче, че още от миналата година все повече и повече хора се отказват да купуват предварително - и това е точно заради БЕК. Жалко е, че покрай тях горят и останалите.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 10 юли 2012 - 18:08
Да, говоря за БЕК! И единственото изключение е Металика, това го казах по-рано в темата. За нито един друг концерт на БЕК няма да е риск, ако си купя билет ден преди концерта. Нямам спомен някога Васил Левски да е бил разпродаван за метъл събитие, а аз други любими групи в други жанрове нямам. Така че нищо няма да рискувам.
Освен това призивите за помощ към БЕК са малко нелогични. Като не можеш сам да си помогнеш... Поведението им беше абсурдно, което е много жалко, защото в крайна сметка нищо от случилото се с трите отпаднали групи не е по тяхна вина. Можеха да реагират по-адекватно! Представи си, че догодина обявят фест с хедлайнер Металика. Нещо се случва, те отменят концерта. Пари не връщат и гледам Тривиум като хедлайнер вместо Металика. Еми на мен кой ще ми помогне в този случай? Просто минаха всякакви граници през последните 2 години, държат се нахално, некоректно и т.н. Изобщо не мисля да им помагам, защото те не са ми помогнали да си спечеля стоте лева за билет...
Освен това призивите за помощ към БЕК са малко нелогични. Като не можеш сам да си помогнеш... Поведението им беше абсурдно, което е много жалко, защото в крайна сметка нищо от случилото се с трите отпаднали групи не е по тяхна вина. Можеха да реагират по-адекватно! Представи си, че догодина обявят фест с хедлайнер Металика. Нещо се случва, те отменят концерта. Пари не връщат и гледам Тривиум като хедлайнер вместо Металика. Еми на мен кой ще ми помогне в този случай? Просто минаха всякакви граници през последните 2 години, държат се нахално, некоректно и т.н. Изобщо не мисля да им помагам, защото те не са ми помогнали да си спечеля стоте лева за билет...
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home
Posted 10 юли 2012 - 18:47
За фестивал ви разбирам,но за пълнокръвен сет на някоя група определно не.
Posted 10 юли 2012 - 19:06
Тигър, on 10 юли 2012 - 17:19 , said:
Целият ти постиг е дедуктивно изграден:
Случила се е някаква случайност на някой концерт, позволила в последния момент да се влезе по-евтино, и ти си правиш генерален извод, че е по-добре винаги да чакаш, разчитайки пак на някаква случайност.
И веднага те контрирам - какво стана със Сонисфиър 2011? Може би твърде много хора са разсъждали дедуктивно като теб и са чакали, но накрая това чакане доведе до канселиране.
С което просто искам да покажа грешния модел на разсъжденията ти, а не да те карам да не чакаш. Напротив - чакай си

WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 10 юли 2012 - 20:08
Satyr, on 10 юли 2012 - 19:06 , said:
Знаеш какво е "дедукция" и "индукция" в логиката, нали? Целият ти постиг е дедуктивно изграден: Случила се е някаква случайност на някой концерт, позволила в последния момент да се влезе по-евтино, и ти си правиш генерален извод, че е по-добре винаги да чакаш, разчитайки пак на някаква случайност. И веднага те контрирам - какво стана със Сонисфиър 2011? Може би твърде много хора са разсъждали дедуктивно като теб и са чакали, но накрая това чакане доведе до канселиране. С което просто искам да покажа грешния модел на разсъжденията ти, а не да те карам да не чакаш. Напротив - чакай си 

"Металистите - това е най-развитата и напредничава класа и никой не може да отрича, че тъкмо те са предния отряд на целия пролетариат. (В.И.Ленин,"Събрани съчинения", том 24)"
Posted 10 юли 2012 - 20:10
Случила се е някаква случайност на някой концерт, позволила в последния момент да се влезе по-евтино, и ти си правиш генерален извод, че е по-добре винаги да чакаш, разчитайки пак на някаква случайност.
На прима виста от миналата година на Стинг и на Роксет в последния момент пуснаха доста евтини билети за правостоящи. Явно случайностите зачестяват. Иначе не вярвам в колективната отговорност на купувача на билети за концерт. Абсурдно е да се обвиняват феновете. Цитатът от обръщението за Ред хот "Публиката тук е свикнала да купува билети в последния момент" е толкова ясен, че превръща цялата работа в пародия в стил "бяхме наивни да ви повярваме, че ще купите билети, ама вие се държите както винаги, а не нормално и по европейски". Минавам и аз на варианти последен момент, освен ако не е група, за която има голям шанс билетите да свършат.
Windy bus-stop. Click. Shop-window. Heel.
Posted 10 юли 2012 - 20:21
Абе, не е баш случайност.

Да не говорим, че въпросните схеми винаги се обявяват с безумни и откровено лъжливи прес рийлизи, списани като като за малоумници. Което дрази адски, адски, адски много.
-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 10 юли 2012 - 20:26
И веднага те контрирам - какво стана със Сонисфиър 2011? Може би твърде много хора са разсъждали дедуктивно като теб и са чакали, но накрая това чакане доведе до канселиране.
А половината неща, които споменах в цитирания от теб пост, изобщо не са следствие на случайност от рода на отпадането на група, а на съзнателно решение на промоутъра - говоря за разширяването на фен-зоните и въвеждането на еднодневни билети само за втория ден от "София Рокс" в последния момент.
Гледам, Seaborn казва, че подобно нещо се е случило и с концерти, организирани от СМЕ - за тях изобщо и не знаех, честно казано. Нито за Джо Кокър, за когото споменава Violator.
Друго съзнателно решение на промоутъра, което също в крайна сметка хвърли камък в градинката му, беше да не връща никакви пари след отпадането на Gоdsmack - което си беше грозно. Можеха да върнат трийсет или четирийсет процента и да заменят двудневния билет с еднодневен за втория ден, но...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 10 юли 2012 - 20:29
И аз да напиша каквото видях от фестивала:
Ugly Kid Joe - добре се представиха, феновете им им се радваха, но не са мой стил и ми бяха вресливи, съответон употребих времето да си намеря сенчесто местенце.
Within Temptation - групата, която бих видяла с удоволствие отново и не веднъж, всъщност отидох главно за тях, много ми харесаха.
Kaiser Chiefs - и те не са мой стил, но ми харесаха повече от Ugly..., мелодични, жизнерадостни, също добре се представиха.
Axel - направи добро шоу, но си е загубил гласа. От сатиментална гледна точка ми беше приятно да чуя стари хитове, на новите им песни си придрямвах, след "райските врати" си тръгнах, да избегна тълпата за такси.
Като цяло съм доволна от видяното.
За купуването на билети:
Кога да се купят билети зависи изцяло от конкретното събитие и не бива да се дават формули за действие. Винаги са се случвали отпадания на групи и ако от цял фестивал харесваш само една група, по-добре да се изчака с билетите. Ако харесваш голяма част от групите - по-добре да избързаш, за да ги гледаш от желаната зона.
Недоволни авантаджии:
Като не ти харесват групите, дори да е аванта - не ходи. Ако все пак отидеш, няма какво да се правиш на отворко и да обиждаш другите. Винаги има избор да си тръгнеш, не видях никой вързан на стадиона.
Ugly Kid Joe - добре се представиха, феновете им им се радваха, но не са мой стил и ми бяха вресливи, съответон употребих времето да си намеря сенчесто местенце.
Within Temptation - групата, която бих видяла с удоволствие отново и не веднъж, всъщност отидох главно за тях, много ми харесаха.
Kaiser Chiefs - и те не са мой стил, но ми харесаха повече от Ugly..., мелодични, жизнерадостни, също добре се представиха.
Axel - направи добро шоу, но си е загубил гласа. От сатиментална гледна точка ми беше приятно да чуя стари хитове, на новите им песни си придрямвах, след "райските врати" си тръгнах, да избегна тълпата за такси.
Като цяло съм доволна от видяното.
За купуването на билети:
Кога да се купят билети зависи изцяло от конкретното събитие и не бива да се дават формули за действие. Винаги са се случвали отпадания на групи и ако от цял фестивал харесваш само една група, по-добре да се изчака с билетите. Ако харесваш голяма част от групите - по-добре да избързаш, за да ги гледаш от желаната зона.
Недоволни авантаджии:
Като не ти харесват групите, дори да е аванта - не ходи. Ако все пак отидеш, няма какво да се правиш на отворко и да обиждаш другите. Винаги има избор да си тръгнеш, не видях никой вързан на стадиона.
Hedniska Blod
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users