Jump to content

Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"

1082 replies to this topic

#921 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 юли 2012 - 14:37

Изключително приятен репортаж в частта за Гънс на Нуша. Напомни ми, че аз съм щастлив човек, защото винаги когато отивам на концерт, преди всичко се забавлявам и попивам положителните емоции от случващото се. А не броя негативизми, издънки и дефекти. Така си изкарвам много по-приятно и (почти) винаги си тръгвам от концертите весел и усмихнат :)
I don't know how I managed it...

#922 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 09 юли 2012 - 14:43

View PostMor-Rioghain, on 09 юли 2012 - 14:17 , said:

А останалите от групата явно толкова отчаяно искат да докажат, че са достойни да заместят класическия състав, че прекаляват в демонстрациите си.

Абсолютно! По едно време започнах да се чувствам като част от изпитна комисия в Консерваторията! То е ясно, че могат да свирят, няма да ме вземат мен в GNR. От една страна беше готино, че всеки един от китаристите(поправете ме, ако греша) изсвири по няколко сола, но прекалиха. Трябва Аксел да им купи китари с 5м гриф, за да могат да тичат по него. :)

Edited by Valtyr, 09 юли 2012 - 14:43 .

NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!

#923 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 09 юли 2012 - 15:01

View Postjasta, on 09 юли 2012 - 00:52 , said:

Аман от лигави рокаджийчета,честно.
Много силно се чудя до кога точно в този форум ще се търпи човек, който в практически всеки свой пост е написал нещо подобно. Честно.

Edited by Тигър, 09 юли 2012 - 15:02 .

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#924 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 09 юли 2012 - 15:06

View PostFlorimel, on 09 юли 2012 - 12:56 , said:

Ти си бил значи :D
Гледам в Дневник са ме пляснали :D
Posted Image

#925 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 юли 2012 - 15:12

View PostMor-Rioghain, on 09 юли 2012 - 14:17 , said:

violator said:

Единственото парче, по време на което концертът повиши що-годе музикалната си стойност, беше "November Rain"

...наистина ли?!? Така или иначе, не харесвам въпросната песен, обаче, измрънкването й беше в такъв абсурден контраст с възторжената реакция на публиката, че ми стана още по-неприятно от факта, че никой около мен не сподели радостта ми от приемливото изпълнение на You Could Be Mine (моментът, който очаквах цяла вечер).

Съвсем нямам предвид, че се е повишила стойността конкретно на пеенето. Във вокално отношение не ми хареса нищо. Освен може би началото на "Patience".
"November Rain" има разчупена композиция, върви във възходяща градация и е благодатна за добри музикантски импровизации и експерименти при аранжимента. Финалът беше добре изграден. Преди последния преход спънаха ритъма, направиха малко джазче, пак се върнаха ..., такива неща визирах.
"You Could Be Mine" и за мен винаги е било най-надъхващото парче на Guns. Но снощното изпълнение не ме развълнува. Или поне не в такава степен, та да ме накара да си пусна "Terminator 2" довечера. Posted Image
-----------------------------------------
Слушай силно!

#926 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 09 юли 2012 - 15:29

View PostDepositus Cordis, on 09 юли 2012 - 15:06 , said:

Гледам в Дневник са ме пляснали :D
Posted Image

С един приятел си говорихме:"Ей, само слънчеви очила му трябват!"
Не знам, дали играеш League of Legends, но все пак...

Posted Image

#927 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 09 юли 2012 - 15:35

Нарочно без цигари и очила - идеята беше да загатна не да се правя 1 към 1 ;)

#928 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 юли 2012 - 15:47

View PostOzzy, on 09 юли 2012 - 14:37 , said:

Напомни ми, че аз съм щастлив човек, защото винаги когато отивам на концерт, преди всичко се забавлявам и попивам положителните емоции от случващото се. А не броя негативизми, издънки и дефекти. Така си изкарвам много по-приятно и (почти) винаги си тръгвам от концертите весел и усмихнат :)

Да ти завиди човек! :)
-----------------------------------------
Слушай силно!

#929 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 09 юли 2012 - 16:25

View Postjasta, on 09 юли 2012 - 00:52 , said:

поне да изгубят малко време в слушане на ретро рок и поп-готик.Аз и за без пари не бих се мъчил,затова втория ден го пропускам с кеф.

Подкрепям мнението на Тигър и се чудя warn status-a изобщо има ли някакво приложение?

#930 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 09 юли 2012 - 16:29

View Postmarillion, on 09 юли 2012 - 08:35 , said:

Публика - около 15 000, максимум 18 000. Българската публика обикновено е супер, снощи беше ОК.

Как го прецени това за публиката, нямам никаква идея? A и В сектор бяха практически пълни, FOS беше фрашкано, а на терена отзад беше наполовина от капацитета му.

FOS - 5000
Терен - 5000
Трибуни - 12-14000

Това са минималния брой хора, които имаше вчера.

Insane in my brain

#931 Vaskes

Contemplator

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Interests:Post-punk, Industrial, Gothic Rock, Punk, New Wave, Rock'n'Roll, Orchestral, Instrumental, Experimental

Posted 09 юли 2012 - 16:50

Ъгли Кид забиха много здраво! И в Сърбия им се изкефих (то аз по принцип им се кефя, де), но в София изпълнението им беше още по-силно.

Витинското Изкушение не мога да го коментирам, не ми е в ресора, по по-друг готик си падам аз.

На Кайзерите се размазах, толкова не танцувах и скачах дори на PiL, май само Уикеда и Марк Фого са ме раздвижвали така. :D
Лично за мен това беше най-хубавият момент от целия фест.

Гънс бяха яки - пиратки, конфети, рочец, върнаха ме в осми клас, благина. Нямаше го Слаш, ама него го гледах с Ози, така че все пак събирам половин Гънс (по концертите трябва да радават лепенки с музикантите, като тея с футболистите или животните едно време, да си ги лепиш в рок албума. :D ) Иначе гласът на Аксел леко издишаше и завършекът с дългоочакваната Парадайз Сити не беше толкова надъхващ, колкото се надявах, ама какво да се прави.

Като организация почти всичко беше ок, влизането и излизането беше безпроблемно, нямаше твърде големи опашки за тоалетни, бири и храна, имаше и някакви екрани, колкото да не е без хич (те си бяха наред, ама да ги бяха вдигнали малко по-високо).
Най-важното нещо в цялата работа, звукът, можеше обаче да е на по-добър.

ПП За посещаемостта - според мен първия ден имаше около 15 хиляди, втория - 25 (горе-долу).

Edited by Vaskes, 09 юли 2012 - 16:52 .

There's a devil crawling along your floor

#932 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 09 юли 2012 - 16:53

^^

Май сме били на различни концерти... Сектор "А" беше почти пълен, с това съм съгласен. Сектор "В" беше пълен на 2/3 от капацитета си. Сектор "Б" беше празен. FOS сигурно е бил пълен, но на терена беше рехаво, много рехаво. Повече от 18 000 зрители не е имало, кой каквото ще да ми приказва...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#933 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 09 юли 2012 - 17:13

View Postmarillion, on 09 юли 2012 - 16:53 , said:

^^

Май сме били на различни концерти... Сектор "А" беше почти пълен, с това съм съгласен. Сектор "В" беше пълен на 2/3 от капацитета си. Сектор "Б" беше празен. FOS сигурно е бил пълен, но на терена беше рехаво, много рехаво. Повече от 18 000 зрители не е имало, кой каквото ще да ми приказва...

Във "В" бях и смятам, че беше (почти) пълен. Не видях на терена да е рехаво, тъкмо обратното. Според мен 20-20 и нещо хил. Може би малко повече.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#934 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 09 юли 2012 - 17:14

View Postmarillion, on 09 юли 2012 - 16:53 , said:

^^

ОК, ти знаеш.

Insane in my brain

#935 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 09 юли 2012 - 18:46

View PostValtyr, on 09 юли 2012 - 16:25 , said:

Подкрепям мнението на Тигър и се чудя warn status-a изобщо има ли някакво приложение?
Има опция Report също и игнориране да не четеш някой, но ако го цитира друг се вижда.

Edited by HeathenHeart, 09 юли 2012 - 18:47 .

Hedniska Blod

#936 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 09 юли 2012 - 19:03

" ... Пред нея над 25 000 души се забавляваха, пееха, танцуваха, спомняха си, преживяваха отново емоции, чувстваха се добре, гледаха една легенда сега, но всъщност бяха някъде другаде, преди, и там беше хубаво, беше чудесно."

Цитат: Metal Katehizis

Това казва всичко. Или достатъчно, за да се спре с мърморенето... Който е почувствал нещата по различен начин - жив и здрав...

Edited by wolfy, 09 юли 2012 - 19:05 .

Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#937 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 09 юли 2012 - 19:48

Най-накрая прозрях.
Ние сме народ от вогони.
Както казва простетник-вогон Джелтц - "Наскоро преживях една несподелена любов и не виждам защо другите трябва да бъдат щастливи".

Да вземем за пример концерт, посетен от 100 души. Ако на 99 от тях той хареса в различна степен, а на един човек не му хареса, то той ще обиколи останалите 99 един по един и ще започне да ги убеждава, че не може концертът да им е харесал и не трябва да им е харесал :D

Това в хипотетичния частен случай.
В общия случай има вогони по призвание (наричани още "хейтъри") - на тях никога и нищо не им харесва и те трябва безспирно да го натякват на другите.

Да влезе Зейфод! :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#938 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 09 юли 2012 - 19:55

View PostSatyr, on 09 юли 2012 - 19:48 , said:

Най-накрая прозрях.
Ние сме народ от вогони.
Както казва простетник-вогон Джелтц - "Наскоро преживях една несподелена любов и не виждам защо другите трябва да бъдат щастливи".

Да вземем за пример концерт, посетен от 100 души. Ако на 99 от тях той хареса в различна степен, а на един човек не му хареса, то той ще обиколи останалите 99 един по един и ще започне да ги убеждава, че не може концертът да им е харесал и не трябва да им е харесал :D

В общия случай има вогони по призвание (наричани още "хейтъри") - на тях никога и нищо не им харесва и те трябва безспирно да го натякват на другите.

Право в десятката, БОНЗАЙ!!!!

Insane in my brain

#939 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 09 юли 2012 - 20:00

То концерт без хейтъри е като рок фестивал без бира или немски бирен фест без вурстове или УТ без Sharon.
Абе няма как да стане тая!

#940 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 09 юли 2012 - 20:38

View PostSatyr, on 09 юли 2012 - 19:48 , said:

Най-накрая прозрях.
Ние сме народ от вогони.

Съвсем право думаш, Сатире. И не е лошо да се помисли за издаване на един "Пътеводител на българския метъл-хейтър" - множество вогони доволно ще се цъклят в него!
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users