Не бях на София Рокс по обективни причини, но пък следя сайта и форума чинно и като фен на праведната музика мисля и аз да изкажа едно скромно мнение по въпроса. Гледах Гънс и Тривиум миналата година и докато първите бяха много приятна изненада, то от вторите въобще не се впечатлих.Дали защото бяха част от фестивал и се изгубиха измежду Megadeth,Godsmack,Disturbed и т.н, но определено ми бяха доста монотонни и постни - не лоши музаканти като цяло, стегнато и добре свириха,но нищо което да ме грабне - не мога да разбера какво толкова ги превъзнасят.За Гънс в този състав писах вече - наистина много над моите очаквания.Раздадоха се докрай, повече от добър сет лист и новите музиканти изкараха един прекрасен и чист звук на живо, като разбира се показаха и завидна техника. Не знам защо много хора тук постоянно се оплакват от това как Аxl не бил на ниво, не можел да пее вече и прочие.Нормално е когато гледаш група 20,30,40,50 години и прочие след зенита й, нещата да не са същите на живо, особено що се отнася до вокални партии,но не мисля ,че който и да е нормално и трезвомислещ човек отива да види любимата си банда от онези години в очакване да чуе звук и пеене едно към едно със студийните записи.Разбира се има и изключения,но като цяло не можем да имаме супер завишени изисквания към старите кучета и динозаври

Идеята особено през 2012 е просто да ги видиш отблизо и да усетиш магията, да се "докоснеш" до тях

Не обръщам внимание на припирните относно нови-стари групи, просто защото хора родени в година, започваща с цифрата 9 , никога няма да разберат емоциите и сантиментите ,които старите банди пораждат у нас, предните поколения. Просто всяка генерация си има своите идоли,както и всеки човек, свързва дадена песен, банда или албум с определено събите или момент в живота си

Определено обаче родните праведни меломани могат да съжаляват за Godsmack и особено за Lou Gramm, защото концертите им бяха повече от невероятни.Дано успеят да ги докарат в най-близко бъдеще в България. При мен лично се получава нещо обратно на София рокс - след два дни имам среща на живо с дядо Ринго и се оказа,че ол стар бенд-а му този път наистина е звезден - бях се настроил да видя добри ,но безименни музиканти, акомпаниращи на стария бийтълс,а то какво се оказа, нещо за което не съм си и мечтал- Steve Lukather (Toto), Greg Rollie (Santana,Journey), Richard Page(Mr.Mister), Todd Rundgren, Mark Rivera( оригиналният сакс ot албума Foreigner 4) i Gregg Bisonnette(Joe Satriani,Steve Vai,David Lee Roth,Frank Gambale и др.). Пожелавам на всички фенове едно незабравимо рок/метъл лято!